Galatasaray
Beşiktaş
Beraberlik
Maçı izlemek için 7.5 lira verdiğimde seyir zevki yüksek bir maç izleyeceğimden hiç şüphem yoktu. O yüzden maç sonunda harcadığım paraya da kesinlikle acımadım.
Beşiktaş daha heyecanlı, Galatasaray daha rölantiydi ilk yarıda. Skibbe contain defending'i tercih etmişti. Galatasaray nitekim çok iyi kapandı ve Beşiktaş'a atılan gol dışında net pozisyon vermedi. Beşiktaş alan daraltmalı savunma uyguladı, rakibe baskı yaptılar ancak rakipte top taşıma yeteneği üstü düzey olan iki futbolcu bulunduğu için alan daraltmanın pek bir etkisi olmadı. Nitekim Galatasaray kontra ataktan pozisyon bile buldu ancak Lincoln değerlendiremedi.
Denizli hücum zenginliği açısından iyi bir Beşiktaş sürdü sahaya, hatta elindeki kadro ile yapabileceği en iyi şeyi yaptı ancak Beşiktaşlı futbolcular Galatasaray sahasındaki büyük boşlukları değerlendiremediler. Çünkü Galatasaray da alan daraltmalı savunmayı daha iyi yapan bir takım görüntüsünde. Özellikle Seric beni çileden çıkarttı. Orta açarken kafasını kaldırıp bakmıyor. Pek çok pozisyonda önünde 30 metrekarelik boş bir alan olduu halde top sürme becerisine sahip olamadığından süremedi. Ortaları da isabetsizdi.
Sağbek Barış'ı beğenmedim açıkçası. Beşiktaş solda çok büyük boşluklar buldu.
Galatasaray daha akıllı oynadı, Beşiktaş şanssızdı, bunlar maçın skorunu etkileyen faktörlerdi.
Delgado vücut dilinin kurbanı oldu. İyi Türkçe konuşabilseydi "Bana ilk faulümde kart gösterdin, bir de şunu yaptığına bak!" cümlesini kart işareti yapmadan söyleyebilirdi. Ben olsam kırmızı kart göstermezdim çünkü Delgado çok hırpalandı maç boyunca ve kart göster işaretini kastetmedi o hareketinde.
Servet'in golünü ben olsam ben de verirdim çünkü Nobre'nin sayılmayan golü bu gol yanında slow motion kalır. Ha gol kurallara aykırıdır derseniz, birşey diyemem.
Denizli takımda kalmalı bence. Devre arasında iyi bir revizyonla Beşiktaş çok daha başarılı olur. Hatta uzun vadede emanet etmek gerek Mustafa hocaya.
Skibbe'nin takımın savunma sistemi hususunda uzunca düşünmesi gerektiği aşikar diye düşünüyorum.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi