Fenerbahçe
Beşiktaş
Beraberlik
O pozisyonu mu tartışıyosunuz?.. Yapmayın beyler KABAK gibi ofsayt yahu?
Holosko'nunki evet ama Sivok'un attığı gol ofsayt değil bence.
Maça iyi başladık,daha tehlikeli gelen takım bizdik.Özellikle Ekrem'in kullandığı sol kulvardan.Derken korner oldu ve içimden Selçuk gol atabilir diye geçirirken top çoktan ağlarla buluşmuştu.Yine baskılı oyunumuzu sürdürdük,topla daha çok oynayan bizdik,oyunun kontrolü bizdeydi.F.Bahçe daha çok kontradan pozisyon arıyordu.Nitekim yine Ekrem'in seken topa çok iyi koşusu ve asistiyle beraberliği yakaladık.Ama yine bir kontradan Zapo ve G.Zan'ın izlemesiyle hakkını vermek lazım Guiza'nın mükemmel bitiriciliğiyle tekrar mağlup duruma düştük.Guiza bugün etkili gözüktü.Bunun en önemli sebebide Guiza'nın kontra futboluna yatkın olmasıydı.Çünkü Guiza çok süratli olmasa bile çok iyi koşular yapan ve arkaya sarkarken sprint zamanlamsını çok iyi ayarlayan bir forvet.Bu yüzden bir çok pozisyona girdi...
Ben oynanan futboldan son derece memnunum.10 kişiyken bile ezilmedik,topla oynadık,ileriye çok adamla çıktık ve pozisyonlar bulduk.Eğer eksilmeseydik galibiyetten emindim.F.Bahçe'nin en zayıf olduğu alandan yani orta sahadan bir adamımızın eksilmesi ve sol kanatta çok etkili oynayan Ekrem'in onun yerine geçmek zorunda kalmasıyla bütün planlarımız alt üst oldu.Ben Cisse'nin gördüğü iki kartında ağır olduğu görüşündeyim.Bu hareketler sarı kartsa her maçta rahat beş kırmızı çıkar.Çok geriye gitmeye gerek yok geçen hafta oynanan Eskişehir maçında rahat 5 kırmızı kart çıkardı mesela.Cisse'nin bu faullerine hiç tereddütsüz kart çıkarıpta Lugano'nun Nobre'yi arkadan çelme ile indirmesini es geçmesini hazmedemiyorum.Ve ya G.Gönül'ün Delgado'nun bileğini ezmesini.Bunlarda standart yakalayamazsan hiç bir zaman iyi hakem olamazsın...
Tebrikler Beşiktaş'ım...
Tebrikler F.Bahçe...
Cisse'nin ilk kartında dikkat çekici bi nokta var ilk pozisyonda Alex'i indiriyor,hakem avantaja bırakıyor sonra Uğur'u çekiyor...ve kart geliyor zaten herkesin aklında bu pozisyon var ikinci kart için söylenen yoktur kanımca...
Maça gelince zor bi durumdayken yine kazandık
Kötü oynadık kabul ediyoruz ama bu tür maclarda kötü oynayınca bile kazanmak hos...
Deivid ne vurdu ama öyle keske gol olsaydı dedim her izlediğimde...
Hayır Sivok kaleye en yakın oyuncu tamam onda hem fikirim ama top Fenerbahçeli oyunculardan geldiği için ofsayt değil diyorum.
Bence değil.
Yahu Emre abi yapma gözünü seveyim top Sivok'a atılırken Sivok ofsaytta mı evet.Olay burda biter isterse iki kişiye çarpsın bu kadar nettir gözünü seviyim sen bari yapma.Lütfen bir hakem/yorumcu izleyip gör.
Hakem yorumcu falan izlemeye gerek yok Oğulcan. Ben kendi fikrimi söylüyorum doğrudur yanlıştır ama ben böyle olduğu kanısındayım. Bu arada top Sivok'a atılmıyor Fenerbahçeli oyuncuya çarptığı için Sivok'un önüne düşüyor.
