omer abi;

ilhan mansiz besiktaslidir ve tumer besiktasa geldi diye gelicek degildir ben boyle sacma bir sey gormedim.

2. si benim tezim yok sadece kendi bildigim dogrulari savunuyor ve fikirlerimi belirtiyorum. oyunda ne kadar katkim olursa o kadar mutlu olurum. ben besiktas in fenerbahceden daha taninmis oldugunu savunmuyorum sadece bu kadar fark olmamasi gerektigini savunuyorum.

ilk once reputation ne demek onu anlayalim...reputation avrupadaki oyunculari takiminiza cekicek taninmislik degeridir degilmi?

bunu evet olarak algilayip basliyorum.

genel turkiye siralamasi 1 numarada haklisin . tamam avrupadaki oyuncular eminim takimlarin sampiyonluklarina bakiyordur bir transfer karari olmadan once bende olsam yapardim.

2. avrupa siralamasi da goz onunde bulundurulur tabiki ama bundan 8 - 9 yil onceye bakilmaz. su an bir futbolcu gelecek olsa galatasaray in 8 yil onceki uefa sampiyonlugundan ziyada fenerbahcenin gecen seneki sampiyonlar ligi ceyrek finali eminim daha degerlidir su zaman icin. o siralamada birinci fenerbahce ikinci galatasaray ucuncu besiktas olmalidir ama bundada takimin hedefleri ,takimdaki oyuncular ve yoneticilerin yaklasimi avrupadan oyuncularin transferinde daha cok rol oynuyor.

3. hic bir yabanci oyuncunun takim taraftar sayisini kaale aldigina inanmiyorum bu gereksiz bir bilgidir. tabiki ankaraspor fenerbahce degil farki ornegin onemlidir ama besiktasinda stadi her mac doldurabilecek taraftar potansiyeli vardir bu daha onemlidir.

4.finansal durumda eminimki besiktas daha ondedir galatasaraydan buna kalibimi basarim. galatasaray su anda borcla ve yoneticilerin fedakarligiyla bu transferleri yapiyor donmeye calisiyor.besiktasta oyle ama galatasarayin borclari beisktasin 2 kati falandir.Ben futbol dunyasindan bir cok unlu kisi taniyorum isterseniz ozelden bunlari konusabiliriz ama emin olunki futbolculara en cazip gelen takim fenerbahce 2. besiktas 3.galatasaraydir finansal konularda.galatasaray futbolcularin paralarini odemekte bile zorlanan bir kulup besiktasa nazaran. ki en onemlisi bu finansal durumdur futbolculari cekmek icin.

5. transfer yapabilme becerisinde fenerbahcenin bu kadar onde oldugunu dusunmuyorum 3 takimda birbirinden farksizdir.fenerbahce 14 milyon euro verip guizayi getirip o kadar para verip kezmandan yararlanamayip o kadar para verip ortegadan yararlanamiyorsa bana gore basarili degildir sadece parasi cok ust duzeyde oldugu icin diger takimlara gore rahat oyuncu getirebilmektedir. galatasaray ise parasiz doneminde ne getirdigi oyunculari aklima gelenlerle sayalim. lucescu zamani gelen oyuncular kesinlikle lucescunun basarisidir lucescunun tecrubeleridir. fatih terimden sonraki donemlere bakar isek. fatih terim doneminde rezalet bir yabanci politikasi vardi bana gore cok kotuydu fiyasko transferlerdi.gerets doneminde bir tek basarili olan ilic idi. o da taninmamis vasat ustu bir oyuncuydu bunlarin disinda saido vasati asan bir oyuncuydu o da turkiye liginden alinan taninmamis bir oyuncu bunlarin disinda o sene gelen sampiyonluk yerlilerin sayesinde.feldkamp doneminde ise yine bence fiyaskoydu. gecen sene galatasaray da on birde en fazla 2 yabanci oynadi diger yabancilar ya yedekte yada kadroda yoktu yine yerlilerin sayesinde geldi sampiyonluk.
kesinlikle 4 senelik donemden sonra olan yabanci transferleri vasati asamamis zaman zaman fiyasko olmustur
besiktasa bakarsak da hep yabanci oyuncular ile ayakta kalmis yerli oyuncular cok iyi olmadigindan ve yonetim istikrarsizligindan basari gelmemistir.

6 7 8 11 e katiliyorum ama bunun yabanci oyuncu transfer etmek ile bi ilgisi olduguna inanmiyorum.

9 dada haklisiniz besiktas bu konuda her zaman basarisiz olmustur ama fatih terimin hep tanidigi oyunculari alma konusunda takintiis yuzunden galatasaryin bu konuda onde oldugunu dusunmekle beraber bununda reputation la alakali oldugunu dusunmuyorum.

10 ise tamamen katilmadigim bir konu bana fifadaki 2000den sonra ki davalari tek tek onume getirin o zaman belki kabul ederim ama del bosque konusunda besiktas in adi cikti ve herkes oyle saniyor.