Sayfa 4 / 11 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
91 ile 120 arası toplam 329 sonuç

Konu: Oyun İçi Bilgi Alış-Verişleriniz

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by TaYLaN View Post
    Ayrılma ve efsane yarat
    Çok kolay sanki.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Kasım abi yapmıştı sanırım
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ibob View Post
    Çok kolay sanki.

Takımda efsaneyimde takımı efsane yapcaaz artık

arkadaşlar bu oyuncuların ca ve pa'larını nerden görebiliyoruz bilen var mı??

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by onurcutie View Post
    arkadaşlar bu oyuncuların ca ve pa'larını nerden görebiliyoruz bilen var mı??
    Orijinal CA ve PA'larını editörden, oyun devam ederkenki hallerini "save game editor" tarzı programlarla görebilirsin.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Koçların 7 yıldızlı olması için neler gereklidir ?
    örneğin defansif bi koç aldığımda ve defansif özelliği 20 olan hocanın yıldızı en fazla
    4-5 oluyor.

Yardımlarınızı bekliyorum

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by heavy86 View Post
    örneğin defansif bi koç aldığımda ve defansif özelliği 20 olan hocanın yıldızı en fazla
    4-5 oluyor.

Şimdi her antrenman programına etki eden özellikler vardır. Dediğiniz gibi "defending" grubu için koçunuzun "coaching defending" özelliğinin yüksek olması önemlidir ama "coaching tactical" özelliği de yüksek olmalıdır. Kesin sitede vardır böyle bir şey ama ben yine de her antrenman grubu için gereken özellikleri yazayım buraya.

Strength & Aerobic : Coaching Fitness
    Goalkeeping : Coaching Goalkeepers
    Tactics : Coaching Tactical (Tactical Knowledge değil)
    Ball Control : Coaching Technique + Coaching Mental
    Defending : Coaching Defending + Coaching Tactical
    Attacking : Coaching Attacking + Coaching Tactical
    Shooting : Coaching Technique + Coaching Attacking
    Set Pieces : Coaching Technique + Coaching Attacking + Coaching Mental

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Çok teşekkür ederim abi Çok yardımcı oldun bana ..
    İyi günler dilerim
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    bir de , dün akşamdan beri bu sorunu yaşıyorum.
    Takımım valencia ,

dl dc dc dr
    dmc
    aml amr
    amc
    fc fc
    dizilimine sahibim..Defansım çok açık veriyor ,Oklarla geriye çektim , defensif özelliklerini ultra defansif ve deep defans yapıyorum ama o ortadaki iki defans oyuncum kanatlara dağılıyorlar ortası yol geçen hanı oluyor , kaleciyle karşı karşıya kalıyor rakip forvet..Defansımın yaratıcılığı da en alt seviyede..
    ne yapmalıyım bu konuda ?

bu arada raul bravo ve John O'Shea olayın kahramanları..
    Last edited by heavy86 : 18.Aralık.2008 at 14:58 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

.
    bir de , dün akşamdan beri bu sorunu yaşıyorum.
    Takımım valencia ,

dl dc dc dr
    dmc
    aml amr
    amc
    fc fc
    dizilimine sahibim..Defansım çok açık veriyor ,Oklarla geriye çektim , defensif özelliklerini ultra defansif ve deep defans yapıyorum ama o ortadaki iki defans oyuncum kanatlara dağılıyorlar ortası yol geçen hanı oluyor , kaleciyle karşı karşıya kalıyor rakip forvet..Defansımın yaratıcılığı da en alt seviyede..
    ne yapmalıyım bu konuda ?

bu arada raul bravo ve John O'Shea olayın kahramanları..

Oyunu çok geniş alanda oynamaya çalışırsan (width özelliğinin çok sağda olması yani) bu kaçınılmaz olacaktır.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Size bir de ipucu vereyim. Önce görüntümüze bakalım.

Bu haberde taktiksel sürprizlerimle bir ün kazandığımı ve bunun da şu an işe yaradığını söylüyor. Bahsi geçen maçta 4-5-1 oynamamın lehime olduğundan bahsediyor.

Diyeceğim o ki, tek bir taktiksel dizilişe bağlı kalmayın, 2-3 tane taktiğiniz olsun (kolay maç için ayrı, zor maç için ayrı); böylelikle rakibinizi şaşırtın çünkü rakiplerin taktiğinizi çözme olayı gerçekten var buradan da anlayacağınız gibi.

