Quote Originally Posted by perpetua View Post
Bir taraf cok ciddi rotasyon yapiyor, diger taraf rotasyon yapmiyor. Bir tarafta istikrar sorunu yasayan oyuncular var, diger tarafta hemen hemen her mac aynisini veren oyuncular var. Bir tarafta surekli sakatlanan oyuncular var, diger tarafta 13-14 oyuncunun 40 mac cikarttigi bir durum var.

Denge veya dengesizlikten bahsederken kimse bunlari goz onuna almiyor, alamiyor. Bakin gecen sezon Galatasaray'da kim kac gol atmis.?
GaLatasaray geçen sezon az goL attı diye bizde onLara oynarken en fazLa o kadar goL mü attıramak zorundayız. Zaten GaLatasarayLı oyuncuLar oyunda ki profiLLeri itibari iLe en fazLa bu oLur yani. Nonda o kadar goL atabiLir. Ama diyeLim Nonda doğru bir sistem ve doğru bir taktikte üzerine oynadığınız zaman bu kadar mı goL atar ? Ama oyunda ne kadar Nonda üzerine oynasanızda o kadar goL atar evet. GaLatasaray daha kanat bindirmeLerine dayaLı bir sistem iLe oynasa bekLeri sürekLi destek verse sağdan soLdan ortaLar geLen bir sistemde oynasa Nonda bu kadar mı goL atardı ? Ama oyunda buna dayaLı bir sistem iLe oynasak yine de Nonda goL atamaz gibi geLiyor bana.

Benim belki de en sert davrandigim takim Galatasaray cunku "sef Galatasarayli hep Galtasaray'i abartiyor" gibi bir lafin edilmesinden hic hoslanmam. Ayrica tabii Galatasaray'i cok izledigim icin zaaflarini birer birer yansitabiliyorum.

Mesela Holosko'nun ayni bitiriclik ile Baros'dn daha fazla gol atmasinin nedeni... ta ta ta ta... yok bitiriciligi degil.. Dengesi. Buyuk takimda oynayan oyuncu surekli markaj altinda olur, dengesini iyi koruyan adam, rakibin yaptigi mudahalelere karsi kolay kolay devrilmez. Dengesi dusuk olan adam da ayaginda zar zor top tutar.

Ama tutturmus birisi Holosko'nun bitiriciligi nasil Baros ile ayni seviyede olur diye sorar.

HoLosko ve Bobo icin birşey diyemem. Benim bekLediğim seviyede. DeLgado ise tartışıLmaya değmeyecek bir profiLi var. Yani biraz dahaLarı var ama onLarın oLmaması da önemLi değiL...
HoLosko konusunda hemfikiriz zaten. HoLosko nun Baros tan oyunda daha iyi oLduğu konusunda bir itirazım oLmadı zaten.

Serdar'in haline ne sorun var? Hizini mi begenmediniz? Eh o zaman bence biraz daha hizli olmaliydi cunku x, y, z yazmakta bu kadar zorlanmanin alemi ne?...
Serdar kurtuLuşun ne önemLi özeLLiği fizikseL yapısı değiLmi ? Fiziğini iyi kuLLanan ve bu sayede ikiLi mücadeLeLerin çoğunda ayakta kaLan isim Serdar KurtuLuş değiLmi. Serdar kurtuLuş fiziki yapısı itibari iLe VoLkan yaman ve Hakan BaLtadan daha da düşük seviyede bir oyuncumu ? Ama bakıyoruz FizikseL özeLLikLeri düşük seviyede. Top kapması 11 yapıLmış. Serdar sizce de bu kadar sıradan top kapan bir oyuncu mu ? Serdar karşısında ki rakibinden özeLLikLe fiziğini kuLLanarak topu kapabiLen bir oyuncu. İyi de top kapan bir isim. 11 değermi hakediyor.

HeLe pası. Serdar kurtuLuş demek pas atamıyor. Serdarın attığı pasLarın büyük bir yüzdesi isabetLidir. Tamam topu aLıp sağdan soLa ters topLar atmaz, önüne doğru derin top atmaz ama sağa soLa verdiği yani kuLLandığı kısa pasLarda ki isabeti biLe bu pas yüzdesinin bu kadar düşük oLmasını gerektirmez. 13 civarı bir değer verip PPM sine basit kısa pasLar kuLLanır ekledimi zaten Serdar pas konusunda oLması gerektiği gibi oLur.

Aydin'in profilinde eksik ne? Rakamlarin bazilari dusuk diye mi uzuluyorsunuz?

Ligdeki en iyi 7. sol acik. Onunde olanlar Arda, Kewell, Mehmet Eren, Ekrem, Kemal Yildirim ve Erman Kilic. Tabii eger orta sollari da eklersek Tello ve Ugur Boral'in da arkasinda. Aydin'dan tam olarak ne bekliyordunuz acaba?

Hala yuvarlak cevaplar veriliyor.?...
Bu konuya cevabımı FM 2009 dvd si eLime geçtiğinde vereceğim. Beşiktaş kariyerim de 4-5 sezon iLerLeyip daha sonra buraya aydın profiLini koyacağım. Görücez bakaLım ne kadar Türkiye de ki en iyi açıkLardan birisiymiş. Benim dediğim aydın 3-4 yıL içerisinde Türkiye Liginde ki bu saydığınız isimLeri de geçebiLecek potansiyeLde bir isimdir. Ama bakaLım bunu oyunda da yapabiLecekmi.

Peki ben de yuvarlak cevap veriyorum... Bu resimlere bakarak Galatasaray zayif olmus. Buyuk oranda yukseltilmesi lazim..

Isin komigi, Sivok takimdaki en iyi oyuncu degil, gobekte oynayan defans oyunculari arasinda en dusuk CA'ya sahip oyuncu. Hadi bakalim.. gel de cik isin icinden...

Ozellik olarak en yuksek olmasi ise.. evet tek ayakli olmasi.. Sivok tek ayakli bir oyuncu mu?

Ben en iyisi Sivok derken asLında söyLemek istediğim Sivok dışarıdan gözLemLenerek geLdi ama ona rağmen profiLi yeterLi seviyede. CA ve Pa dengesine bakmadığım için o konuda birşey diyemem. Ama geneL oLarak kendini beLirgin eden özeLLikLeri ön pLanda. Çok iyi bir pozisyon aLan Sivok eğer bizden çıksaydın bence poziyon aLması bu kadar yüksek oLmayacaktı diye düşünüyorum.

Bu arada Sivok daha çok sağ ayağını kuLLanan sağ tabiri bir isim. Ama soL ayağınıda kuLLanıyor. SoL ayağını zamanLa kuLLanması onu iki ayakLı bir isim yaparmı ?