Fenerbahce cok kötü durumda ama bu tür macların havası farklı olur. Kiev baya formdaymış sanırım. Liglerinde de liderlermiş. İlk macta arsenali kacırdılar ellerinden. Zor mac olur 3 ihtimalli mac. Ben berabere bitecegini düşünüyorum.
Fenerbahçe kazanır
Berabere sonuçlanır
D.Kiev kazanır
Fenerbahce cok kötü durumda ama bu tür macların havası farklı olur. Kiev baya formdaymış sanırım. Liglerinde de liderlermiş. İlk macta arsenali kacırdılar ellerinden. Zor mac olur 3 ihtimalli mac. Ben berabere bitecegini düşünüyorum.
Aragones, bu maçı kaybetmeleri halinde istifa edeceğini açıkladı.
Beklemiyordum böyle bir açıklamayı basın toplantısında ..
Artık bir yerden başlamamız gerekiyor.Bu maç kırılma,dönüm noktası.Gruptan çıkmayı geçtim,3.cülükteki rakibimiz olan Dinamo Kiev'i mutlaka yenmemiz gerekiyor 2 maçtada.En azından UEFA için.
Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda yarın Dinamo Kiev'i konuk edecek olan Fenerbahçe'de, Teknik Direktör Aragones bir basın toplantısı düzenledi.
İspanyol teknik adam, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına takım kaptanı Alex ve kaleci Volkan Babacan ile birlikte katıldı!..
ALEX: ZOR MAÇ OLACAK
Toplantıda öncelikle söz alan Alex, “Bizim için Kiev maçı zor olacak. İlk maçta aldığımız olumsuz skor vardı. Bunu telafi etmek adına yarın oynayacağımız maç ayrıca önem kazandı. Sakatlığım yok. Kendimi çok iyi hissediyorum. Yarın da sahada hocamızın verdiği görevleri takım arkadaşlarımla beraber en iyi şekilde yapmaya çalışacağım. Bizler futbolun içerisinde uzun süredir olan insanlarız. Bu yüzden çok olumsuz etkilenme yok. Şampiyonlar Ligi’nde önümüzde 5 maç ve alınacak 15 puan var. Adım adım gideceğiz. Bu maçı aldıktan sonra diğerlerini de konuşuruz." dedi.
VOLKAN BABACAN: HOCA KARAR VERECEK
Sarı Lacivertli takımın genç kalecisi Volkan Babacan, Kiev maçı öncesi görüşlerini açıklayan isimler arasındaydı. Genç file bekçisi, "Şampiyonlar Ligi’nde her maç zor. Ama bu organizasyonda tecrübeliyiz. Deplasmanda ilk maçımızı kazansaydık bir avantaj yakalayacaktık. Kiev maçında oynayıp oynamayacağıma hocamız Aragones karar verecek. İnşalah, Kadıköy'de seyircimiz önünde Dinamo Kiev’i yenerek Şampiyonlar Ligi'ne 3 puanla devam ederiz" diyerek galibiyeti hedeflediklerini vurguladı.
ARAGONES: RAKİBİMİZ KONTRA ATAĞA ÇOK İYİ ÇIKIYOR
İspanyol teknik adam ise toplantıda son olarak söz alarak şunları söyledi, "Ben öncelikle oyuncularım hakkında bireysel yorum yapmak istemiyorum. Herzaman için tek derdim, kendi takımımın sahada göstereceği mücadele ve oyundur. Rakip hakkında söylemek istediğim ise kontra atağa çok hızlı çıkıyorlar. Presi nerde, ne zaman yapacağımızı iyi ayarlamamız lazım. Bu, bizim için belirleyici bir etken olacak. Sakatlarımızdan Edu ve Deivid yavaş yavaş topla ve takımla antrenmanlara başladı. Semih ise antrenmanda talihsiz biçimde sakatlandı ve Kiev maçı için aramızda değil maalesef. Kim oynamayacak, kim oynayacak konusunda burada bir yorum yapmayacağım. Bunu öncelikle bilmesi gerekenler benim oyuncularımdır."