Arkadaşlar burası yerimi tam emin değilim ama tek forvet oynuyorum ve forvet oyuncum gol atamadığı maçlarda genelde 5,5-6,2 arası puan alıyor.Tek forvetin etkinliğini arttırmak için nasıl komutlar vermeliyim.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bu save game editör tipi programlarla bulduğumuz pa'ları yüksek olan oyuncular her halükarda o potansiyele o özelliklere ulaşırmı yoksa iyi bir antrenman programı mı lazım ?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İyi bir antrenman programı+çok iyi koçlar+süper antrenman tesisleri

bunlar olursa dediğin olur
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri

arkadaşlar ben Fenerbahçeyle oynuyorum ama şu maddi durumum neden bir türlü düzelemiyor yahu her sene bütçeyi ucu ucuna denk getirip kendime sağlam transfer bütçesi yaratamıyorum,bi akıl verin nereye har vurup harman savuruyorum acaba:/

Nesil
    2006
    Yer
    Karadeniz

Oyuncu satarken uyguladığınız herhangi bir püf nokta var mı? Oyuncu satmada sıkıntı çekiyorum. Oyuncuyu listeye koyuyorum+Kulübün ihtiyacı yoku işaretliyorum. Değerinin 200-300 K yükseğine kulüplere öneriyorum alan yok. Bu sefer fiyatı kademe kademe düşürüyorum. Yok oğlu yok.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

listeye koymadan önce direk öner takımlara.
    Futbolcu Bilgileri

Arkadaşlar bana finans yönetimi hakkında detaylı bilgi verebilecek arkadaş varsa çok sevinirim bi yardım lütfen=)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

4-5 oluyor.

Sanırım bu rehber bayağı yardımcı olacaktır:
    http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=53246

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Arkadaşlar oyuncularımın morallerini nasıl yükseltebilirim?Ne yapmam gerekiyor?

Quote Originally Posted by onurcutie View Post
    Arkadaşlar bana finans yönetimi hakkında detaylı bilgi verebilecek arkadaş varsa çok sevinirim bi yardım lütfen=)
    burada bir kaç şey yazmıştım belki faydalı olur.

Quote Originally Posted by mgokalparslan View Post
    öncelikle başlığı açan arkadaşa teşekkür etmek istiyorum.

ilk başta finans yönetiminden başlayalım. finansınızın iyi olması için
    -oyuncuları alırken olabildiğince taksitle alın,satarken olabildiğince peşin satmaya çalışın. örneğin 24 m euro luk bir oyuncu alıyorsunuz eğer parayı peşin öderseniz kasanızdan bir anda 24 m euro gidiyor ve menüdeki profit-loss kısmında 24 m euro luk bir zara oluşuyor ama 12 ay taksitle yaparsanız her ay 2 m euro eğer 24 ay taksitle yaparsanız her ay 1 m euro gidiyor ve sizin açınızdan daha faydalı oluyor.

-özellikle çok büyük olmayan ama büyük olma yolunda ilerleyen bir takımsanız pilot kulüp istediğinizde seçeneklerde olabildiğince merchandising olanı seçin.belki oraya oyuncu yollayamıyorsunuz ama en azından size bir gelir sunuyorlar.özellikle takımınızın itibarı artıp yıldız oyuncu transfer ettikçe finansınızdaki merchandising gelirleri önemli bir sayıda artış gösteriyor.

-sezon başında hazırlık maçlarında özellikle uzak doğu ya tur yapmaya çalışın.eğer gideceğiniz ülkede merchandising pilot takımınız varsa o ülkeye gitmeye çalışın. bunun dışında sezon başında evinize büyük,tanınmış bir kaç takımla hazırlık maçı veya turnuva düzenleyin.gelen takımlara ödeyeceğiniz rakam fazla olabilir ama stadınızı seyircilerin doldurması ile ileride transfer bütçenize fazladan gelir sağlar.

transfer hakkında ise

-oyuncu alırken taksitle almanın yanı sıra sonraki satıştan pay seçeneğini olabildiğince düşük,satarken de olabildiğince yüksek yapın.özellikle genç sonraki dönemde satacağınızı düşündüğünüz veya siz satmak istemeseniz de çok potansiyeli olan ve eninde sonunda büyük bir kulübe gideceğini düşünerek aldığınız(ör:giovanni dos santos,marko marin,toni kroos vb.) oyuncuları sonraki pay ı olmadan veya çok az olarak alın,satarkken de olabildiğince çok pay ile satın.ben özellikle çok potansiyelli gençleri satarken mutlaka sonraki satıştan %50 pay isteyerek satarım.

