Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon
31 ile 60 arası toplam 72 sonuç

Konu: Bir Oyuncuya Neden Astronomik Rakamlar Verilir?

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Valla ben kesinlikle çok para vermem. En fazla 10 M veririm. O yüzden pek iyi oyuncu alamam Genelde küçük takımları yönetirim..

Genelde takip ederim, sözleşimesinin biteceği sene falan alabilirsem alırım adamı.

Genç yetenekler bence oyuna zevk getiriyor Adamı 300 k'ye alıp 15 M ye satıyorsun, çok hoşuna gidiyor

Eğer ilk sene şöyle 10-15 m transfer bütçesi veren bir külüpteyseniz kesinlikle 10 tane genç alırdım 150 M yapma şansı çok yüksek.
    Sentugo.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

çok pahalı transferlerde yaparım. PA'ları yüksek oyuncuları 17-18 yaşında alıp 23 yaşına kadar oynatıp sonra Astronomik ücretlerede satarım. Tabiki yetişririp satmak daha iyi ama bütün takımı gençlerden kurarsanızda eğer rakip çok dişliyse ezer geçer

Nesil
    2006
    Yer
    Bandırma-10.5

Ben cimriyim wallahi...sözleşmesi biten oyunculara sülük gibi yapışırım, bonservisine vereceğim parayı maaşına veririm Genç oyuncular vazgeçilmezimdir kariyerlerimi takip edenler bilirler ve gerçekten yüksek potansiyelli bir genci almışsam asla bırakmaya yanaşmam. Başkan kontrolü eline alır o satar
    en yüksek bonservis ücretinide sanırım Hatem Ben Arfa için vermiştim. oda 16 milyon ytl
    Kula bela gelmez Hak yazmadıkça,
    Hak bela yazmaz kul azmadıkça.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir-Ordu

bro bende öyleyim genç alırım sürekli ama ben parayla da alırım.Sonra o gençlerle başarı gelir.Başarı gelince param da olur.Parayı görünce sapıtırımBoston'a toplam 200 mn pounda 4-5 tane adam almıştım ne yapim parayı harcıyorum sürekli geri geliyoŞimdi de 100 mn pound bütçe var duruyo öyle nası olsa gençler yetişiyo adam almaya gerek yok

Genç alırım ama taraftarları ayağa kaldırmak hoşuma gittiği için baba bi transfer yaparım Tabi küçük takımlarda oynuyorsam parama çok dğer veririm transferde çok tutucu olurum ama büyük kulupteysem niye harcamıyım. Adamlar vermiş bana parayı zaten napcam mezara mı götürcem

En çok dikkat ettiğim şey maaşlardır. Maaşlara ayrılan bütceyi geçmemeye çalışırım

Bence hem genç hemde iyi oyuncuları beraber idare etmek en iyisi. Eğer iyi bir takımdaysanız taraftarı stada çekmek için her sene en az bir tane çok iyi oyuncu almalısınız, ki bu tip oyuncular için epey bir para gerekir. Ben şahsen bu yüzden şu anki kariyerim olan livedrpool'dan kovulacam.

genç adamlar aldım. Tanıdığınız tüm potansiyeli yüksek poyuncuları topladım takıma ve 2.senede kiraya verdim çoğunu. Yönetim hala takımın geleceğini düşünmüyorsunuz diye üzgün.

Nesil
    2007
    Yer
    Amasya

ben taraftarı coşturmayı severim. takımım yıldızlarla dolu olmalıdır. mesela daha bu gün hatem ben arfa ile buffon'u aldım() ben transfer'e doymam.

genç adamları alırım yetiştiririm. satmaya kıyamam. derim bu adam daha fazla eder. bu şekilde bütün gençler elimde kalır

yani ben genç alırım ama 22-23 yaşına kadar alt yapıdaoynatırım ondan sonra adamdan sıkılınca kovarım kulüpten. biraz ortalığı açarım. tabii bu aradada yıldızları doldururum kulübüme.