Aragones, "Lig ya da Şampiyonlar Ligi maçları, bizim kazanma ritmimiz açısından bir fark taşımıyor. Ama Şampiyonlar Ligi'nin motivasyonu herzaman farklı. Saygı duyduğumuz takımlar var, onlar da bize saygı duyuyor. Yarın seyircimizin önünde, elimizden geleni yaparak, en avantajlı skoru alarak maçı tamamlamak istiyoruz." diyerek açıklamasını tamamladı.
Öyle bir demeç yok, serkan yanlış anladı sanırım.
Şampiyonlar Ligi'nde 2. maç haftası başlıyor; Fenerbahçe de geçen sezondan beri Devler Ligi'nde konuk ettiği her takımı devirmenin güveniyle G Grubu'ndaki önemli rakiplerinden Dinamo Kiev'i ağırlıyor.
• Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçında Porto'yu deviremeyen Fenerbahçe'de Teknik Direktör Luis Aragones "Şükrü Saraçoğlu Kalesi"ne güveniyor ve son 14 grup maçında deplasmanda galibiyeti olmayan D.Kiev karşısında üç puan istiyor.
• İlk maç gününde Porto karşısında erken bir golle geriye düşen Fenerbahçe, Lisandro (10) ve Lucho (13) ikilisine engel olamazken, Daniel Güiza (29) ile farkı bire indirmeyi başardı ama Sarı Kanarya beraberliği ararken doğan boşlukta Lino skoru belirledi.
• Aynı gece Dinamo'nun yıkıldığı an, maçın 88. dakikasında Arsenal'in William Gallas ile bulduğu beraberlik golünü engelleyememek oldu. Ismael Bangoura Yuri Semin'in takımını öne geçiren isim olurken bu üstünlüğü koruyamayan Kiev Kasım 2004'ten beri Şampiyonlar Ligi'nde galibiyet elde edememenin sıkıntısını yaşamaya devam etti.
• Kadıköy'e gelen konuk ekibin Şampiyonlar Ligi'ndeki son performanslarına bakıldığında, onlar için iyi bir netice elde etmeleri iyi niyetli bir tahminden öeteye geçmiyor. Her ne kadar 3. eleme turunda Spartak Moskova'yı 4-1 yenmenin keyfini yaşamış olsalar da, gruplarda deplasmanda çıktıkları son sekiz maçta sadece bir beraberlik aldılar ve yedi maçtan mağlup ayrıldılar. D.Kiev bu sekiz maçta 2 gol kaydederken tam 18 golü kalesinde gördü.
• Öte yandan Fenerbahçe'ye bakıldığında, evindeki maçlarda 14 karşılaşmadan da yenilmeden ayrıldığını gösteren harika bir istatistik var. Bu yenilmezlik unvanı Kasım 2005'teki 4-0'lık Milan maçına kadar uzanıyor.
• Fenerbahçe, 2007-2008 Şampiyonlar Ligi sezonu başladığı günden beri Kadıköy'de peş peşe sekiz galibiyete imza atmayı başardı.
• Geride kalan sezona bakmak bu istatistiklere çok iyi birer örnek; RSC Anderlecht (1-0), FC Inter (1-0), PSV Eindhoven (2-0), PFC CSKA Moskva (3-1), Sevilla FC (3-2) and Chelsea FC (2-1).
• Aragones'in öğrencileri bu muhteşem tabloya bu sezon da MTK Budapest (2-0) ve FK Partizan (2-1) maçlarını ekledi.
• Fenerbahçe'nin bu maçı kazanması, 2006-2007'de 3. eleme turunda Ukrayna ekibinin toplamda 5-3 ile tur atladığı eşleşmenin rövanşı da olabilir.
