1 ile 30 arası toplam 80 sonuç

Konu: ŞOK: Rusya-Gürcistan Savaşı Çıktı

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Yenemezleri bir kenara atalım. Bu işler 2 bombayla biter.

1)Tiflis
    2)Batum

Bu iş biter sonrada.

Ancak, son dakikaya kadar olmaması ümidiyle.

Quote Originally Posted by SiR ToMaSRoSiCkY1 View Post
    Bir bomba ile Gürcistan'ı haritadan silecek kadar güçlü bir ülke.
    Quote Originally Posted by LinGoLn_10 View Post
    Yenemezleri bir kenara atalım. Bu işler 2 bombayla biter.
    1)Tiflis
    2)Batum
    Yok canım iki üç tankla da alabilir Gürcistanı sonuçta bunlar Sovyetler değil mi ? Çok büyütmeyin gözünüzde bu tarz şeyleri. Kurtuluş Savaşında biz'de ne vardı da yendik bu milletleri ?
    Yahu hiç mi düşünmüyorsunuz Gürcistan bu cesareti kimden alıyor diye ? O 2 uçağı düşürecek cesareti nereden buldu diye ? 2 uçağın düşmesi Rusyaya maddi açıdan zarar vermez ama manevi açıdan çok büyük zedeler. Sonuçta sen bir süper güçsün ve senden ekonomi, teknoloji vs. bakımından daha aşağı seviyede bir devlet senin uçaklarını düşürüyor. Bu prestiji sarsacaktır Dünya Siyasetinde. Rusya bu prestiji kurtarmaya çalışıyor, şu zamanlar da olanlar tamamen bundan kaynaklanıyor. Bir de ABD tarafından bakalım olaya. Dünya Siyaseti senden soruluyor ve senin karşındaki en büyük rakibin savaş'a giriyor. Üstelik senin siyasetinde başrol oynayan bir bölgede stratejik bir konumu almaya çalışıyor. Eğer Rusya Gürcistandaki bölgeyi alırsa bu işte en zararlı çıkan ABD olur. 150 yıllık Siyasetinde köklü değişiklere yol açar. ABD, Gürcistanın yanında yer alırsa Ruslarla bir savaş söz konusu olmaz. Çünkü iki taraf da güçlü ve iki taraf da birbirlerini çok büyük zarar verebilecek kapasitede. Alttan alttan silah ve ekonomik yardım da bulunabilir Gürcülere ama iki taraf arasında sıcak savaş olacağını zannetmiyorum. Iki taraf birbirine girdi mi burada en büyük kar'a geçen Ingiltere olur diye düşünüyorum; çünkü dengeler değişir ve yeni dengelerde en karlı ülke Ingiltere olur. Şu an da pek karışmıyor olaya zaten. Rus-ABD savaşı söz konusu olamayacağına göre 1 hafta içinde Rusya Gürcistandan çıkar ve Osetya bağımsız olur. Gürcistan savaşın yaralarını sarmaya çalışır... Senaryosu önceden yazılmış bir film bu olanlar.

Mesaj Yetkileri