1 ile 30 arası toplam 951 sonuç

Konu: Fenerbahçe SK

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Artık kendimi tutamıyorum ya Bu Güiza'yı kim yaptıysa abartmayı da abartmış herif demin bana 30 m den 2 tane gol attı. Sanki Drogba maşallah takır takır atıyor uzak yakın farketmeden.. Bitiriciliği nasıl o kadar yüksek oluyor anlamıyorum ve ya Yaratıcılığı bu adam geçen sene attığı tüm golleri beleşe attı. Ya topa arkadaşı burdu top birinden ve ya kaleciden döndü tamamladı ya da bire bir karşı karşıya kaldı attı. Bunun dışında bu adam hiç gol atmadı ama oyunda deminde dediğim gibi takır takır atıyor. Hiç mi test etmediniz oyunda...

Umarım siz yapmamışsınızdır bu Güiza'yı. Yoksa size olan inancımı kaybetmeye başlayacağım.
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by TaYLaN View Post
    Artık kendimi tutamıyorum ya Bu Güiza'yı kim yaptıysa abartmayı da abartmış herif demin bana 30 m den 2 tane gol attı. Sanki Drogba maşallah takır takır atıyor uzak yakın farketmeden.. Bitiriciliği nasıl o kadar yüksek oluyor anlamıyorum ve ya Yaratıcılığı bu adam geçen sene attığı tüm golleri beleşe attı. Ya topa arkadaşı burdu top birinden ve ya kaleciden döndü tamamladı ya da bire bir karşı karşıya kaldı attı. Bunun dışında bu adam hiç gol atmadı ama oyunda deminde dediğim gibi takır takır atıyor. Hiç mi test etmediniz oyunda...

Umarım siz yapmamışsınızdır bu Güiza'yı. Yoksa size olan inancımı kaybetmeye başlayacağım.
    Bende Güiza'daki performans düşüklüğünden dolayı İlhan'ı oynatıyorum oyunda. Saç baş yoldurtuyor müsait pozisyondan atamıyor, şutları sert çektiği için genelde uzaktan atabiliyor sadece.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by TaYLaN View Post

Profili kötü değil, sadece günlük performanslara, bireysele bakılıyor.

Fenerbahçe'de Alex ile Selçuk-Josico arasında 30m, Alex ile Güiza arasında 10-15m var.Araları inanılmaz açık, her pozisyon sonu çıkarken kendi yarısahasında 50 pas yapıyor Fenerbahçe.

Zico, takımı çok geride, maçın %70'i geride oynatırdı, ağır oynardı tamam.
    Ammavelakin takım geride riskli olmasına rağmen kendi yarısahasında çok pasla topla oynaması süresini ele geçirir, zamanı ilerletmiş olurdu.Böylece rakibin baskı yapacağı süre azalırdı.Dakika 60-70'den sonra rakip Fenerbahçe yarısahasına pres yapıp bastırınca, dinlenmiş Fenerbahçe arkası açılan rakibe kontraya çıkardı, golü bulurdu.

Tabi ki bu taktikte Anadolu takımlarına baskı kuramaz, son 15 dk.da açılınca da ağır kadro geriye koşamaz, kontra yerdi.

O kadro Inter'i ağır futbolla akıllıca yenerdi ama Aragones Selçuk ve Josico'yu ileri çıkartıyor, defansı öne çıkarmak istiyor.
    Böyle olunca onlar çıktıklarında, defans geri koşamıyor kontra yiyor.Geride kalırlarsa takım ileriye çıkamıyor, Aurelio teknikti, Josico ve Selçuk top saklayıp, pas yapaibilecek teknik ve mental özelliklere sahip değil, Aurelio demir gibi adamdı.

Güiza'nın suçu yok, 15-20m top sürüyor omuzomuza, vuramıyor, zaten çok sakin bir oyuncu değil, vuramıyor, vuruş halinde bile düşer halde yalpalayarak vuruyor.

Alex'e bir markaj, Güiza'ya 2 kişi markaj, geri kalanlar orta sahanın gerisinde zaten.

Güiza'nın son vuruşları kötü değildir, bkz Bjk maçı.
    Güiza pivot santrafor değildir, at indirsin yaparsan boğulur, gol atamaz.

Fenerbahçe'de birinci sorun taktiktir.
    İkinci sorun da çıkamayan, yaratıcılığı zayıf, ağır önliberolar ve ağır stoperlerdir.

Defans öne çıkamayınca, ağır önliberolar da açık vermesin diye geride kalıyor.
    Alex de pas alamıyor, geri geliyor, Fenerbahçe yarı sahasından çıkamıyor.

Güiza ileride 11-12 km insan üstü (herkesin yapabileceği bir şey değildir) koşu yapsın, canı çıksın, sonra da niye gol atamadı, kötü olsun.

Nasıl anlatırım bunu, hiç futbol oynamadıysanız en azından halı sahada çok koşup nefes nefese yorulmuşken vurabilmeyi başardınız ise anlatabildim demektir.

Sorun Güiza'da değil, Aragones'in taktiğindeydi, o da değişecek.

Güiza'nın gerekli mental özellikleri zaten düşük, adaptasyonu da düşük ve tek ayaklı, ters açıda düzgün vuramıyor, oyunda da aynı taktikte aynı verimi veriyor, gol atamıyor o zaman.

Bence biraz daha sıkı takip edebilirsiniz, bir kaç maçlık görüntülere bakarak bireysel niye vuramadı derseniz hiç bir zaman oyuncu beğenemezsiniz.

27 gol atmak, hele La Liga'da, o kadar basit değil.

licentia haklı, sezon sonuna kadar çok ufak değişiklikler yapmayı düşünüyorum.Güiza Galatasaray'da olsaydı 13+ gol bulmuştu şimdiden.

Fenerbahçe'de ciddi eksiklikler var, Güiza en son suçlu.

Ek, Luca Toni 9-10 tane altı pastan kaçırdı Hoffenheim'a, son dk.da golü attı..
    Last edited by Cengo : 12.Aralık.2008 at 04:07
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Profili kötü değil, sadece günlük performanslara, bireysele bakılıyor.

Fenerbahçe'de Alex ile Selçuk-Josico arasında 30m, Alex ile Güiza arasında 10-15m var.Araları inanılmaz açık, her pozisyon sonu çıkarken kendi yarısahasında 50 pas yapıyor Fenerbahçe.

Zico, takımı çok geride, maçın %70'i geride oynatırdı, ağır oynardı tamam.
    Ammavelakin takım geride riskli olmasına rağmen kendi yarısahasında çok pasla topla oynaması süresini ele geçirir, zamanı ilerletmiş olurdu.Böylece rakibin baskı yapacağı süre azalırdı.Dakika 60-70'den sonra rakip Fenerbahçe yarısahasına pres yapıp bastırınca, dinlenmiş Fenerbahçe arkası açılan rakibe kontraya çıkardı, golü bulurdu.

Tabi ki bu taktikte Anadolu takımlarına baskı kuramaz, son 15 dk.da açılınca da ağır kadro geriye koşamaz, kontra yerdi.

O kadro Inter'i ağır futbolla akıllıca yenerdi ama Aragones Selçuk ve Josico'yu ileri çıkartıyor, defansı öne çıkarmak istiyor.
    Böyle olunca onlar çıktıklarında, defans geri koşamıyor kontra yiyor.Geride kalırlarsa takım ileriye çıkamıyor, Aurelio teknikti, Josico ve Selçuk top saklayıp, pas yapaibilecek teknik ve mental özelliklere sahip değil, Aurelio demir gibi adamdı.

Güiza'nın suçu yok, 15-20m top sürüyor omuzomuza, vuramıyor, zaten çok sakin bir oyuncu değil, vuramıyor, vuruş halinde bile düşer halde yalpalayarak vuruyor.

Alex'e bir markaj, Güiza'ya 2 kişi markaj, geri kalanlar orta sahanın gerisinde zaten.

Güiza'nın son vuruşları kötü değildir, bkz Bjk maçı.
    Güiza pivot santrafor değildir, at indirsin yaparsan boğulur, gol atamaz.

Fenerbahçe'de birinci sorun taktiktir.
    İkinci sorun da çıkamayan, yaratıcılığı zayıf, ağır önliberolar ve ağır stoperlerdir.

