ilk olarak herkese merhaba..benim alt ligler için söyleyecek pek sözüm yok,zaten pek ilgilenmiorum...beklentim Türk takımlarının daha iyi olması o kadar...Galatasary da arda,m.topal,servet,bir parça h.balta ve sabri daha iyi olmasını beklediğim isimler..zaten milli takımın avrupada yakaladığı başarı burda yapılan çarpıcı gelişimleri daha gerçekçi kılacaktır..ayrıca bir galatasaraylı olarak semih ve gökhan gönül'ün de gerçekten ciddi anlamda geliştirilmesini bekliorum,özellikle semih'in 'off the ball' özelliği bana göre dünya çapında,yani 15-16 olursa beğenmem o kadar söyleyim.
bir de takımların gerçek bütçelerini 2. sezon alabileceği,ilk sezon yapılan transferlerin düşüldüğü söylenmiş,galatasaray bana fm 2008 de 2. sezon neredeyse bütçe vermiyor,halbuki bu sezon yapılan transferler ortada...diğer yandan barça'nın gerçekten 240-250 milyon dolar yıllık bütçesi olabilirmi,hem de üst üste her yıl,ya da milan'ın 190-200 milyon...tabi onları siz yapmıosunuz ama,oyunda bu konuda bir tutarsızlık olduğunu düşünüyorum...
son olarak oyuncuların türkiye'ye gelmeme durumu var,avrupa da 6-7. lig olarak yapılmışız eyvallah buna da bişey diyemem,ama türkiye'ye gelen oyuncularda belli,artık bu standart ülkemizde yükseldi,oyundaysa bu standart şimdiye kadar karşılanamadı,yani ispanya da oynayan vasat oyuncular bile burun kıvırıyor,öbür yandan gol krallarının buraya geldiğini görüyoruz..bence de yabancı ülkelerdeki araştırmacılar olayı bayağı abartıyorlar,bizimde çok abartmasakta bence çıtayı biraz yükseltmemiz lazım,biraz daha dikkatli olmamız lazım.ne bileyim mesela arda çok ofansif bir oyucu olduğu için tackling'i hep(yalnızca oyun için değil) gözden kaçmıştır,ya da oyun içindeki çalışkan yapısı...farklı bir örnek verirsem,il sezon başında barça ya aldığım matias fernandez 18 gol 19 asist yaptı ve özellikleri inanılmaz üst düzeyde,bu türlü başka oyuncular da var,yani bu adam gerçekten arda'nın nihat'ın ya da türk futbolundaki herkesin bu kadar mı ötesinde(matias'ı tek örnek olarak düşünmeyin,hafızamızı zorlarsak başka örnekler bulabiliriz)ya da Türk oyuncular gerçekten çok mu kof ?