1 ile 30 arası toplam 1016 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması FM2008 - 8.0.2

Threaded View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by medievil View Post
    Genel olarak kulüp analizi: FM 2008’de Fenerbahçe’nin antreman ve genç tesisleri beklenenin çok altındaydı. Bence Fenerbahçe’deki tesisler dünyanın sayılı kulüplerinde var. Diyeceksiniz ki madem antreman ve genç tesisleri çok iyi neden Fenerbahçe altyapısından iyi topçular çıkmıyor. Bu tamamen Fenerbahçe kulübünün yapısından kaynaklanan bir durum. Galatasaray kulübünde altyapıdan çıkan adamları çok rahat ilk 11 oynatabilirsiniz. Çünkü onların mazereti var hani fakirler ya o yüzden. Fenerbahçe’de bu durum olamıyor maalesef. Fahri, olcan, Gürhan gibi genç yetenekler altyapıdan çıkıyor ancak forma şansı bulamıyor. Semih bile ancak 25inde kadroya girebildi. Fazla uzatmamak gerekirse bence Fenerbahçe’nin altyapısı ve antreman tesisleri geliştirilmeli.
    Daha once de yazilmisti.

Diger ulkelerdeki bazi takimlarin tesislerini gorunce, tesislerin ozelliklerini okuyunca bizim takimlarimizin tesislerinin esasinda ne kadar geride oldugu goruluyor.

Milan'in ve Sao Paulo'nun dunya capinda futbolcu performansini yukselten labarotuvarlari, Lens'in ligdeki farkli zemin tiplerine benzeyen sahalardan da olusan toplam 30 tane sahasi vs. vs.

Tesisler cok guzel, cok begendim. Avrupa'da boyle tesis yok vs. vs. gibi medyada cikan futbolcu yanitlarina acikcasi inanmiyorum. Bunlari bu tesislerin olmadigi 10-15 sene once de yaziyordu medya, simdi de yaziyor.

Sanırım MTK maçından sonraydı Aragones’in bir açıklaması var. Ben transfer istemiyorum ancak başkan takımın daha iyi olmasını istediği için bu konuda ısrarlı ve bir orta saha oyuncusu alınabilir.. bu açıklama gayet açık. Yani Aziz Yıldırım takıma daha şöhretli oyuncular istiyor. Fm 2007 de Fenerbahçede başkanın bu tarz istekleri oluyor ve kendi kendine transfer yapıyordu. FM 2009’ada bunun yansıtılması gerekli bence.
    Katiliyorum. Ambition 20, Interferece 20 Aziz Yidirim'in kesinlikle sahip olmasi gereken degerler.

Kulübün populeritesi kesinlikle arttırılmalı. Populerite sadece başarıyla ölçülemez bence. Önceki sayfalarda bir arkadaş Fenerbahçenin populeritesinin PSV hatta UEFA kupası alan Zenitten daha yüksek olduğunu söylemiş. O yüzden populeritesinin arttırılmasına gerek yok demek istemiş.. Bunu çok saçma buldum çünkü zenit bir rus takımı. Zenit isterse CL kupasını alsın yinede şöhretli bir takım olamaz. Belkı dünya çapında tanılır ama word class oyuncuları transfer edemez. Bunun nedeni Rusyanın çok soğuk bir ülke olması. Petersburg ve İstanbul çok farklı şehirler. İstanbul dünya başkenti seçilmiş bir şehir. Fenerbahçe ise bu şehrin takımı o yüzden zenit gibi bir takımın populerıtesıyle karşılaştırılmamalı. Benim tek istediğim fm 2009 da Fenerbahçenin alabileceği oyuncuları almak. Örneğin Fenerbahçe ortegayı aldıgında FM de ortegayı almak hayaldi. Oyunda alamazdınız ama Fenerbahçe aldı. Aynı durum Anelka Guiza içinde geçerli. Bence populeritede yuksek bir iyileştirme gerekli.
    Ortega Fenerbahce'ye isteyerek mi geldi? Cok sevdigi kulubu River'in mali kriz yuzunden paraya ihtiyaci vardi, takimda para eden oyunculardan birisi olarak Ortega satildi. Hatta Ortega ilk geldiginde takiminin kendisini satmak zorunda oldugu icin transfer teklifini kabul ettigini, ona kalsa River'den hic ayrilmayacagini soylemisti.

Guiza'ya hic kimsenin yapmadigi bir teklif yapildi. Kulubune de serbest kalma maddesinde yazilan bedel odendi ve transfer edildi.

Oyunculari degerlendirirken bir hastalik var. Dusuk loyalty degeri vermemeyi tercih ediyor genelde herkez. Ambition genelde dusuk veriliyor. Eh tabii o yuzden de oyuncular ayrilmiyor. Takimlarin finansal sorunlari, yansitilmiyor/yansitilamiyor. Eh tabii o zaman da Mallorca oyunculara yuksek maas verebiliyor, oyuncusunu satmak, satilmasina izin vermek zorunda kalmiyor.

Fenerbahce'nin oyunculara odeyebilecegi maas seviyesi yukseltilebilir, yukseltilecek.

Ancak bu demek degil ki, Fenerbahce'yi kontrolunuze aldiginizda siz bu kalitede oyunculari transfer edebileceksiniz. Bunun nedeni de cok basit. Siz Fenerbahce'yi aldiginizda kimse sizi teknik direktor olarak tanimayacak, bu nedenle de kendinizi ispat etmeden once takiminiza gelmek istemeyecektir. Mesela Besiktas, pek taninmayan Ertugrul Saglam'i teknik direktor olarak sectigi icin oyuncu alma konusunda cok sorun yasiyordur eminim. Ama takimin basinda Del Bosque olsa, Besiktas'a gelmek isteyecek oyuncularin sayisinda buyuk patlama olacaktir. Siz oyunda hemen Aragones kadar taninan birisi olmak istiyorsaniz, FMM gibi editorleri kullanmaniz sizin taktirinizde.

Gelelim Semihe forumun son sayfalarını okudum semih için boş kale golcüsü diyenleri, modası geçti diyenleri anlamıyorum.
    Bakin, oyunda kaliteli forvet tanimi, kendi basina gol pozisyonuna girebilen oyuncu olmaktan geciyor. Semih bu tip bir oyuncu degil. Evet son vuruslarini daha gelistirdi. Topa vururken heyecan yapmamayi, kendine guvenmeyi ogrendi. Ama Semih her zaman icin ona asist yapacak orta saha oyuncularina muhtac. Bu da bir gercek. Semih konusunda herkezi yaniltan sey, Semih'in esasinda cok zeki bir forvet olmasi. Zeka olarak bence dunyada sayili forvetlerden birisi. Ancak bunun yaninda fiziksel olarak zayif, teknik acidan da cok ust duzey diyemeyecegimiz bir seviyede. Ama Semih'e ceza sahasi icinde iyi servis yapilirsa, goller bulabilecek bir oyuncu. Oyunda da boyle olmasi gerekir ve hem 8.0.2'de boyle idi, hem de FM 2009'da biraz gelistirilmesi ile beraber boyle olacak. Gerisi teferruat.
    Last edited by perpetua : 11.Ağustos.2008 at 01:20

Mesaj Yetkileri