Şöyle düşün Sivok yine aynı yerde olsun,Nobre topu kaleye vursun,Volkan çelsin Sivok'un önüne düşsün,oda vursun gol olsun.Ofsayt olur mu?Olur...
Burada da top Sivok'a atılmamış olur,Volkan çeldiği için Sivok'un önüne düşüyor diyebilirmiyiz?
Tartışması bile olmamalı bence bu ofsaytın...
Bu mesajdan sonra ikna olmuş gibiyim zira buna verecek cevabım yok![]()
Aynı şeyleri söyledik fakat Anilton çok net örnek verdi , tebrik ederim.
Gidersiniz Çek Cumhuriyeti gibi bir kuzey ülkeden futbolcu alırsınız. Çeklerin 10'undan 9 u çelik gibi sinirlere sahiptir. Soğukkanlıdır.
Zira Sivok gelir. Eskişehir maçında 90 artı 3 te sarı kart görür. Bu pozsiyon da da delgadoya bırakmaz golünü yer takımının.
Birde 30 küsür yaşında buz adam ruh adam. Sinirlerini aldırmış adam, aklınıda aldırır yapacak şey kalmaz malesef.
Ön liberolar top tekniği konusunda zaaflı insanlar olabilir doğal karşılarım... Lakin ayağına hakim kaç önlibero vardır ki dünyada. Pirlo Xavi İniesta vs.
Ama ön liberolarınız hem teknikten yoksun hem zeka dan yoksun olursa kaybedersiniz derbiyi maalesef.
Geçen haftalarda BANA GÖRE kendisinden daha güçlü olan bir Fenerbahçe'ye ve Galatasaray'a kaybeder bu sistem ve Beşiktaş demiştim. Mesajım silinmişti. Şimdi tekrar görüyorum ki benim dediğim doğru çıktı.
Ben demiştim demeyi seviyorum. (maçta Beşiktaş'ı tuttum o ayrı)
Fikirlerim burada
Kadıköyde ki maçLar hep zor geçiyor bizim için. 3 sezondur sadece rakibimiz iLe değiL diğer etkenLer iLe de oynamak zorunda kaLdığımız için.
Fenerbahçeyi saha içerisinde yendik, TaraftarLarını da yendik ama hakemi yenemedik ve maçı kaybettik.
Cisse ye aLakasız pozisyonda ikinci sarı kartı verirsen, buz gibi goLü ofsayt diye yersen, her taktir hakkını rakipten yana kuLLanırsan saha da yapacak birşey kaLmıyor. Sistemde işLemiyor.
MutLuyum 3 yıLdır sadece böyLe etkenLer sayesinde yeniLiyoruz, mutLuyum biz 10 kişi kaLdığımızda dahi rakibimizden daha cesur oynadık, biz 10 kişi oLmamıza rağmen onLar nasıL savunma yapıp maçı geçirebiLiriz hesapLarı yaptıkLarı için. 10 kişiLik Beşiktaş tan biLe çekindiLeri için.
Fenerbahçe yi tebrik ederim. Sonuçta puan onLarın hanesine yazıLdı.
Ama bir gün geLicek bu devran dönücek. Hep böyLe gitmeyecek![]()
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Son derbilerde ilginç bir olay dikkatimi çekti. Süper Kupa maçı ile birlikte Fenerbahçe son dört maçda da rakibi 2-1lik skorlarla yendi.
Evet Gerçekten de İlginç.. Bu arada FB BJK'yi geçti galibiyet sayısında..
Arkadaşlar 2 golde açık ofsayt .Yani tartısmaya gerek yok.
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Neyi tartışmaya gerek yok yahu. Yorumcu ağzı iLe burda konuşmayın. İLk goL baL gibi goL. Ötesi varmı ? Cisse nin kırmızı kartı yaLnış ötesi varmı ? Daha FB Li oyuncuLarın görmesi gereken kartLardan bahsetmiyorum biLe.
