Bir oyuncunun iyi yönlerini görebilmek çok kolay, önemli olan vasat ve kötü yönleri tespit edebilmek. İyi yönlerin olduğu gibi aktarılması var bir de görülmek istenen. Mehmet Yıldız domuz gibi bir oyuncu yıksan yıkılmaz, ben onun strength'ini 20 görmek isterim ama 19-20 bu konuda dünyada en iyi demek ve ben Mehmet Yıldız'ın Braga maçı dışında uluslararası platformdaki maçını izleyemedim. Bana referans verebilecek tek oyuncu Servet ve bu oyuncuya kıyasla bu yüzden ben Mehmet'e 17-18 arasında kaldığım 17'yi verdim. Çünkü değeri belirlememde bazı kıstaslar var. Kıyas bunlardan sadece birisi. Özelliğin CA'daki ağırlığı ayrı bir konu. Tüm özellikleri belirli ağırlıklarda belirli bir CA puanı içerisinde yerleştirme yapmamız gerekiyor. Sık yaşadığımız problem özellikleri girdikten sonra ortalama çıkan CA'nın planlamış olanı aşması. Bu durumda ister istemez o dengeyi sağlamak için bazı ayarlar yapmamız gerekiyor. Kaldı ki burada sizin tepkilerinizden ayrı olarak biz de ekip içinde birbirimize yeri gelince sert tepkiler bile verebiliyoruz. Sanıyor musunuz ki biz Ali Veli adlı futbolcunun bitiriciliği ne sorusuna hep beraber 15 diyoruz? Ayrı ayrı sesler çıkıyor, kendi aramızda bile şiddetli tartışmalar yapabiliyoruz. Bunları azaltmak ve araştırmada belli bir standart yakalamak ve araştırmayı kaliteli kılmak amacıyla ülkemiz şartları için bazı değerleri referans alıyoruz. Bunları da ligler içerisinde bir ölçüm kurarak bu sistemde hareket ediyoruz. Sonuçta her çalışma şeflerin tüm Türkiye ligi oyuncularını görebildiği süzgecinden geçip bir olgunluğa erişiyor.

Kısacası, kafadan atmıyoruz. Bunun yanında araştırmaya katkılarınızı da önemsiyoruz. İstiyoruz ki herkesin göremediği görüp bizi de uyandırmanız. En iyi özellikleri hepimiz görebiliyoruz.