1 ile 30 arası toplam 1479 sonuç

Konu: Galatasaray SK

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Ataşehir

Oyuna şöyle bir baktım, ilk gözüme çarpanı yazayım.
    Şöyle bir baktığımızda Sabri' nin hızlanması 17, Boral' ın 18, Nihat' ın 18. Hızları ise eşit. (17) Ben şöyle bir düşünüyorum, Sabri' nin kendinde olmayan bütün mental ve teknik özelliklerini yani açıklarını, hızı ile çabukluğu ile kapattığını görüyorum.. Sabri' nin hız ve hızlanma değerlerinin 19' a kadar yolu olmalı diye düşünüyorum. Sabri Boral' dan daha mı yavaş, ya Nihat' tan? Boral' ı dün maçta izledik daha, fizik olarak daha yapılı bir futbolcu ve hızlı da ancak asla Sabri' den daha hızlı bir oyuncu değil. Rakibini karşısına aldıktan sonra hızlanarak rakibini geçmeye çalıştığında kendini aut çizgisinin dığında bulduğu tonla pozisyon var. Onu da geçtim, 35 yaşındaki, bir gidip iki gelmeyen Roberto Carlos' un fiziksel özellikleri bu durumdayken (hızlanması 18) Sabri' nin daha iyi olması gerek.. Kesinlikle bir tutarsızlık var. Herşeyi geçebiliriz ancak en büyük özelliği hız ve çabukluk olan Sabri' nin bu özelliklerini unutamayız.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by feanorringeril View Post
    Oyuna şöyle bir baktım, ilk gözüme çarpanı yazayım.
    Şöyle bir baktığımızda Sabri' nin hızlanması 17, Boral' ın 18, Nihat' ın 18. Hızları ise eşit. (17) Ben şöyle bir düşünüyorum, Sabri' nin kendinde olmayan bütün mental ve teknik özelliklerini yani açıklarını, hızı ile çabukluğu ile kapattığını görüyorum.. Sabri' nin hız ve hızlanma değerlerinin 19' a kadar yolu olmalı diye düşünüyorum. Sabri Boral' dan daha mı yavaş, ya Nihat' tan? Boral' ı dün maçta izledik daha, fizik olarak daha yapılı bir futbolcu ve hızlı da ancak asla Sabri' den daha hızlı bir oyuncu değil. Rakibini karşısına aldıktan sonra hızlanarak rakibini geçmeye çalıştığında kendini aut çizgisinin dığında bulduğu tonla pozisyon var. Onu da geçtim, 35 yaşındaki, bir gidip iki gelmeyen Roberto Carlos' un fiziksel özellikleri bu durumdayken (hızlanması 18) Sabri' nin daha iyi olması gerek.. Kesinlikle bir tutarsızlık var. Herşeyi geçebiliriz ancak en büyük özelliği hız ve çabukluk olan Sabri' nin bu özelliklerini unutamayız.
    "Hızları ise eşit."
    "Sabri Boral' dan daha mı yavaş, ya Nihat' tan? Boral' ı dün maçta izledik daha, fizik olarak daha yapılı bir futbolcu ve hızlı da ancak "

Kendini tekzip ediyorsun, farkında mısın bilmiyorum.

"Rakibini karşısına aldıktan sonra hızlanarak rakibini geçmeye çalıştığında kendini aut çizgisinin dığında bulduğu tonla pozisyon var."

Hızı ile geçmeye çalışırken rakip de hızlı ise oluyor, çekmeye çalışırken içeriye falso veremiyor ama Sabri bunu topa hiç hakim olamadığı için de yapabiliyor.

19 abartı olur, herkesi Ronaldo ile kıyaslamaktan gına geldi ama bu böyle.

"Roberto Carlos' un fiziksel özellikleri bu durumdayken (hızlanması 18) Sabri' nin daha iyi olması gerek.. "

Hız ile hızlanmayı karıştırıyorsun.
    Carlos topu önüne açıp koşmaya başladığında hala yetişebilen biri yok.

