Devami reklamlardan sonra
Gelecegin saglam ellerde oldugu kesin. Bu arada yas ortalamasina bakmadim ama 19 degildir herhalde
Evet bende TR liginde GS ye almistim Hem AML olarak hemde ST olarak dokturuyor. Cok sey bekliyorum ondan...
BU ARADA AKSAMA MACLARİN SS LERİ GELİYOR 20:45 TE BULUSALİM
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
BPL 1. Hafta
Ilk macimi Man Utd ile oynuyordum ustelik deplasmanda idim durum vahim :S
![]()
Man utd ye karsi aslinda iyi bir futbol oynamistim ancak Rooney in 25. dakikasindaki gole engel olamamistim…
Man utd karsisinda iyi bir oyun sergileyen takimima biraz daha guvenmistim cunku acilis maci ve deplasmanda Man utd ile kafa kafaya oynuyorsunuz..
BPL 2. Hafta
Sirada Fulham deplasmani vardi ve ben bu maca atak taktigimle cikmistim deplasmanda olmasina ragmen ve maci 2-1 almayi basarmistim…
![]()
Ancak kotu bir haber vardi ki oda Mikel Arteta nin 3-4 ay kadar sakat kalmasi idi…
Bu sakatlik beni cok korkutmustu cunku en buyuk yildizlarimdan biri idi…
BPL 3. Hafta
Sirada Aston Villa maci vardi ve Mikel Arteta yoktu, O bolgeye Pienaar’i koyarak ve defansta da Jaleon Lescott yerine Yobo’yu koyarak maca basladim cunku Lescott a Newcastle 12.250 Milyon YTL teklif edince dusunmeye baslamistim…
İyiki Yobo yu oynatmisim (:
Bu arada Lescoot a gelen teklifi Sezon sonu gidecek sekilde muzakere edince Newcastle da bu muzakereyi kabul edince Lescoot u sezon sonunda gonderektim. Cunku sol kanadimda Baines vardi ve Stoper olarak da Havard Nordveit i mutlaka istiyordum…
BPL 4. Hafta
Sirada Boltan ile sahamda oynayacagim lig maci vardi ve Aston Villa karsisinda galip gelen kadromu hic bozmadan bu maca ayni kadro ve tatik ile ciktim.
Takimda nedense bir penalti atma problemi vardi (: Yobo da herhalde gol kralı olmaya aday olmustu, mubarek hem kendi kalesine hemde rakip kalelelere bos gecmiyordu. (Yakubu nun attigi golden once penalti kullandi ve donen topu gole cevirebildi)
Derken transfer sezonu bitmisti ve Everton Transfer sezonunun en aktif takimi olarak 8 futbolcu ile anlasmisti
Birkac transfer donemi boyle gececek ama ondan sonra senelerce transfer yapmayacam cunku gerek kalmayak… Bekleyelim ve gorelim.
Ha unutmadan Menejer olarak da ilk odulumu almistim…
BPL 5. Hafta
Sirada Arsenal deplasmani vardi ve yine umutsuzdum :S
Dakka 85 e kadar defansif taktigimle iyi oynayinca, 85. dakikadan itibaren atak oyuna dondum ve cift santrafora hizli bir geci yaptim. Umutsulugumu Valencia takimindan kiralanan Manuel Fernandes in 25 metreden attigi muhtesem gol ile kirdim ve ustelik bu gol son dakkalarda geldi, takimima guvenim daha da bir artmisti…
BPL 6. Hafta
Sirada Sunderland maci vardi ve ben bu macta takimimdan mutlak galibiyet bekliyordum cunku kendi evimde puan kaybina tahammul edemezdim…
Lescott bu macta yildizlasti ve iki kornerden gelen topu aglarla bulusturarak gunun kahramani oldu ve bir bakima bana beni neden sattin der gibiydi
UEFA Kupası 1. Tur 1. Maç
Artik UEFA kupasi ilk tur maci gelmisti ve rakip Stabaek’ti
Acikcasi ligde gosterdigim performansi UEFA kupasinda gosterebilirmiydim pek emin degildim cunku Avrupa kupalarinda pek tecrubeli futbolcular oldugunu zannetmiyordum…
Ilk macta alinan galibiyet yinede suphelerimi gidermeye yetmezdi cunku rakip zayip ve ev sahibi olma avantajlarina sahiptim…
Takimim iyi bir form ve galibiyet serisi yakalamisti, nede olsa ust uste kendi sahamda oynamanin verdigi avantajlarda bunlarda etkili oluyordu, bu avantajimin ligin ikinci yarisinda dezavantaj a donuseceginin farkindaydim ve mumkun oldugunca kendi sahamdaki maclardan galibiyetle ayrilmak zorundaydim… Ancak Tim Cahil ve Mikel Arteta gibi yildizlarimin da 2-3 ay gibi bir zaman takimdaki yerini alamayacak olmasi acikcasi bu sansli peryodun bir cesit mahsuplasmasi gibi birsey oluyordu.
