Fenerbahçe kazanır
Berabere sonuçlanır
D.Kiev kazanır
Bayram dolayısıyla akrabalarca toplanıp hararetli bi tartışma yaparken maç başladıBu sebepten ötürü de konsantre ve sürekli bi şekilde maçı izleyemedim.. Ama her ekrana baktığım anda carlosun inanılmaz derecedeki basit anlamsız ve yetersiz futbolunu gördüm.. Sol kulvarımız titanic in batan kısmı gibi, kendimi sakatlar var cezalılar var o var bu var diyip diyip avutmaktan yoruldum bıktım sıkıldım..
Aragonesss fazla es'li (s'li) oynatıyor takımı adından esinlenmiş sanırım..Acayip de kondüsyon yüklemiş heee takıma kimse yorulmuo sahada maşallah bravooo.. !!
Hiçbir zaman maçın skoruna bakıp bir takımı ya da bir hocayı eleştirmedim ben, tabi yönetimi de, ama bişeyler yanlış gidiyor kardeşim bişeyler yanlış gidiyor al birini vur ötekine hepsinin bir suçu var bir hatası var, futbolcu isteksiz formsuz belki de beceriksiz , hoca zaten kulağını dayasan mistik bir müzik çalacak atanın tabiriyle e tamam haklıısın nar ekşin yoksa limonlu salata yapacaksın, kabartma tozun yoksa hafif karbonat atacaksın aşçıysan yapacaksın bunları ya da yemek yapıcam size diye karşımıza geçmiceksin , kabul etmiceksin malzemem eksik yapamam diceksin , e peki yönetime bakıyoruz futbolcuların işini yapıyor, yani doldur boşaltdolduruyor dolduruyor sonra boşaltıyor ne bu yaaa , ya sen çeyrek final oynadın evinde hangi takımları yendin daha önce tarihinde bunları yapabildin mi? Galatasaray kompleksinden kurtulman için Allahü Teala sana çeyrek final yaşattı, hala komplekslisin hala kompleklisin adamların parası yok ama yaptılar transferi çünkü değiştiler değiştirdiler kendilerini çok mu paraları var yooo ama senin gibi de saçmadılar öyle !! Lütfen Guizayı korumayın bana lütfen çok rica ediyorumm lütfen !!! Kezmandan bir farkı yok o da koşuyordu o da mücadele ediyordu ki kezmanın bir gol kralllığı yoktu 14 milyon euroluk bi bonservisi yoktu , ben de olsam siz de olsanız onun kadar koşarsınız hısrlanırsınız çünkü ispatlamak zorundasınız kendinizi !!!
Bi şapkanızı önünüze koyun bee yönetim kurulu, başkan, Allahını severseniz yaptıklarınıza bakın bi, elinizden saçma sapan nedenlerle kaçırdıklarınıza bakın,politikanıza bakın, bu soğuk ve Mübarek günde desteklemeye gelen binlerce taraftarın isyanına bakın, gözlerine bakın , yüreğine bakın !
Herşeye sahip olmak isteyen elindekini de kaybediyor..
Taraftarlar açısından izlediğim en gergin maçtı. Gerçi taraftar demekte yanlış bunlara müşteri demek lazım. Yapılan her hataya küfürler, beddualar olacak iş değil beni bugün oynanan oyundan daha çok tribündeki müşteriler çileden çıkarttı.
Birde Aragones var tabi. Dakika 75 falan Alex sakatlanıp çıktı ondan sonra 3 tanesi korner olmak üzere 5 tane duran top kazandık. Kornerlerden 2'sini Gökhan Gönül kullandı ki o bunları yaparken takımda Uğur Boral ve Carlos vardı. Geriye kalan diğer 2 serbest vuruştan birini carlos diğerini maldonado kullandı. Beni bir kez daha çileden çıkartan olaylardan biri de bunlardı. Yani takım öyle bir haldeki teknik direktör takım üzerinde o kadar etkisiz ki alex olmayınca bu takımın duran topçusunu belirlememiş bile ve bütün bunlar olurken kafasını yaslamış olanı biteni izliyor. Oyuna hiç bir müdahelesi yok!
Diğer cinnet anlarım; Zeka fışkıran, oyunu ateşleyen muhteşem oyuncu değişiklikleri90 dakika boyunca Selçuk, Maldonado ikilisiyle maça devam etmesi ve 75. dakikada takımın tek yaratıcı ismi alex çıkarken yerine Burak'ı sokması. Takımı öyle bir hırslandırdı öyle bir pozisyon zenginliğine soktu ki anlatamam. Son bombası ise 85. dakikada geliyor; Yaptığı değişiklik akıllara zarar! Emre çıkıyor Uğur boral giriyor. Uğur'ın girmesine bir şey demiyorum zaten uğuru daha ikinci yarıya başlarken selçuk yerine almalıydı. Ama takımda Alex yoksa senin Emre'yi çıkartma gibi bir lüksün olamaz. Adamın sanki gol atmaya ihtiyacı yok hala çift ön libero devam ediyor. Belli ki sen bizle çok feci bir şekilde dalga geçiyosun.
Fenerbahçe gruptan zaten çıkamaz. Geçen sene yakalanan o hava, o güvenden eser yok! Seyirciler çok gergin futbolcuları inanılmaz bir şekilde baskı altına alıyorlar. Zaten oyuncularda çok tedirgin ne yapacaklarını bilmez haldeler, Kadro yetersiz, teknik direktör yetersiz, takımın kondisyonu yetersiz eh bu kadar olumsuzluk içinde başarıda imkansız!
Kuşandık SARI-LACİYİ | Saracoğlu yokuşlarında | Siyah çoraplılardan doğan bu sevda | Büyüyor omuzlarımızda
Destanlar yazar tarihinde | Yarattığın değerlerinle | Onurumuzsun sen bizim KANARYA | 25 milyon Taraftarın omuz omuza
Zaptettiğimiz stadlara | Adını kazıyacağız | FENERBAHÇE söyleyecek son sözü | Haklıyız Kazanacağız
Efsane 100 yaşında | Taraftarıyla şanıyla | Dünya döndükçe sürecek, kalpleri hep titretecek, dillerden hiç düşmeyecek | FE-NER-BAH-ÇE
Bir gün girsek biz mezara | Gözümüz kalmaz arkada | Evladıma miras bu sevda
Maçın ilk yarısını seyretme imkanı buldum.İlk yarıda kontralarla etkili olmaya çalışacaklar denilen Kiev hücumda daha çok etkin olan taraftı.Gol için bastıran tarafın Fenerbahçe olması gerekiyorken tam tersi Kiev hücumda etkiliydi.Onlarda öyle çok adamla hücumda etmediler aslında.Temkinli oynadılar fakat daha etkiliydiler.Özellikle sol kanattan pozisyon bulmaya çalıştılar.Fenerbahçe savunması iyiydi genelde.1 kaç tane bireysel hata vardı ama Kiev'li oyuncular değerlendiremediler.Sabah maçın özetini seyrettim.Sanırım Fenerbahçe maça ağırlığını koymuş 2.yarı normalde olması gerektiği gibi ama Kiev savunmasını aşamamışlar..
Fenerbahçe'de gerçekten büyük bir çöküş var geçen seneye göre.Bunda kadronun zayıflaması ve Zico'nun gitmesi etkili diye düşünüyorum.Bu durumun baş sorumlusuda yönetimdir.Neyse bu konu hakkında daha fazla yazmayacağım.Çünkü konuda çok fazla bahsedilmiş bu konu hakkında.Valla ben okurken sıkıldım.Benim yazımı okuyacaklarıda sıkmayayım.
Kiev dün istediğini aldı.Belki hücumdaki etkili silahları olsaydı dün 3 puanda çıkarabilirlerdi.Fenerbahçe ise kötü gidişatını devam ettirdi.Şimdi önlerinde 2 tane Arsenal maçı var ve şu ana kadar grupta oynadıkları maçlardan daha zor maçlar olacak.2 maçtaki tablo Arsenal maçlarındada devam ederse sonuç hazin olur..
So what?
Saike
Dün en iyilerden biriside Bence Güizaydı çok koştu çok mücadele etti ama takım arkadaşları pek bi isteksizdi..
Güiza dün istekliydi hırslıydı ama GAGO'nunda dediği gibi yalakaydı gereksiz işler yaptı.20 metre depar attı neymiş efenedim korner atacakmış sonrada topu başkasına bıraktı.Bu tarz bir kaç tanede taç pozisyonu vardı.BElki sahanın en iyisi en çalışkanıydı ama sahanın en yalaka futbolcusuydu.Tribünlere oynadı yani...
Evet birazda öyle ama son dakikalarda zaman geçiyor 3 puan lazım adam gidiyor kornere topu bırakıyor.Uğur boral var,carlos var gidip gökhan gönül kullanıyor..Gökhan sağ ayak dışarıya doğru orta kesiyor orda boral veya carlos kullansa daha iyi olabilirdi..
