Sayfa 1 / 3 123 SonSon
1 ile 30 arası toplam 79 sonuç

Konu: 9.0.2 yaması çıkmadıkça fm09 oynamam diyenler

Nesil
    2007
    Yer
    İZMİR

Default 9.0.2 yaması çıkmadıkça fm09 oynamam diyenler

Bu konuyu benim gibi düşünenlerin ne kadar olduğunu öğrenmek için açtım...Yıllardır bu oyunu zevk almak için oynuodum ama artık sinir oluyorum oynarken 1 yıllık emeğin karşılığı bu mudur yaa ? Oyuna bazı detaylar eklenmiş güzelleşmişte ama bi yandan yaparken bi yandan bozmak bu olsa gerek...ben yamalar gelmedikçe fm08'e devam etmenin ruh sağlığım açısından iyi olcağı düşüncesindeyim öle bi oyun meydana çıkarmışlarki geçen sene yaptıklarının üstüne bişey koyamamışlar bu kadar beklemenin masrafın sonu bu olunca insan üzülüo...

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Aynen ben de senin gibi düşünüyorum. oyunu sadece 2 saat oynadım. oynadığım yeterli. 902 çıkmadan exe'ye tıklamam hayatta.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Öyle de aslında bu teknik değil estetik bir sorun. Konu açma yeri yanlış.

Fm2008'e devam etmekle en iyisini yaparsın ben başladım artık bir kere 2009'a bırakırsam 2 konu kapanır.Kafamdaki sistemi elimden geldiğince uygulatıyorum.Sigames'e baskılar arttı ,hiç belli olmaz 15-20 gün içinde bir şeyler gelebilir gibi gözüküyor yaptığım son konuşmalarda.Bir ışık var gibi.Ama o ışık söner ise şubat sonu öncesi bir yama beklememek lazım.Fm 2008'e devam doğru karardır.

içimden oynamam diyorum ama fm den başka sürekli oynayabilceğim bir oyun olmadıgı için sıkıla sıkıla oyunuyorum..ama dört gözle bekliyorum 9.0.2 nin çıkmasını..

ya valla bende 902 çıksın diye bekliyorum. ama oyun süper ya 2. ligde oynuyan bi takıma toplu halde atak ve defans önde oynuyorum 0-0 maç bitiyo kopuyorum 90+3 de gol atıyorum o dk ya kadar kaleye şutu olmayan rakip sntrayı yapıp 2 topta kale önüne inip golü atıyo valla arkadaşlar ben çok eğleniyorum bence sizde açın yarına yarına oynayın

Ben de FM 09'dan nefret ettim tabiri caizse. Ama işte 11 senelik birliktelik, öyle ha deyince sonlandırılamıyor.

SI Games resmen oyuna vasat bir 3-d maç motoru, iki tane basın toplantısı ve bir de iyi düşünülmüş ancak yetersiz bir ppm özelliği ekleyerek önümüze koyuverdi ve "yersen" dedi. Yemem kardeşim. 11 senedir cm/fm oynuyorum, gördüğüm en rezil versiyon budur. Devrim yaptılar sözde. Bu oyuna güzel, şahane falan diyenler de eski tüfek cm/fm tayfası değil, yeniyetme fm tayfasıdır. (Konuyla alakasız benzer bir olay: Star Wars serisinin ilk çekilmiş 3 filmini izlemeyip de Phantom Menace'a şahane film diyen çocuklar gibi. )) )

Yapay zekanın tutarsızlığı mı dersin, maç analizlerin aptallığı mı, oyuncu form grafiklerinin tutarsızlığı mı, sakatlık sorunu mu? Seç beğen al. (Daha 9.0.1 yamasını bir kaç haftadır oynadığım için başka hatalar varsa bilmiyorum.)

