Sayfa 17 / 50 İlkİlk ... 7151617181927 ... SonSon
481 ile 510 arası toplam 1479 sonuç

Konu: Galatasaray SK

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir-Ordu

Quote Originally Posted by Aydoğan View Post
    Hayır. Yaratıcılık sadece dediğim şey. Vision=yaratıcılık=creativity.
    Tamam abi anladım

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Ataşehir

Quote Originally Posted by baristayfur View Post
    [COLOR=Navy]
    Birleştirilen Mesaj:

pozisyonun gelişimine göre değişebilir.ama durdukları yerden zıplarlarsa 190lık eleman fazla zıplamadanda o topu alabilir...ama hareketli pozisyonda 170lik elemanın avantajlı olabileceğini düşünüorm.

suat kaya,okan buruk, Scholles vs.gibi oyuncuların kafa hekimiyetlerini ve attıkları golleri düşünürsek...
    Sen kendi mantığını söylüyorsun ancak oyun motorunda o halde değil.
    İsterse adamın boyu 120 santim olsun, jumping 'i birlikte zıpladığı adamdan yüksekse oyun motorunda topa 120' lik adam vurur. Ayrıca "balance" ve "strenght" 'in de etkisi vardır belki ancak ne kadar yükseğe zıplayacağını sadece jumping belirliyor maç motorunda. Hep öyle açıklandı.
    Boyu hesaba araştırmacılar katıyor, maç motoru katmaz.
    Yani Sabri' ye 20 jumping verirsen, Servet ile kafaya çıksa Sabri alır o topu.
    Doğru yere yönlendirip yönlendirmeme ise "heading" 'e bağlı. O ayrı konu..

Quote Originally Posted by feanorringeril View Post
    Sen kendi mantığını söylüyorsun ancak oyun motorunda o halde değil.
    İsterse adamın boyu 120 santim olsun, jumping 'i birlikte zıpladığı adamdan yüksekse oyun motorunda topa 120' lik adam vurur. Ayrıca "balance" ve "strenght" 'in de etkisi vardır belki ancak ne kadar yükseğe zıplayacağını sadece jumping belirliyor maç motorunda. Hep öyle açıklandı.
    Boyu hesaba araştırmacılar katıyor, maç motoru katmaz.
    Yani Sabri' ye 20 jumping verirsen, Servet ile kafaya çıksa Sabri alır o topu.
    Doğru yere yönlendirip yönlendirmeme ise "heading" 'e bağlı. O ayrı konu..
    şimdi şöyle bi durum var. boyu kısa olan oyuncuya 1.70 dielm.bunun jumpingide 17 olsun. 1.90lık oyuncunnuda 15 olsn. 1 jumping puanının kaç cm'a denk geldiğini bilmiorm ama koşmadan sadece oldukları yerden zıplarlarsa 1.90 lık oyuncu o topa vurur.

190lık oyuncu 20cm zıplasa boyu 2.10 olucak
    170 oyuncunun ondan topu alabilmesi için 40+cm zıplaması gerekecek.

dieğr bütün özelliklern AYNI oluduğnu düşünelim.

17 ve 15jumping oranına bakacak olursak 1.90lık oyuncu avantajlı görünüo.2puanlık bir farkın 40cm etki yaratabileceğini düşünmüorm.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by baristayfur View Post
    şimdi şöyle bi durum var. boyu kısa olan oyuncuya 1.70 dielm.bunun jumpingide 17 olsun. 1.90lık oyuncunnuda 15 olsn. 1 jumping puanının kaç cm'a denk geldiğini bilmiorm ama koşmadan sadece oldukları yerden zıplarlarsa 1.90 lık oyuncu o topa vurur.

190lık oyuncu 20cm zıplasa boyu 2.10 olucak
    170 oyuncunun ondan topu alabilmesi için 40+cm zıplaması gerekecek.

dieğr bütün özelliklern AYNI oluduğnu düşünelim.

