-
Şöyle diyelim ona.
Aghahowa çeviklik ve hızlanma konusunda Nonda'ya fark atar.
Hız konusunda ise 1-2 adım önündedir. (fark olmaz diye düşünüyorum. Ömer abi bulur onun istatistiğini şaşırırsın.
Sen Türk milli takımın koşu testlerinde en hızlı koşan adamların Semih ve Hakan Balta olduğunu biliyormuydun?
Tamam Semih'in çevikliği 9 dur. Hızlanması 10'dur. Ancak hız da herkesi geçmiş ne Nihat kalmış ne Tuncay...
Keza Hakan Balta... Hızlanması kötüdür, çevikliği kötüdür. Ama hızda hemen hepsini geride bırakmış...
Arkadaşlar hızlanma çeviklik hız kavramlarını tam olarak idrak edemiyorsunuz, kavrayamıyorsunuz.
Bakın bir Sabri Sarıoğlu çok iyi hızlanmasına rağmen çok çabuk bir oyuncu olmasına rağmen uzun mesefede bir Hakan Balta kadar bir Semih kadar koşamıyor. Neden çünkü bacakları o kadar uzun değil. Bunları kavramaya çalışalım. Bakınız bütün 100 metreciler 190 ila 2 metre arasında değişir. Bolt 196 mesela. Nedendir bu bir düşünün. Hiç 180 lik bir adam görmedim onların arasında yıllardır.
Carew 196'ydı izlerdim zamanında Türkiye'de ki maçlarda... Özel ilgi duyardım kendisine.
Çoğu zaman hızlı dönemez kaptırırdı topu, birden hızlanamaz yetişemezdi topa.
Ancak bazen geriden bir depara kalkardı ki yetişebilmek imkansız olurdu.Bacakları çok uzun ve çok sağlamdı.
Bu vücut boy orantısıyla ilgilidir arkadaşlar. Çevikliği, hızlanmayı... Hız zannetmeyin. Çok farklıdırlar birbirlerinden
Mesaj Yetkileri