Valla doğrusunu söylemek gerekirse çelişkili yapılmış data.Alexe bakıyorumda sanki bu adam ronaldinho dan kaka dan tottiden daha iyi futbolcu. Alexi yapan arkadaşa helal olsun...
Valla doğrusunu söylemek gerekirse çelişkili yapılmış data.Alexe bakıyorumda sanki bu adam ronaldinho dan kaka dan tottiden daha iyi futbolcu. Alexi yapan arkadaşa helal olsun...
İnan hiç alakası yok.
Birilerinin başka yerdeki, sırf verilen emeği baltalayarak kendileri araştırma yapmak için çabaladıkları lobi ile değerlendirme yapılmamalı.Özelliklerin anlamlarını bile bilmedikleri gibi hiç anlamadıkları şeyler için eleştiri yapabiliyorlar ve verilen doğru cevaba da bir cevap bulamadıklarını için körükörüne kötü diyerek geçiştiriyorlar, sizi de kovuyorlar
Bir oyuncunun fiziksel özellikleri yok ise isterse diğer özellikleri 20 olsun hiçbir şey farketmez, yine world class takımlarda oynayamaz.Futbol=koşmak demektir, Ferguson'un önce atletik yeteneklere baktığı söylenir.
Alex'in istatistiklerini yeniden yazmama gerek yok sanırım (Önceki sayfalarda bolca değerlendirmeleri var).
Alex o yüksek özelliklerin hepsine sahiptir, fiziksel özellikleri olsa idi Barcelona'da, United'da, Inter'de oynardı, Alex durarak oyun bilgisi, müthiş tekniği sayesinde iş yapıyor ve hala ligde değeri bilinmiyor.
Bu tarz oyuncuların son şekli, Alex ve Riquelme'dir.
Juan Roman Riquelme nasıl yapılmış, 3 senelik tüm profillerini değerlendirebilirsiniz.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
simdi dediklerine katılıyorum yanş dedigin gibi Alex üst düzey bir oyuncu yetenekleri tartışılmaz ama sen diyorsun ki Alex güclü olsaydı Barcelonada oynardı. Bende ozaman diyorum ki Eger Alex icin bunları düsünüyorsan Yusuf simsek Yattara hatta SEgen yalcın nasıl olmalıydı. Yattaranın teknik kapasitesi Alexten fazla bana gore Alex aklı ile oynayan bir futbolcu ama Yetenek bakımından Yattara degil böyle düsünürsek oyunda Yattaranın özellikleri cok iyi olması gerekmezmiydi yada yusuf simsegin teknigi kimde var türkiyede?
carrusca icin de aynı seyler gecerli cok teknik cok hızlı cok potansiyelli ama gücsüz dayanıksız mental olarak yetersiz oyunda onun degerlendirmesi nasıl olmalıydı. ben size bir ton oyuncu sayarım teknik olarak C.onaldodan da Messi den de iyi olay girin youtube ye bakın bir dünya futbolcu var izlerken hayran kalıyorsunuz ama gercekte oyle degil. Alex iyi bir oyuncu ama cok abartı olmus ozaman yusuf simsegin de yattaranın da profilini güclendirin -bunu size demiyorum onunla ilgilenen arkadaslara- kafa olarak zayıf yapın gercektede oyle zaten.
Profiller zaten mental olarak bazı önemli özellikler+ fizik olarak kötü, teknik olarak iyi zaten.Sergen'i karıştırmayalım, futbolu bırakmış yorumcu olmuş, kıstas değil.
Ronaldo, Messi birini geçtiğinde teknik, dribbling hemen 20 verelim deniyor.Haid bunlar olabilir ama bzı oyuncular için bile hemen böyle deniliyor.
Hızın, çabukluğun, çevikliğin ne kadar önemli olduğunun farkında değil çoğu kişi.
Ayrıca Alex çok teknik bir oyuncu, nasıl Messi'den daha iyi oyuncu olabiliyor.
175-190 CA arasıdaki oyuncuları 157 CA'li bir oyuncu ile karşılaştırıyorsunuz.
Alex teknik olmasa, markaja rağmen nasıl nokta pas verir, nasıl rakibin ayağına rağmen milimetrik top istop eder, nasıl ters tarafa nokta asist yapabilir?
