Originally Posted by 
xxestergonxx

incelediğim  kadarı ile en detaylı taktiklerden biri benzer taktiklerle oynadım ama henüz denemedim...

okuduklarımdan gördüklerimle hemen fikir vermek çok doğru olmaz biliyorum ama

bu taktiğe ben RİSK derim...ve alınması gerektiğinde kullanırım...

özellikle FM de ki yapay zekanın ilerlemesi ve bir yıl boyunca başarıyı sağlayabilmek için birden fazla taktiğe ihtiyaç duyulması sebebiyle elininizin altında bazı maçlar için bulundurmanız gereken bir taktiğe benziyor...

hem defans çizgisi önde ...

hem atak oyun
hem kanat oyuncunuzun ikiside MR VE ML DEĞİL AMR VE AML bölgesinde üstekilte forvete ileri çizgisi çekilmiş...

bu taktikte her halde muhteşem DR ve Dl ler gerekiyor...çünkü hem çizgileri önde hemde önlerinde neredeyse tüm bir saha....

atak talimatı verilmiş forvete ileri çizgisi çekilmiş ve aml  amr pozisyonunda bulunan bir kanat oyuncusu demek aslında neredeyse 4 lü forvet demek...

velhasıl fark atmanız gereken muhakkak gol atmanız gereken durumlarda alın kullanın ayrıca Fenerbahçe ile türkiye liginde oynuyorsanız yine alın kullanın ama bu taktikle orta sıra ve düşük sıra takımlarının geleceği parlak olmaz..(yanlış anlamayın bu bir eleştri değil)

ayrıca yine söylüyorum galiba bi tek benim başıma geliyorki kimse bu hususa değinmiyor...

hem ilerde kurulan hem atak oynanan bir taktikte bir de sert oyna talimatı verilince nasıl olurda kart görmekten sıkıntı çekmiyorsununz anlamıyorum....

.....................

korner taktiğine bir sözüm yok ama genelde korner taktiklerine bir sözüm var...

en iyi kafa vurana kaleciye markaj yaptır diye bir efsane aldı yürüdü ama ben abartıldığı kadar faydası olduğunu düşünmüyorum hatta en iyi kafa vuran adamınızı bu yüzden sırf bir yerde çakılı oynamak zorunda bırakıyorsunuz...

ayrıca Kornek taktiklerinde aslında bence bu kadar kasmaya gerek yok...

yapılacak şey çok açık..

kafa vuruşları zayıf ama markajı ve top kapması e birazda hızı iyi olan bir veya 2 oyuncuyu geride bırakın 
en iyi uzaktan şut atanı ceza sahasının ön kısmına yerleştirin...

en iyi korner atana korneri kullandırın

diğerlerinede forward deyin geçin....

arkadaşım yanlış anlamasın sözüm onun taktiğinde değil ...genel olarak korner taktiklerine ...

bu kadar yormaya gerek yok bence...