Ya ben anlamıyorum Tecrübeyle ne alakası var adam kart felan istemiyor adama 2 kere faul yapılıyor ben 1 kere yaptım sarı kart gösteriyorsun diyor kart istemişmi oldu? Ha buna sarı kart diye ısrar edenler neden Ardayada sarı kart demiyorlar?
Galatasaray
Beşiktaş
Beraberlik
Ya ben anlamıyorum Tecrübeyle ne alakası var adam kart felan istemiyor adama 2 kere faul yapılıyor ben 1 kere yaptım sarı kart gösteriyorsun diyor kart istemişmi oldu? Ha buna sarı kart diye ısrar edenler neden Ardayada sarı kart demiyorlar?
Dün gece Galatasaray'lılar açısından güzel bir geceydi. Galatasaray, futbol ve kadro zenginliği olarak daha üst düzey bir futbol oynuyor ve yükselişteydi. Beşiktaş ise göze hoş gelmeyen bir futbol ile düşüşte ve organize olamayan bir sistemde kazanma ihtimali düşük olarak yağmurlu Ali Sami Yen'e çıktı.
Galatasaray kendi seyircisi önündeki avantajını kullanmak maksadıyla daha ofansif bir düzende çıktı 3-4-1-2. Savunma 3'lü (Hakan Balta, Servet, Meira) Orta Saha 5'li (Sağda Barış, Solda Arda, Orta Mehmet Topal, Ayhan, ofansif orta saha ve serbest oyuncu Lincoln) İleride 2'li (Baros ve Nonda)
Beşiktaş ise daha temkinli 4-1-3-2 dizilişi.. 4'lü savunma (Ekrem, Toraman, Gökhan Zan, Seric) Onların önünde Zapo, orta sahada 3'lü (Solda Tello, Orta Cisse, Sağ Kanat Holosko) İleride ofansın arkasında Delgado ve forvet Nobre..
Nitekimde yağmur altında Rüştü'nün topu elinde tutamayıp yaptığı büyük hata ile Servet'in fırsatçılığı sayesinde ilk gol erkenden geldi. Faul itirazları ve karambolde bu pozisyona faulde çalınabilirdi. Benzeri bir pozisyon Nobre tarafından İBB kalecisine yapılmıştı. Hakem bu benzeri bu pozisyonda faul çalmayarak taktir hakkını golden yana kullandı. Akabinde oyuna ortak olmak isteyen Beşiktaş gol sarhoşluğunu üzerinden atamayan ve savunmada yerleşim zaafları yaşayan Galatasaray savunmasının ofsayt çizgisinin arkasına atılan topta kale önünde Delgado'yu buluşturdu.. Ofsayt uygulayamayan savunmanın arkasına kaçan Delgado, usta bir vuruşla durumu eşitledi.
Galatasaray beraberlik sonrası öne geçtiği penaltı pozisyonunda Holosko'nun yaptığı beceriksiz bir müdehaleydi ve Baros çok usta bir vuruşla Rüştü'yü ters köşeye yatırdı. Burada hakemler ceza sahasına dalan oyunculara daha dikkat etmeleri gerekiyor.. Malesef topu Rüştü çelse arkasında 3-4 tane Beşiktaş'lı daha topa vurulmadan ceza sahasına hamle yapmıştı.
Delgado'ya sarı kart gösteren Cüneyt Çakır bana kalırsa en büyük hatayı burada Delgado'ya direk kırmızı kart göstermeyerek yaptı. Barış'ın ayak bileğine onu sakatlarcasına basan Degado sarı kartla ucuz kurtuldu. Degado iyi niyetli olabilir ama burada ki pozisyon Barış'ı sakatlayabilir derecedeydi. Neyseki Barış iyi kurtuldu.
