1 ile 30 arası toplam 374 sonuç

Konu: Trabzonspor

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Yattara ve Sabri ..

Aydın 15 , Yattara 15 Topuz 16 , Lincoln 16

Kimsenin işine saygısızlık etmem ama genelde Almanya,Hollanda,İngiltere liglerini oynamakta çok haklıymışım.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Quote Originally Posted by shamur1 View Post
    Yattara ve Sabri ..

Aydın 15 , Yattara 15 Topuz 16 , Lincoln 16

Kimsenin işine saygısızlık etmem ama genelde Almanya,Hollanda,İngiltere liglerini oynamakta çok haklıymışım.
    Ne Yatarra ve Sabrisi... Benim yazimi iyi okuyup algiladigina emin misin? Belki biraz daha aciklik getiriyim Sabri gununde olunca cok iyi orta kestigi maclar da vardir ama sezonun buyuk bi kisminda yani genelinde orta nedir bilmez. Ben Yatarra boyle mi dedim? Hayir demedim. Benim demeye calistigim sezonun geneline bakarak yorum yapilmasi gerektigi yoksa mesela Sabri'yi sirf o maclarda izleyen bi insan Sabri icin cok yaniltici bi profil cizer. Mesela 2 sene onceki Liverpool macinda taraftarlari hayran kalmisti Sabri'ye aradigimiz sag bek deyip alinmasini istiyorlardi bazi forumlarinda ama gercek Sabri'yi bilseler farkli dusunurlerdi elbet. Yani soyle dusunulelim Yatarra yeri gelince 17'lik orta da acabilir 19'lik da 14'lik de ama sezonun averaji nedir onemli olan o ve son olarak karar 15 olabilir 16 da olabilir Yattara'yi o kadar yakindan takip eden profili yapan kisi bilir onu tabi son soz Omer Abi'nindir cunku tum dunya ile onu kiyaslayan tum Turkiye icinde kiyaslayan kisi odur.

Soyle dusunelim atiyim A diye bi topcu var gercek hayatda ortalama olarak senede 10 maclik bir ligde 100 orta kesiyo yani mac basi yaklasik 10 tane bu ortalarin yaklasik her mac 7'si isabetli yani forveti ile topu bulusturuyor yaklasik 3 tane al de at dercesine 100%'luk pozisyon uretiyor. Bu adam oldukca iyi bi ortacidir onu arastiran kisi ona 17 vermis digelim ama taraftar diyo ki yok o adam en iyi ortacilardan 19 almasi lazim hat da 20 bile olur. Orta acma ozelligi 17 vew profilindeki diger ozellikler ile arastirmaci uzun ugraslar ve deneyler sonu oyuncu icin memnim oldugu bi prfil cikarmis. Mac motorundaki oyun stili gercek hayatdakine oldukca yakin ve istatistiksel olarak memnum edici (bu oyunun en buyuk olayi istatistiktir goz ardi edilemez ve gercek hayat ile oyunu her zaman ayirt edicek en onemli seylerden biridir).

Arastirmacinin artirmama sebebi ise 17'den 19 yaptiginda ve bu diger ozellikleri ile karisinca mac motorunda o oyuncu 10 maclik senede 100 degil belki 200 orta kesiyo olmasi yaklasik mac basina 20 diyelim bu 20'nin 13'i isabetli 7-8 tanesi 100% luk gol pozisyonu. Yani sirf millet memnum olsun diye mac motorunda gercigi yansitmayan hat da fazlasi ile abarti olan bi deger mi verilmelidir bi oyuncuya? Bi de isin ucunda su da var mesela bi oyuncunun ortalarinin efektifligi hakikaten orta acma teknigine mi dayali yoksa genel teknigi ve baska etkenlerden dolayi mi? Bu tur sorulara da cevap vermek gerek. Denim yazdigim senaryo tamami ile rakamlari ve herseyi ile atmasyondur ama bi oyuncuya deger verilmesi gerekirken dusunulmesi gerekn seylerdir bence. Malasef kimi insan geliyor bu tur seyleri aklinin ucundan bile gecirmeden su soyle olsun boyle olsun deyip niye boyle soyle degil diye hesap soruyor. 1-2 maclik performans ile heycanlaniyor tarafatar gozu ile bi hevesle yaziyor.

Son olarak rezil rusva olan Almanya arastirmasi degisti ve senin gibilerinin pek begenmedigi daha objektif ve analiz ederek arastirma yapiyorlar artik orayi de bence listenden sil Bilinci bi sekilde hic usenmeden Luca Toni'ye heading icin 13 ve Bastian Schweinsteiger'e 147 CA verebiliyorlar artik.

Yani sonuc olarak bazi oyunculara bazi rakamalr profililerini dengelemek icin mac motorunda daha gercekci performans gostermeleri icin verilebiliniyor zira her ozellik birbiri ile baglantili. Mesela Umt Bulut'in finishing 14 olursa sene de 15 gol aticagina ancak zar zor 10 gol atiyuordur belki cunku diger ozellikleri gercekte oldugu gibi averaj olarak sene de 15 gol atmasini engelliyordur gibi seyler. Bakin bu oyuncular icin durum budur veya degildir demiyorum ama olayin bu yuzu de var.

Bu oyunnun rakamlar, matematiksel hesplamalar ve formuller, bilgisayar kodlari uzerine kurulu oldugunu unutmamak lazim

Mesaj Yetkileri