Bu oyunun tek güzel yanı şu olmuş. Aslında çok feci falsoları olan yapay zekanın tek iyi özelliği diyebiliriz. Eski oyunlardaki gibi öldürücü bir taktik seçip aynı taktikle her maça çıkıp maç kazanamıyorsunuz. Yapay zekanın her hamlesine karşı yeni taktik değişiklikleri yapmanız gerek. Öyle 3-4 saatte 1 sezon bitirme mevzuları falan bitti.(tabi bitiren vardır muhakkak) Forvetlerin sezon başına 50 gol atması ve sezonu 8.00 ortalama ile kapatması devri bitti.
    Burada pek rastlamadım ama SI forumlarında herkesin ağladığı mevzu bu olmuş. "Niye maç kazanamıyorum?" Alışmış tabi, hemen bir taktik download edip, uygulayıp, seri halde "continue" butonuna tıklamaya, bunda aynı taktik sökmeyince ağlıyor. Dediğim gibi tek iyi özellik bu işin olmuş.

9.02 yamadan da pek umudum yok. Onun yerine Beautiful Games'in nisan'da çıkaracağı CM 09'u bekliyorum. Asıl devrimi onlar yapacak gibi. Adamlarda maç analiz sisteminde devrim yaratan ProZone gibi şahane bir olay var. 3-d motorunu o deniz feneri tipli oyuncu modelleriyle denediler. Geliştirdiler, şimdi normal oyuncu modellemeleriyle işi halledecekler.

FM'nin bu seneki ezikliğini anlarım. Kansız devrim olmaz derler. Ama FM kendi kanını akıttı bu devrimde. Aldıkları tepkiler ortada. Açın SI Games forumlarını okuyun. 2010'da kesinlikle adam gibi bir oyunla çıkacaklar. Çünkü hala bu işin en iyisi SI Games.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

böyle bir 3d görüntüde golü izleyeceğime, açar paşalar gibi cm 93-94'ü sade GOAL FOR LIVERPOOL yazısıyla sevincimi yaşarım daha iyi.

Quote Originally Posted by Aydın View Post
    böyle bir 3d görüntüde golü izleyeceğime, açar paşalar gibi cm 93-94'ü sade GOAL FOR LIVERPOOL yazısıyla sevincimi yaşarım daha iyi.
    oha yok kardeş ben açıyorum 2D mi paşalar gibi 95 metreden çakılan muz şutun gol sevinicini yaşıyorum fm2005 de

bide bi kere bordeux a karşı içerde oynadığım bi maçta hiç ama hiç abartmıyorum 1 atakda adamların topu 6 kere direkden döndü maçı ben 1-0 kazandım eğer bu benim başıma gelse klavyeyi montitöre vurduydumdu

Bana göre, maç görüntüsünün kaliteli olması önemli değil. Yani o çoluk çocuğun oynadığı FIFA Manager tipi stadyumlar, detaylı oyuncu grafikleri, kamera açıları aramıyorum. O tip oyunlarda 3-d oyuncuları izlemek resmen yapay zekanın birbirine karşı maç yapmasını izlemek gibi.

Ama FM'deki 3-d görüntüde adamların hakkaten belli taktik usülle, belli bir ruhla maç yaptığına şahit olabiliyorsunuz. Ama grafikler tabii ki biraz daha cilalanabilir.

Ancak ve ancak, oyun motoru ile 3-d motoru arasında bir çakışma var. Yani oyun motoru hala o 2-d usülüne göre işliyor. (2-d sonradan gelse de, gayet başarılı olmuştu) 2-d izlerken, hayal gücümüze bağlı olan bir çok olayı bu oyunda mecburen bir 3-d gerçeklik kalıbına sokmuşlar. O da olmamış. Maç içerisindeki çoğu olay gerçeklikten uzak ve saçma. 3-d maç motorunu acilen oyun motoruyla uyuşturmaları lazım. Yani yazılımcı falan değilim ama belli bir sıkıntı olduğunu anlamak zor değil. Hele bahsi geçen oyun cm/fm serisi ise hiç zor değil.

kesinlikle katılıyorum

bu haliyle oynanacak bir oyun değil, zerre zevk vermiyor.

fm2008in uzağından bile geçemez

902 ne kadar değiştirir bilmiyorum ama fm oynamanın zevkini öldürdükleri kesin

bende katılıyorum OYNANMAAAAAZZZZ.....

