Originally Posted by 
perpetua

Hmm biraz karisiklik var saniyorum.
Guc: 9
Dayaniklilik: 13
Tam olarak anlamlari sabit konular arasinda mevcut.  Dayaniklilik konusunda 13'e cikmak cok sorun degil bence (gecen sene 12 idi).  Ozellikle Galatasaray'in oynamaya calistigi mac temposu goz onunde tutulursa.  Acikcasi beta test surecinde cok pres yaptirdigim zamanlarda Arda'nin %65-70'lere dustugunu gozlemledim ve bence bu da Arda'nin normal durumunu oldukca iyi yansitiyor.  
Ikili mucadelelerin baz alindigi guc ve denge.  Guc rakibi bozma siddeti, denge rakibin mudahalesinin ardindan dagilma ihtimali (denge ne kadar dusukse o kadar kolay dagilir) olarak dusunulebilir.  
Cok basit bir mantalite ile dusunursek:
Oyuncu A Denge > Oyuncu B Guc - Oyuncu B mudahale yapar, oyuncu A etkilenmez
Oyuncu A Denge < Oyuncu B Guc - Oyuncu B mudahale yapar ve oyuncu A'yi dagitir
Tabii oyunda islenisi bu sekilde degil ancak en azindan mantiken karsilastirmayi boyle dusunebiliriz.
Acikcasi burada kistas Lincoln ve Kewell bana gore.  Arda Kewell kadar patlama yapabilnen bir oyuncu degil bence.  Her ne kadar Kewell bize hiz 12, hizlanma 11 olarak gelmis olsa da, Arda'nin Baros ile ayni seviyede olmasi, en azindan benim icin tatmin edici.
Kornerler konusunda referans noktam yine Lincoln ve Kewell idi.  12'ye inmesi bence cok buyuk sorun degil.
Kafa vurusu isabet, ziplama hava topunu kazanmak icin ne kadar yuksege cikabildigi.  Servet'i sadece attigi bazi gollerde yaptigi kafa vuruslari ile degerlendirirsek Servet'in kafa vuruslarinin yuksek olmasi mantikli gelebilir.  
Ancak macin genelinde izledigimizde, esasinda Servet'in kafa toplarinda takim arkadasina topu kazanidrici degil, topu uzaklastirici bir mantalite icinde oldugunu, kafasinin dogru yeri ile topa vurmak yerine, neresiyle vurursa vursun onemli degil, top kalemden gitsin de dusuncesi ile vurdugunu goruyoruz.   (Acikcasi Turk defans oyuncularinin cogunda bu kabiliyet eksikligi var).
En guzel ornek, Meira geldiginden beri kafa toplarini takim arkadaslarina yumusatarak kazandirmasi.  Benzer pozisyonlarda, Servet'in topu kaleden uzaklastirmak icin caba sarf etmesi sozkonusu.