Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
Sanırım o konuda pek dikkat etmemişsiniz. Serdar Özkan ve Nobre beraber çok az oynadıLar. ErtuğruL sağLam zamanında zaten Nobre daha az süre aLıyordu. Daha sonra dan ise zaten Serdar özkan sakatLandıktan sonra Nobre sürekLi iLk 11 oynamaya başLadı ve henüz ikisinin beraber oynadığı maç sayısı çok azdır.
Gecen sezon birisi 2204, digeri 2356 dakika oynamis. Ikisinin de toplam oynadigi mac sayisi 30. Olsa olsa kacirdiklari 4'er mac digerinin oynadigi mac olsun, yine de 22 macta beraber oynamis oyunculardan bahsediyoruz. Tam olarak beraber kac dakika oynadiklarini cikartmak mumkun ama bunun 300-500 dakika olmadigi saniyorum ki belli.

Bu sezon cok fazla beraber oynamadilar cunku Serdar Ozkan bir sure sakatti yanilmiyorsam. Zaten bu sezon Besiktas'in oynadigi surenin %47'sinde oynamis sadece.

Diğer bir şey ise siz hep böyLe şeyLer duymak istiyorsunuz ama bunLarı duymak istediğiniz için. FarkLı ve oLumsuz görüşLere tahamüL yok. Ama böyLe fikir ayrıLıkLarının oLmadığı ortamda da sağLıkLı kararLar veriLemez. Bir fikir yaLnışta oLsa da o sizin için bir fikir oLabiLmeLidir. Herkes her zaman iyi şeyLer söyLemek zorunda değiL. ÖnemLi oLan bir fikir oLumsuzda oLsa ondan birşeyLer çıkarabiLmektir.

SaygıLar.
Hala anlatamiyorum sanirim. Sorun fikir ayriliginin olmasi degil, sorun farkli ve olmusuz gorus degil. Sorun kalitesi dusuk gorus.

Belki de hata bende. Yukselt dediklerini yukseltip, zihinsel ozelliklerden hic bahsetmeden direk dusurerek oyuncunun olmasi gereken seviyeyi asagi yukari pekala tutturabilirim. Ama beklentim dolgun yorumlarin yapilmasi.

Ilk bastan o kadar karsilikli yazismayi yapmak yerine, cok basit bir oyuncu degerlendirmesi yapsaniz, bunu yaparken de "bence" ekleseniz (bunu genele yaziyorum) emin olun yaklasim cok daha farkli olur.

Mesela,

Bence Gokhan Zan Turkiye'nin en teknik stoperidir ve bu nedenle tekniginin biraz daha yukselmesi gerekir. Gokhan toplara cok nadir kayarak mudehale yapar, daha cok rakip oyuncu ustune geldiginde geriye dogru kacar. Bu nedenle de top kapmasi idare eder. Genelde oldukca iyi pozisyon alir, dogru yerde durur ama bu konsantrasyon zaaflari nedeniyle dogru yerde dursa bile topa yeterince cabuk reaksiyon veremedigi icin adamini kacirir, defansta zaaflarin olusmasina neden olur. Hava hakimiyeti vardir ancak bazen hava toplarina cikmamayi tercih eder, ve cok agresif degildir. Kisacasi Gokhan geriden top yapma konusunda, defansif durduruculuktan cok daha yeteneklidir.

Bu bence Gokhan'in kuvvetli ve zayif ozelliklerini birer birer siralamis, Gokhan'i tanimlayan bir yazi. Buna tamamen katilmayabilirsiniz, katilmazsaniz da cevap yazarken katildiginiz ve katimadiginiz yerleri belirtirsiniz. Neden katilmadiginizi, farkli bakis acinizi yazarsiniz. Gule oynaya seviyeli bir sekilde tartisiriz.

Diliniz boyle bir yaziyi yazacak kadar donmuyorsa, gormek istediginiz ozellikleri yazarsiniz ama bunu yazarken "niye boyle degil", su bunu almis hani bize diye gonderme yapmadan yazarsiniz. Tabii uutulmamasi gerekir ki bu ozellik yazarken, koru korune direk bunlari veritabanina aktarmak mumkun olmayabilir. Ozellikleri isterken neden bu ozelliklerin dogru oldugunu, kendi dusunceniz ile aciklarsiniz. Katilmadigimiz bir sey olursa neden bu ozelligi boyle dusundugunuzu sorariz. Sormak da hakkimiz zira belli ki biz farkli bir sekilde dusunmusuz, farkli bir deger vermisiz ve tavisye edilenin neden boyle olmasi gerektigini bilmek istemek de saniyorum ki hakkimiz.