9.02 ile bir şeyleri düzeltebileceklermi sizce?
    bence 9.03 de görülebilir bu sezon.
    Anca o zaman oturacak heralde.
    forumda konuşaln hatalar beni caydırdığı için 2009 u almadım.Paşa paşa 2008
    oynuyorum.
    Cm 09 çıksın onu almayı planlıyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Antalya / 07

türkçe yamayı bekliyorum bendE

Ben de yarıda bıraktım oyunu. Yeni yama çıkınca başlarım tekrar. Albinoleffe'de oynuyorum, sinir oldum hep.

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Bende bi kaç senedir rahat rahat hızlı akışkan bi fm oynamadım ..bu yıl yeni pc aldım fm 09uda yükledim acısını çıkartana kadar oynuyorum ..Tabi yamalar çıkıncada dahada güzelleşir oyun.

Sheriff Misafir

Facebook grubu ismi gibi olmuş

Gerçektende beklentilerin çok altında olmuş bencede, maç motorunda gözle görülür bariz hatalar mevcut.. Oyunun içeriğinde de bazı hatalar mevcut, yama çıktıktan sonra çok daha sağlıklı bir oyun oynarız diye düşünüyorum..
    Last edited by Sheriff : 05.Aralık.2008 at 12:07

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Sene başında da (oyun çıkmadan evvel) demiştim, maç motoru kesinlikle problemli olacak diye. Ancak geçen seneye oranla daha az problemli bir motor var karşımızda. En önemli sorun bu sakatlıklar sanırım. Onu da düzeltirler bir yama ile.

3D derken nasıl bir 3D bekliyordunuz, anlamak güç. FM'nin yapabileceği 3D, 2D'nin modifikasyonu olabilir ancak. PES 09 oynayıp da FM 09'a geçerseniz hayal kırıklığı yaratabilir tabii. Ama 3D maç motoru ile çok daha güzel taktiksel analizler yapılabilir.

Ben 3D oynamam derseniz de 2D halen mevcut, aynı motor ama 2D versiyonu olarak.

CM'nin FM ile rekabet edebilmesi için futbolcu araştırma ekibini genişletmesi gerekir diye düşünüyorum. Ya da FM'den çalması gerekir.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2008
    Yer
    Gaziantep

Quote Originally Posted by Aydoğan View Post
    Sene başında da (oyun çıkmadan evvel) demiştim, maç motoru kesinlikle problemli olacak diye. Ancak geçen seneye oranla daha az problemli bir motor var karşımızda. En önemli sorun bu sakatlıklar sanırım. Onu da düzeltirler bir yama ile.

3D derken nasıl bir 3D bekliyordunuz, anlamak güç. FM'nin yapabileceği 3D, 2D'nin modifikasyonu olabilir ancak. PES 09 oynayıp da FM 09'a geçerseniz hayal kırıklığı yaratabilir tabii. Ama 3D maç motoru ile çok daha güzel taktiksel analizler yapılabilir.

Ben 3D oynamam derseniz de 2D halen mevcut, aynı motor ama 2D versiyonu olarak.

CM'nin FM ile rekabet edebilmesi için futbolcu araştırma ekibini genişletmesi gerekir diye düşünüyorum. Ya da FM'den çalması gerekir.
    Haklısın.2D seçeneğide var oynamak isteyenler için.Arkadaşında dediği gibi 9.02 patch'inde sakatlığı çözerlerse 2D'cilerde 3D'ler içinde iyi olur.3D kalitesiz diyorlar genellikle,3D'yi daha gelişmiş yapabilirlerdi o zaman Fm'nin diğer serilerinde ne bekliyecektik oyundan..

