Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
Şimdi Ömer abi. NasıL oynattığıma bağLı nasıL oLuyor ?

Ben Serdar Özkan ı iLk ve ikinci sezonLarımda aynı şekiLde oynattım. Ama özeLLikLeri yetersiz oLduğu için sadece gösterişi vardı, bir icraat yoktu. Ne asist yapıyordu ne goL atabiLiyordu. Çizgiye iner iyi orta açamazdı, Karşısında iki kişi varken geçemezdi meseLa. Ama ben onu geLiştirdikten sonra aynı sistemde, aynı komutLar iLe goL atmaya, asist yapmaya başLadı. Karşısında iki değiL üç kişi biLe oLsa direk araLarına daLıp çaLım atmaya başLadı.

Şimdi bu durumda nasıL oLacak nasıL oynattığıma göre. Adamda yetenek yoksa nasıL performans verecek. Serdar ın oyun başLangıcında ki güçLeri çok iyi değiL, çok kötü değiL ama iyi performans gösterecek kadar yeterLi de değiL. İyi bir geLişim iLe iyi yerLere geLebiLiyor anca bunu vurguLuyorum ben. Çıksın biri iLk sezonunda bakaLım Serdar Özkan iLe 15 asisti 5 goLü geçsin geçebiLecek mi o profiLi iLe ?
Simdi sonucta Serdar'in kuvvetli oldugu yonler vardi (profili oldukca cok degisti 9.0.2 icin burada yazilanlar sonucunda), zayif oldugu yonler vardi.

Her oyuncu icin belli bir basarili olacagi sistemi bulmak mumkun. CA'nin seviyesi de zaten gosterebilecegi basariyi asagi yukari berlirliyor. Ancak bu basariyi hangi sartlar altinda gosterecegini cozmek oyunun esas zevk veren kismi.

Mesela ben bir oyunu uzun sure oynarim, ama bir takimda cok uzun sure kalmam. Nedeni de takimdaki oyunculari nasil oynatip verim alacagimi cozdukten sonra o oyuncularla oynamanin pek bir espirisi kalmamasidir. Cozecegim bir sey kalmamistir, takima uyan taktik gelistirmisimdir, oyunculardan bence alacagim maksimum yarari aliyorumdur.

Serdar icin de ayni sey sozkonusu. Orta yapamiyor mu? Peki o zaman demek ki ya topla cok bulusturup cok orta denetecegim (ki en azindan bir tanesi ise yarar orta olsun), ya da hic orta denetmeyecegim sadece topu ileriye tasitacagim Serdar'a. Cizgiden ceza alaninin icine girip topu geri cikartmaya zorlayacagim. Yani kisacasi bu zaafin oyuncunun performansini dusurmemesini nasil saglayacagim sorusunu sormam lazim.