Neyse![]()
İki golde bana göre %100 ofsayt. Zaten oyuncular itiraz bile etmiyorlar. Lugano sarı kart görmeliydi. Cisse'nin ilk gördüğü sarı kart kesinlikle yanlış olduğu kanaatına vardım. Ama şu var Cisse hatalı karttan gitse bile sarı kartı olan bir oyuncu Uğur'a arkadan faul yapmaması gerekirdi. Çünkü; Uğur onu geçse bile pozisyon bulamazdı. Pozisyon gereği takımı kurtarmak için görmedi o kartı.
Niye ? Sarı kartı oLan oyuncuLar topa daLamaz mı.
Ya pozisyonLar tartışıLır ama hakemin art niyetLi oLduğu gayet açıktı. Adam HoLosko nun pozisyonunda biLe can havLi iLe Bayrağını kaLdırıyordu, daha Bobo atmadan neredeyse kaLdıracaktı bayrağı. Hep merak etmişimdir geçen yıL Higuain e veriLmeyen ve bu yıL HoLosko ya oLan son dakika pozisyonLarı acaba Fenerbahçe ye oLsaydı hakemLer ne yapardı. Hep böyLe bir anın oLmasını bekLiyorum sonucunu çok merak ediyorum çünkü. İşte o zaman tam oLarak netLeşicek kafamda bazı şeyLer.
OLdu bitti. Ne desek boş. SakaLımızda var ama kime anLatıcaz![]()
Cisse'nin kırmızı kart isyanı
Beşiktaş'ın Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup olduğu karşılaşmanın 40. dakikasında ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kalan Cisse, mücadelenin ardından kırmızı kartı hakketmeğini söyledi.
Fransız futbolcu derbi karşılaşmalarında sertliklerin her zaman olabileceğini, ancak kendisinin kırmızı kart görecek şekilde bir futbol oynamadığını ifade etti. Siyah beyazlı futbolcu, maçın hakemi Bünyamin Gezer'in kendisine gösterdiği iki sarı karttan sadece birinin doğru olduğunun altını çizerek, "Ben kırmızı kart görecek bir faul yapmadım. Orta sahada oynadığım için hem rakip savunmayla hem de hücum oyuncularıyla sürekli mücadele halinde olmam gerekiyor. Ama daha mücadelenin ilk yarısında kırmızı kart görecek kadar bir sertlikte oynamadım. Bana gösterilen sarı kartlardan sadece ilki doğruydu. Böyle derbi maçlarda bu kadar kolay kırmızı kart gösterilmez. Hakem bana göre yanlış bir karar verdi. Takımımı yalnız bırakmam hem benim hem de takım arkadaşlarım açısından çok kötü oldu. Eğer ikinci yarıda sahada kalsaydım ve maçı onbire onbir oynamaya devam etseydik sahadan 3 puanla ayrılan taraf biz olurduk"
29.11.2008
Kaynak : DHA
Cisse'nin çeviri yanlış olmuş sadece ikincisi doğru idi.
Tabii ki yapacak ama; Cisse kalkıpta hakem beni yaktı deme hakkı yok. Orada ikinci sarı kartı görürken takımını kurtarmak için görmedi kendi hırsından gördü. Bunun affedilir yanı yok sarı kartlı olan oyuncu daha dikkatli davranacak. Örnek göstermek gerekirse Hooijdonk 20 küsür hafta bir sarı kart daha görmeyip bir sonraki maça ceza çıkmadı. Üç sarı kartta kaldı. Yani gerektiğinde oyuncular sarı kart görmeyebiliyor.
Hakem art niyetli olsa Güiza'nın pozisyonuna penaltıyı çalardı... Onun yanı sıra Güiza'nın düştüğü ofsyatları çalmazdı.