Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
Her oyuncu kendisine asist yapacak orta saha oyuncularına muhtaçtır. En son EURO 2008'e bakacak olursak, atılan gollerde golcülerin hep orta saha oyuncularından gelen toplar ile gol attıklarını görüyoruz. Semih de gol kralı oldu ve tabii ki orta sahadan veya diğer mevkiilerden gelen paslarla, ortalarla gol atacak. Dünyada çok üst düzey oyuncular dışında herkes böyle yapmıyor mu zaten?

Semih'in MTK maçında attığı ikinci gol örneğin, Gençlerbirliği'ne attığı uzaktan gol örneğin, bu gollerde Semih'in payı %100, çünkü golleri asist ile değil, kendi uğraşıyla atıyor. Sanırım senin kastettiğin nokta, Semih'in çalım atarak, adam eksilterek gol atmaması. Bu özelliklerin olmadığı doğru, fakat bu özellikler de onda olsa zaten şu an Real Madrid'de oynuyor olurdu.
Bu ozelliklerin var olmadigini kabul ediyorsun. O zaman birak da CA'nin kac olmasi gerektigine var olan ve eksik olan ozellikleri acisindan bakarak biz karar verelim. Sonucta CA'nin kac oldugundan daha onemli olan ozelliklerin hangi seviyede oldugu var.

Semih'in belirgin özellikleri, bitiriciliği, soğukkanlılığı, topsuz alanı, kafası, çalışma oranı ve aklıma gelmeyen bir iki özelliği daha. Mental özellikleri bakımından Türkiye'nin en iyi santraforu olduğunu düşünüyorum
Ben daha da ileriye gidiyorum, Avrupa'da zekasini Semih kadar kullanan az forvet var diyorum. Ama bak gor ki zihinsel ozelliklere sahip olmak, akilli olmak bir forvet oyuncusu icin fiziksek ve teknik ozelliklerden cok ama cok daha az onemli.

Merak ettiğim nokta, Semih için 132 CA, 138 PA verilmiş (benim oyunumda şu an bu durumda). Bu kadar az farkın olması şaşırtıcı, sonuçta potansiyeli olan bir futbolcu Semih ve henüz 25 yaşında, bir forvet için genç diyebileceğimiz bir yaşta. Kariyerinin zirvesine de 28-32 yaşları arasında ulaşabilme ihtimali var. PA değeri kesinlikle yükseltilmeli Semih'in.
Futbolcular esas patlamalarini 22-23 yasina kadar yapiyorlar normade. Bu yastan sonra buyuk gelisme gostermis oyuncular az ve istisna. 25 yasindan sonra bir oyuncunun, zirveye ulasana kadar asagi yukari yilda 2-3 CA puani gelismesinin normal oldugunu varsayabiliriz. Yani Semih'in CA ile PA arasindaki fark 6 ile 9 puan arasinda olmasini normal karsilayabiliriz.