17 ve 15jumping oranına bakacak olursak 1.90lık oyuncu avantajlı görünüo.2puanlık bir farkın 40cm etki yaratabileceğini düşünmüorm.
    Arkadaslar bu nedenle ozelliklerin tanimlarini okuyabileceginiz bir baslik var bu bolum altinda (sabit konular altinda).

Jumping ozelligi = Boy + Ziplama Becerisi

Yani jumping'e deger verirken zaten oyuncunun boyunu da hesaba katiyoruz.

Yani oyunda gorunen boy degerinin en ufak onemi yoktur

1.70 boyundaki Jumping 15 olan oyuncu ile

10.70m boyundaki jumping 13 olan oyuncu karsi karsiya gelirse

Genelde 15 jumping sahibi olan oyuncu kazanir..
    Last edited by perpetua : 08.Aralık.2008 at 07:17

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Lincoln icin bi sey daha eklemek istiyoum teknik 19 olmaz mi sizce? Gerci bi puan cok da onemli degil ama sormak istedim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ömer abi özellik sayfasında yazılanlar ile alakalı, bazılarının tanımlarını güncelleyeceğim gibi bişeyler demiştin yanlış hatırlamıyorsam. Onlarda değişiklik olacak mı? Bi de determination kişisel özelliklerden profilde gözüken tek özellik ve azim olarak kısa bişey girmişsin. Bu özelliğe bayağı önemli diyorlar bu yüzden özelliğin tanımı bu kadar mı?

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Arkadaslar bu nedenle ozelliklerin tanimlarini okuyabileceginiz bir baslik var bu bolum altinda (sabit konular altinda).

Jumping ozelligi = Boy + Ziplama Becerisi

Yani jumping'e deger verirken zaten oyuncunun boyunu da hesaba katiyoruz.

Yani oyunda gorunun boy degerinin en ufak onemi yoktur

1.70 boyundaki Jumping 15 olan oyuncu ile

10.70m boyundaki jumping 13 olan oyuncu karsi karsiya gelirse

Genelde 15 jumping sahibi olan oyuncu kazanir..
    bende ayni baristayfur gibi saniyordum yillardir oyunu hep oyle oynuyorum.Ama sizin dediginizi gorunce bana yanlis geldi. Bence dogru olan bu degil diger turlu olan

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ridvanv View Post
    bende ayni baristayfur gibi saniyordum yillardir oyunu hep oyle oynuyorum.Ama sizin dediginizi gorunce bana yanlis geldi. Bence dogru olan bu degil diger turlu olan
    Oyunun yapısı farklı, yanlış bilgi bu söylediğiniz.
    Ömer abi doğrusunu söyledi, hesaplama yöntemleri çıkardık, jumping datada en son tartışılacak orandır.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Oyunun yapısı farklı, yanlış bilgi bu söylediğiniz.
    Ömer abi doğrusunu söyledi, hesaplama yöntemleri çıkardık, jumping datada en son tartışılacak orandır.

tamam oyunda oyle olabilir ama bana digeri daha kolay anlasilir geldi. mantiken mesela 1.90 lik oyuncunun jumping i 15 , 1.80 lik oyuncunun 16 ise arada 1 puanlik fark oldugu icin 1.90 lik oyuncu kafa topunu alabilir. fakat eger diyelimki 1.90 lik oyuncu cok az havaya ziplayabiliyorsa mesela puani 10 olur 1.80 lik adamin puani 18 dir( cok yuksege ziplayabiliyordur) 1.80 lik adam o hava topunu alir.

tabiki oyunda oyleyse oyle dusunmek gerekir.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

de santısın ayak gucu 14 tu sanırım kullandıgı toplar ne ısabettlı nede yarısahayı gecıo 14 fazla acıkcası 10 olabılır dıye dusunuyorum

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

10'mu ne yaptın sen yigen yav 12 falan olmalı 10 katliam olur
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by RIDVAN TLM View Post
    de santısın ayak gucu 14 tu sanırım kullandıgı toplar ne ısabettlı nede yarısahayı gecıo 14 fazla acıkcası 10 olabılır dıye dusunuyorum
    Ayak gücü bacağıyla top kurtarma becerisidir degajla/kale vuruşuyla alakası yok..