Çok doğru ,
Geçen sene Kezman'dan fazla koşan oyuncu var mıydı ? Koşmayı bırak birde defansı fena dövüyordu her maç birinin ağzını burnunu filan kanatıyordu yumruk atıyordu falan filanSevilla maçlarında Drago'yu ne hale soktu bir hatırlayın
Bir forvet oyuncusu hele ki takımın tek forveti ise ve o forvet koşmaktan başka fayda sağlayamıyorsa burada sorun var demektir Biz Kezman'ı niye gönderdik biz Güiza'ya neden 14 milyon euro verdik ? Güiza her maç 9 10 km koşsun nasıl nereye ve ne için koştuğu önemli değil Tamam o zaman onu ayakta alkışlayalım Yok böyle bir şey
Yahu ne yalakalılığından bahsediyorsunuz, korner atmaya hic bir futbolcu gitmiyor. Dünyanın neresinde görülmüş bir santrafor'un korner attığı ? Santrafor taç ve korner kullanır mı ? Görevi gol atmak değilmidir ? Bunu takımda ki diğer oyuncular bilmiyorlar mı ki Guiza gidiyor korner kullanmaya bu kadar saçmalık olmaz. Guiza topun başından ayrıldı 10 saniye sonra geliyor topun başına Gökhan Gönül.
Koşsa suç koşmasa suç. Koşarsın yalaka olursun, koşmazsın isteksiz. Benim korkum da Guiza'nın bazı şeyleri anlayıp diğer oyuncuların yaptıgı gibi vurdum duymaza gelip isteksiz oynaması. Bu takımı 2-3 kişi sırtlayamaz sadece Alex, Guiza, Gökhan ile olmaz bu işler takım ruhu yok doğru düzgün pas yapamazken siz kalkmışınız en istekli en hırslı oyuncuyu eleştiriyorsunuz.
O kadar hırslanan bir oyuncu tacı da atar Korneri de atar atmayacaksan neden koşuyorsun Koşuyorsan neden 10 20 saniye ellerini açıp bekliyorsun ... Geçen sene Kezman'ın günahı neydi ki o zaman konu koşmaksa Kezman ondan çok daha fazla ve yararlı koşuyordu , Ben koşmasın demiyorum ancak gerekli koşsun Güiza sağa sola o kadar gereksiz koşacağına Alex ile paslaşmaya gelseydi gerekirse orta sahaya gelseydi veya köşeler kaçıp top isteseydi daha yararlı olurdu kanımca
Yahu madem yalakalık ben diğer oyuncularımızın da yalakalık yapmasını istiyorum, inşallah tüm oyuncularımız yalaka olur da sahada koşarlar, mücadele ederler...
İlk sözüm taraftara hiç Aziz Yıldırım'a bağırmasınlar, takım üzerinde çok büyük bir baskı oluşturdular. Hatalı pas olduğunda hemen homurdanmalar başlıyor, oyuncuların kendine güveni kalmamış neredeyse. Takımda dikine oynayan, topu ileri taşımaya çabalayan Uğur Boral var sadece ama ben de yan pas yapsam top kaptırmam tepki almam diye bir açıklamasını okuşmuştum. Takım bu halde işte, Maldonado'ya Selçuk'a yapılanlar özgüvenlerini yitirmelerine sebep oluyor. Her pozisyondan sonra homurdanmak ne demektir yahu, tamam bu oyuncular yetersiz ama sen taraftar olarak çok mu yeterlisin de onlara laf diyorsun. Tuncay'a bile homurdanan, Alex'i ıslıklayan da siz değil miydiniz? Desteği verin şahane ama oyuncuların özgüvenini kaybetmelerini de sağlamayın.
Rıdvan Hoca hep ders, kötü oynayabilirsin, takımın kötü olabilir ama kötü koşamazsın, kötü mücadele edemezsin. Ne kadar yetersiz de olsan mücadele etmen gerekir ama bu mücadele yok takımda. Tek tek oyuncu eleştirmek de gereksiz, genel anlamda bir bütünlük yok.
