-
Benim alatmak istediğim esasında şu ;
Gerek 4 büyüklerdeki oyuncuların gerekse anadolu takımlarındaki oyuncuların fazla izlenmemesi..Bu aşamada scout ekibinin yetersiz demeyelimde sayıca az olması ve araştırma zamanında veriler dataya aktarılırken uğraşılan şeylerde hata yapılması.Örnek olarak İstanbul ve Ankara takımlarının yoğun olduğu bir ligimiz var ama her takımın araştırmacısı yok,yurtdışındaki araştırma ekiplerinin listelerini hepimiz biliyoruz,gerekirse her takımın araştırmacısı olması lazım.
Bu yüzden data belli bir seviyede fakat hala ideal bir düzende değil.En basitinden Süper Lig'deki takımlarda görülen belli başlı eksikler varken Bank Asya ve alt liglerde doğal olarak düzenlemeye gidilememesi.Benim araştırma ekibine önerim sadece şu olabilir,araştırmacı arkadaşların arasına gerçekten bulunduğu şehirdeki maçları izleyebilen,futbol bilgisiyle öne çıkan,oyunun özelliklerini tam olarak bilen farklı şehirlerden farklı arkadaşlarında ekibe katılması.
Tekrar söylüyorum,data geçmiş yıllara oranla belli bir seviyenin üzerine çıkmış durumda fakat hala yeterli değil ve bu her açıdan geçerli sadece oyuncu profilleri değil,hava durumları kentler arasındaki mesafeler,personel kadroları,antreman,altyapı tesisleri vs.. gibi ayrıntılardada datalarda eksiklikler mevcut.
Benim fikrime göre şöyle diyebilirim biz gelmiş geçmiş en iyi TSL ve alt ligleri datasıyla FM 2010'da tanışacağız,bunu söylememdeki maksat ise tamamen hissiyatımla alakalı ben asıl devrimin FM 2010'da olacağını düşünüyorum.
Avrupada başarı konusuna gelirsek datayı editleyerek oynadım dedim fakat ne finansa nede başka birşeye dokundum sadece 4-5 oyuncuda profillere dokunmadan düşündüğüm değeri verdim,bunun haricinde ben Kayserispor'lada başarılı oldum yıllar içerisinde başka takımlarlada.
Yani oyunun her ayrıntısını titizlikle inceler bunu akadaemik birşey gibi görürseniz takımlarımızla avrupada başarılı olmak kısa vadede mümkün olmasada uzun vadede 2-5 sezon içerisinde mümkün.
Fakat FM'ye sadece bir oyun olarak bakarsak bu uzun vadedede pek mümkün olmayabilir..
Mesaj Yetkileri