NOT:Burada eklemek istediğim bir şey var.eski serilerde olmayıp fm 2009 da eklenen yeni özellik var.oyuncu ya transfer teklifi yaparken percentage of nezt sale ve percentage of profit diye ikiye ayrılıyor.birince sonraki satıştan pay ikincisi ise sonraki satışın karın olan paydır.
    örnek vermek gerekirse bir oyuncuyu 5 m euro ya aldınız.

1.oyuncuyu alırken takıma 5 m euro + sonraki satıştan %25 pay olarak anlaştınız.

2.bu sefer de alırken 5 m euro + sonraki satışın karından %25 pay olarak anlaştınız.

oyuncuyu 30 m euro ya sattınız.bu durumda 1.seçeneğe göre sonraki satışın yani 30 m euro nun %25 i yani 7.5 m euro oyuncuyu aldığınız takıma gidecektir. ama 2. seçenekte karın yani 25-5=20 m euo nun %25 i olan 5 m euro takıma gidecektir.yani 2. durumda elinizde fazladan 2.5 m euro kalıyor.

Bazı takımlar özellikle genç oyuncu satarken sonraki satıştan pay alma konusunda diretiyorlar.olabildiğince vermemeye çalışın fakat bazıları pay ı zorla istiyorlar ve pay durumunu kaatınca fiyat yükseltiyorlar.eğer pay vermek zorunda kalmışsanız alırken "percentage of profit" satarken de "percentage of next sale" seçeneğini seçmenizi tavsiye ederim.
    Quote Originally Posted by mgokalparslan View Post
    buradaki arkadaş da önemli bilgiler yazmış.özellikle son iki paragraf çok önemli. oyuncuya sözleşme imzalatırken yıllık artışı yapmayın ya da olabildiğince az yapın %5 gibi. ve signing on fee ücretini yani imzalarken aldığı parayı 0 lamaya çalışın genelde itiraz etmiyorlar.özellikle yıldız oyuncu alırken imzalama bedeli 5 m euro ya kadar çıkabiliyor.bu para trnasfer bütçenizde gitmese bile finansınızda düşüyor ve bir sonraki trnasfer döneminde bütçenize etki ediyor.

bunun dışında sezon genelde mayıs aynın sonunda bitiyor ve sezon biter bitmez oyuncularınıza teklifler yağıyor.ve kulübün yeni trnasfer bütçesi(genç yetenklerin çıkması ve yeni trasnfer-wage budget verilmesi olayı) genelde trnasfer döneminin başlamasına yakın bir sürede yaklaşık 8-10 gün önce veriliyor.siz satışında iyi para elde ediceğinizi düşündüğünüz oyuncuları seozn biter bitmez hemen değil bu trnasfer-wage budget verildikten sonra satarsanız bu para direk elinize geçer.ama sezon biter bitmez veya sezon içinde satarsanız önceki seoznun bütçesine eklenir ve yeni sezonda başkan satıştaki karınızdan az transfer bütçesi verebilir.

bilgiler için çok teşekkür ederim=)sadece bunlarla mı ilgili finans,yani bütçeyi ayarlamanın yolu yok mu transferden başka?

bu arada fenerbahçeyle oynuyorum=))

Benim takımda Harmony çok düşük bu nasıl düzelir ve birde yeni bir oyuncu alıyorum ilk maçlarda manyak oynuyor takım o oyuncuda coşuyor ama sonra takım berbat oynuyo takım bjk biri cevap versin lütfen denemedeimi taktik kalmadı..

Nesil
    2006
    Yer
    Karadeniz

Quote Originally Posted by TaYLaN View Post
    listeye koymadan önce direk öner takımlara.
    Direk önerince otomatikmen listeye konuyo ve statusu klubun ihtiyacı yok oluyor.

Nesil
    2008
    Yer
    Anadolu Yakası

Quote Originally Posted by Abarabagamba View Post
    Benim takımda Harmony çok düşük bu nasıl düzelir ve birde yeni bir oyuncu alıyorum ilk maçlarda manyak oynuyor takım o oyuncuda coşuyor ama sonra takım berbat oynuyo takım bjk biri cevap versin lütfen denemedeimi taktik kalmadı..
    dostum kısaca acıklayayım devam ederse daha detaylı yardımcı olurum takımındaki mutsuz oyuncuları mesela yeni kontrat isteyenler gitmek isteyenler yada 11 oyanamak isteyenler vs. bu oyuncuları isteklerini elinden geldiğince karsılamalısın ayrıca takım konusmalarında ve basın toplantılarında oyuncuların morallerini bozacak söylemlerden kaçınmalısın ve unutmaki harmony sadece ilk takımla alakalı değil reserve takımında uyum içinde olmalı..
    çirkin öldü de, güzel ölmedi mi ..?