Nesil
    2008
    Yer
    Sanliurfa

Quote Originally Posted by cagri10 View Post
    alinmasida Mantikli Bence ÇÜnkÜ Bu Oyunu Oynarken Sonradan Bİr Yildiz Alinca Oyunda Zevklİ GeÇİyor Bende Oyunumda Yildiz Alinca Oyuna Daha Çok BaĞlanirim
    Bir yildiz oyuncuya amenna da arkadaslar ben butun butcesini hercayan arkadaslara diyorum, Misal seon basi butcen 400 Milyon $ ve sen bu parayle 4 futbolcu aliyorsun... Bana ters,
    Hem gencleri yetistirmek ve ilerde iyi paraya satacagim demek daha zevkli olacaktir emin ol

Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post
    1.3 milyar dolar bütçeden bahsedenler var...varyemez amcamısınız yahu

sonuçta bu para gerçek değilya sanal ....o kadar da cimri olmayın...

aldığım en pahalı oyuncu segio aguero oldu bu 2008 de ama son kuruşuna kadar helal olsun...
    Bu cimrilik ile alakali birsey degil, bir futbolcuya para verirsin takimini bu futbolcu uzerine kurarsin o ayri,

Quote Originally Posted by LaigLeNoiR View Post
    Kusura bakma ama Finansını en üst seviyede tutunca ekstra bir oyuncu hediye ediyolarmı oyunda
    Evet etmiyorlar ama Menajerlik gecmisine baktigin zaman orda aldigin futbolcu sayisi ile sattigin futbolcu sayisi vardir, ayni zamanda aldigin futbolcularin toplam maliyeti ile sattigin futbolculardan toplamda kazandigin paralar var.
    Iste burasinin benim icin anlami cok buyuk...

Quote Originally Posted by Nerzhull View Post
    Ben cimriyim wallahi...sözleşmesi biten oyunculara sülük gibi yapışırım, bonservisine vereceğim parayı maaşına veririm Genç oyuncular vazgeçilmezimdir kariyerlerimi takip edenler bilirler ve gerçekten yüksek potansiyelli bir genci almışsam asla bırakmaya yanaşmam. Başkan kontrolü eline alır o satar
    en yüksek bonservis ücretinide sanırım Hatem Ben Arfa için vermiştim. oda 16 milyon ytl
    Valla aynen benim gibisin tuttum seni

Quote Originally Posted by erenkoca55 View Post
    Bence hem genç hemde iyi oyuncuları beraber idare etmek en iyisi. Eğer iyi bir takımdaysanız taraftarı stada çekmek için her sene en az bir tane çok iyi oyuncu almalısınız, ki bu tip oyuncular için epey bir para gerekir. Ben şahsen bu yüzden şu anki kariyerim olan livedrpool'dan kovulacam.

genç adamlar aldım. Tanıdığınız tüm potansiyeli yüksek poyuncuları topladım takıma ve 2.senede kiraya verdim çoğunu. Yönetim hala takımın geleceğini düşünmüyorsunuz diye üzgün.
    Valla arkadasim eger taraftar potansiyelin yoksa ne kadar yildiz alirsan al bos...
    Diger konuda yonetim banada ayni seyleri soyluyor ama simdiye kadar ki butun kariyerlerimde oyle soyluyorlardi. Simdiye kadar kovan olmadi seni kovmazlar

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Ben de bütçeyi sonuna kadar kullanırımk.Çünkü takımda mutlaka eksik mevkii vardır.

Nesil
    2008
    Yer
    Sanliurfa

Quote Originally Posted by omersal View Post
    Ben de bütçeyi sonuna kadar kullanırımk.Çünkü takımda mutlaka eksik mevkii vardır.
    1) Iyıde biz takimlarda eksiklik yoktur demedik
    2) Eksiklikleri yine genc yada maliyeti dusuk futbolcularla doldurabilirsin (FM de binlerce futbolcu var ve muhakkak istedigin bir futbolcu bulmakta zoruluk yasamazsin...)

Nesil
    2008
    Yer
    Şanlıurfa

valla parayaı çöpe atmak gibi bi niyetim yoktur. kariyerimi takip eden arkadaşlar bilir sezonu 1-2 bilemedin 3 transferle bitiririm. yani fazla para harcamam öyle 60-70-80 € bana göre değil yazıktır yav.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul- Samsun- Isparta

Quote Originally Posted by dj kolpa View Post
    zewk almak için oynuyosun kariyerini..
    paranı ew almak için saklicak değilsin ya..
    kimi o parayla onlarca genç alır geliştirir.
    kimi yıldız futbolcu alır prestijini artırır forma satışlarını arttırır tecrübesini arttırır...
    herkesin kendi bileceği iş
    Süpersin dostum...

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

İlerleyen yıllarda astronomik rakamlar olması hiçte şaşırtıcı değil çünkü oyunda biriken bir para ve bu nedenle rakamlar otomatik olarak yükseliyor..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Ataşehir

galatasaray' la oynadığım sürece olmuyor o işler pek; finans sorunu malum. şampiyonlar ligi yarı finali oynadığım 2010 senesinde klüp topu topu 5-6 milyon euro kâr etti.. e haliyle bütçe sürünüyor.

Petr Cech'e 178 milyon verdim

Quote Originally Posted by forvet View Post
    fiuuvvvv
    bro o parayla bi lloris bi akinfeev bi mrcelo grohe ve dahasını alabilirdin...

Nesil
    2007
    Yer
    Amasya

Quote Originally Posted by forvet View Post
    senin aldığın adam genç. ben buffon'a yanlış hatırlamıyorsam 60-70 milyon paund para düktüm. adam 31-32 yaşlarında.
    arsenal'e 3. sezonumda aldım.
    gözüm doysun emi

2010 Yılı Ağustos ayı Real Madrid Cristiano Ronaldoyu 89m Euroya transfer etti. Cm 01-02 den beri oynuyorum bu kadar uçuk rakam görmedim. Ve ligde suya sabuna bulaşmayan orta sırada takılan Napoli,Torino tarzı takımlar 15m - 20m euroluk transferler yapıyor senede bir defada olsa. Bunun bi açıklaması varmı bilmiyor nerden gelıyo bu değirmenın suyu?. Fiorentinanın basındayım, avrupada herhangibir kupam yok, ilk sene uefada 2. turda elendim, 2. sene finalde kaybettim,3. sene Şampıyonlar liginde çeyrek fınalde İntere elendım, bu seneki Transfer bütçem 50m euro, takım gideri 16m euro civarı ve transfer bütçesi 1.000 (yazıyla bin) euro ayırmıslar gerisi içerde ve alamıyorumda. Sırf bu yüzden 25 e anlaştıgım Ribery 13 e anlaştıgım Kameni elimden kaçtı. Zaten bu oyunu transferler zevklı hale getırıyo onuda böle gıcık bi şekilde engellemsı sinirmi dün gece alt üst etti resmen. 2009 da daha bi serbestlik olur umarım, yani hiç olmassa bütçeye daha bi detay verilse, uyarı filan çıksa sezon öncesi ne kadar ayrılıp ne kadar kullanıcagımız hakkında. Çunku butcenın acıklandıgı ılk gun 50m euro kullanılabılır durumdaydı, 1-2 gun sonra yedeklenmiş olarak gordum.

Quote Originally Posted by Sysmix View Post
    2010 Yılı Ağustos ayı Real Madrid Cristiano Ronaldoyu 89m Euroya transfer etti. Cm 01-02 den beri oynuyorum bu kadar uçuk rakam görmedim. Ve ligde suya sabuna bulaşmayan orta sırada takılan Napoli,Torino tarzı takımlar 15m - 20m euroluk transferler yapıyor senede bir defada olsa. Bunun bi açıklaması varmı bilmiyor nerden gelıyo bu değirmenın suyu?. Fiorentinanın basındayım, avrupada herhangibir kupam yok, ilk sene uefada 2. turda elendim, 2. sene finalde kaybettim,3. sene Şampıyonlar liginde çeyrek fınalde İntere elendım, bu seneki Transfer bütçem 50m euro, takım gideri 16m euro civarı ve transfer bütçesi 1.000 (yazıyla bin) euro ayırmıslar gerisi içerde ve alamıyorumda. Sırf bu yüzden 25 e anlaştıgım Ribery 13 e anlaştıgım Kameni elimden kaçtı. Zaten bu oyunu transferler zevklı hale getırıyo onuda böle gıcık bi şekilde engellemsı sinirmi dün gece alt üst etti resmen. 2009 da daha bi serbestlik olur umarım, yani hiç olmassa bütçeye daha bi detay verilse, uyarı filan çıksa sezon öncesi ne kadar ayrılıp ne kadar kullanıcagımız hakkında. Çunku butcenın acıklandıgı ılk gun 50m euro kullanılabılır durumdaydı, 1-2 gun sonra yedeklenmiş olarak gordum.
    abi yönetimden daha fazla transfer ücreti iste belki verir..