Defans öne çıkamayınca, ağır önliberolar da açık vermesin diye geride kalıyor.
    Alex de pas alamıyor, geri geliyor, Fenerbahçe yarı sahasından çıkamıyor.

Güiza ileride 11-12 km insan üstü (herkesin yapabileceği bir şey değildir) koşu yapsın, canı çıksın, sonra da niye gol atamadı, kötü olsun.

Nasıl anlatırım bunu, hiç futbol oynamadıysanız en azından halı sahada çok koşup nefes nefese yorulmuşken vurabilmeyi başardınız ise anlatabildim demektir.

Sorun Güiza'da değil, Aragones'in taktiğindeydi, o da değişecek.

Güiza'nın gerekli mental özellikleri zaten düşük, adaptasyonu da düşük ve tek ayaklı, ters açıda düzgün vuramıyor, oyunda da aynı taktikte aynı verimi veriyor, gol atamıyor o zaman.

Bence biraz daha sıkı takip edebilirsiniz, bir kaç maçlık görüntülere bakarak bireysel niye vuramadı derseniz hiç bir zaman oyuncu beğenemezsiniz.

27 gol atmak, hele La Liga'da, o kadar basit değil.

licentia haklı, sezon sonuna kadar çok ufak değişiklikler yapmayı düşünüyorum.Güiza Galatasaray'da olsaydı 13+ gol bulmuştu şimdiden.

Fenerbahçe'de ciddi eksiklikler var, Güiza en son suçlu.

Ek, Luca Toni 9-10 tane altı pastan kaçırdı Hoffenheim'a, son dk.da golü attı..
    güzel acıklam yapmıssın yanlız burda ki olay Fenerbahcenin taktik anlayısı degil aragones de degil. Guiza konusun da sizin yapabileceginiz birsey yok buna katılıyorum cünkü adam daha yeni geldi sizin bir değişiklik yapmanız dogru olmazdı.
    Ancak İspanya liginde gol atmak cok kolay Gol ortalaması En yüksek ikinci lig diye biliyorum ben ayrıca guizanın bitiriciliği o kadar üst düzey degil.
    Mesela Hakan sükür hucum presi en iyi yapan forvetlerden biriydi ama bu onun bitirici olup olmamasıyla alakalı degil Hakan Sükür durarak oynasada kosarak oynasada asla ve asla bitirici değil.
    Guiza da öyle mücadeleci birisi bitirici ozellliği yok Guizanın.
    Semih tam bir bitirici forvet tam puanları bilmiyorum ama Semih<Guiza seklinde olmalı Semih buldumu affetmiyor. bence yamada bunu göz onüne al. Hatta Guizadan iyi yap Semihi kimse birsey diyemez cünkü adam gercekten iyi.
    Bu arada ben Galatasaraylıyım ama Semihin Guizadan gücsüz olmasını kabul edemiyorum.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Quote Originally Posted by TaYLaN
    Artık kendimi tutamıyorum ya Bu Güiza'yı kim yaptıysa abartmayı da abartmış herif demin bana 30 m den 2 tane gol attı. Sanki Drogba maşallah takır takır atıyor uzak yakın farketmeden..
    bu olay mac motoru ile alakali bendede en kötü forvetler uzaktan goller atiyor bende cileden cikiyorum..

Bitiriciliği nasıl o kadar yüksek oluyor anlamıyorum ve ya Yaratıcılığı bu adam geçen sene attığı tüm golleri beleşe attı. Ya topa arkadaşı burdu top birinden ve ya kaleciden döndü tamamladı
    Kusura bakma ama bu cok büyük bir iddia 37 macta 27 gol atmis birisinden bahsediyoruz bütün golleri belese atti diyorsun acaba kac macini izledin?

ya da bire bir karşı karşıya kaldı attı. Bunun dışında bu adam hiç gol atmadı
    burda kendinde belirtmissin zaten, birebirde gol atmak büyük bir beceridir bitiricilikle alakalidir

Güiza Türkiye'ye geleli ne kadar oldu , bizim arastirmacilarimiz zaten her defasinda belirtiyor yeni transfer olan oyuncularai yarim sezon gecmeden dokunmuyoruz diye.

Mesaj Yetkileri