Dun gecenin renkleri siyah ile beyazdi...

Yani Galatasaray ile Besiktas arasindaki fark siyah ile beyaz kadar buyuktu...

Teknik direktor ve kadrosu daha uyum icinde olan, oyun stiline daha uygun bir kadroya sahip olan takim Galatasaray'di...

Teknik direktoru esasinda defansta kontrollu ve hizli kontra hucum yapmaya uygun bir kadro kurmus Besiktas'in basinda ise bu oyun prensibinden hoslanmayan Mustafa Denizli vardi...

Siyah ile beyaz dedim ya zaten...

Besiktas'in son haftalardaki dususu kadar, Galatasaray'in son haftalardaki cikisi da bu nedenle supriz degil... Bu sezon Besiktas'in 4 buyuklerin diger ucune karsi tek bir avantaji vardi. Bu da basinda takimi cok iyi taniyan bir teknik direktore sahip olmasyidi. Besiktas yonetimi de sag olsun gidip kendi kendini imha etti... Belki de yillar sonra kazanacaklari sampiyonlugu elleri ile teslim etmek icin gerekli her seyi yaptilar...

Sezon baslamadan once bir sohbette sirasiyla sunlari dusundugumu soylemistim. Trabzon'un iyi kadro yarattigini ve sakatlik olmadigi surece iyi bir sezon gecirecegini. Fenerbahce'nin kadro derinligi az oldugu icin cok sorun yasayacagini ve en gec sezon sonunda yeni kadro kurmasi gerekecegini. Galatasaray'in 10. haftaya kadar Skibbe'nin sistemine alisana kadar sorun yasayacagini (defansif orta sahada olacak sakatliklari hesap etmemistim, beklentim Kewell/Lincoln/Baros uclusunun yasayacagi sakatliklardi). Besiktas'in ise iyi oyunculari oldugunu ancak bir yol bulup kendi kendini sabote edecegini dusundugumu soylemistim. En buyuk yanilgim Sivas oldu. Bu yanilgida da en buyuk hatam Bulent Uygun'un kendisini gelistirme yetenegi konusunda kendisine yeterince saygi duymamamdi. Ama ilk devre sonuna kadar Bulent Uygun bize sadece takimi yukariya cikartacak kadar yetenekli degil, orada tutacak kadar da yetenekli bir teknik direktor oldugunu gosterdi.

Neyse siyah ve beyaz'a geri donelim...

Macta verilen penaltilar beyazdi.. gayet dogru kararlardi. Keske butun hakemler bu tip pozisyonlari atlamasa, takimlarin kendi ceza sahalarina kumelenip sille tokat defans yapmasini da engellese.

Macta verilen kirmizi kart ise siyahti, ama bu konuda sucluyu hakem gostermek icin bence son 4-5 yildir olup bitenden haberdar olmamak gerek. Evet karar agir. Evet bu tip kartlarin verilmemesi gerek. Ama bu tip kartlari yillardir isteyen bu medya, bu taraftarlar (her takim icin gecerli) degilmiydi? Simdi verilmeye baslandi, cani yanan, oyuncusunu bu konuda kontrol edemeyen olmaz boyle kart deyiveriyor. Hadi son 2 yili Ingiltere'de gecirmis, Turkiye'de olup bitenden haberdar olmayan bir oyuncu Turkiye'de 10. macina cikiyor olur, bu hatayi yapar ve oyundan atilir. Bilmiyor, haberi yok, Turkiye'yi Ingiltere gibi saniyor deyip cikarsin isin icinden. Ama bu hakemlerin ve ozellikle bu hakeim bu kadar kolay kart verdiginden hic mi haberdar degil futbolcular?

Neyse...

Besiktas'i boyle gordukce ben uzuluyorum.. ama aklima Kayserispor, Sivasspor gibi takimlarin son yillarda yaptigi cikis aklima geliyor ve moralim biraz duzeliyor.

Dedim ya.. siyah ve beyaz...