• Diogo Rincón (1, 67) ve Ayila Yussuf (83) kaydettikleri gollerle Dinamo'ya Kiev'deki ilk maçta 3-1'lik zafer kazandırmış ve bu gollere Mehmet Aurélio (48) cevap verebilmişti. Bu maçta Fenerbahçe, Serkan Balcı'nın 75. dakikada oyundan atılmasıyla 10 kişi kalmıştı.
• 9 Ağustos 2006'daki maç kadroları ise şu şekildeydi:
Dinamo: Olexandr Shovkovskiy, Marjan Marković, Goran Sabljić, Rodrigo, Badr El Kaddouri, Ayila Yussuf, Carlos Corrêa, Oleh Gusev (Valentin Belkevich), Diogo Rincón, Serhiy Rebrov (Artem Milevskiy), Maksim Shatskikh.
Fenerbahçe: Rüştü Reçber, Serkan Balcı, Önder Turacı, Can Arat (Servet Çetin), Ümit Özat, Mehmet Aurélio, Stephen Appiah, Tümer Metin (Uğur Boral), Alex, Nicolas Anelka (Semih Şentürk), Tuncay Şanlı.
• Dynamo ilk maçın ardından 26 Ağustos'ta çıktıkları rövanşta da iki kez öne geçmeyi başarmıştı, Maksim Shatskikh iki golü de kaydeden isimdi (5, 42). Stephen Appiah (36) ve Kerim Zengin (57) kaydettiği goller maça 2-2'lik denge getirdi ama bu sonuç o gece Fenerbahçe'nin elendiği anlamını taşıdı.
• 26 Ağustos 2006'daki maç kadroları da şu şekildeydi:
Fenerbahçe: Rüştü Reçber, Kerim Zengin, Önder Turacı (Mehmet Yozgatlı), Can Arat, Ümit Özat, Mehmet Aurélio, Stephen Appiah, Tümer Metin (Uğur Boral), Alex, Semih Şentürk (Murat Hacıoğlu), Tuncay Şanlı.
Dinamo: Olexandr Shovkovskiy, Marjan Marković, Goran Sabljić, Rodrigo, Badr El Kaddouri, Ayila Yussuf, Carlos Corrêa, Oleh Gusev (Goran Gavrančić), Serhiy Rebrov, Ruslan Rotan (Maris Verpakovskis), Maksim Shatskikh.
• O maç Fenerbahçe'nin bir Ukrayna takımıyla yaşadığı ilk deneyimdi. Öte yandan aynısı rakibi için geçerli değil. D.Kiev'in Türk takımları karşısında 3 galibiyet, 2 beraberlik ve sadece 1 mağlubiyetlik -iyi bir- istatistiği bulunuyor.
• Fenerbahçe Teknik Direktörü Aragones'in Ukrayna ekipleri karşısında karışık bir istatistiği var. Aragones Atletico Madrid'i çalıştırdığı dönemde, takımı 1985-1986'da, -UEFA Kupa Galipleri Kupası Finalinde- D.Kiev'e 3-0 ile yenildi. Ama Aragones bu mağlubiyetin rövanşını 2006 Dünya Kupası'nda alarak İspanya'nın Ukrayna'yı 4-0 yenmesini sağladı. O Ukrayna'nın kadrosunda Shovkovskiy, Andriy Nesmachniy ve Gusev gibi D.Kiev'in en önemli isimleri vardı.
• Şampiyonlar Ligi'ndeki 2. maç haftasında G Grubu'ndaki diğer maçta, bir puanlı Arsenal ile üç puanlı Porto karşılaşacak.
@Disco: Çok saol çevirmişsin uefa.com haberini..Gözlerimi bozmama gerek kalmadı![]()
FENERBAHÇE
Hep Destek Tam Destek
Aragones, rakibin kontra ataklara iyi çıktığının farkında umarım bunun için önlem alır. Eğer bu açıklamalarından sonra kontra ataktan gol yersek daha söylenecek söz yok.
Bence o zaman suç oyuncular olur Batuhan.Çünkü hoca farkında illa ki bişeyler yapacaktır.
Ya zaten hoca bunun farkında diye gol yemicez diye birşey yok...Biz yeterki kendi oyunumuzu oynayabilelim..O zaman gol yesek de fazlasını atarız zaten.. Benim korkum o oyunu henüz göremememiz..İnşallah bu maçta..
FENERBAHÇE
Hep Destek Tam Destek
Volkan Babacan basın toplantısına katıldı acaba o mu oynayacak
Fenerbahçe'nin ön liberoları hücuma yeterince faydalı olamıyor. Veya Aragones ileri çıkmayın talimatı veriyor. Her maçını kazanmak için sahaya çıkan teknik adam cesur olup tek ön libero, çift santrafor ve arkasında Alex ile oynamasını bilir. Veya şu ön liberolara hücuma çıkma talimatı verir.
Fener geçen maçtaki sistemle devam ederse Kiev'e karşı sahasında hezimete uğrar.
Ben Aragones olsam, bu maç Alex'ten feragat edip, çift forvetle sahaya çıkardım.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Fenerbahçe bu maçı kazanacak bence. Zira D. Kiev'de Yussuf, Correa, Husyev ve Milevsky yokmuş. Fenerbahçe'de de Semih olmayacakmış.
Ancak Fenerbahçe bu maçı kazanacak bence.
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun’dan Fenerbahçe’ye İsmael Bangoura uyarısı geldi.
Salı günü oynanacak maçta Sarı-Lacivertliler’in bu oyuncuya çok dikkat etmesi gerektiğini kaydeden Uygun, “Kendisini Fransa’nın Le Mans takımında oynarken almak istemiş ancak fiyatı fazla gelince başaramamıştık. Kesinlikle bu oyuncuya önlem alınmalı. Çok tehlikeli ve dikkat edilmesi gereken bir futbolcu” dedi. Bangoura, Dinamo Kiev formasıyla çıktığı 20 maçta 15 gole imza koymayı başardı.
(/s)
Kalede Babacan oynayabilir ona inanıyoruz yarı belki tamam mı devam mı maçı var kazanmaktan baska çaremiz yok klişesi varya bu da öyle bişey...
Zor bir maç olacağı kesin.Umarım Fenerbahçe kazanır..
Maldonado bunu açıkladı, ben defans oyuncusuyum ileri çıkış yapmam yoksa defans'da eksiklik olur bir rikse giremem dedi. Maldonado hızlı bir oyuncu olmadığından ileri çıkarsa geri dönemsi zor olur ama; Maldonado ileriye geldiğinden beri iki defa çıktı birinde asist yaptı diğerinde de tek topla pozisyona girdi.
Semih sakat, İlhan & Güiza çift forvette oynaması sorun yaratabilir. Birbirleri ile daha önce maça çıkmadılar. Tabii Burak veya Kazım'ı forvet olarak oynatabiliriz. Kazım veya Burak'dan birisini forvet yaparız. Maldonado ön libero Alex ise iki forvet arkasında oynar.
FBli arkadaşlar kusura bakmasın ama fb bu oyunla avrupada bu sene sönük kalır kanımca geçen yılki başarı gelmez bu yıl kadro yapabilecek kapasitede ama sistem yanlış
Fenerbahçe bu sezon gücünü gösteremedi,ama b maçı kazanacak gibi görünüyor.
malatyAdana!
Sabah gazetesinin spor müdürü Serdar Ali Çeliker Aragones'in Kiev maçından sonra büyük bir ihtimalle bırakacağını söyledi.
Kaybedersek bırakacağım demiş diye duydum ben de, kazanırsak devam edecek. Ama kafasına gitmeyi koyduysa bu saatten sonra ne kadar faydalı olur düşündürücü???
"YÜCE ATATÜRK"