Ligde zaman zaman yapıyor taraftara oynamak için.

35 yaşında yavaş olunması mı gerekiyordu ayrıca?
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Ataşehir

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    "Hızları ise eşit."
    "Sabri Boral' dan daha mı yavaş, ya Nihat' tan? Boral' ı dün maçta izledik daha, fizik olarak daha yapılı bir futbolcu ve hızlı da ancak "

"Rakibini karşısına aldıktan sonra hızlanarak rakibini geçmeye çalıştığında kendini aut çizgisinin dığında bulduğu tonla pozisyon var."

Hızı ile geçmeye çalışırken rakip de hızlı ise oluyor, çekmeye çalışırken içeriye falso veremiyor ama Sabri bunu topa hiç hakim olamadığı için de yapabiliyor.

"Roberto Carlos' un fiziksel özellikleri bu durumdayken (hızlanması 18) Sabri' nin daha iyi olması gerek.. "

Öncelikle üslubunuzu beğenmediğimi belirtmeliyim. Ben kendimi tekzip etmedim. Oyunda verdiğiniz değerlerde; hızları eşit. İkinci yazan ise, benim fikrim. Oldukça yanlış anlamış olacaksınız keza çarpıttığınızı düünmek istemem.. Herneyse.
    ...Sabri ve Uğur Boral' ı atletizm pistine çıkarsak, hangisi daha çabuk hızlanır, hangisi daha çabuk bitirir ?
    Ayrıca, Roberto Carlos' a yetişebilen oyuncu çok Türkiye liginde; başında Sabri gelir. Teknikle ilgili konuşmuyorum, sadece hız ve hızlanma. Ve hayır, karıştırmıyorum. Sabri kısa boylu bir oyuncu. Bacakları çok hızlı bir oyuncu. Hızlanması hızının üstünde. Başka türlü bu kadar çabuk olamazdı (bknz; sprinterlerin bacak uzunlukları). Depar atarkenki hızını da kısa boylu olmalarına rağmen, çok seri hareket eden bacaklarına borçlu. Bu da bizi hızlanmasının yüksek olduğuna götürür. hızlanması 19 olabilecek bir oyuncu Sabri.. Tekrar ediyorum; Hızı 17 olabilir, hızlanması 17' nin üstünde olmalı, Boral ve Carlos' un üstünde olmalı. Top ayağında değilken Carlos' dan ve Boral' dan daha çabuk hızlanır ve geçer. Devamında hızları
    belki eşitlenebilir.
    Ben Sabri' nin şu an en hızlı ve en iyi hızlanan Türk oyuncu olduğunu düşünüyorum. Hızı 18 ise hızlanması 19.
    35 yaş konusunu da; Carlos' un hız ve hızlanmasının gittikçe düştüğünü gözlemlediğim için vurguladım. Belki tek hatam odur, doğru.

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

[B]

Carlos zaten cok hızlı bir oyuncuydu.35 yaşına gelmesine ragmen hala hızlı olmasının sebebi de bu zaten.Ama ligin hızlı oyuncularıyla kıyaslama yapmak yanlış.Dün izleyen varsa bilir bazı pozisyonlarda Youla'yı yakalamak için çok caba harcasa da hep geride kaldı.Oyunda ne degeri verildi henüz bakmadım ama pek te önemi yok zaten bir kaç ay oynadıktan sonra hızla düşücektir hız değerleri..

"Hızları ise eşit."

yapmayın gözünüzü seveyim 35 yaşında adamı hala taraftarlık adına savunuyorsunuz.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by sardokar View Post
    yapmayın gözünüzü seveyim 35 yaşında adamı hala taraftarlık adına savunuyorsunuz.
    Bir oyuncunun 35 yaşında olması onun değerini düşürmez.35 yaşında adam diye başladığınız cümlelerin maalesef ki hiçbir anlamı yok.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Mesaj Yetkileri