Nesil
    2008
    Yer
    Anadolu Yakası

İlk bakışta FM 09 un sert eleştrilere maruz kaldığını düşünmüştüm ama evet pişmanım Kaleye gelen 5 toptan 4 tanesini içeri alıp sadece uzun paslarda isabetli olduğu için kalecimin maçın adamı seçilmesinden tutunda gol attıktan hemen sonra 45 metreden yenen goller ve yardımcının isterseniz 2 ön liberolu isterseniz 3 ofansif ortasahalı hiç farketmez sürekli defans ile ortasahanın orta saha ile forvetin arasında boşluk olduğunu söylemesi artık işi çığırından çıkardı..SI Games bu işi hangi sebebe dayanarak yaptı bilemiyorum ama ister gerçekçilik olsun ister başka birşey maç içinde gelişen çoğu olayın tutarlılığı yok..Tabi bunlar benim fikrimdir.. Yama bekliyorum umarım FM 09 daki hayal kırıklığım yama çıktığında son bulur..
    çirkin öldü de, güzel ölmedi mi ..?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Ben 3d den gayet memnunum.Saha içi hareketlerden de.Hep aynı tip pozisyonlar oluyor diyenler oluyor ama tüm abukluklarla ben karşılaşıyorum herhalde, özellikle Gourcuff'un golünü bir daha maç motorunda göremem

Bir de olaya öbür açıdan bakalım.Diyelim ki 3d süper oldu.Adamlar cam gibi.O zaman bu kadar player datasınıda ekleyin istiyosanız maçlara Nasa bilgisayarı ile çıkalım Zaten o tür bir yazılım olmazsada bu sefer herkes hatırlar saha içinde moron moron dolaşan ilk 11'li oyunu.Oyunda 3d ile oynayınca 4. lig takımı bile seni yenebilirdi.Herkes 6 ile oynardı.Sonra yazılı oynardın.8-0 yenerdin.Maç görüntülerine bakardın ayrı skor olurdu.Sontra o oyunun ismi fazla yeter artık dendiği için fifa manager haline geldi.Nispeten çözmüşler ama hala sancılı ve multi player oynamayı sevenler için çok da hoş değil.Stad falan süper yapılıyor o ayrı.

Fm2008'den de şu şekilde bıkmıştım.Artık 30 şut 40 şut gerçekçi ise ben bir şey demiyorum.Bıkkıntı verdi 2 dakikada bir şut çekmekten.Fm 2008'e devam doğru karardır dedim çünkü insanlarda artık bir kazanma içgüdüsü uyandırmış ondan vazgeçipte daha normal şartlara yakın oyuna alışmak insanı doğal olarak bocalatır. (bir kaç önemli hata var maç motorunda,faydalanmamak için kullanmadığımı belirtmiştim,kalecimin hala asisti yok,öyle yapınca sanki oyunu kendin düzeltiyorsun ve de daha kaleciden gelen direkt topla ne gol yedim ne de pozisyon verdim )

Fakat diyeceğim 9.0.2 çıktığında da sadece bir kaç teknik detay halledilecek ve yine aynı oyunla karşı karşıya kalacaksınız.

Benim sigames'e kızdığım tek nokta vurdumduymazlıkları.Oyun çalıştırma hataları,bilgisayara uygulanabilirliği açısından hiç test edilmemiş.Serbest bir tek sezon deneme oyunu hiç yapılmamış.Oyun içinde komik bir iki hata vardı,normalde herhangi bir tster anında görür,konuyu açanlara biz de yeni farkettik siz söyledikten sonra demişler

Sadece akıllarını başlarına almaları gerekir çünkü müşteriye karşı vurdumduymazlık,nasılsa ben satarım stratejisi her zaman insanı farklı ürüne yöneltir. CM nerde başladı nereye gitti ne zaman yol ayrımına geldi yol ayrımına gelmesinin sebebi neydi,başından beri bu süreci oynayanlar için anlatmama gerek yok sanırım

