Quote Originally Posted by extensor View Post
bakın aklıma geldi. ligde bulunan hızı finishiginden yüksek oyuncular.
serhat akın, youla, promise, ömer rıza, serkan çalık, balili, cangele, jaba, tita, theoue, murat hacıoğlu, holosko, atkinson, tuncay ve birsürü

hangisi gol kralı olmuş yada hangisi potaya girmiş . Ligin en değerlilerinden holosko bile yeni 14 gol attı. angisi 15 golü geçmiş bunların kaç senedir.

Bir çoğu uzun stoperlerden dayak yeyip kaybolduğu için kanatlara çekilmemişmi (hepsi çekilmiş )

bide gol krallarına bakın yada krallığa yalaşanlara hakan şükürler jardeller noumalar fatih tekkeler ümit karanlar hoijdonklar zafer biryollar okanlar falan

santrafor bu saydıklarımdır. her ligde gol krallığına bu adamlar oynar.
Bide Ronaldo'lar, Shevchenko'lar, Benzema'lar, Owen'lar, Henry'ler, Pele'ler, Maradona'lar var onları neden hesaba katmıyorsun? Bunlar'da birçok kez gol kralı olmuş oyuncular.. Aralarındaki fark biri kaleye sırtı dönük ve genelde topsuz alanda oynarken diğeri ayağında topla kaleyi karşısına alıp oynuyor.. Rakip takımın oyun sistemine bakarak eğer rakip önde savunmayla oynuyorsa benim saydığım, rakip derin savunmayla oynuyorsa senin saydığın oyuncular daha verimi olur.. Aksi takdirde senin dediğin gibi benim saydığım oyuncular topla buluşmak için boş alanlara(genelde bu kanatlar veya orta alan oluyor)kaçar.. Yani topla buluşup kaleyi karşısına aldığında benim saydığım oyuncular, topla sadece vuruş pozisyonunda buluşup kaleye sırtı dönükte oynayabilen oyuncular da senin saydığın oyuncular.. Ben benim saydıklarım gibi oyuncuları tercih ederim..

Komple forvet dediğimiz bir oyuncuda hız, hızlanma, güc, sıçrama, bitiricilik, topsuz alan, soğuk kanlılık, top sürme, ilk temas gibi özelliklerin tamamı olmalı, ama artık böyle oyuncular bulmak çok zor.. Oyunda bir İbrahimovic var, zaten dillere destan hiç bi inter maçında adamdan gol yemeden geçmedim birde Torres var bu özelliklere kısmen sahip oyuncu olarak, onun dışında pek yok sanırım..

Semih'ten bahsedilmiş.. Evet Semih birçok özelliğini geliştirmiş ancak santrafor özelliklerini geliştirmiş.. Hız, hızlanma 13-14'ü geçmez, güç ve sıçrama 14-15'i geçmez, bitiricilik 17 olabilir, kafa 18 hatta 19 olabilir, topsuz alan 16 olabilir, soğuk kanlılık 16 civarı olabilir, ilk temas 13-14, teknik en fazla 13 dribling de en fazla 11 olur.. Bence bunlar yada bunlara yakın değerler Semih için uygun olacaktır..