Quote Originally Posted by extensor View Post
exiting sen devamlı araştırmanın kötü yönlerinden bahsediyorsun. Sen iyi yönlerinden bahsetmeye başladığında. Bakarsın bizde iyi yönler yazarız.
Ama siz ve sen sürekli bir oyuncu şişirme ve araştırmacılara saygısızlık yoluna gidince acımasız ve doğru olmayan eleştiriler getirip oyuncuları olduğundan farklı gösterdikçe (sen ve senin gibiler)
bizde o iyi yönlerin dışında kötüleride gösteriyoruz.

iyi yönleri herkes görür gösterir o mesele değil
kötü yönleri görebilmektir asıl iş

saygılar
Sana ne saygısızLığım oLucak, kaLkıp sana aferin, bravo gibi şeyLermi söyLeyeLim her zaman. Azıcık eLeştiriLdimi hemen efeLen yok öyLe birşey.

İyiyi göremiyorsan, kötüyü nasıL görüceksin, görsen ne oLacak ?

Hem sen dikkat et yazdıkLarına biraz. Burda dediğim dedik, biLdiğim biLdik deyip, kişiLerin görüşLerini önemsemeden yazıLar yazan ben değiL sensin. İki doğru keLime söyLeyince hemen saygısızLık yapıyor oLuyoruz öyLemi ?

Görüyoruz kim saygıLı, kim saygısız...

Quote Originally Posted by onurphaned View Post
Bir oyuncunun iyi yönlerini görebilmek çok kolay, önemli olan vasat ve kötü yönleri tespit edebilmek. İyi yönlerin olduğu gibi aktarılması var bir de görülmek istenen. Mehmet Yıldız domuz gibi bir oyuncu yıksan yıkılmaz, ben onun strength'ini 20 görmek isterim ama 19-20 bu konuda dünyada en iyi demek ve ben Mehmet Yıldız'ın Braga maçı dışında uluslararası platformdaki maçını izleyemedim. Bana referans verebilecek tek oyuncu Servet ve bu oyuncuya kıyasla bu yüzden ben Mehmet'e 17-18 arasında kaldığım 17'yi verdim. Çünkü değeri belirlememde bazı kıstaslar var. Kıyas bunlardan sadece birisi. Özelliğin CA'daki ağırlığı ayrı bir konu. Tüm özellikleri belirli ağırlıklarda belirli bir CA puanı içerisinde yerleştirme yapmamız gerekiyor. Sık yaşadığımız problem özellikleri girdikten sonra ortalama çıkan CA'nın planlamış olanı aşması. Bu durumda ister istemez o dengeyi sağlamak için bazı ayarlar yapmamız gerekiyor. Kaldı ki burada sizin tepkilerinizden ayrı olarak biz de ekip içinde birbirimize yeri gelince sert tepkiler bile verebiliyoruz. Sanıyor musunuz ki biz Ali Veli adlı futbolcunun bitiriciliği ne sorusuna hep beraber 15 diyoruz? Ayrı ayrı sesler çıkıyor, kendi aramızda bile şiddetli tartışmalar yapabiliyoruz. Bunları azaltmak ve araştırmada belli bir standart yakalamak ve araştırmayı kaliteli kılmak amacıyla ülkemiz şartları için bazı değerleri referans alıyoruz. Bunları da ligler içerisinde bir ölçüm kurarak bu sistemde hareket ediyoruz. Sonuçta her çalışma şeflerin tüm Türkiye ligi oyuncularını görebildiği süzgecinden geçip bir olgunluğa erişiyor.

Kısacası, kafadan atmıyoruz. Bunun yanında araştırmaya katkılarınızı da önemsiyoruz. İstiyoruz ki herkesin göremediği görüp bizi de uyandırmanız. En iyi özellikleri hepimiz görebiliyoruz.
Ben ne diyorum sen bana ne diyorsun. Bende biLiyorum zayıf yönLerini ortaya çıkarmanın daha zor oLduğunu. Ama ben bir oyuncunun en iyi yönLerini oyunda göremiyorsam ve bana göre bir eksik oLduğunu düşünüyorsam böyLe birşey demek te hakkımdır. Yoksa iLLa öyLe oLacak diye birşey de demiyorum. Fikir de mi beLirtmeyeLim ?

Ben sana diyorum ki sen inanıyormusun iLk önce ön pLana çıkan özeLLikLeri doğru oLarak oyuna aktardığına. Bana bunun cevabını vermen gerek. Bizde görüyoruz merak etme neyin ne oLduğunu. KaLkıpta bana bunLarı anLatmana gerek yok.

Herkesin görüşüne saygı duyma konusunda iLk önce sizin hassas oLmanız gerekir iken burda birisi birşey söyLediği zaman insanLarın üstüne iLk önce yürüyen de siz oLuyorsunuz. Ben görüşümü beLirtiyorum. Bu görüşümü beLirtirken de saygısızLık yaptığımı da düşünmüyorum. Sadece bir soru soruyorum ama geLen cevapLara bak. Bazı arkadaşLar asıL cevap verirken saygı sınırını zorLuyor.