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Baba Hamdi View Post
    Ben 3d den gayet memnunum.Saha içi hareketlerden de.Hep aynı tip pozisyonlar oluyor diyenler oluyor ama tüm abukluklarla ben karşılaşıyorum herhalde, özellikle Gourcuff'un golünü bir daha maç motorunda göremem

Bir de olaya öbür açıdan bakalım.Diyelim ki 3d süper oldu.Adamlar cam gibi.O zaman bu kadar player datasınıda ekleyin istiyosanız maçlara Nasa bilgisayarı ile çıkalım Zaten o tür bir yazılım olmazsada bu sefer herkes hatırlar saha içinde moron moron dolaşan ilk 11'li oyunu.Oyunda 3d ile oynayınca 4. lig takımı bile seni yenebilirdi.Herkes 6 ile oynardı.Sonra yazılı oynardın.8-0 yenerdin.Maç görüntülerine bakardın ayrı skor olurdu.Sontra o oyunun ismi fazla yeter artık dendiği için fifa manager haline geldi.Nispeten çözmüşler ama hala sancılı ve multi player oynamayı sevenler için çok da hoş değil.Stad falan süper yapılıyor o ayrı.

Fm2008'den de şu şekilde bıkmıştım.Artık 30 şut 40 şut gerçekçi ise ben bir şey demiyorum.Bıkkıntı verdi 2 dakikada bir şut çekmekten.Fm 2008'e devam doğru karardır dedim çünkü insanlarda artık bir kazanma içgüdüsü uyandırmış ondan vazgeçipte daha normal şartlara yakın oyuna alışmak insanı doğal olarak bocalatır. (bir kaç önemli hata var maç motorunda,faydalanmamak için kullanmadığımı belirtmiştim,kalecimin hala asisti yok,öyle yapınca sanki oyunu kendin düzeltiyorsun ve de daha kaleciden gelen direkt topla ne gol yedim ne de pozisyon verdim )

Fakat diyeceğim 9.0.2 çıktığında da sadece bir kaç teknik detay halledilecek ve yine aynı oyunla karşı karşıya kalacaksınız.

Benim sigames'e kızdığım tek nokta vurdumduymazlıkları.Oyun çalıştırma hataları,bilgisayara uygulanabilirliği açısından hiç test edilmemiş.Serbest bir tek sezon deneme oyunu hiç yapılmamış.Oyun içinde komik bir iki hata vardı,normalde herhangi bir tster anında görür,konuyu açanlara biz de yeni farkettik siz söyledikten sonra demişler

Sadece akıllarını başlarına almaları gerekir çünkü müşteriye karşı vurdumduymazlık,nasılsa ben satarım stratejisi her zaman insanı farklı ürüne yöneltir. CM nerde başladı nereye gitti ne zaman yol ayrımına geldi yol ayrımına gelmesinin sebebi neydi,başından beri bu süreci oynayanlar için anlatmama gerek yok sanırım

Katılıyorum, burada oyundan memnun olmayanlar genelde zorlanan kesim olmuş ama oyunun gerçekçiliği için de oyunu zorlaştırmışlar özellikle taktiksel anlamda. Yok mu peki hata elbette var. Sanırım forvetlerin gol ve rating sorunu var SI öyle demiş. Onu düzeltecekler ama bende bu oyunu oynuyorum ve bana gayet gerçekçi ve güzel geldi. Uyguladığım her taktikte başarılı olamamak yine bana gerçekçi geldi. Gerçekte yap bakalım Mutd-Barca maçı kaç şut olur. Adamlar nasıl kapanıyor, defans yapıyor. Eski serilerde bol gollü, bol şutlu maçlar gerçekçilik dışı idi. Kalecilerin pozisyona sokma olayıda bazı takımlarda çok yaşadım, bazısında hiç olmadı, taktiksel ama olmamalı bence.

