Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
Yani karışmak gibi istemem ama her takımda zaten böyLe oynayamazsınız. Kısa pas oynuyorsunuz ve çabuk tempo da çok zeki ve isabetLi pas atabiLecek orta saha adamLarına sahip oLmanız gerek.

Bu tarz oyuncuLar buLursanız çoşarsınız.
Dediklerin doğrultusunda pas türünde oynamalar yaptım Hayrettin abi.Fikir belirttiğin için teşekkürler.Ne demek karışmak senin önerilerini dinlemek benim için bir zevktir.
Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post
incelediğim kadarı ile en detaylı taktiklerden biri benzer taktiklerle oynadım ama henüz denemedim...

okuduklarımdan gördüklerimle hemen fikir vermek çok doğru olmaz biliyorum ama

bu taktiğe ben RİSK derim...ve alınması gerektiğinde kullanırım...

özellikle FM de ki yapay zekanın ilerlemesi ve bir yıl boyunca başarıyı sağlayabilmek için birden fazla taktiğe ihtiyaç duyulması sebebiyle elininizin altında bazı maçlar için bulundurmanız gereken bir taktiğe benziyor...

hem defans çizgisi önde ...

hem atak oyun
hem kanat oyuncunuzun ikiside MR VE ML DEĞİL AMR VE AML bölgesinde üstekilte forvete ileri çizgisi çekilmiş...

bu taktikte her halde muhteşem DR ve Dl ler gerekiyor...çünkü hem çizgileri önde hemde önlerinde neredeyse tüm bir saha....

atak talimatı verilmiş forvete ileri çizgisi çekilmiş ve aml amr pozisyonunda bulunan bir kanat oyuncusu demek aslında neredeyse 4 lü forvet demek...

velhasıl fark atmanız gereken muhakkak gol atmanız gereken durumlarda alın kullanın ayrıca Fenerbahçe ile türkiye liginde oynuyorsanız yine alın kullanın ama bu taktikle orta sıra ve düşük sıra takımlarının geleceği parlak olmaz..(yanlış anlamayın bu bir eleştri değil)

ayrıca yine söylüyorum galiba bi tek benim başıma geliyorki kimse bu hususa değinmiyor...

hem ilerde kurulan hem atak oynanan bir taktikte bir de sert oyna talimatı verilince nasıl olurda kart görmekten sıkıntı çekmiyorsununz anlamıyorum....

.....................

korner taktiğine bir sözüm yok ama genelde korner taktiklerine bir sözüm var...

en iyi kafa vurana kaleciye markaj yaptır diye bir efsane aldı yürüdü ama ben abartıldığı kadar faydası olduğunu düşünmüyorum hatta en iyi kafa vuran adamınızı bu yüzden sırf bir yerde çakılı oynamak zorunda bırakıyorsunuz...

ayrıca Kornek taktiklerinde aslında bence bu kadar kasmaya gerek yok...

yapılacak şey çok açık..

kafa vuruşları zayıf ama markajı ve top kapması e birazda hızı iyi olan bir veya 2 oyuncuyu geride bırakın
en iyi uzaktan şut atanı ceza sahasının ön kısmına yerleştirin...

en iyi korner atana korneri kullandırın

diğerlerinede forward deyin geçin....

arkadaşım yanlış anlamasın sözüm onun taktiğinde değil ...genel olarak korner taktiklerine ...

bu kadar yormaya gerek yok bence...
Savunmanın önde olması uygun stoperler olunca pek sorun teşkil etmiyor.Bekler konusunda ise kesinlikle öyle ahım şahım beklere gerek olduğunu düşünmüyorum.Zaten bekler sık sık ileri gidip gelmiyor,defansif görev üstleniyorlar.Aml/Amr'yi ise mümkün olduğunca savunmaya yardımda kullanmaya çalışıyorum rakip kanat akınlarında sorun yaşamamak için.Adam markajı verip belirttiğim rakip takım komutlarını kullanınca Aml/Amr rakip beklerin hücuma rahat rahat çıkmasını elinden geldiğince önlemeye çalışıyor.
Top kapmanın sert olması saldırganlığı yüksek oyuncularda sorun çıkartabilir.Ben bu konudan doğan sorunu şu ana kadar en belirgin olarak Ajax'ın sağ beki Gabri'de yaşadım.Ama bir süre sonra o da fazla problem yaratmamaya başladı.
Korner taktiğine gelince ben zaten arkadaşları fazla yormamak için mümkün olduğunca komutları uygun olabileceğine inandığım mevkiilerdeki oyunculara yerleştirdim.

Son olarak eleştiriler karşısında birkaç değişikliğe gittim.Eğer değişiklikler sonrası verimde yükselme olduğunu hissedersem yayınlayacağım.İlginize teşekkürler.