Yattara kötü değil ki zaten, Yattara koşan da (pres yapmıyor) bir oyuncu, niye o zaman hala Trabzonspor'a muhtaç? Trabzonspor araştırmasında detaylı anlatılır, hız, hızlanma, çabukluk farkı, mental olarak düşük olması sürekli sahada pozisyon dışı yersiz gezmesini, oyundan kopmasını sağlar.
Teknik topa ne kadar hakim olabildiğidir, Brezilyalı oyuncular en tekniklerdir, kumda çalışırlar, top ayaklarına adeta yapışır, buna teknik deniyor, düşündüğünüze değil.
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Profiller zaten mental olarak bazı önemli özellikler+ fizik olarak kötü, teknik olarak iyi zaten.Sergen'i karıştırmayalım, futbolu bırakmış yorumcu olmuş, kıstas değil.
Ronaldo, Messi birini geçtiğinde teknik, dribbling hemen 20 verelim deniyor.Haid bunlar olabilir ama bzı oyuncular için bile hemen böyle deniliyor.
Hızın, çabukluğun, çevikliğin ne kadar önemli olduğunun farkında değil çoğu kişi.
Ayrıca Alex çok teknik bir oyuncu, nasıl Messi'den daha iyi oyuncu olabiliyor.
175-190 CA arasıdaki oyuncuları 157 CA'li bir oyuncu ile karşılaştırıyorsunuz.
Alex teknik olmasa, markaja rağmen nasıl nokta pas verir, nasıl rakibin ayağına rağmen milimetrik top istop eder, nasıl ters tarafa nokta asist yapabilir?
Yattara kötü değil ki zaten, Yattara koşan da (pres yapmıyor) bir oyuncu, niye o zaman hala Trabzonspor'a muhtaç? Trabzonspor araştırmasında detaylı anlatılır, hız, hızlanma, çabukluk farkı, mental olarak düşük olması sürekli sahada pozisyon dışı yersiz gezmesini, oyundan kopmasını sağlar.
Yattara dikine oyun kuran bir oyuncu değildir, bireysel oynayan bir oyuncudur.O mental özellikler sınırlı.
Teknik topa ne kadar hakim olabildiğidir, Brezilyalı oyuncular en tekniklerdir, kumda çalışırlar, top ayaklarına adeta yapışır, buna teknik deniyor, düşündüğünüze değil.
Yattara ile Alex'i karşılaştırmak istemem ama Yattara'nın teknik özellikleri bir bütün olarak Alex'den daha iyi değil.Her oyuncu bireysel olarak bir bir değerlendirilmeli, o yüzden bunu Trabzonspor araştırmacısı yapar, nitekim o daha fazla izliyor.
Yusuf Şimşek fizik eksikliği nedeni ile çok ağır olan ve bu yüzden uzun pas veremeyen bir oyuncu.Bu yüzden pas özelliğinin max seviyede yüksek olması doğru değil, kısa mesafede çok pas verebilir, o yüzden yüksek girilecek ise bu sefer bazı mental özelliklerinin kısılması gerekir ki oyun içinde o pasları o şekilde verebilsin.O yüzden Yusuf da bireysel değerlendirilmeli ama Yusuf hiç bir zaman Alex seviyesinde bir oyuncu olmadı, o potansiyele her ne sebepte olursa olsun hiç gösteremedi, nitekim Fenerbahçe'ye geldiği gün itibari ile ilk gidecek oyuncular biri olduğunu son gününe kadar göstemiş oldu.Hiç bir zaman istenilen verim alınamadı ondan.Bazı fiziksel özellikler değişemeyeceği için bazı oyuncular teknik gelişecek bir oyuncu sanılsa da kısıtlıdır.
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Yetenek dedigimiz zaten sadece flair ozelligi...
Alex'in muthis bir dogustan yetenegi yok. Muthis dogustan yetenegi zekasi. Ancak bununla beraber verdigi paslarin bu kadar isabetli olmasi, vuruslarinin bu kadar temiz olmasi cok antrenman yapmis ve bu hareketleri hep isabetli bir sekilde yapabilmek icin cok calismis olmasini gerektiriyor.
Alex'in hemen hemen her hareketi bu calismayi zamaninda yapmis oldugunu gosteriyor, temel egitimi cok saglam aldigini gosteriyor.