yok abi aldıgımız cvp aynı bılıyosunuz zaten; "Harcanan bütçenin geri dönüşünü göremedik" İlk başlarda 5 yada 6.lığa razı olan klübe uefa kupası finali oynat, şampıyonlar lıgının ceyrek fınalıne cıkart ligde şampıyonnlugu son 5-6 maça gırılırken kaybet ve hala geri dönüş olmadı dıyolar en uyuz oldugum noktada bu.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Oyunun temel mantığında bu var evet. Çok iyi oyuncuları alıyorsanız her sene sadece 2 transfer de yeter. Özellikle ilk senede yıldız oyuncu alıp ligde şampiyon veya istenilen konumda olup en azından kovulmamayı garantilemek lazım. Ondan sonra da artık bir şekilde gençlere yönelirsiniz. Fakat dediğim gibi oyunun mantığında yıldız transferler önemli. Yıldızlarınız çoksa maçları kolay kazanıyorsunuz bu gerçek. La Liga'da Real Madrid dışında bir takım alın ve 2 sezon oynayın Real Madrid'in kimlere ne kadar para bastığını göreceksiniz. Ben şu anda 32. haftadayım ve daha önceki oyunlarımda olduğu gibi real yine yıldızlar topluluğu oldu ve ilk yenilgisini 32. haftada benden (barcelona) aldı. Artık gerisini hesap edin.

Nesil
    2006
    Yer
    TATANGALAR

Bende transfere en fazla 15 trilyon verdim o da Sankhare'yi almak için.Benim önerim FM Genie Scout programı bu programı kullanırsanız oyunda 2-3 sene ilerledikten sonra PA'sı 170-180 olan gençleri serbest transferden ya da 100-200 milyara alabiliyorsunuz ve 1-2 sezon takıma alıştırın sonra takımda geçirdiği 3.sezonda oynatmaya çalışın zaten kendiliğinden değeri 15-20 trilyona gelir.Ve Galatasaray ve başka para sıkıntısı çeken takımları bile bu yöntemle zengin yapabilirsiniz...

Nesil
    2008
    Yer
    Sanliurfa

Quote Originally Posted by emrah44 View Post
    Oyunun temel mantığında bu var evet. Çok iyi oyuncuları alıyorsanız her sene sadece 2 transfer de yeter. Özellikle ilk senede yıldız oyuncu alıp ligde şampiyon veya istenilen konumda olup en azından kovulmamayı garantilemek lazım. Ondan sonra da artık bir şekilde gençlere yönelirsiniz. Fakat dediğim gibi oyunun mantığında yıldız transferler önemli. Yıldızlarınız çoksa maçları kolay kazanıyorsunuz bu gerçek. La Liga'da Real Madrid dışında bir takım alın ve 2 sezon oynayın Real Madrid'in kimlere ne kadar para bastığını göreceksiniz. Ben şu anda 32. haftadayım ve daha önceki oyunlarımda olduğu gibi real yine yıldızlar topluluğu oldu ve ilk yenilgisini 32. haftada benden (barcelona) aldı. Artık gerisini hesap edin.
    Evet haklısın yıldız oyuncu almak oyunun mantiginda var ve yildiz oyuncularla daha kolay mac kazanabiliyorsunuz, ama sole birseyde var 2 sezon disini sıkıp zorlu ve heyecanli maclar cikararak sezon sonlarini getirmek var ve 3. - 4. yada 5. sezondan sonra bakmissiniz ki kadronudaki ilk 18 hep aldiginiz genclerden ve bu gencler artik birer dunya yildizi ve her mac rakiplerine kan kusturuyorlar, yine 1 MN YTL'ye veya daha ucuza aldigin bir futbolcuyu cok buyuk paralarla satarken gururlaniyorsun.

Bence yildiz oyuncu almaktan daha onemli olan yildiz futbolcu yaratmaktir...

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

ŞöyLe birşey var oyunda. Zaman geçtikçe transfer ücretLeride, yıLLık maaşLarda da artış oLuyor. Yani 2015 yıLına geLdiğinizde sıradan bir adamı aLmak için biLe 30-40 miLyon doLarı gözden çıkarmanız gerek. Sıfırdan orta öLçekLi bir takımLa oyuna başLayım, bahsi geçen yıLLara geLdiğinizde eğer o zaman içerisinde çok iyi oyuncu aLım satışLarı yapamadınız ise oyuncu transfer etmekte çok zorLanırsınız. Anca üst düzey kuLüpLerde böyLe sıkıntı yaşamazsınız. Bir yandan da mantıkLı asLında 2008 yıLında 30 a aLdığınız bir oyuncuyu 2012 yıLında da 30 a aLabiLmek biraz garip oLur. Ama bazen gerçektende abartmıyorLar değiLLer. En son şu an devam eden kariyerimde Westham 28 yaşında ki Ashton için benden 160 miLyon doLar taLep etti. Sonra üç ay sonra 85 e başka takıma sattıLar. Tabi böyLe dengesizLikLerde mevcut değiL.

