Originally Posted by
ridvanv
ben biraz oyuncularin ozellikleri hakkinda rakamsal olarak dusunduklerimi belirticem.
ilk olarak bobonun finishing composure ve heading ozelliklerinin 16 olmasi gerektigini dusunuyorum ki 14 biraz gercekdisi olmus bobo pozisyon yakaladiginda soguk kanlilikla iyi vurusla bunlari gol yapabilen bir oyuncu ayrica boyu ve ziplamasi fena olmayan ve kafa vuruslarini teknik ve iyi bicimde koselere kalecinin uzanamadigi yerlere atan bir oyuncudur.ayrica first touch ininda minimum 15 olmasini beklerdimki sert veya yumusak pas aldiginda rahatlikla kontrol edip saga sola pas aticak veya kaleye donucek gibi topu onune alabilen bir oyuncu.
matias delgado icinse once fiziksel ozelliklerinden baslamak istiyorum. balance ve strength degerleri 10 un altinda olmasi gerekiyor kesinlikle. ikili mucadelelerde cok cok nadir ayakta kalan bir oyuncu .bence takim oyununa iyi uyum saglayamayan bir oyuncu oldugundan 13 olan team work 10 ve mac icinde surekliligi olmadigindan concentration da 10 olmasi gerekir. delgado butun mac oynasaa inanilmaz yetenekleir olan bir oyuncu ama macin icinde belki 10 belki 5 dakka oyle bir oynuyorki maci ceviriyor. maci cevirmesinde ki en buyuk etki uzaktan attigi sutlar veya verdigi akilli paslardir bu yuzden long shot unun kesinlikle 16 civari olmasini beklerdim ve first touch inda 13 olmasi biraz dusuk olmus o da 1-2 puan yuksek olabilirdi ayrica passingininde kesinlikle 16 nin ustu ve creatividede 17 olmasi gerekti.
holoskonun finishing composure ve first touch i 13. ozellikle composure en az 15 olmali ben kaleciyle karsi karsiyayken bu kadar rahat topa vuran cok nadir oyuncu biliyorum turkiyede oynayan.ornegin antalyaspor besiktas kupa macinda kaleciyle karsi karsiyayken soguk kanlilikla topu kaldirarak kayarak mudahele etmeye calisan adami ekarte edip cok duzgun bir vurusla topu kaleye yolladi bu sadece bir ornek. finishingide en az 15 olmaliydi diye dusundum. first touch ise holoskonun en buyuk zaafi bence kaleye arkasi donukken sert gelen paslarda topu yumusatmasini pek beceremeyen bir oyuncu bu yuzden 1-2 puan dusme gerekli.bence holoskonun strengh ide 15 puan almaliydi holosko topu aldiginda yanina 2 -3 adam alsa bile gucu ile onlari gecebilen bir oyuncu.
sivoku cok dikkatli izleyen biri olarak sunu rahatlikla soyleyebilirim takimin en cabuk ve en cevik defans adami bu yuzden 3 olan agility degerini anlamis degilim ve bence en az 4 kati olmasi gerekiyor.hizida 9 gorunuyor bununda 12 13 civari bir puan almasi isabet olurdu.sivok her macta her dakkada surekliligi olan bir oyuncu oldugundan concentration inda 11 degilde 14-15 olmasini beklerdim.team work ununde en az 14 15 olmasi gerekliydi cunku takim oyununu en iyi yapabilen oyunculardan birisi besiktasta. ama ona verilen 13 off the ball degeri biraz fazla olmus onun 10 olmasi bana gore normal.ayrica flairda 14 olmus bu biraz abarti.dribbling finisshing in 10 olmasi gerekirdi sivok bu yeteneklere sahip biri degil ozellikle long shots unun 16 olmasi cok cok abarti olmus en fazla 11 12 olabilirdi.ayrica sivok karsi forvet oyuncusunu cok cok iyi yani 18 degeri alacak yetenekte marke edecek bir oyuncu degil tam tersine cok iyi mudahele yapabilen ve topu iyi kapabilen bir oyuncu. marking 18 tackling 15 degerlerinin tam tersine olmasi gerekti.
serdar kurtulus un hiz hizlanma ve agility ozelligi tam da dusundugum gibi olmus ama bence diger butun fiziksel ozellikleri 2 3 puan yukselmesi gerekiyor.bence serdar kurtulus iyi dribbling yapip depar ataamayip cok bindirme yapamiyor ama kanatta topla bulustugunda isabetli ortalar ve iyi ortalar yapan bir oyuncu crossing i 14 olabilirdi ayrica sivok orneginde oldugu gibi marking 14 degilde o 11 olup tackling 14 olsa daha gercekci bir serdar kurtulus olurdu.ayrica tigananin serdari on libero oynattigi zamani hic dikkatli izledinizmi bilmem, serdar o agir gorunusune ragmen cok kosar takimi icin cok calisir butun mac boyunca her mucadeleye girer ayakta kalir top kapar topa basar kayar ziplar kisa basit pas atan cok maceraya girmeyen bir oyuncu. bunlarin sonucunda saldirganlik cesaret 7 olmasi cok cok dusuk olmus bunlarin en az 12 olmasi gerekiyordu.decisions i ise biraz dusurulup work rate ozelligi 15 olmasi gerek.son olarak off the ball ozelliginde bir alcalmaya gidilmesi iyi olurdu.
simdilik sadece bir kac oyuncu icin yorum yaptim bunlara cevap alabilirsem tatmin olursam diger oyuncularada yorum yapmayi dusunuyorum umarim dikkate alinir
saygilar