Son olarak maç motorunda ki bariz hataların düzelmesi ile oyunun çok daha güzel olacağını düşünüyorum. Açıkçası ilk defa bu yıl orijinal oyun aldım ve verdiğim paraya üzülmüyorum ama FM08 deki hatalar bena o oyunu oynatmamıştı, özellikle çok pozisyon ve 8.02 ile gelen tek-çift ayak sorunu ile oyuncuların özelliklerinin artıp azalması..

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Ben 10 senedir bu oyunu oynarım, kaç tane sürümünü gördüm. 2d'siz, 2d'li, şimdi de 3d. İngilizcem çok iyi olduğu için bu yönden de hiçbir zaman sıkıntı yaşamadım. Maç motoru hataları filan hiçbir zaman aşırı derecede canımı sıkan bir şey olmadı. Ben bu oyunu yeni özellikleriyle oynamayı her zaman sevdim. Ne olursa olsun her yeni oyun bir öncekinden bana daha sempatik geldi amaaaaaaaa. İşte burada büyük bir ama var. 10 senedir her yeni oyunda sakatlık problemi olur mu ya? Ya her yeni oyunda biz bu saçmalıkla uğraşmak zorunda mıyız? Asıl bizim gibi eski tüfek CM/FM'cilerin sıkıntısı budur. Ya arka arkaya adamların sakatlanmadığı, sürekli birilerinin 5 ay sahalardan uzak kalmadığı, en aşağı sakatlığın 3 hafta olmadığı bir seri görebilecek miyim acaba? Nedir bu allasen? Maç motorundaki hata adamı 1 maç deli eder, 2 maç deli eder, bütün sezonu batıracak değil. Ama takımdaki 3 adam 5'er ay sakatlandığı zaman bunun dönüşü yok. Ha var var olmasına da o da hile. Açarsın FM Editor tarzı programları adamı iyileştirirsin ama bu türden hilelerle de oyunun tadı kaçıyor, bulaşmamaya çalışıyorsun. Diyeceğim o ki, ne vakit Sigames bir oyun yapar, en başında bu sakatlık illeti olmaz, o zaman derim işte FM budur diye.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Facebook grubu ismi gibi olmuş
    Bende aynısını diyecektim

9.0.2 çıksa ne olacak, onda da yeni hatalar türer, birşey yaparken başka birşeyi bozarlar.

fm nın gelmıs gecmıs en tutarsız oyunu..oyunda neyi dogru yapıp neyı yanlıs yaptıgımı anlayamıyorumkı..bır amc forvetlere bı tanemı ara pası vermez..yada forvetler seken toplardan baska hıcmı pozısyona gırmez..bi kalecı bı sezonda kac tane degajla asıst yapabılır? oyun tam bı fıyasko ya..yazık...

baslıgı acan arkadası tebrık ederım,,tam noktaya atıs olmus

Katılmamak mümkün mü ?

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya-Edirne(Üni)

Gerçekten SI daha iyiye götürebileceği bir oyunu nasıl böyle batırabildi hayret.. FM ye sağlanan destek hangi oyuna sağlanmıştır yahu.. Nerden baksan her ülkede araştırmacıları millet daha güzel daha gerçekçi oyun oynasın diye gece gündüz uğraşan insanlar var.. Hadi bu oyunu alan insanları bir gram bile düşünmüyolar bari araştırma ekiplerindeki insanları düşünsünler.. Neden biz cm oynamıyoruz da fm oynuyoruz biraz mantık kursunlar.. Bu uğraşıp didinen insanlar bu oyunu görünce ne diyecek o kadar uğraştık çıkan oyuna bak demezlermi.. Maddi açıdan sıkıntıda olmasam orjinal oyunun siparişini verecektim iyikide vermemişim.. Paramla rezil olmaktansa korsanla tekleye tekleye giderim.. :S

