. Lig 1. Grup 11. hafta Çanakkale - Sarıyer

Tribünden izlediğim maçlar arasında, hayatımda gördüğüm en sıkıcı maçtı. 0-0 bitti tabi
Hani 40 gün 40 gece oynansa da 0-0 biterdi. 3 günde bir maç oynamak hikakatten futbolcular için doğru değil bunu anlamış oldum bugün.
Maça gelelim. Sayın Meteertem çok kötü bir antrenörlük hatası yaptı bu hafta. 3gün önce grup lideri Körfez'i çok iyi irdelemiş olacak ki. 4 stoperi yan yana dizerek çıkmıştı maça. Bizde demiştikki kanat etkinliklerini yok etti vs vs. Ancak o gün 4-2-3-1 di takım. Ve bol pozisyona giriyordu. Birde yorulan Körfez'e son 25 dakika da bir fuleli forvet daha soktumu orta saha çıkarıp. Daha fazla dayanamadı işte o zaman Körfez.
Türkiye'de ilginç bir şey var sürekli olur. Şimdi antrenörler gerek bu maçların albenisinden gerekse isimlerini duyurmak için... büyük maçlara çok iyi hazırlanırlar, hazırlatırlar. Ardından alınan bir başarıda ise sanarlar ki bu taktik takımlarına uydu. Her maça böyle çıkmalılar.
Yok öyle birşey tabi. Lig lideri sizin üstünüze gelecek elbet. O yüzden savunmayı sağlam tutup ortasahayı kalabalık oynatmak mantıklı. Ancak kendi sahanızda üstün oynamanız gereken bir maçta ise 4 stoperle maça çıkmak ve bu yüzden hiç kanat bindirmeleri yapamamak bir o kadar mantıksız.
Benim gördüğüm çok şeyi göremedi Meteertem. Neyse canım kendisi bilir.
Geçelim oyuncu değerlendirmelerine;
Özgür İleri'nin yokluğu hissedildi. Nedim onun açığını kapatabilecek kadar yeterli bir yedek değil
Samet Albayrak'ta ise çok bariz bir fiziki eksiklik ve konsantrasyon probllemi var. Çok kayboluyor oyundan ağırlığını hiç hissettirmiyor maça.
Selçuk Bice iyi oynadı bugün.
Sarıyer ise çok iyi takım savunması yaptı.
İki takımada başarılar