AsLında benim Nobre için goLe dönük oynar derken asLında oyunda kaLeye sırtı dönük oynar diye geçen tabir geçerLi. Ama şimdi Nobre farkLı birşey. Adam karamboL goLcüsü. Yani buna benzer bi PPM de oLması gerek. OLmadık anLarda oLmadık yerLerde oLuyor, hiç bekLenmedik pozisyonda goLü buLabiLiyor. BöyLe bir PPM oyunda yok ama 09 da ekLenmesi gerek. Dünya üzerinde tabiri caiz ise karamboL goLcüsü diye anıLan çok forvet vardır. Bu tarz adamLarda kuLLanıLabiLir.
Aynı şekiLde kaLeci iLe karşı karşıya kaLmayı sever oLayı da oLması gereken birşey.
Ben bu PPM Lere takıyorum nedeni ise bence oyuncunun özeLLikLerinden daha önemLi birşey. Çünkü oyuncu bu PPM Ler sayesinde gerçek özeLLikLeri oyunda yansıtıyor ve gösterebiLiyor. Hani bir oyuncunun atıyorum bitiriciLiği bana göre 10 dur ama oyunda 6 dır ben bunu pek yadırgamam. Ama böyLe PPM Lerde gerçeğe yakın oLMadığı zaman sıkıntı oLur. Ha 08 de ki PPM Ler iyi değiLmiydi bence koray iyi ve yerindeydi ama yetersizdi. Bu yüzden de oyuncuLardan istediğim verimi hiç bir zaman tam anLamı iLe aLamadım.
ŞöyLe bir örnek daha vereyim. Şimdi ben Everton u yönetirken bir oyuncum vardı aLt yapıda Agard diye adamın Ca 95 feLandı, PA 142 ben bu adamı aLdım ve 2 yıL boyunca geLiştirdim adam 135 PA seviyesine feLan geLdi. Kerzhakov ve A.Johnson dan bütün mevki özeLLikLerini kaptırdım ve 20 yaşına geLdiğinde banko oynattım. Bir sezon içerisinde 30 küsür goL atma başarısı gösterdi. Adamın uzun şutu 10 du ama Kerzhakov dan güçLü şut atarı aLdığı için adam deLi gibi uzaktan goLLer ve sert şutLar iLe goLLer atıyordu. Daha sonra bu adamın editörden bütün mevki özeLLikLeri siLdim ve bir sezon o şekiLde oynatma kararı aLdım. Deneme açısından ve daha 10 maç sonra bu adamın bir hiç oLduğunu anLadım. 10 maçta her maç 8-9 oynayan adam, aynı özeLLikLeri oLan adam bir hiç gibi oynuyordu 7 biLe zor aLıyordu.
Yani demek istediğim oyunda adamın özeLLikLeri farkLı oLabiLir, ama eğer mevki özeLLikLeri gerçek aktarıLır ise o oyuncu ne kadar özeLLikLeri yetersiz ya da fazLa biLe oLsa mevkisinde ki özeLLik ne ise o performansı göstericektir.
Yani ben bu yüzden bu kadar takıntıLıyım.
Ve birde BeşiktaşLıyız. DoğaL oLarak takımımızı gerçekte gördüğümüz gibi görme isteğimiz var yani diğer takımLara göre daha farkLı bir yakLaşımımız ve bekLentimiz var. Bunu da madur görürsünüz umarım.