Nesil
    2006
    Yer
    Arap Şükrü / Bursa

Bende uzun yıllardır bu oyunu oynarım buna benzer konular 2008 de de olmuştu. Yeni oyuna alışmak belki biraz zor geliyor onunda etkisi var. Bence her ne kadar kusurlar olsada oyunda gerçekçilik artmış 2008 deki gibi sezonu muhteşem istatisliklerle bitiremiyorsunuz ve içinizdeki kaybedememe içgüdüsü sizin sinirlerinizi bozuyor birazda. 2008 in gerçekçiliği nerde ? Ben Bursaspor ile GS ye 38 şut attım mesela gerçekte böyle bir şey olabilirmi. 10 şutta onlar atsa nerdeyse 2 dk ya bir şut düşer gerçekte böyle bir maç izleyeniniz varmı. Oyun yeni yama ile birlikte eminimki toparlanacaktır. Bence bu sürede kendi taktiğinizi kurup biraz daha sabırlı olmayı deneyin oyundan zevk alırsınız eminim. Çünkü taktiğin etkisi gerçekten artmış bu sürümde. Diğer türlü save-load yapmak sıkıcı olur tabi

Nesil
    2008
    Yer
    Aydin

bu konuyu sigames'in forumuna acsak ve onlarin gözüne soksak olmazmi

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Galiba sakatlık problemi gerçektede var oyun kadar

Bu da sigameste bir kullanıcı tarafından açılan bir konuya yöneticilerden birinin verdiği yanıt olmuş.Konuya bir de farlı bakış açısı ekleyeyim dedim.Sezon başında sadece oyuncuların kuvvetleriyle alakalı yapılandırmada bulunursanız ligin ilerleyen haftalarında başınız sakatlıkla pek ağrımıyor.Hatta oyun içinde sakatlan kişi bir bakıyorsunuz haftayaki maça oynar hale geliyor,maç sonrası şu oyuncu şu kadar sakatlanmıştır diye yazı çıkmıyor.Aşağıdaki linkte Aralık ayı premier lig takımları sakat listesi.Oyunu yapanlar hala oyunu gerçekçi hale getirmek için çabaladılarını ve bir iki pürüzü hallederek oyunu çok güzel hale getireceklerini savunuyorlar.Benim onlarla ilgili asıl eleştirim daha oyunu oynamadan çıkan hatalar ve oyun içinde unutulan detaylar yönündeydi.Yoksa zaten maç oynama detayları öyle ya da böyle halledilir.Yeterki müşterilerine karşı saygılı olsunlar,kendi iş saygıları olsun.Gerisi teferruat.Zaten hiç bir oyununu x.0.2'sinden önce tam anlamıyla oynayamadık ki 8.0.2 zaten uçmuştu hayatta en zevk almadığım fmdi.Amatör takımlar maç yapıyor gibi şut atıyorsun.Şimdi daha gerçekçiliğe doğru adım atmışlar.Benim tek endişem 9.0.2'de gerekli adımları attıktan sonra 2010 sürümünde sadece üzerine az biraz ekleyip çıkarmak yerine silbaştan yapmaları.Teknik arızalarla ilgili konular düzeldiği zaman oyunla ilgili pek de kötü kalan bir şey göremiyorum.

http://www.physioroom.com/news/engli...jury_table.php

Oyun cikmadan yok devrim olacak,yok che resimleri falan diye milleti kandirdilar,80 YTL deger bictiler oyuna.Alanlarin cogu pismandir,eminim.Ben böyle oyuna bu parayi vermem.
    Italyan arastirmacilari oyunculari abartsin,ispanyollar abartsin,güney koreliler abartsin biz de oyundan zevk almaya bakalim ?

3D ye hic girmeyecegim,rezaletin daniskasi...

Si isini yapmiyor,düzgün yapmiyor.Oyunu pahali yaparken kolay da hatalari bulmak ve cözmek bu kadar mi zor ? Neden her oyunda onca hatalarla karsilasiyoruz ? Ya millet para veriyor bu oyuna,hatasiz oyun oynamasi hakki degil mi?

Cikacak yamayi indirecegim,eger düzelme olmamissa bundan sonra Fm oynamayacagim,Cm ye geri dönecegim ...

Sayfa 1 / 3 123 SonSon

Mesaj Yetkileri