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Ayak Gücü = Topu ne kadar uzaga vurabildigi.Yani degajla ve aut vuruşuyla alakalı..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Evet degajla alakalı ayak gücü
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bu konuda katılıyorum. Sanctis bunu pek iyi yapamıyor. Hertha macında özellikle bu iyice gün yüzüne cıktı. Kendine gelen geri paslara yaptıgı tek vuruşların neredeyse hiçbiri ortasahayı gecmedi.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Kicking topu ne kadar uzağa gönderebildiğidir, doğru yere vurabildiği değildir.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Kaleci (Goalkeeper) Özellikleri

Hava Hakimiyeti (Aerial Ability)
    Havadan gelen toplara hakim olabilme becerisi.

Bölge Hakimiyeti (Command Of Area)
    Ceza alanina ortalara çıkma eğilimi. (1=hep çizgi üzerinde bekler, 20= hep yapılan ortalara çıkar).

İletişim (Communication)
    Defans oyuncuları ile iletişim yaparak defansı organize etme becerisi. İletişimi iyi olan kalecilerin önünde oynayan defanslar daha iyi defans bütünlüğü sergilerler.

Eksantriklik (Eccentricity)
    Kalecinin, kaleciden beklenmeyecek hareket yapma ihtimali (topla ceza sahasının dışına kadar çıkma, rakibe çalım atmaya kalkma, topu elle çıkartmak yerine takla atıp ayakları ile çıkartma vs.)

Elle Kontrol (Handling)
    Topu kurtarırken veya yüksek toplarda elleri ile topu ne kadar iyi kontrol edebildiği, sektirmeden tutabildiği.

Ayak Gücü (Kicking)
    Topu ne kadar uzağa vurabildiği. (pas ve teknik özellikleri vurulan topun isabetliğini belirler).

Bire bir (One On Ones)
    Bire bir pozisyonlarda kurtartarış yapma becerisi.

Refleksler (Reflexes)
    Ani kurtarış yapma becerisi.

Ani Çıkış (Rushing Out)
    Defansın arkasına atılan toplarda çıkıp topu uzaklaştırma eğilimi (20=Her seferinde çizgisini terk eder, 1=Kale çizgisinden hemen hemen hiç ayrılmaz)

Yumruk Eğilimi (Tendency To Punch)
    Topu yumrukla uzaklaştırma eğilimi. (1=her zaman topu yakalamaya çalışır, 20=her zaman topu yumrukla uzaklaştırmaya çalışır).

Top Atma (Throwing)
    Topu isabetli şekilde elle dağıtma becerisi.
    Açıkça belirtilmiş burada
    Futbolcu Bilgileri

Merhaba yine ben. Her zamanki gibi Galatasaray'la ilgili gözlemlerimi paylaşmak istiyorum.

Barış Özbek:Work Rate'i ciddi oranda artmış. Stamina ve Natural Fitness keza. Off The Ball özelliği de çok gelişmiş Ankaragücü maçında gördük. Tabii ki bir maça bakarak yorum yapılmaz ama gördüğüm bu şimdilik.

Morgan De Sanctis:Anticipation'ı çok iyi. Gökhan'ın şutu direkten sekince eğildi ve topun sırtına çarpıp kaleye girmesini engelledi.

Lincoln:PA'sı 175 ve yukarısını fazlasıyla hakediyor. 30 yaşına geldi gerçi ama yiğidi öldür hakkını yeme.

