Hakemin Delgado'ya verdiği sarı kart bence tamamen yanlıştı. Bizim hakemlerin hiçbir şey bildiği yok Allahtan sarı kart isteyene sarı kart vermeyi öğrenmişler de hakemlik yaptıkları zannediyorlar. İnsan biraz futbolcunun vücut diline bakar, zaten adam yabancı senle aynı dili konuşamıyor bari adamı anlamaya çalış. Adam isyan eder versene lan sarı kartı sen ne biçim hakemsin tarzında mimikler kullanır verirsin sarı kartı, ama her kart isteyene - ki Delgado bana ilk pozisyonumda verdin bunlara niye vermiyorsun diye ve aynı zamanda seviyesini koruyarak itiraz ediyorsa veremezsin. Maçı kaybettik diye söylemiyorum bunları Gs-Hacettepe maçında da çok kibar ve refleks bir şekilde kart istiyen Hacettepeli siyahi futbolcuyu attığı zamanda, hatta sanırım geçen seneydi Lugano'nun gözlük işareti yapıp da atıldığı Gs-Fb maçında da söylediğim için gönül rahatlığıyla söylüyorum. Lugano'nun acaba hakeme gözlük eline sözlük gibi bir olaydan haberi var mıydı yoksa hakemlerle konuşacak ortak bir dili olmadığında görmüyor musunuz demeye mi çalışıyordu o gözlük hareketiyle?

Beşiktaş maçı kaybetti, zaten maçtan önce kaybedeceğimize adım kadar emindim, formda bir Gs karşı kazanma şansımız yoktu, ama böyle olmamalıydı, yanlış bir kırmızı kart, atılan ilk gol Nobre'nin belediyeye atıp da sayılmayan golüyle aynı yani top Rüştü'nün eldivenleri altındayken dokunulan bir top, hakemin inceden inceye beşiktaş'ı doğramaları. Servetle Holosko omuzomuza mücadelede, Servet yıkılıyor, Holosko gole gidecek en azından büyük bir tehlike yaşatacak ama hakem düdük çalıyor, niye çünkü Servet güçlü dengeli bir adam eğer yere düştüyse kesin faul yapılmıştır. bu mu yani hakemlik?

Hakemler özellikle derbileri, atmosferi büyük maçları yönetmeyi bilmiyor, halbuki şu bir gerçektir ki büyük hakemler büyük maçlarda daha anlayışlı olurlar, futbolcunun piskolojisini anlamaya çalışırlar, bizim hakemlerin ipin ucunu kaçırmamak için yapabildikleri tek şey kart gösterip oyuncu atmak, halbuki derbi yönetiyorsun hakem abim, biraz anlayışlı ol, milyonlarca taraftarı olan camiaların maçı bu, büyük kitleler bu maçın sonucuna göre mutlu olup, üzülecek bunun farkında olan futbolcuların ne kadar stres altında olabileceğini anlamaya çalış, he top oynama gayesi içinde olmayan, başka hesapların peşinde olan bir futbolcu görürsen daha ilk yaptığı sert hareketinde at oyundan ona da eyvaallah ama biraz da top oynat, Servet Holosko mücadelesini devam ettir, futbolcuları atmaya değil oyunda tutmaya gayret et, hadi Nobre'nin adı çıkmış arada kaldığınız her pozisyonda Nobre'nin yani Beşiktaş'ın aleyhinde karar verip kurdulduğunuzu sanmanızı da bir yere kadar anlayabilirim ama geldiği günden bugüne bir yamuğu olmayan Delgado'yu da biraz anlamaya çalış.

Ondan sonra Beşiktaş bu maçı zaten kazanmayı haketmedi gibi yorumlara katılmıyorum, tekrar ediyorum maçtan önce Gs kazanır diyordum, ama yenilen ilk gol faul, ondan sonra beraberliği sağlıyorsun, cart penaltı, hadi tamam diyorsun 2.yarı yine 10 kişisin. Bıktım artık her derbi 10 kişi kalmaktan senelerdir aynı senaryo, ondan sonra 4-2 bittiğine Bjk sevinsin, fark yemediğine dua etsinmiş, ne olacaktı ne bekliyordun, sen Bjk nin yenilmesi için uygun ortamı hazırla ondan sonra Bjk nin yenmesini mi bekleyecektik.