BPL 7. Hafta
Sirada West Ham United maci var ve kendi sahamda oynayacak olmama ragmen bu mac beni urkutuyordu…
Kisir gecen bir macin ardindan galip gelmek guzeldi…
Carling Cup 3. Tur
Sirada Carling Cup macinda Sheff Utd ile karsilasmak vardi. Ev sahibi idim ve zayif rakibime karsi biraz daha yedek agirlikli bir kadro ile cikmistim sahaya…
Sheff Utd karsisinda aldigim galibiyet le ust uste 8. macimdan da galibiyetle ayrilmistim ve sezon rekorunu yakalamistim… Ancak yildiz oyuncularimdan biri olan Leon Osman da muhtemelen 2 ay sakatlandi ve o noktada sezon 2 aylik sure boyunca Tony Hibert e gorev vermeyi dusunuyordum…
![]()
![]()
BPL 8. Hafta
Kendi sahamda oynadigim Carling Cup macinin ardindan Midlessbrough ile deplasmanda karsi karsiya geliyordum ve bu mactan once cok heyecanliydim…
Oyuna Tuncay Şanlı nın 4. dakikada attığı çok golle maglup duruma dusmeme ragmen sezon basindan beri sabrettigim ve patlama bekledigim golcum Andy Jonshon dan bir patlama ve 12. dakidaka skoru dengeledim ve Yakubu – Yobo kafacilarindan sonra ilk yari bitmeden skor 1-3 olmustu… Sonuc farkli bir galibiyet.
Ay bitmisti ve oduller dagitilmisti,
Bunlardan ikisi Everton klubenden Menajer Mehmet Ali Kaya’ya (Ayın Menajeri)
Digeri de Manuel Fernandes’e (yazmis oldugum Arsenal macinin uzatma dakikalarinda attigi muhtesem gol).
UEFA Kupası 1. Tur 2. Maç
Midlesbroug ile baslayan deplasman serisine UEFA kupasinin rovansi olan Stabeak maci ile devam ediyoruz, UEFA kupasi maclarindan korkutugum soylemistimya haksiz sayilmazmisim, galip geldim ama Stabeak daha iyi bir futbol orataya koydu…
BPL 9. Hafta
Ligde hersey cok guzel giderken deplasman serisinin 3. ayagi olan lig 19. Hull deplasmani vardi sirada, Her zaman lig sonuncularindan korkmusumdur tipki bu mactada korktugum gibi…
Macin ilk yarisinda kaleyi bulan sutlar da Hull takiminin = 0 Everton takimi = 1 oda Manuel Fernandesin ilk yarinin uzatma dakikalarinda ceza sahasinin sol carprazindan cektigi jet hiziyla giden sutta gol olmasiyla sona erdi, Allah’tan 2. yari iyi bir futbol orataya koydukta maci 3-0 almayi basarabildik…
Bu arada UEFA kupasinda gruplar belirlenmis ve kolay sayilabilecek bir gruba dusmustum…
Simdi onumde cok zorlu bir peryot vardı ve bu maclari kayipsiz atlatmak imkansiz gibi birseydi…
Yine sukur ki Avrupa Futbol Sampiyonasi Eleme maclarindan dolayi lige yaklasik 10 gunluk bir ara verildi ve bu arada Tim Cahil sakatliktan tamamen kurtulmustu ama formuna kavusabilmesi icin en az 6-7 haftaya ihtiyac vardi. Cunku sezon basindan beri hicbir hazirlik macinda veya resmi maclarda gorev almamisti…
BPL 10. Hafta
Bunlardan ilki Liverpool ile ama bir teselli Ev sahibi olma avantajina sahiptim ama Torres, Mascheranoi Reina gibi futbolculara pek bir anlam ifade etmeyebilirdi…
Bu maca nasil bir taktikle cikacagim konusunda yardima ihtiyacim vardi,
Rakip cok guclu defansif oynamaliydim ama benimde cok iyi bir serim vardi ve sahamda oynamanin verdigi avantajla atak oynamaliydim dedim ve oyle yaptim
Kisir gecen ilk yarinin ardindan Yakubu nun 4. dakikada attigi golle skor tabelasi benim lehimeydi…Ilk yaridaki skoru 72. dakkaya kadar koruyunca geriye yaslanma zamani geldigini dusundum ve takimi 4-1-4-1 defansif taktige cektim… Ve bu zorlu periyodun ilk ayagini kayipsiz atlatmayi basarabilmistim.
İsin bir guzel tarafida Galibiyet rekorumu 12 maca cikarmistim…
UEFA Gruplar 1. Maç
Steaua ile oynayacagim mac cok onemliydi cunku gruplardaki ilk macimdi ve mutlak galibiyet almam gereken takimlardan birisiydi…
Ilk pozisyonlari bulmasina ve ilk sutlari rakibin atmasina ragmen il yarinin ortalarina dogru dengeyi saglayip ardindan Andy Jonshon ve Yakubu ile ilk yariyi 2-0 onde tamaladim…
İkinci yariya iyi baslayan ekip yine Rakip takimdi hatta skoru 58. dakikada 2-1 e getirmeyi bile basardilar ama en fazla 10 dakka bu gole sevinebildiler… Bir guzellikte Tim Cahil in 4 aylik sakatliktan ciktiktan sonra oynadigi ilk macta iyi bir performans gostermesiydi….
Mac sonucu tek tarafli olarak lehime idi ancak onumde cok zorlu bir deplasman maci vardi ve artik tamamdi. Bu kadar rekor ve galibiyet serisi yeterdi…
Bu arada takimda daha ilk yılım olmasina ragmen bir klup rekorunu kirmayi basarmistim…
BPL 11. Hafta
Bahsettigim zorlu deplasman icin mac gunu geldiginde hemen defansif taktigimi secerek maca temkinli basladim,
Ancak dakikalar daha 18’i gosterirken skor tabelasi 2-0 lehime bir sonuc gosteriyordu…
Ilk yarı boyle bitince keyiflenmistim ancak ikinci yariya korkarak baslamistim ama korktugum basima gelmemisti ve ligin zirvesine iyice demir atmistim
Zorlu periyotta bir maci daha kayipsiz atlatmistim ve cok sevicliydim…
Ligin ilk 11 haftasini geride biraktigim zaman 30 puanla lider idim ve birilerinin beni durdurmasi gerekiyordu…