Hakan Balta: Positioning mükemmele yakın hale gelmiş. Hertha maçında kafayla çıkardığı top hala akıllarda. Zaten Hakan'ın en iyi yönü savunma yönü. Biraz daha hızlı olsaydı o kanattan kimse kolay kolay geçemezdi. Ayrıca Hakan çalım yeyip rezil olacağını sezince topa basmıyor. Bu neyle alakalı bilemiyorum ama bu konuda bir şeyler yapılması gerektiği taraftarıyım.

Aydın Yılmaz: Work Rate'i yükselmiş. Baskıyı üzerinden atmışa benziyor. Çok rahat oynadı Ankaragücü maçında. 3-0 önde olmamızın etkisi fazla ama önümüzdeki maçlar için güven verdi bana.

Milan Baros: Teamwork'ü düşüktü, onun yükseltilmesi gerekli bence. Pas kullanmaya sık başvuruyor.

Şimdilik bu kadar. Okuduğunuz için teşekkürler.

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

Quote Originally Posted by erdoganrc View Post
    Morgan De Sanctis:Anticipation'ı çok iyi. Gökhan'ın şutu direkten sekince eğildi ve topun sırtına çarpıp kaleye girmesini engelledi.

Bence o posisyonda sans De Sanctis´in yanindaydi ve o egilmeyi bilerek yaptigini sanmiyorum. Daha cok bir refleks gibiydi o ve fazla da egilmedi. Sansina top üstüne gelmedi bence, Anticipation la ilgili degil.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Quote Originally Posted by erdoganrc View Post
    Merhaba yine ben. Her zamanki gibi Galatasaray'la ilgili gözlemlerimi paylaşmak istiyorum.

Barış Özbek:Work Rate'i ciddi oranda artmış. Stamina ve Natural Fitness keza. Off The Ball özelliği de çok gelişmiş Ankaragücü maçında gördük. Tabii ki bir maça bakarak yorum yapılmaz ama gördüğüm bu şimdilik.

Lincoln:PA'sı 175 ve yukarısını fazlasıyla hakediyor. 30 yaşına geldi gerçi ama yiğidi öldür hakkını yeme.

Hakan Balta: Positioning mükemmele yakın hale gelmiş. Hertha maçında kafayla çıkardığı top hala akıllarda. Zaten Hakan'ın en iyi yönü savunma yönü. Biraz daha hızlı olsaydı o kanattan kimse kolay kolay geçemezdi. Ayrıca Hakan çalım yeyip rezil olacağını sezince topa basmıyor. Bu neyle alakalı bilemiyorum ama bu konuda bir şeyler yapılması gerektiği taraftarıyım.

Aydın Yılmaz: Work Rate'i yükselmiş. Baskıyı üzerinden atmışa benziyor. Çok rahat oynadı Ankaragücü maçında. 3-0 önde olmamızın etkisi fazla ama önümüzdeki maçlar için güven verdi bana.

Milan Baros: Teamwork'ü düşüktü, onun yükseltilmesi gerekli bence. Pas kullanmaya sık başvuruyor.

Şimdilik bu kadar. Okuduğunuz için teşekkürler.
    Lincoln yasi itibari ile PA'yi kariyerinin zirve noktasini yansitiyor yani bu saatden sonra ne cikar ne de duser. Butun sezon boyle devam eder ve performansinin usutune koyarsa CA artisi olur mu bilmiyorum o da yeni bi zirve geriktirir mi belli olmaz gerci eminim Omer abi cok gerek kalmadigi surece bu capta bi degisiklik yapmak istemicektir.

Baris Ozbek'de zaten degisiklikler yaptiginiu belirti Omer abi.

Aydin'nin Ankaragucu macinda rahat oynamasi kadar normal bi durum olamaz 5 dakika icinde dagilmis, maci kaybetmis rakibine karsi Aydin gibi hizli haraketli adamlar bayram yaparlar. Skibbe de zaten bu amacla surdu onu sahaya bi de tabi son haftalar da biraz eksildigini sezdigim guvenini geri kazanabilmesi icin cok iyi bir firsatdi.