Oynadığımız 2 maça bakınca bu grupta 2. olabileceğimizi rahat gördük ama rakipler de bizim oynadığımız oyuna bakınca 4. olacağımızı gördüler. Bir şekilde takımda bir şeyler değişmezse de 2 puanla tamamlarız herhalde grubu. Değişimi sağlayacak kişi de başkan bence bu dönemde. Artık gidip Aragones'e müdahale etmeli, kaç maçtır aynı düzen ve değişen birşey yok, ne yapacağını söyleyemez ama gidip artık bir şeyler değiştir düzelt bu takımı demeli, takım bu halde erirken, hepimiz buna seyirci kalırken başkan kalmamalı. Ayrıca hiç sanmıyorum ama çıkıp açık yüreklilikle hatalarını söylemeliler ve ocakta telafi edeceğiz demeliler. Onlar hatalarını kabul etmedikçe bu gerginlik devam eder.
"YÜCE ATATÜRK"
Fener birbir eriyor bakalım neler olacak.Aragones işibilmiyor yahu taraftar gibi oda maçı izliyor
Kezman'dan daha fazla mücadele diyor, orta sahaya defansa gelip yardım ediyor (orta sahada rakibe pres yaparak top kazandırdığı pozisyonlar var), ve rakibe pres yapıyor eğer arkasında oynayanlar buna destek olursa top kazandığımızı da gördük. İleride yalnız kalıyor evet, zaten geçen sene de bu sistemden dolayı forvetlerimiz ileride yalnız kalmıyor muydu? Tek başına oynadığı müddetçe ne çok gol atar ne pozisyona girer. 1 tane orta mı geldi kafa topu vursun adam. Alex bile kullandığı hiç bir duran topta rakibi geçemedi maç içersinde zaten ne kadar orta geliyor ki?
Siz boşa koşu derseniz, benim hoşuma gider. Boşa diyorsanız ben de keşke Maldonado da Selçuk da Kazım da bu şekilde boş koşsun...
"YÜCE ATATÜRK"
Söylediğin herşey göreceli kavramlar abi . SANA GÖRE daha çok mücadele ediyordur SANA GÖRE daha çok pres yapıyordur , BANA GÖRE gereksiz koşular yapıyordur vs. O yüzden göreceli kavramlar üzerinden tartışmak gereksiz olur Sezon ortası veya sene sonunda kaç gol kaç asist yaptığını görelimde o zaman konuşuruz kim daha başarılı olmuş Ha ayrıca Konu Kezman Güiza karşılaştırılması filanda değil aslında , başarısız diye gönderilen Kezman ve BENCE ondan daha fazlasını takıma veremeyen Güiza biri ayakta alkışlanıyor biri neredeyse yaka paça gönderildi
Hayatımın en kötü gecelerinden biriydi..Söyliycek hiçbirşey bulamıyorum.Şampiyonlar ligi şansımızı tamamen Uefa şansımızı da kısmen kaybettikTek dileğim şu Aragones gitsin,Rıdvan Dilmen gelsin
![]()
Bana yine hüsran,bana yine hasret var,yine bana karanlik günler düstü eyvah ...
Fenerbahcenin bu durumunu bence gayet iyi acikliyor...
Yine kötü futbol oynadi Fenerbahce,kendi sahasinda oynamasina ragmen baskili oynayamadi,tutuktu.Futbolcular ruhsuz oynadilar(gerci sezon basindan beri böyleler).Ve sonucunda Fenerbahce Sampiyonlar liginde kalma sansini bitirdi,Uefa sansini cok zora soktu.
Bu hata herkesin,ama en büyük payi Aziz Yildirimdir!
Fenerbahceye alismis,gün gectikce daha iyi olan Zicoyu gönderip yerine 70 yasindaki sistem adami Aragonesi getirmesidir.Aragones 40 yildir bu piyasada,ama 1 kere sistemini degistirdigi,degisik birsey yaptigi görülmemistir.Sen Zico gibi ögrenmeye acik,takimdaki uyumu saglayan adami yolluyorsan ve yerine bunu getiriyorsan bastan hatayi yaptin demektir.
Hadi getirdi Aragonesi takimin basina.Aurelionun gidisine de kulak asmadi.Peki neden transfer yapmadi? Emre zaten Aragones ile ayni anda getirildi,yine baskan transferiydi cünkü.Aurelionun yerine transferin son gününde Josico getirildi adam ilk macinin 6.dakikasinda sakatlandi,ortalikta yok !
Takiminin bu halini iyi görüp,ben takima güveniyorum diyen Aziz Yildirim simdi taraftarlarca elestiriliyor.Güvenmeye devam etsin ...
