1 ile 30 arası toplam 1479 sonuç

Konu: Galatasaray SK

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Natural Fitness - Saglik - Oyuncunun ne kadar saglikli oldugu. Sakat oldugu veya antrenman yapmadigi donemlerde oyuncunun ne kadar zinde oldugu. Saglikli oyuncular, sakatliktan cabuk cikar ve yaslandiginda bile zinde kalirlar.

Nonda sakatlıktan çıktığından beri 1 ay olacak neredeyse kendini toparlayamadı gitti ki... devamlıda fiziksel özelliklerinde düşüş var.

Bunun gençlik ve ihtiyarlık arasında ki farkı nedir sence?
    Sen yukardaki tanımı okuduğun da ne anlıyorsun mesela?
    Sonuçta genç olan insanın vücudu iyileşmeye ve toparlamaya daha uygundur.Nonda'nın fiziki özellikleri gerileme dönemlerinde.Barış'la M.Topal'ın futbol oynadığı yılları toplasan Nondanın ki kadar etmez.Nonda 20 yıla yakındır futbol oynuyor.Doğal olarak eski gücünde kuvvetinde olması beklenemez.Eskiye oranla daha kolay sakatlanır ve toparlaması daha zor olur.Tabi ki %100 yaş etkili değildir ama mutlaka önemli bir etkendir yaş...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by anilton View Post
    Sonuçta genç olan insanın vücudu iyileşmeye ve toparlamaya daha uygundur.Nonda'nın fiziki özellikleri gerileme dönemlerinde.Barış'la M.Topal'ın futbol oynadığı yılları toplasan Nondanın ki kadar etmez.Nonda 20 yıla yakındır futbol oynuyor.Doğal olarak eski gücünde kuvvetinde olması beklenemez.Eskiye oranla daha kolay sakatlanır ve toparlaması daha zor olur.Tabi ki %100 yaş etkili değildir ama mutlaka önemli bir etkendir yaş...
    Yas onemli bir etken tabii ama natural fitness yas ile orantili oyunda da degisen bir deger (hatirladigim kadariyla).

Bu nedenle de oyuncularin son durumlarina gore natural fitness inis/cikis yasamasi normal bir deger.

Extensor: Baris'in natural fitness'da ufak bir yukseltme yapmistim zaten.

Taylan: Balta icin 15 yeterli bence. Lincoln'de stamina biraz yukseldi, passing biraz dustu, creativity biraz yukseldi. Saniyorum o kadar.

Baristayfur: Devre arasina kadar Servet'in tackling 12 seviyesinde kalacak. Benim bu sezon Servet'de ilgimi ceken daha iyi pozisyon almaya calismasi. Ayrica aggression ozelligini cok fazla kayarak mudahale yapmamasi icin dusurdum.

YusufT19: Midfield general olmak icin yanilmiyorsam tamamen iki yonlu oynayabilen orta saha oyuncusu olmak gerekiyor (hangi ozellikler bunu veriyor emin degilim) ama Baris boyle devam ederse (ki sezon basinda da cok iyiydi) onemli bir gelisme yapmak kacinilmaz olacak.

Exciting: Baris/Topal ikisi de esasinda cok farkli oyuncular. Baris toplara giren, dagitici, cok etkili pres yapan. Topal geride kalip supuren. Topal'in pozisyon alma konusunda (hatta bu hemen hemen butun Galatasaray takimi icin gecerli - Skibbe'nin takgigi nedeniyle) biraz daha iyiye gittigini ben de dusunuyorum. Buna Baris'in biraz daha deli-dolu olmasinin da katkisi var.

Mesaj Yetkileri