Quote Originally Posted by Belgorth View Post
Katılmıyorum. Ayhan fizik gücü olarak zayıf değil, ayrıca çok da iyi top keser. Her futbolcu yanında fizik ve mücadele gücü yüksek oyuncu olursa rahat eder. Hagi'nin Galatasaray'da çok çok yüksek performans göstermesinin iki nedeni de yanında Okan ve Suat gibi ciğer değil körük taşıyan adamlar olmasıdır.
Ciger'den bahseden yok.

Ben guc, denge, ceviklik, hiz'dan bahsediyorum. Ayhan bol bol kosar, iyi de cigeri vardir. Sorun ciger'de olsa 90 dakika oynamaz, 60 dakika oynar ama yine de diger fiziksel ozelliklerini gosterir.

Hagi'nin yeteneğini tartışabilir miyiz? Hayır, ama bu kadar rahat şekilde oynayıp süper performans göstermesi bu iki bücür sayesinde gerçekleşmiştir. Bunu her futbolcu için söyleyebiliriz. Bu nedenle de yazımda "Ayhan kesin oynar, yanında da Mehmet mi oynar yoksa Linderosth mu oynar bilemem." demiştim. Hem Mehmet hem de Linderoth fizik güç ve kondisyon açısından Ayhan'da daha iyidir ama yine küçük görme hastalığımız nedeniyle olsa gerek Ayhan'ı olduğundan kötü değerlendiriyoruz. Arda'ya 12 stamina vermek ne kadar haksızlık ve yanlışsa benim gözümde Ayhan'a fizik güç olarak çok düşük, hatta düşük demek o kadar haksızlık ve yanlışlıktır.
Hagi'nin zekasi Ayhan'da olsa, Ayhan Hagi kadar dengeli ve kuvvetli olsa Ayhan'in 90 dakika cikartamamasini her teknik direktor tolere eder.

Hem defansif, hem de ofansif gorev almasini istediginiz Ayhan'i, sadece ofansif gorev verilen Hagi ile karsilastirmanin da pek anlami yok. Ayhan'i Suat ile, Okan ile, Emre ile karsilastirmak gerekli. Hagi ile degil.

Ayhan'i Lincoln'un yerine koy, Hasan Sas'in yerine koy itiraz etmem.

Takimin dizilisi 4231. Ayhan oynasa bu dizilis olacak 4141.

Quote Originally Posted by extensor
Ömer ağabey güzel yazmışta. Bükreş maçında neden olmazdı demiş onu anlamadım. Zaten ilk 20 dk 2-0 olmuş zaten bükreş ilerde basmıyor maç boyu. zaten bükreş büyük boşluklar veriyor(bükreş büyük boşluklar verdide biz kullanamadık.) zaten top yapıp baskı kurması gereken takım sensin
2-0 geriye dustukten sonraki hamleler tamamen farkli bir konu. Maca baslarken Skibbe'nin dusundugu, "evimde gol yemeyeyim cunku gol yersem sonra her yedigim golden daha fazlasini atmam gerekecek" idi. Ama Aykut ve Servet'in temel egitim eksikliklerinden dolayi 10 dakika icinde 0-2 olunca bu plan tamamen suya dustu.

O dakikadan sonra Ayhan girse ataga kalkmada yarar saglayabilirdi. Ama Galatasaray 2. golu yedikten sonra son 20 dakikaya kadar pozisyonlari bulan, gol firsatlarini yaratan takim degilmiydi? Yani bu dakikada Ayhan'in girmesi, Galatasaray'in oyunu hizlandirmasi, rakibi hataya zorlamasi gereken dakikalarda temponun dusmesine neden olmazmiydi?

Taktigi belki siz begenmediniz ama Skibbe'nin taktigi dogruydu. Oyuncu secimlerinde Emre Asik/Baris Ozbek ve Hasan Sas/Ayhan farkliliklari olabilirdi. Ama bu futbolcularin antrenman performansini bizden daha iyi gozlemleyecek kisi Skibbe sonucta.