1 ile 30 arası toplam 329 sonuç

Konu: Oyun İçi Bilgi Alış-Verişleriniz

Hybrid View

Arkadaşlar bana finans yönetimi hakkında detaylı bilgi verebilecek arkadaş varsa çok sevinirim bi yardım lütfen=)

Quote Originally Posted by onurcutie View Post
    Arkadaşlar bana finans yönetimi hakkında detaylı bilgi verebilecek arkadaş varsa çok sevinirim bi yardım lütfen=)
    burada bir kaç şey yazmıştım belki faydalı olur.

Quote Originally Posted by mgokalparslan View Post
    öncelikle başlığı açan arkadaşa teşekkür etmek istiyorum.

ilk başta finans yönetiminden başlayalım. finansınızın iyi olması için
    -oyuncuları alırken olabildiğince taksitle alın,satarken olabildiğince peşin satmaya çalışın. örneğin 24 m euro luk bir oyuncu alıyorsunuz eğer parayı peşin öderseniz kasanızdan bir anda 24 m euro gidiyor ve menüdeki profit-loss kısmında 24 m euro luk bir zara oluşuyor ama 12 ay taksitle yaparsanız her ay 2 m euro eğer 24 ay taksitle yaparsanız her ay 1 m euro gidiyor ve sizin açınızdan daha faydalı oluyor.

-özellikle çok büyük olmayan ama büyük olma yolunda ilerleyen bir takımsanız pilot kulüp istediğinizde seçeneklerde olabildiğince merchandising olanı seçin.belki oraya oyuncu yollayamıyorsunuz ama en azından size bir gelir sunuyorlar.özellikle takımınızın itibarı artıp yıldız oyuncu transfer ettikçe finansınızdaki merchandising gelirleri önemli bir sayıda artış gösteriyor.

-sezon başında hazırlık maçlarında özellikle uzak doğu ya tur yapmaya çalışın.eğer gideceğiniz ülkede merchandising pilot takımınız varsa o ülkeye gitmeye çalışın. bunun dışında sezon başında evinize büyük,tanınmış bir kaç takımla hazırlık maçı veya turnuva düzenleyin.gelen takımlara ödeyeceğiniz rakam fazla olabilir ama stadınızı seyircilerin doldurması ile ileride transfer bütçenize fazladan gelir sağlar.

transfer hakkında ise

-oyuncu alırken taksitle almanın yanı sıra sonraki satıştan pay seçeneğini olabildiğince düşük,satarken de olabildiğince yüksek yapın.özellikle genç sonraki dönemde satacağınızı düşündüğünüz veya siz satmak istemeseniz de çok potansiyeli olan ve eninde sonunda büyük bir kulübe gideceğini düşünerek aldığınız(ör:giovanni dos santos,marko marin,toni kroos vb.) oyuncuları sonraki pay ı olmadan veya çok az olarak alın,satarkken de olabildiğince çok pay ile satın.ben özellikle çok potansiyelli gençleri satarken mutlaka sonraki satıştan %50 pay isteyerek satarım.

NOT:Burada eklemek istediğim bir şey var.eski serilerde olmayıp fm 2009 da eklenen yeni özellik var.oyuncu ya transfer teklifi yaparken percentage of nezt sale ve percentage of profit diye ikiye ayrılıyor.birince sonraki satıştan pay ikincisi ise sonraki satışın karın olan paydır.
    örnek vermek gerekirse bir oyuncuyu 5 m euro ya aldınız.

1.oyuncuyu alırken takıma 5 m euro + sonraki satıştan %25 pay olarak anlaştınız.

2.bu sefer de alırken 5 m euro + sonraki satışın karından %25 pay olarak anlaştınız.

oyuncuyu 30 m euro ya sattınız.bu durumda 1.seçeneğe göre sonraki satışın yani 30 m euro nun %25 i yani 7.5 m euro oyuncuyu aldığınız takıma gidecektir. ama 2. seçenekte karın yani 25-5=20 m euo nun %25 i olan 5 m euro takıma gidecektir.yani 2. durumda elinizde fazladan 2.5 m euro kalıyor.

Bazı takımlar özellikle genç oyuncu satarken sonraki satıştan pay alma konusunda diretiyorlar.olabildiğince vermemeye çalışın fakat bazıları pay ı zorla istiyorlar ve pay durumunu kaatınca fiyat yükseltiyorlar.eğer pay vermek zorunda kalmışsanız alırken "percentage of profit" satarken de "percentage of next sale" seçeneğini seçmenizi tavsiye ederim.
    Quote Originally Posted by mgokalparslan View Post
    buradaki arkadaş da önemli bilgiler yazmış.özellikle son iki paragraf çok önemli. oyuncuya sözleşme imzalatırken yıllık artışı yapmayın ya da olabildiğince az yapın %5 gibi. ve signing on fee ücretini yani imzalarken aldığı parayı 0 lamaya çalışın genelde itiraz etmiyorlar.özellikle yıldız oyuncu alırken imzalama bedeli 5 m euro ya kadar çıkabiliyor.bu para trnasfer bütçenizde gitmese bile finansınızda düşüyor ve bir sonraki trnasfer döneminde bütçenize etki ediyor.

bunun dışında sezon genelde mayıs aynın sonunda bitiyor ve sezon biter bitmez oyuncularınıza teklifler yağıyor.ve kulübün yeni trnasfer bütçesi(genç yetenklerin çıkması ve yeni trasnfer-wage budget verilmesi olayı) genelde trnasfer döneminin başlamasına yakın bir sürede yaklaşık 8-10 gün önce veriliyor.siz satışında iyi para elde ediceğinizi düşündüğünüz oyuncuları seozn biter bitmez hemen değil bu trnasfer-wage budget verildikten sonra satarsanız bu para direk elinize geçer.ama sezon biter bitmez veya sezon içinde satarsanız önceki seoznun bütçesine eklenir ve yeni sezonda başkan satıştaki karınızdan az transfer bütçesi verebilir.

Mesaj Yetkileri