Aragones ise hep ayni hatalari yapmaya devam ediyor.Yahu bi sistemini degistir,degisik biseyler yap,bak takim kötü günler yasiyor,biseyler yap yahu! Ama yok,Aragones bildiginden sasmiyor.Sivas karsisinda maglup oldugu kadroyu Kiev karsisina cikariyor.Cünkü baska bildigi taktik yok.40 yildir bunu zar zor ögrenmis
Neyse,lafin kisasi isler iyice cikmaza girdi.Kayserispor macinda alinacak bir puan kaybinda kriz büyür ...
Aragones maç kaybedilirse istifa edeceğini söylemişti etti mi?
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Kezman yaka paça gönderildi diyorsun da geçen sene takımda çok kötü olmasına rağmen taraftar tarafından çok sevilenler arasındaydı Kezman.
Neyse haklısın daha kaç hafta oldu maçlar başlayalı beklemek lazım. Kezman da geldi üst üste goller attı ilk maçlarında ama sonra sustu, henüz bir şey belli olmaz.
Güiza'dan beklenen orta sahadan topu alacak, rakipleri tek tek geçecek, hızıyla defansı dağıtacak vs değil ki, bu tarz bir oyuncu değil. Sen topu ona gönderemezsen o da bu şekilde koşular yapar iste, koşmasa zaten ayağına hiç
değmeyecek. Tartışılması gereken Güiza neden koşuyor değil, neden ona bu paslar atılmıyor?
"YÜCE ATATÜRK"
Şampiyonlar Ligi Grup maçları başlarken Fenerbahçe grubun en zayıf halkası olarak görünüyor demiştim .. Bazı arkadaşlar haklı olarak geçen seneyi örnek göstererek bu takım orada farklı oynuyor dediler .. Ama arada çok büyük kadro kalite farkı var .. Orta saha ile geçen seneki orta arasında çok büyük fark var .. Fenerbahçe Arsenal maçlarında 0 çeker ise UEFA hayalide bir hayli zora girer .. Sonuçta Kiev Arsenal'dan puan kaptı ve evinde Fenerbahçe ile oynayacak .. Porto ise galibiyetle başladı .. Sonu hayrola ..
Birsey daha ilave edeyim.
Ispanya Futbol Federasyonu baskaninin "Avrupa Şampiyonu olmamızda başarının % 95’i futbolculara, yüzde 5’i Aragones’e aittir." aciklamasini simdi daha iyi anliyoruz ...
haklısın baran .. ozellıkle de david villa .. futbolcu paylarının %30 u da ona aıt =)
Ben buna katılmıyorum . Fransa gruptan çıkamadı tek eleştirilen teknik direktör oldu Fransanın kadrosu kötü mü ? en iyi 3 kadrodan biri onlarda idi ama olamadı , Dünya Şampiyonu İtalya Çeyrekte elendi eleştirilen teknik direktörü oldu ve kovuldu ,İspanya gruptan çıkamasaydı eleştirilen sadece Aragones olurdu belkide yine kovulurdu. İspanya şampiyon olunca neden %5lik pay Aragones'in oluyor anlamak güçispanya Fedarasyon başkanı Aragones'i takımda tutabilseydi böyle bir açıklama yapar mıydı ? 23 futbolcunun havalara uçurduğu kişinin Aragones olduğunu unutmayalım
Ispanyanin kadrosu en iyi kadroydu bir kere.4-4 lük bir kadrolari vardi.Ben Aragonesin bir ayricaligini görmedim o turnuvada.Her macta ayni sistem,ayni dakikalarda ayni degisiklikler,giren-cikan oyuncular ayni.Yani hep ayni seyleri yapti.Kim olsaydi ispanyanin basinda onlar sampiyon olurdu,futbolcular büyük özveriyle oynadilar.
Aragonesin elestirilmesinin nedeni de bu,hep ayni seyleri yapiyor.Ekstra yaptigi birsey yok,bir sistemi var ve hep onu kullaniyor,baska birsey düsünmüyor.Teknik direktör takiminin kötü gittigi zamanlarda durumunu düzeltebilendir.Ama Aragoneste bu yok.Sivasspor macinda ezildi Fenerbahce,o kadroyu,o sistemi Kiev macinda da cikariyor.Bunun neresi mantikli ?
Tamam kadro kisitli,yönetim istedigi futbolculari alamadi ama onun da degisik biseyleri düsünmesi gerekiyor artik,o kadrodan nasil verim alabilecegini düsünmesi gerekiyor,hep ayni kadroyu cikararak resmen yönetimin ayibini yüzüne vuruyor,olan takima ve taraftarlara oluyor ...