Demirören: Mustafa Denizli Asla Beşiktaş'a Gelemez
08.10.2008 18:20:00
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Lig TV'de yayınlanan "2'ye 1" adlı programda önemli açıklamalar yaptı. Siyah beyazlıların içinde bulunduğu durumu en ince ayrıntılarıyla anlatan Demirören…
...Samet Aybaba'dan, Del Bosque'ye, Liverpool maçından, PAF takımı açıklamasına kadar birçok konuya açıklık getirdi.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Demirören, teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın arkasında olduklarını belirterek, "Medya kendi kafasına göre haberler yapıyor. Buraya gelmeden önce hocayı aradım ve '2 maçı kazanamazsan gidiyormuşsun' dedim. Medya bunu böyle yazmış. Bunlara çok gülüyorum. Ben olduğum sürece Mustafa Denizli ve Samet Aybaba bu takımda olamazlar. Ben bunu 2000 senesinde de söyledim. Samet Aybaba bu takımın başında başarılı olmadı, bu nedenle onu istemiyorum. Ayrıca Samet Aybaba benim muhatabım değildir. Ben başkanım, o bir teknik direktör. Kendisi benim sözlerimin doğruluğunu vermiş olduğu röportajlarla göstermiştir" ifadesini kullandı.
Maçlara PAF takımla çıkma kararı almalarının ve daha sonra bu karardan vazgeçmelerinin hatırlatılması üzerine Yıldırım Demirören, "Bugün olsa Fenerbahçe maçından sonra aldığımız kararı yine veririm. Biz bir Liverpool maçı atlattık. Maçtan sonra teknik heyetimiz bize geldi ve Sivas maçında bunu temizlememiz lazım dedi ve biz de bunun üzerine bu kararından vazgeçtik. Tekrarlıyorum bugün olsa yine aynı kararı verirdim. Bugün Türkiye Ligi'nde bize yapılanlar hiçbir takıma yapılmadı. Benim futbolcularımın emeğini kimse çalamaz. Bizim üzerimize oyunlar oynanıyor. Tam 7 puanımız çalındı" şeklinde konuştu.
Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci'yi, TFF Başkanı Haluk Ulusoy'a kendisinin tavsiye ettiğini de açıklayan Demirören, "Affan Keçeçi benim büyüğümdür. Kendisi camiada sevilen ve sayılan bir insandır. Ben Affan Keçeçi'den başkalarının hakkını yiyerek, Beşiktaş'ı koruyun demedim. Bugün Türkiye'de kime sorarsanız sorun Beşiktaş'ın hakkı yeniliyor diyecektir. Affan Keçeçi'de bizim hakkımızı en iyi şekilde bir Beşiktaşlı olarak korumalıdır" diye konuştu.
Demirören, siyah beyazlı kulubün Del Bosque davasıyla ilgili olarak, "Del Bosque konusunda hukuku bir dava olduğu için bir şey konuşmak istemiyorum. Burada söyleyeceklerim çok doğru olmaz. Dava zaten 1-1.5 sene devam edecek. Del Bosque konusunda medyamız büyük bir hata yapmıştır. İsviçre'de 15 gün önceki davada hocanın avukatları bizim medyamızda gösterilen haberleri savunma olarak verdiler. Bu bizim davamız değil, tüm Türkiye'nin davasıdır. Herkes bu duyarlılıkla davranmalıdır. Biz kulüp olarak haklıyız. Adalet yerini bulacak" şeklinde konuştu.
Futbol Federasyonu'nun seçime gitmesi gerektiğini de ifade eden Yıldırım Demirören, "Bana göre Haluk Ulusoy, Türkiye'yi 2008 Avrupa Şampiyonası'na götürdüğü için Fedarasyon'un başında kalmalıdır. Ancak bir yasa yürülüğe girdikten sonra seçim yapmaktan başka çare yoktur. Bu yasanın önünde kim durabilir ki" şeklinde konuştu.
LigTV / "2'ye 1" 06.12.2007
Medyaspor'dan Önemli Not:
Bu bir mizah yazısı değildir. Kahkaha atma niyeti taşıyorsanız lütfen okumayınız!