Quote Originally Posted by dinaMYt View Post
zaten aksini iddia etmiyorum ama özellikle ayhan'la sabri'yi bu dayanıksız grup içerisinde sayamayız diye düşünüyorum. kaldı ki arda da geçen seneye oranla dayanıklılık konusunda ilerleme kaydetmiş bir oyuncu. mesela ben 90+3'te 80 metre depar atıp gol attığını hatırlıyorum sabri'nin. ha keza ayhan da öyle çabuk su koyveren bir oyuncu olmamıştır hiç bir zaman. 13 gibi bir rakamın daha makul olacağını düşünüyorum ayhan ve sabri için.arda 11 belki 12.
Saniyorum ki guc ve dayanikliligi karistiryorsunuz.

Strength = Guc/Kuvvet = Kas Gucu, rakibi kuvveti ile rahatsiz edebile
Stamina = Dayaniklilik = Daha uzun sure kosabilme

yine de 12 rakamının biraz az kaldığını düşünüyorum.ben servet'i top kapıp sol ayağıyla taca attığı toplarla hatırlıyorum. en azından aklıma servet'in savunması deyince ilk gelen enstantane budur. kesinlikle üst düzey değil buna katılıyorum.ama 12'lik de değil bence. kafa vurma yeteneğinin neden düşük olduğunu ise hala anlayabilmiş değilim. ki bu biraz benim jumping-heading ayrımını tam olarak kavrayamamış olmamdan da kaynaklanıyor olabilir
1 puanlik fark icin bence mac motorunda izleyip karar vermek daha dogru olur. Benim izledigim kadari ile Servet'in hareketleri oldukca gercekci. Tabii siz farkli bir goruse sahip olabilirsiniz.

Heading = kafa vuruslarinin isabetliligi.
Jumping = yukselebildigi seviye (bir bakima hava topu kazanma becerisi)
Servet'in kafa vuruslarinin pek isabetli oldugunu dusunmuyorum ve acikcasi Servet'i izledikce bu dusuncem onay aliyor..

kesinlikle hızlı sayılabilir bir defans için ama sabri'nin ivmelenmesi 17 iken güngör 15 değildir bence.
Sabri konusunda biraz yukselmenin dogru olabilecegini bir baska arkadas belirtmisti. Gozden gecirecegim.

Hizlanma genelce 3-5 metredeki cabuklugu belirttigi icin acikcasi aralarindaki farkin cok fazla olmasi da bence cok mantikli degil. Ancak Sabri icin Hizlanma 18, Hiz 16 gibi bir deger de olabilir.

bu konuda çok ısrarcı olamıyorum açıkcası.zira adamı hakkaten sahada göremedik doğru dürüst.yine de 10-11 daha kabul edilebilir bir değer olurdu benim için.
Umarim yakinda daha cok izler ve daha fazla degerlendirme sansi buluruz..

bu tackling konusunda ise anlaşamıyoruz sanırım. şimdi şundan dolayı zorluyor da topu kapıyor. işte servet'in sakalları var mehmet'in bacakları uzun adam korkuyor gibi bir yorumu anlayamıyorum. adam top kapıyor mu kapıyor. o zaman neden yüksek değer vermeyeyim bu adama? ya servet kapacak bu topları ya mehmet yoksa bu galatasaray topları nasıl kesiyor anlayamadım ben bu işi. birinin bu topları kazanması lazım sonuç olarak.görünürde bu adam mehmet.
Top kapma bir teknik beceri. Yani bu konuda ne kadar cok calisirsan, o kadar iyi olacagin bir beceri. Rakibi hataya zorlayarak degil, topa hamle yaparak rakibin ayagindan almak esas yetenek.

Mesela soyle de bakabiliriz olaya.

Bir forvet oyuncusu dusunun, bu oyuncu top ile 2 metre pas bile veremiyor. Ancak oyle bir fizigi var ki ileride defansi rahatsiz ederek hep ceza alaninda top ile bulusuyor. Top dizine, sirtina, omuzuna, baldirina, gobegine carparak surekli gol oluyor. Bu oyuncunun bitiriciligi kaliteli olarak tanimlayamayiz pekala, zira toplara vurmuyor.. Toplar ona carpiyor..

Rakibi fizik ile hataya zorlayip, sonra topu almak da buna benzer bir sey ve cok ust seviye tackling ozelligini gerektirmiyor. Oyunda da zaten ozellikle hizli ve caliskan oyuncularin cok fazla tackling ozelligine ihtiyaci olmadan orta sahada rakibi bozarak top kaptigini gozlemleyebilirsiniz.

Peki tackling'i nasil degerlendirmek lazim. Topa kayarak mudahleler, rakip ustunuze geldiginde (yan yana kosarken fizik ile zorlayip degil) topu kesebilmek ozellikle dikkat edilmesi gereken pozisyonlar. Topal'in ozellikle topa kayarak yaptigi mudahalelerde zaman zaman topu temiz almasi, zaman zaman da topu alamayip faul yapmasi cok ust seviyede bir tackling ozelligine sahip olmamasi gerektigi izlenimini veriyor. Bu konuda bence Topal tecrubelendikce daha fazla isabet saglar.. O zaman da yeniden degerlendirilir.