Yusuf, Sergen, Yattara hemen hemen hic temel egitim almadan tamamen yetenek ile oldugu yere gelmis oyuncular. 8-9 yaslarinda almalari gereken teknik egitimini almis olsalar, bugun belki ucu de Liverpool, Man Utd, Chelsea takimlarinin yildizlari olarak oynamis veya oynuyor olarak karsimizda olacaklardi. Ama yetenek her sey degil.
İşte bende bunu diyorum abiAlex cok iyi bir profesyonel ve gercekten işi biliyor ama yetenekleri kısıtlı.
Güzel paslar veriyor akıllı oynuyor ve etkili oynuyor ama Sergenin Yusufun yetenegi kesinlikle yok Alexte. Ayrıca Alex markaj altın da yokları oynuyor pas falan da veremiyor.
Alex konusu fazla uzadı biliyorum ama cidden bana cok abartılmış geliyor. Ca Pa degerleri demeyin cünkü bana gore oyuncunun profili belirleyicidir. Ca Pa degeri potansiyel degeri ama profil su andaki performansı.
Ayrıca suda var bilmiyorum nasıl bir puanlama sistemi yapıyorsunuz burda yeniyim daha
Ama eger mevcut performansa gore yapıyorsanız zaten alex te ciddi bir düsüs olması gerekir. bunun sistemle alakası da yok sonucta bu bir oyun. Gercek hayatta Aragonesin sisteminden oynayamıyor demek komik olur. ozaman gecen sene Lincoln neden kötü idi oda kallinin sistemin de oyle oynuyordu haksızmıyım
ama genel olarak basarılı bir iş cıkarttıgınızı söylemem gerekir. Alex konusun da biraz duygusal davrandıgınızı düsünüyorum
Haa sunu da diyeyim ben Alex in degerini elestirirken Semihin degerinin az olmasını da elestiriyorum. Bana gore oyundak ki en iyi Türk forvet Semih olmalı.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu konuda haklısın artık oyle orta saha da koy 3 tane amc farka git devri yok
gercek hayatta oldugu gibi bazen bir amc yi bile kaldırmıyor takımlar ki bence bu güzel
![]()
Bunu sevdim gercekten![]()
Last edited by hakanyilmaz1984 : 14.Aralık.2008 at 13:44 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Üstte Ömer abi belirtti, doğuştan doğal yetenek flairdır.
Alex Türkiye'de en teknik 1-2 oyuncudan biri, bu kadar kendini yetiştirebilen, her pozisyonu gün 1000 kere çalışarak kusursuz hale getiren başka yerli oyuncu da yok.
Alex'te Yusuf'un pasları yok?
Tam tersi, Yusuf'ta Alex pasları yok.
(Sergen'i katmayın, profili olmayan, futbol bırakmış yorumcu mu kıstas oluyor?)
Hatırlatırım hem Türkiye Ligi'nde, hem de Şampiyonlar Ligi'nde Asist Kralı'dır Alex.
Hiç duygusal davranmıyorum, keseceğim özellikleri bıçak gibi keserim, geldiğim gibi ilk Tuncay'u düşürdüm.Yine bir takım değişiklikler yapıyorum, önümüzdeki yamada gözlemleyebilirsiniz.
Uzun süre gözlem yoksa fizik olarak zayıf Alex, özellikle rakip takım duygusu ile beraber kötü oyuncu sanılmasını sağlıyor.Hadi söz meclisten dışarı, bazıları Alex'te doğru istatistikler göremeyince ne kadar mutlu olacaklar, bu iş gerçek değerleri ve istatistikleri yansıtmak üzerine.
(Alex oyunda da markaj altında iş yapamaz, fiziksel özellikleri düşük)
Görüşünüze göre Lincoln'un da özelliklerini düşürmemiz gerekiyor, zira şu an Alex formsuzsa geçen sene Lincoln formsuzdu.Gerçi Alex formsuz da olsa her zaman kritik şeyler yapabiliyor maç içinde 1-2 kere bile görünse.
Doğru yaptığım bir şey için daha fazla açıklama yapma gereksinimi duymuyorum artık, eğer tartışacak isek görüşlerinizi lütfen puanlama sayılar ve nedenleri ile yazın.
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı