1 ile 30 arası toplam 1209 sonuç

Konu: [TSL] Galatasaray Araştırması FM2008 - 8.0.2

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by CoşkuN ÖzdemiR View Post
    Tam Komedi

bahsedilen yazıyı bende okudum coşkun sana katılıyorum...

çok doğru şeyler söylenmiş gibi süslü ama içerik olarak hatalarla dolubir yazı...

Galatasaray alt yapısındaki oyuncuların miilli takımlara çağrıldıklarını bu yüzden gelişemediklerinden bahsetmiş...

o zman burada bir hata var...

koca koca antrenörlerde çıkıp diyorki..en iyi antreman maç yapmaktır...milli takım seviyesinde maç yapmak neden gelişmelerini durdursun...hem dünyada bir tek galatasarayınmı alt yapısından oyuncular çağrılıyor milli takıma .......

ayrıca bu tarz yazılarda bir gerçek hep atlanır nedense...

Atp yapıdan ne bekler büyük bir takım...bir takım... eğer küçük bütçeli 3. lig takımı iseniz eyvallah..ama galatasaray Beşiktaş Fenerbahçe gibi bir klüpsenz...

ne beklersiniz alt yapıdan...

yani ilk 11 inizin 11 de alt yapıdan mı gelecek...

kim hangi takım yapabilmişki bunu....

alt yapı dediğiniz senede 1 veya 2 oyuncu A takıma kadar gelebiliyorsa buda müthiş bir kazançtır klüp için...

galatasaraya bakıyorum...

sabri ...uğur uçar......arda..aydın...bu oyuncular doğrudan kadroya girebiliyor veya kadroyu zorlayabiliyor...

ayrıca yine zaman zaman forma şansı bulan gençler de var...ve dahada olacaktır...

bence Galatasarayın alt yapısı mükemmel ve olması gerektiği kadarda katkı yapıyor...

burada sorun Galatasaraylı kardeşlerimizin alt yapı beklentilerinin çok yüksek olmasından kaynaklanıyor...

şunun unutulmaması lazımki Galtasaray gibi büyük bir klüpte..alt yapıdan hersene öyle 3-5 oyuncu gelipte A takıma kurulamaz...
    senede 1 veya 2 SENEDE 1 oyuncu çıkarmışsa klüp buda iyi bir sonuç...

dünyanın en iyi alt yapıları diye övündüğünüz klüplere bakın hangisi senede 3-4 oyuncu katabilir alt yapıdan ....Alex fergusonmu...arsen wegner mi ...onların işi gücü başkalarınınn yetiştirdiği ham meyveleri koparmak...yaptıkları Samir nasri yıldız değilmiydi veya cristiano ronaldoyu fergusonmu yetiştirdi...

---------------------------------

birde gelelim işin Arkadaşın FM araştırması için yazdılarına...

cafercan Aksuyunun yıldız gösterilmesini eleştirerek araştırmaya laf atıyor arkadaş ve araştırmanın izlenmeden yapıldığını anlatıyor...

birincisi bizim ekip arkadaşlarımızın maçları bolca izlediklerini zaten biliyorum ayrıca

cafercan aksuyu yıldız gösteren bir FM ekibiydi sanki...

o dönemde cafercan konusunda kime mikrofon uzatsan aynı şeyleri söylemiyormuydu...

alt yapı antrenöründen ümit milli takım hocasına kadar hepsi cafercanı bulutlara çıkarmadımı...galatasayaın 3-5 sene sonraki banko forveti demedilermi....

eeeeee arkadaş....

koca koca antrenörler cafercanı yıldız göstermedi de araştırma ekibimi gösterdi...

işte böyle mantar kafalı objektif düşünemeyen arkadaşların eleştrileri yüzünden araştırma ekibimiz hassaslaştıkça hassaslaşıyor...geçen sene oyun içerisinde sadece benim gördüğüm 4 tane -9 almış meksikalı kaleci varken...biz Volkana 155 i bile layık görmüyruz...,,

merak ediyorum bu meksikalı kalecileri 4 tane -9 lu kaleci insafya kaleci fabrikası maşallah...

ama ilk bulduğu fırsatı eleştri konusu yapmaktan çaınmayan böyle adamların yaptığı eleştriler yüzünden meksikalı neredeyse 20 tane kolombiyalı amerikalı israilli ...bilmem kaçtane -9 lu adam oyunda varken biz kendi yıldızlrımıza değer verirken elimiz titriyor....

Ömerin bu yazıyı örnek alıp bize -9 -9 diye tuttururlar...cümlesini de tamamen yanlış biliyorum...

bu yazıyı yazan arkadaş kimmiş ömer kardeşimki sen bize onu referans gösteriyorsun...Cafercan konusunda bir FM ekibimi yanıldı...

Galatasarayın koca koca alt yapı hocaları ümit milli takım hocaları ve nederdeyse tüm galatasaray medyası cafercan Aksunun yıldız olacağı konusunda birleşmişken..onların hatası görmezden gelinirde yaşları 30 ile 15 araşsında futbolla amatörce ilgilenen bir araştırma ekibinin hatasımıdır affedilmez...

.................................................. .................................................. .......

yazımın özü şu : futbolda araştırma yapma işi biraz hakem giibi bir görev kimseye yaranılamaz muhakkak biri bir yönden eleştirir..ama mesela objektif olandan ve doğru bilinen yoldan ayrılmamaktır...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post
    koca koca antrenörlerde çıkıp diyorki..en iyi antreman maç yapmaktır...milli takım seviyesinde maç yapmak neden gelişmelerini durdursun...hem dünyada bir tek galatasarayınmı alt yapısından oyuncular çağrılıyor milli takıma .......
    Bu da esasinda bulent Timurlenk'in hakli oldugu bir konu.

Bizim milli takimimiz, bir cok diger ulkenin milli takimina gore daha fazla mac oynuyor. U16'lar yilda 30 mac civarinda, U17'ler 17-18 mac civarinda, U19'lar 10-11 mac civarinda oynuyor. Bazi yillar daha da fazla.

Ozellikle fiziklerini programli bir calisma ile gelistirmeleri gereken yaslarda, bu oyuncular milli takimlarla ulkeden ulkeye dolasiyor cok ihtiyaclari olan fiziksel gelisimi yapmak yerine tecrube kazaniyorlar. Uzun donemde bu recrube hem yararlarina da olabilir, Semih gibi sonradan kendilerine guveni kazanabilir, fiziksel olarak en azindan Turkiye ligi icin yeterli olabilirler. Ama belki de treni kacirdilar ve fiziksel olarak hic bir zaman gelismeyecekler.

Ozgurcan farkli bir durum. Su anda fiziksel olarak oynayabilecek kapasitede ama ben icinde basarili olma istegini gormuyorum. Sahada basarili olmak icin bir Hakan Sukur gibi pres yapacak, defansla bogusacak bir Ozgurcan yok. Ne zaman bunlari yapmaya baslar, o zaman deger kazanir.

birde gelelim işin Arkadaşın FM araştırması için yazdılarına...

cafercan Aksuyunun yıldız gösterilmesini eleştirerek araştırmaya laf atıyor arkadaş ve araştırmanın izlenmeden yapıldığını anlatıyor...
    Bence bizim elestiriyi ustumuze alinmamamiz gerekli.

Bunun bir kac nedeni var. Ilk olarak Cafercan'a yuksek potansiyel veren ekip ile bugun arastirma uzerinde calisan ekip farkli.

Ikincisi, Bulent Timurlenk'in de belirttigi gibi bu sadece bir oyun. Evet gercekci olmayi amaclayan bir oyun ancak gecmis yillarda tipki Cafercan gibi, tipki Ibrahim Akin gibi cok yuksek potansiyeller verilip bu seviyeye hic ulasmayan bir cok oyuncu var. Bu da arastirmacilarin karakterine kalmis bir sey. Oynayanlar icin bir buyuk umit olsun diye bakarsaniz olaya, bu tip yuksek potansiyelli oyuncularin olmasi zevk veren bir sey. Ancak bu potansiyellerde hata payi oldugunu goz onunde bulundurmadan bu oyuncunun ille de buyuk bir potansiyele sahip oldugu dusuncesine atlamak da yanlis. Eski FM oyunlarini acip, -9 potansiyelli oyunculara bakarsaniz esasinda gercekten bu seviyeye ulasan oyuncu sayisinin belki de %50 oldugu ortaya cikar. Mesela gecen yil Man Utd'da -9 olan oyuncularin hemen hemen yarisi -8'e dusmustur bu yil. -8 olanlarin bazilari da -7'ye. Bu da takim bazinda potansiyel dagitmanin esasinda ne kadar yanlis oldugunu gosterir. Galatasaray'dan cikmissa kesin yuksek potansiyeli vardir mantigi yanlistir. Galatasaray'dan cikmis olmasi sadece ustune buyuk emek verildigini gosterir, oyuncunun gelecekte gelismeye devam edecegini degil..

Son olarak da, goreve basladigimizdan beri genc oyunculara bakis acimiz, agizdan dolma bilgiler yerine oyunculari yeterince izledikten sonra gercekten dunya capinda etki yapacak degerleri vermeyi benimsemis olmamiz. Bu nedenle bir cok kisi oyuncular icin, neden -9 degil diye sorguluyor. Veritabaninda -9 olan oyuncumuzun sayisi belli bir seviyede olmak zorunda degil. Istersek 30 tane de veririrz istersek hic vermeyiz. Benim kisisel tercihim, Arda gibi, Batuhan gibi A takima cikip buyuk katki saglayan oyuncularin disindaki oyunculara bu seviyeyi yakistirmamaktir. Anadolu takimlarinda ise, 17-18 yasinda A takima cikip ligi kasip kavuracak bir performans sergilerse oyuncu, ligde o genc yasinda onemli isler yapacak yetenege simdiden sahipse ligimizin ustune cikabilecek kapasiteye sahip oldugu dusuncesine sahip olabiliriz. Ancak onun disindaki oyuncular icin bence Turkiye liginde yildiz olabilme potansiyeli, yani -8 seviyesi yeterlidir (ozellikle Turkiye Super Liginde oynayan ortalama bir oyuncunun seviyesinin asagi yukari 120 oldugunu goz onunde bulundurursak).

Ömerin bu yazıyı örnek alıp bize -9 -9 diye tuttururlar...cümlesini de tamamen yanlış biliyorum...
    Benim burada deginmek istedigim, genc milli takimlarda yildizlasip iyi isler yapan her adama -9 istenmesinin ne kadar yanlis oldugu. Hatta -8 istemek, Turkiye liginde bir yildiz olacagini beklemek de hata.

TFF kayitlarinda mevcut. U21 milli takimin 90'li yillarin basinda yakaladigi basarinin en buyuk mimarlari arasinda Emre Belozoglu ve Berkant Goktan vardi. Cok seyler bekledigimiz Emre Belozoglu bile belki de kariyerinin en zirvesinde olmasi gereken bu yillarda bizim umit ettigimiz seviyede degil. Berkant'in durumu ise daha da uzucu. Kadrodaki diger bir cok oyuncu, kariyerlerinin hemen hemen tamamini 2. Lig'de gecirdiler.

Bu yaslardaki oyuncularin onunde kat etmeleri gereken cok yol var ve simdiden buyuk yildiz olabilir demek bir risk icerir. Bu riski her oyuncu icin almamak gerekli, ama bir kac tane ozel oyuncu olur o oyuncular icin bu risk alinir.

U17 milli takimin yaz turnuvasindaki performansindan sonra yanilmiyorsam bu takimdaki 4-5 oyuncu icin -9 verilmesi gerekli diye yazilar yazildi bu forum'da. Benim esas itirazim buna.

Mesaj Yetkileri