GeneL oLarak düşünürsek, pahaLıya adam aLmak ya da bu kadar veririm, şu kadar veririm demek doğru oLmaz. Herkesin kendine göre zevkLeri vardır. Ama asıL oLan yeni kariyerLer yaptıkça, yeni yıLLar gördükçe hiç oynamadığınız oyuncuLarı aLıp, onLarı görmektir. Şahsen ben öyLe yapıyorum ve eğer adamı değeri 100 ise 100 biLe veririm aLmak için. Yeterki aLayım ve göreyim nasıL birşeymiş
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    ŞöyLe birşey var oyunda. Zaman geçtikçe transfer ücretLeride, yıLLık maaşLarda da artış oLuyor. Yani 2015 yıLına geLdiğinizde sıradan bir adamı aLmak için biLe 30-40 miLyon doLarı gözden çıkarmanız gerek. Sıfırdan orta öLçekLi bir takımLa oyuna başLayım, bahsi geçen yıLLara geLdiğinizde eğer o zaman içerisinde çok iyi oyuncu aLım satışLarı yapamadınız ise oyuncu transfer etmekte çok zorLanırsınız. Anca üst düzey kuLüpLerde böyLe sıkıntı yaşamazsınız. Bir yandan da mantıkLı asLında 2008 yıLında 30 a aLdığınız bir oyuncuyu 2012 yıLında da 30 a aLabiLmek biraz garip oLur. Ama bazen gerçektende abartmıyorLar değiLLer. En son şu an devam eden kariyerimde Westham 28 yaşında ki Ashton için benden 160 miLyon doLar taLep etti. Sonra üç ay sonra 85 e başka takıma sattıLar. Tabi böyLe dengesizLikLerde mevcut değiL.

GeneL oLarak düşünürsek, pahaLıya adam aLmak ya da bu kadar veririm, şu kadar veririm demek doğru oLmaz. Herkesin kendine göre zevkLeri vardır. Ama asıL oLan yeni kariyerLer yaptıkça, yeni yıLLar gördükçe hiç oynamadığınız oyuncuLarı aLıp, onLarı görmektir. Şahsen ben öyLe yapıyorum ve eğer adamı değeri 100 ise 100 biLe veririm aLmak için. Yeterki aLayım ve göreyim nasıL birşeymiş
    Aynen katılıyorum Hayrettin Abi.Ama verirkende fazla uçmamak gerekiyor.Kulübümüzün sınırları içinde hareket etmeliyiz.X takımı 50.000.000£ bomba patlattı diye sende Y takımı vede kısıtlı bütçelisen merakından olsan bile gididp o mevlaları vermemelisin.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

dehşet paralar verip sansasyon olmayı sevmiyorum, zaten o kadar büyük takım almıyorum, kariyer aşagıdan yukarı bir hareket olmalı yatay değil, mesela atıyorum, trabzon ile başlayıp, fenere geçip ordan da galatasaraya geçmek değil de, manisa ile başlayıp, trabzona ordan da, dışarı gitmeği seviyorum. Onun için uzun süre boyunca ufak takımlarda çalışıyorum, onun için bi süre sonra astronomik rakamlar verip takımıma david villayı aldım diyemiyorum, çünkü o tür sansasyon oyuncular baya yaşlanmış oluyor, regenlere öle paralar verince de zevkli olmuyor..
    Bunun yerine ufak takım alıp, potansiyelli oyuncuları pahalıya büyük takımları kıvrandıra kıvrandıra vermeyi daha çok seviyorum

buyrun ;

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Ben her transfer döneminde sonuna kadar harcarım nasıl olsa seneye yeni para geliyor

Bazende şöyle oluyor.

Mesela atıyorum transfer bütcem 15 $ . Oyuncu aldım sattım 20 $ oldu fakat yeni sezonda bu para kalmıyor 10 15 $ veriyorlar.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

oyunun kullanıcıya karşı garezi olmasa belki bukadar para ödenmez bence
    adamın değeri 1 se 10 istiyo
    aynı adamı satsam 2 ye anca gider tuhaf işler..

Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon

Mesaj Yetkileri