Bana kalırsa reputation ile kulüp büyüklüğünü karıştırmamak gerekiyor. Bundan 17 yıl öncesine gittiğimizde ligi sürklase eden bir Beşiktaş vardı. Tıpkı Luce önderliğinde ligi sürklase eden Beşiktaş gibi. En önemli rakiplerini deplasmanda mağlup eden bir Beşiktaş vardı.

Beşiktaş, bugün kötü transfer yapıyorsa bu, büyüklük olarak Fenerbahçe'nin veya Galatasaray'ın gerisinde kaldığından değil. Başkan, transfer komitesi ve diğer faktörler de etkendir.

FM reputation'ı, son 10 yıl reputation'ı olarak Beşiktaş diğer ikisinin gerisinde olabilir. FM rep'i olarak belki Türkiye'nin Valencia'sı olarak görülebilir. Ancak burası Türkiye'dir ve 5 yıl içide işlerin çark edip Beşiktaş'ın başarı olarak bu diğer iki kulübün önüne geçemeyeceğini kimse söyleyemez.

Bana kalırsa, ekonomik ve başarı büyüklüğünde son yıllarda Beşiktaş her ne kadar diğer ikisinin gerisinde kalsa da, Türk gözünden büyüklük açısından Beşiktaş diğer iki kulübün önündedir. Bu da benim Beşiktaşlılığımdandır. Galatasaraylı biri de o büyüklük açısından kendini önde görür.

İş FM rep değerlendirmesi açısından düşünülürse, diğer iki kulübün Beşiktaş'ın önünde olması doğru, orası ayrı bir mesele.