İkinci yarı başladıktan hemen sonra zaten Delgado ikinci sarı kartını gördü. İtirazdan kart gösterdi hakem. Ben bu tip kartlara açıkçası gerek olduğunu düşünmüyorum. Çok ucuza veriliyor bu kartlar. Hakemlerin otoritesini sarsacak olarak nitelendiriliyor. Tamam hakemin kararını sorgulaması hoş birşey değil ama hakemlerimizinde oyuncularla diyolog kurması güzel olmaz mı, oyuncu eliyle kartı gösteriyor niye göstermedin diye tak al sana sarı kart! Bence bu kadar kolay olmamalı..
Bu karttan sonra Beşiktaş'ın dengesi bozuldu. İleri uca top taşıyan oyun kurucuları oyundan atıldı ve işler Galatasaray için daha kolaylaştı.
Cimbom'un 3.golüde bana kalırsa tam bir ustalıktı. Arda'nın dışarıya doğru koşusu ile arkasına 2 tane Beşiktaş'lıyı takıp ceza sahası orta koridorunu boşaltması Gökhan Zan'ın hatalı pozisyon tutuşu ve Lincoln'ün mükemmel pası ile Baros'un top kontrolü ve son vuruşu. Organize bakımdan çok hoşuma gitti.
Holosko'nun bu gole cevabıda güzeldi. Malesef kademe hataları Galatasaray'ın en büyük zaaflarından birisi. Holosko topu ayağına aldığı vakit gücü yettiğince onu durdurmak gerçekten çok zor. Al götür at mantığında etkili oyuncu, dar alanlarda çok iyi olmasada kaleyi karşısında gördüğünde çok sert vuruşla topu ağlarla buluşturdu. Burada top yanılmıyorsam Meira'nın ayağının ucuna çarptı ve De sanctis'in beklemediği noktaya gitti.. kontr-piyede bıraktı usta kaleciyi..
Ayrı bir parentez içerisinde Nonda'ya dikkat çekmek istiyorum. Çift forvet maça çıkan Galatasaray'da gizli kahramanlardan birisiydi. Çapraz koşular alan boşaltmaları topu ayağına aldığında oyunu organize etmesi için topu durdurması vb. çok yararlı işler çıkarttı. Bunun sayesinde Lincoln ve Baros'un ne kadar etkili olduğunu söylemeye bile gerek görmüyorum.
Ayhan ve Mehmet Topal'ın ortasahaya kattığı güçte görmezden gelinmez. Galatasaray Beşiktaş orta sahasından çok hızlı bir şekilde çıktı.
Kaleci de sanctis'in çevikliğide olağanüstüydü. Holosko ile karşılaştığında çalım yemesine rağmen topu takip etti ve Holosko'nun ayağından topu usta bir hamle ile yakaladı. Tabi Holosko'nun burada enerjisini tükettiğinide parantez içerisinde verelim. Güçlü bir Holosko olsaydı eminimki oradaki pozisyon daha farklı sonuçlanırdı.
Mustafa Denizli'nin dün geceki oyuncu değişikliklerine gelecek olursak Seric'i çıkarttı ve Bobo'yu aldı. Delgado'nın kırmızısı sonrası savunmayı üçlü kurdu. Bobo'yu ileri koydu.
Nobre'nin yerinede oyuna alarak orta alana Uğur İnceman'ı yerleştirdi. İleri uçta daha taze .. çok koşması için ve bana kalırsa daha teknik Bobo, orta alanda güçlü orta saha silahı İnceman değişiklikleri ile savunmada: Ekrem, Gökhan, Toraman, savunma önünde Zapo, Ortada Cisse, İnceman, Sol açık Tello, Sağ açık Holosko. İleride Bobo..