Takımda Serdar Özkan ve Hakan Arıkan kendini satılığa koydurttu Dismayed lack of harmony var çoğu oyuncuda.Benim asıl sormak istediğim rahat maç kazanamıyorum.Defans arkaya çok adam kaçırıyor ve takım pozisyona girmesine rağmen çoğunu dışarıya ve kalecinin üstüne atıyor..Eğer doğru düzgün kazanmaya başlarsam Harmony de yükselir büyük ihtimal.Teşekkürler şimdiden.Edit:Takım kadrosunu da yazıyım
    Marquinhos-Edu(Betisli)-R.Carioca-Delgado-Umut Bulut-Toraman-Servet-G.Zan-Sinan Bolat-Ewerthon-Sivok-Ergün Teber-S.Özkan-H.Arıkan-Batuhan
    ve özellikleri güzel olan bazı genç regenler..

Nesil
    2008
    Yer
    Anadolu Yakası

Quote Originally Posted by Abarabagamba View Post
    Takımda Serdar Özkan ve Hakan Arıkan kendini satılığa koydurttu Dismayed lack of harmony var çoğu oyuncuda.Benim asıl sormak istediğim rahat maç kazanamıyorum.Defans arkaya çok adam kaçırıyor ve takım pozisyona girmesine rağmen çoğunu dışarıya ve kalecinin üstüne atıyor..Eğer doğru düzgün kazanmaya başlarsam Harmony de yükselir büyük ihtimal.Teşekkürler şimdiden.Edit:Takım kadrosunu da yazıyım
    Marquinhos-Edu(Betisli)-R.Carioca-Delgado-Umut Bulut-Toraman-Servet-G.Zan-Sinan Bolat-Ewerthon-Sivok-Ergün Teber-S.Özkan-H.Arıkan-Batuhan
    ve özellikleri güzel olan bazı genç regenler..
    Dismayed lack of harmony : Uyum eksikliği nedeniyle dehşete düşmek..

Maç kazandıkca, futbolcular birbirlerine uyum sağladıkça takım uyumu artacaktır dostum. Tabi bunlar doğru orantılı şeyler yani rahat maç kazanman için takımın uyumlu olması lazım takım uyumu yüksek olmazsa takım performansı düşük olur. Futbolcularının konsantrasyon eksikliği nedenide budur büyük ihtimalle.. Fakat herşeyi yaptığın halde düzelmiyorsa zamana bırakabilirsin. Kendi takımımdan örnek vereyim benim takımımda Elano ve Lugano sezonun ortasına kadar birbirlerini sevmiyorlardı fakat sonradan kendiliğinden düzeldi ve harmony yükseldi..

Quote Originally Posted by Bedlamite View Post

Dismayed lack of harmony : Uyum eksikliği nedeniyle dehşete düşmek..

Maç kazandıkca, futbolcular birbirlerine uyum sağladıkça takım uyumu artacaktır dostum. Tabi bunlar doğru orantılı şeyler yani rahat maç kazanman için takımın uyumlu olması lazım takım uyumu yüksek olmazsa takım performansı düşük olur. Futbolcularının konsantrasyon eksikliği nedenide budur büyük ihtimalle.. Fakat herşeyi yaptığın halde düzelmiyorsa zamana bırakabilirsin. Kendi takımımdan örnek vereyim benim takımımda Elano ve Lugano sezonun ortasına kadar birbirlerini sevmiyorlardı fakat sonradan kendiliğinden düzeldi ve harmony yükseldi..
    Teşekkürler dostum,sezon bitti.Yeni sezonda nasıl bir hal alacak göreceğim.

Nesil
    2008
    Yer
    Anadolu Yakası

son bir tavsiye daha madem sezon bitti transfer yine harmonyi etkiliyor yani takımın gerekli yerlerine oyuncu alırsan sorun yok ama fazladan transfer yaparsan takımda huzursuzluk başlar

Evet geçen sene onu abartmıştım biraz Bu sene dikkatli olacağım,bu arada çoğu kişi gitmek istiyor bende satıyorum

Sayfa 4 / 11 İlkİlk ... 23456 ... SonSon

Mesaj Yetkileri