-

Originally Posted by
CoşkuN ÖzdemiR
Tam Komedi

bahsedilen yazıyı bende okudum coşkun sana katılıyorum...
çok doğru şeyler söylenmiş gibi süslü ama içerik olarak hatalarla dolubir yazı...
Galatasaray alt yapısındaki oyuncuların miilli takımlara çağrıldıklarını bu yüzden gelişemediklerinden bahsetmiş...
o zman burada bir hata var...
koca koca antrenörlerde çıkıp diyorki..en iyi antreman maç yapmaktır...milli takım seviyesinde maç yapmak neden gelişmelerini durdursun...hem dünyada bir tek galatasarayınmı alt yapısından oyuncular çağrılıyor milli takıma .......
ayrıca bu tarz yazılarda bir gerçek hep atlanır nedense...
Atp yapıdan ne bekler büyük bir takım...bir takım... eğer küçük bütçeli 3. lig takımı iseniz eyvallah..ama galatasaray Beşiktaş Fenerbahçe gibi bir klüpsenz...
ne beklersiniz alt yapıdan...
yani ilk 11 inizin 11 de alt yapıdan mı gelecek...
kim hangi takım yapabilmişki bunu....
alt yapı dediğiniz senede 1 veya 2 oyuncu A takıma kadar gelebiliyorsa buda müthiş bir kazançtır klüp için...
galatasaraya bakıyorum...
sabri ...uğur uçar......arda..aydın...bu oyuncular doğrudan kadroya girebiliyor veya kadroyu zorlayabiliyor...
ayrıca yine zaman zaman forma şansı bulan gençler de var...ve dahada olacaktır...
bence Galatasarayın alt yapısı mükemmel ve olması gerektiği kadarda katkı yapıyor...
burada sorun Galatasaraylı kardeşlerimizin alt yapı beklentilerinin çok yüksek olmasından kaynaklanıyor...
şunun unutulmaması lazımki Galtasaray gibi büyük bir klüpte..alt yapıdan hersene öyle 3-5 oyuncu gelipte A takıma kurulamaz...
senede 1 veya 2 SENEDE 1 oyuncu çıkarmışsa klüp buda iyi bir sonuç...
dünyanın en iyi alt yapıları diye övündüğünüz klüplere bakın hangisi senede 3-4 oyuncu katabilir alt yapıdan ....Alex fergusonmu...arsen wegner mi ...onların işi gücü başkalarınınn yetiştirdiği ham meyveleri koparmak...yaptıkları Samir nasri yıldız değilmiydi veya cristiano ronaldoyu fergusonmu yetiştirdi...
---------------------------------
birde gelelim işin Arkadaşın FM araştırması için yazdılarına...
cafercan Aksuyunun yıldız gösterilmesini eleştirerek araştırmaya laf atıyor arkadaş ve araştırmanın izlenmeden yapıldığını anlatıyor...
birincisi bizim ekip arkadaşlarımızın maçları bolca izlediklerini zaten biliyorum ayrıca
cafercan aksuyu yıldız gösteren bir FM ekibiydi sanki...
o dönemde cafercan konusunda kime mikrofon uzatsan aynı şeyleri söylemiyormuydu...
alt yapı antrenöründen ümit milli takım hocasına kadar hepsi cafercanı bulutlara çıkarmadımı...galatasayaın 3-5 sene sonraki banko forveti demedilermi....
eeeeee arkadaş....
koca koca antrenörler cafercanı yıldız göstermedi de araştırma ekibimi gösterdi...
işte böyle mantar kafalı objektif düşünemeyen arkadaşların eleştrileri yüzünden araştırma ekibimiz hassaslaştıkça hassaslaşıyor...geçen sene oyun içerisinde sadece benim gördüğüm 4 tane -9 almış meksikalı kaleci varken...biz Volkana 155 i bile layık görmüyruz...,,
merak ediyorum bu meksikalı kalecileri 4 tane -9 lu kaleci insafya kaleci fabrikası maşallah...
ama ilk bulduğu fırsatı eleştri konusu yapmaktan çaınmayan böyle adamların yaptığı eleştriler yüzünden meksikalı neredeyse 20 tane kolombiyalı amerikalı israilli ...bilmem kaçtane -9 lu adam oyunda varken biz kendi yıldızlrımıza değer verirken elimiz titriyor....
Ömerin bu yazıyı örnek alıp bize -9 -9 diye tuttururlar...cümlesini de tamamen yanlış biliyorum...
bu yazıyı yazan arkadaş kimmiş ömer kardeşimki sen bize onu referans gösteriyorsun...Cafercan konusunda bir FM ekibimi yanıldı...
Galatasarayın koca koca alt yapı hocaları ümit milli takım hocaları ve nederdeyse tüm galatasaray medyası cafercan Aksunun yıldız olacağı konusunda birleşmişken..onların hatası görmezden gelinirde yaşları 30 ile 15 araşsında futbolla amatörce ilgilenen bir araştırma ekibinin hatasımıdır affedilmez...
.................................................. .................................................. .......
yazımın özü şu : futbolda araştırma yapma işi biraz hakem giibi bir görev kimseye yaranılamaz muhakkak biri bir yönden eleştirir..ama mesela objektif olandan ve doğru bilinen yoldan ayrılmamaktır...
Mesaj Yetkileri