Daha sonra Ekrem Dağ yerine Serdar Özkan'ı taze kan olarak sokarak Zapo'yu geriye çekti ve Cisse savunma önüne gelerek orta alanda İnceman'ın yanına Serdar Özkan'ı yerleştirdi.. Ekrem Dağ iyi güçlü bir futbolcu fakat malesef Mustafa Denizli onu savunmada kullanıyor. Bana kalırsa Ekrem orta alanda daha etkili bir futbolcu. Bu diziliş ile gol arama çalışan Beşiktaş Galatasaray'ın yarattığı açık alanları esasta iyi yakaladı kale önünde karşılaşılan bir çok pozisyonda etkisiz kaldılar ve skora etki edecek bir son vuruş yapamadılar. Ceza sahası önünde Tello'ya Ayhan tarafından yapılan hareket sertti ve Beşiktaş bu serbest vuruşu dağlara taşlara gönderdi.
Galatasaray Beşiktaş'ın gol atacağım diye saldırması ile daha kontrollü daha topu ayağında tutan ve pas yapan bir görüntü çizdi. Ofana doğru atılan toplarda yakalanan pozisyonlarda cömertce harcandı.
Uğur İnceman'ın Lincoln tarafından ustaca çalımlanıp ceza sahasına sızması ve ardından İnceman tarafından geçmesine izin verilmeyerek yere indirilmeside çok açık penaltıydı ve hakemin gözünden kaçmadı. Bununla birlikte skor 4'e yükseldi.
Skibbe'nin Baros'u oyundan erken aldığını düşünüyorum. 79. Dakikada oyuna Sabriyi koyması tercih etmesiyle forveti tekledi ve gelebilecek Beşiktaş golünü engellemek maksadıysa savunmaya Barış'ı çekti. Galatasaray savunmada Hakan Balta, Servet, Meira, Barış.. Ayhan Mehmet Topal orta sahası sol açıkta Arda sağ açıkta Sabri orta ofans göbeğinde Lincoln ve ileri uçta Nonda tertibine döndü. Daha sonrasında alkışlatmak için Lincoln'ün yerine Mehmet Güven'i alarak son dakikalarda bu değişikliği yaptı.
Özetleyecek olursak Galatasaray usta ayaklarının becerisiyle maçı kazanmasını bilgi. Açıkçası dün gece 10 tane maç yapılsa %80'nini Galatasaray kazanırdı. Nitekim kağıt üzerinde gözüken skorada yansıdı
Last edited by Vieri : 22.Aralık.2008 at 16:55
Mustafa BudakTurksportal
"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"Bertolt Brecht
Bu arada YD nin şeref tribününde ettiği küfürler birçok yayın organında yer aldı.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
kart istemiyor fakat o hareketi yapması ne kadar doğru? madem böyle bir hareket yapacaksın ilk faulde zaten görmüşün sarı kartı orda yap, niye burada yapıyosun?
ilk hareketi sarı kart, ikincisinde ise öyle bir hareket yaptığı için sarı kart.
penaltılara gelince ikiside doğru, ilkinde direk ayağa müdahale var, ikincisinde ise Lincoln arkadan çekiliyor.
ilkinde nie yapmıyor ikincisinde nie yapıyor diyosun. 1. harekette sarı kartlık pozisyon yoktu cunku ondan bısey dememiştir 2. pozisyon zaten 10 saniye sonra geldi 2 kere yapıldı dio nie vermiosun diyo. Normal bisey demesi cunku 10sn icinde 2 kere faul yapılıyor ve oda sinirleniyor. Böyle pozisyonlar çok yaşantı ligde ama sarı kart gösterilmedi.
ne demek yani şimdi sinirlendi diye herşeyi yapması normal mi sence?
sinirlendikten sonra itiraz ediyor hakeme ve kart göster diyor. o eliyle ne demek isterse desin "kart göster" anlamında o hareketi yapmayacak. belli kurallar var ve uyguluyosun, bu kadar basit.
belki o hareketi yapmayıp sadece itiraz etse kart göstermeyecek hakem nitekimde itiraz edince hakem bişi demedi ne zaman el hareketini gösterdi o zaman kartı verdi.