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

Quote Originally Posted by licentia View Post
    Aydin'nin Ankaragucu macinda rahat oynamasi kadar normal bi durum olamaz 5 dakika icinde dagilmis, maci kaybetmis rakibine karsi Aydin gibi hizli haraketli adamlar bayram yaparlar. Skibbe de zaten bu amacla surdu onu sahaya bi de tabi son haftalar da biraz eksildigini sezdigim guvenini geri kazanabilmesi icin cok iyi bir firsatdi.
    Yanilmiyorsam Aydin hemen 1. gol olmadan girdi oyuna. Yani Skibbe´nin Aydin´i oyuna almasinin asil sebebi gol bulabilmekdi. Ve sanirim ilk goldeki posisyon Aydin´in sol kanattan sag tarafa bir uzun top atmasiyla basladi ve golle sonuclandi.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Dogru Aydin Baris sakatlaninca onun yerine girmisti oyuna unutmusum.

Nesil
    2006

evet aydin daha gol olmadan oyuna girdi.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

lincolnun dayanıklılıgı artmalı.....bende geçen sene düşşün diyenlerdendim ama oyunda 2 maçı üst üste oynayamıyo lincoln kondisyon sureklı 85 lerde.....sanırım 10 du dayanıklılıgı 2-3 puan artırılabılır

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

9.0.2 'de 12 numara tekrar aktif hale gelecek değil mi Gs de?
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Quote Originally Posted by Deza View Post
    Bence o posisyonda sans De Sanctis´in yanindaydi ve o egilmeyi bilerek yaptigini sanmiyorum. Daha cok bir refleks gibiydi o ve fazla da egilmedi. Sansina top üstüne gelmedi bence, Anticipation la ilgili degil.

bilerek hatta isteyerek egildi de sanctis ama anticipation mu yoksa reflex mi bu özellik ondan emin değilim http://ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=49602buyrun bakın kesinlikle görüyo ve eğiliyo adam

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Luciano Araujo diye bir adam var, boyu 181 cm, jumping 1. Şimdi diyeceksiniz ki bu adamın hiç zıplama yeteneği yok, sadece boyundan dolayı o değer verilmiş. O halde boyu 160 olup ta yeteneği olmayan bir adan eksi değer falan alması lazım artık. Yanlış bilgi veriyosunuz bence.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by hakan sükürü View Post
    Luciano Araujo diye bir adam var, boyu 181 cm, jumping 1. Şimdi diyeceksiniz ki bu adamın hiç zıplama yeteneği yok, sadece boyundan dolayı o değer verilmiş. O halde boyu 160 olup ta yeteneği olmayan bir adan eksi değer falan alması lazım artık. Yanlış bilgi veriyosunuz bence.
    Yanlış bilgi veren yok. Luciano Araujo'yu biz yapmıyoruz. Luciano Araujo'yu yapanlar çok biliyorda biz mi bilmiyoruz?

Luciano Araujo'yu yapan işi bilmiyordur... Bizim ne suçumuz var.
    Fikirlerim burada

Ya Jumping´i 1 olmasi imkansiz,regen özellikler vermislerdir ...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by hakan sükürü View Post
    Varsaydiginiz bu oyuncuya bu degeri veren kisinin bu degeri vererek dogru isi yapmis oldugu. Bunu varsayarak bizim yanlis bilgi verdigimizi soylemeniz bence gayet garipsenecek bir durum.

Ben de bu durumda bir baska soru sorayim. Jumping degeri 1 olan kac tane 1.90m boyu uzerinde oyuncu buluyorsunuz veritabaninda?

Sayfa 17 / 50 İlkİlk ... 7151617181927 ... SonSon

Mesaj Yetkileri