Originally Posted by
licentia
Ilhan Mansiz meselesi de enterasandir. Ilhan Mansiz Galatasaray ile kontrat imzalamis olmasina ragmen bazi sebeplerden dolayi sonradan memnum olmayip izinsiz Besiktas'a imza atmistir. Galatasaray istese dava acar ve oyuncuyu hakli olarak alabilirdi ama tercih etmemistir. Solenenlere gore o donem kendisi gibi gordugu Umit Karan'nin daha fazla para almasi uzerine GS'den daha fazla ister verilmeyince o da alir basini gider.
İşte burada duracaksınız. İlhan Mansız hakkında konuya tam hakim olmadan yapılan yorumları kabul etmem mümkün değil. İlhan Mansız Beşiktaşlıdır. Ve başka oyuncular gibi, profesyonellikten öte, loyal bir oyuncudur. Kulüp bağlılığı çok yüksektir. Galatasaray ve Beşiktaş istemiştir, prensipte anlaşılmıştır (FM'deki bonservis anlaşması olarak düşünün) ancak oyuncu Beşiktaş'ı tercih ettiğinden dolayı gelmiştir. İlhan Mansız kesinlikle Galatasaray'a imza atmamıştır. Ki, emin olun, öyle bir durum olsaydı Galatasaray dava ederdi.
Hayranı olduğum bir futbolcu hakkında bu denli yazılmasını kaldırmak mümkün değil. Konu, Galatasaray sempatizanlığı konusu da değildir.

Originally Posted by
licentia
Ahmed Hassan transferini o kadar detayli hatirlamiyorum o yuzden o transfer hakkinda pek de yorum yapmicam ama transferin gerceklestigi sene her ne kadar Besiktas sampiyon olmus olsa da Galatasaray'in basarilari taze taze ortada iken hic bi mantikli futbolcunin tercihinin Besiktas'dan yana olucagini sanmiyorum ya onerilen maaslarda ucurum olur ya da Galatasaray vaz gecmistir bence. Yanlis anlama bu Besiktas'i kucumsemek degil ama sen de kabul edersin profesyonel bi futbolcu olsan 10 sene de bir sampiyon olan takim mi yoksa 3 sene evvel UEFA kupasini kaldirmis ardindan CL de ceyrek final onda sonra ki sene (yani Besiktas'in sampiyon oldugu seneden bi onceki sene) de ceyrek finali kil payi kacirmis takimda mi oynamak isterdin?
Hadi ya? Gerçekten mi? Beşiktaş, Galatasaray'ın yanında negligible kalan bir takım senin dediğine göre. Ahmed Hassan transferine yorum yapmayacağım demişsin ancak en çok o transfer hakkında yapmışsın yorumu. Galatasaray, parası yetmediğinden alamamıştır Ahmed Hassan'ı desem, Galatasaray'ın veremediği parayı Beşiktaş çıkarıp verebilmiştir desem, ne dersin? İkisi de sallamasyon fikirler değil mi? Bana kalırsa senin yazdıkların benimkinden daha sallamasyon.
15 yıl sonra oğlumu Galatasaray'a vereceğim, bundan 23 yıl önce Galatasaray UEFA kupasını almış oğlum, sen o takımın altyapısına git diyeceğim diyen bir baba var mıdır?
Ahmed Hassan veya başka bir futbolcu, kim fazla para verirse o takıma gelir Türkiye'den. Futbolcu profesyonelliği budur Türkiye için. Ki, başarı bazında o zaman Beşiktaş şampiyonluk künyesi ile daha öndeydi.
Şu son iki paragraf benim düşüncelerimi içeriyor, ancak empati yapman için yazdım. İnceden sempatizanlığa girişmeyelim lütfen. Bu inceden sempatizanlık, benim için en büyük GS demekten daha fena birşeydir. Burada takım büyüklüğü karşılaştırması yapmayalım. Zaten rep için gerekli açıklama yapıldı.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi