Sayfa 12 / 23 İlkİlk ... 2101112131422 ... SonSon
331 ile 360 arası toplam 679 sonuç

Konu: Beşiktaş JK

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

zaten bizim futbolcuların profesyonellikten anladıkları sadece kontrat uzatma dönemi yada transfer dönemi yaptıkları klişe açıklamalarda geçen 'sonuçta ben profesyonel bir oyuncuyum.. öyleyim böyleyim...' den ibaret. Profesyonellik bildiğim kadarıyla o işten kazanç sağlayan, para kazanan demek ama oyunda bu anlamda tabiki geçmiyor, bana göre profesyonellik yapmakta sorumlu olduğu görevleri ne derece yaptığı ve kendine nasıl baktığıdır. Antreman yapmakla, vucüdunu fit tutmakla ve kendine bakmakla sorumlusun, Sergen örneği mesela, kimse Sergen için iyi bir profesyoneldi diyemez, antremanları aksatan, kendine iyi bakmayan, kilo problemi olan bir insandı, o yüzden iyi bir profesyonel değildi ama kendisine sorsanız Beşiktaş'tan oraya, ordan buraya, Fener'e Galatasaray'a sonra tekrar Beşiktaş'a dönmesini hep profesyonellikle açıklar.

Sigara içmek bence profesyonellikle alakalıdır, Serdar Özkan için konuşmuyorum, düzenli sigara içen futbolcular için söylüyorum.
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

http://tr.wikipedia.org/wiki/Giuseppe_Meazza
    Ancak bugün rastlanmayacak birçok özel durum Meazza için geçerlidir. Bazı maçlara 5 dakika kala stada gelmesi ve milli takımda sigara içmesine izin verilmesi gibi.
    Abi bu nedenle Guiseooe Meazza'nın da profesiyonelliği düşüktür mü demeliyiz..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ben Meazza'nın futbolculuğunu, nasıl bir profesyonel olduğunu bilmiyorum, ama sigara içen birine tam profesyonel diyemem. sigara içmek profesyonelliği etkiler derken bunu kastettim, sigara içen kesinlikle profesyonel değildir demedim.

Oyundan örnek verecek olursak sigara içen birinin profesyonellğine 1 verelim demiyorum, sigara içmek profesyonellikle alakalıdır ve bu puanı düşürür, adam çok iyi bir profesyoneldir ama sigara içiyordur bu onun 20 olması gereken puanını düşürür, mesela 15-16ya.

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by koray_capello View Post
    ben Meazza'nın futbolculuğunu, nasıl bir profesyonel olduğunu bilmiyorum, ama sigara içen birine tam profesyonel diyemem. sigara içmek profesyonelliği etkiler derken bunu kastettim, sigara içen kesinlikle profesyonel değildir demedim.

Oyundan örnek verecek olursak sigara içen birinin profesyonellğine 1 verelim demiyorum, sigara içmek profesyonellikle alakalıdır ve bu puanı düşürür, adam çok iyi bir profesyoneldir ama sigara içiyordur bu onun 20 olması gereken puanını düşürür, mesela 15-16ya.
    Anladım abi teşekkürler doyurucu bir açıklama oldu..

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Sigara oLayı bence fazLa uzadı.

KaLa kaLa sadece sigara mevzusunu konuşmak mı kaLdı onu anLamadım ?

Ama garip oLan Korayın sigara içiyorsa adamın profesyoneLLiğini düşürürüm demesi. Aman BeşiktaşLı futboLcuLar dikkat edin sigara içerken yakaLanmayın Koray yakar vaLLa sizi. Zaten oyunda kavga gürüLtü değerLerinizi bir yere getittirdik. Bir de ProfesyoneLLiğiniz için uğraşmayaLım şurda
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Diyorum ya sigara örnekti... Bir tek sigara değil olay.
    Yapmayın allah aşkına Sigara içki içen futbolcuların futbolculuk sürelerine bakın içmeyenlerin sürelerine bakın. (tanju, george best - Bülent, Hakan)

Her gece tesislerde yatıp, güzel beslenip, güzel idman yapan genç futbolcumu bir yerlere gelebiliyor. Yoksa böyle ortamlarda kalıp böyle yedek kalan genç futbolcumu bir yerlere geliyor.

@Exiting: Sigarayla profesyonalliğin alakası; Senin gibi bir aile babası için hiç sorun değil ağabey iç. Profesyonal değilsin demez sana eşin Kokutma şuraları git dışarda iç der
    Ama yarın git SÜREKLİ (öyle 15 günde bir halı sahada oynamak değil) spor yapmaya kalk anlarsın.

Profesyonallik aldığımız parayı haketmek değil mi? Sigara içerek performansımızı düşürdüğümüzde profesyonal mi oluruz?

Zidane hayranıyımdır. Ben sadece son dünya kupasının son günlerinde içtiğini gördüm. (tabi bilmiyorum ne zamandır içtiğini, ama 3 günde yok etmez adamı sigara...)

@Baba hamdi: Tamamen kısaltma işareti yaparken yazılan bir yanlışlık o ağabey kusura bakma... (Yoksa ne haddime allah aşkına)
    Ekstradan "hocaları çalış daha yolun başındasın der,o ise gider hocam ne diyorsun sen der antremanlara gerekli özen göstermez ,kendini geliştirmez,disiplinsiz davranır,karşısındaki ya da takımdaki oyuncuları kötü duruma düşürecek tutum ya da davranışlarda bulunur,profesyonel olmamak budur."
    Sigara bir örnekti demiştim. Tırnak içinde belirttiğin diğer örneklerde Serdar için başka örnekler...(bana göre)
    Bol bol çay içsin abisi sigaranın etkisini öldürüyor Ben hayatımda sigara kullanmadım.Keşke kimse içmese, zaten işyerinde pasif içicilikten sigara içmiş gibi oluyorum o da ayrı bir konu

Bence biz mantık olarak gencecik çocukları çok çabuk zirveye çıkarıp anında da indiriyoruz.Profesyonelliğin ne demek olduğunu bile anlamıyorlar. Bir de tabi eğitim sistemimizle de alakalı. Bütün hocaları suçlamak benim haddime düşmez,belki uygulayan vardır ama madem Serdar'dan konuşuyoruz,örnek olarak Serdar 3 gol attırdı bir tanede attı bir maçta,bizim sistematik hep aynı " aslanım koçum işte bu".Tabi böyle deyince oyuncu kendini dünyanın hakimi He-Man zannediyor.Ama yabancı alt yapı hocalarının sisteminde oyuncu gider hocanın yanına,şişmiştir iyice.Ama olan nedir?Hoca gider oyuncusunun kulağını büker.Sen tamam güzel bunları bunları yaptın ama şu pozisyonda şunu yapmadın şurda hatalıydın,gol atmana rağmen en musait oyuncuyu düşünmeliydin açın çok dardı diye uyarılarda bulunur oyuncunun şişkinliği geri alınır. Sonra hepimiz izleriz bu çocuk 19 yaşında ama değme profesyonellere taş çıkarıyor diye.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

9.0.2'ye göre konuşuyorum.

Öncelikle Nobre oldukça gerçekci olmuş sadece tekniği 10 biraz düşük geldi bana...

BJK kadrosunda Ufuk Er diye biri var 26 yaşında bu kim? Bildigim kadarıyla Beşiktaş'ta böyle bir adam yok.

Batuhan'ın heading 10 düşük olmuş Batuhan'ın kafa vuruşları o kadar kötü degil bence.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by nekop View Post
    BJK kadrosunda Ufuk Er diye biri var 26 yaşında bu kim? Bildigim kadarıyla Beşiktaş'ta böyle bir adam yok.
    Veritabaninda olmasi gereken ama oyuna aktarilmamasi gereken 16 yas alti prof. olmus bir oyuncu. Yas 16 altinda oldugu icin dogum tarihi girilemiyor ve oyun bir yas yaratmis bu oyuncuya.

Bunun temizligini az once yaptim, bir kac takimda daha bu sorun olabilir.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Evet Fenerbahce'de de Huseyin Ruzgar var o da 13 yasinda gercekte... Peki biz ne yapicaz bu oyunculari silcez mi? Editor'den edit yapmaktan nefret ediyorum cunku macintosh kullaniyorum ve bazen garip garip seyler oluyor mesela tiklanmis seyler ortadan kayboluyor (wage increase gibi mesela unticked oluyor contract bilgilerine girince), oyunculara kadro numarasi veriliyor, vs....

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by licentia View Post
    Evet Fenerbahce'de de Huseyin Ruzgar var o da 13 yasinda gercekte... Peki biz ne yapicaz bu oyunculari silcez mi? Editor'den edit yapmaktan nefret ediyorum cunku macintosh kullaniyorum ve bazen garip garip seyler oluyor mesela tiklanmis seyler ortadan kayboluyor (wage increase gibi mesela unticked oluyor contract bilgilerine girince), oyunculara kadro numarasi veriliyor, vs....
    Simdilik bu oyuncular yokmus gibi davranin, zaten CA olarak cok dusuk degerde olduklari icin oyuna pek etki yapmazlar.

Ocak sonunda cikacak bir yama icin bu oyuncularin oyun ile gelen veritabanina eklenmemesini sagladim.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Dün bir kez daha farkına vardım ki Holosko ilk temas özelliği vasat altında olan bir futbolcu. Bunu daha evvel de belirtmiştim. Ayağına gelen topu kontrol etmekte güçlük çekiyor. Ya ayağından açıyor, ya doğru alamıyor, sorunlar yaşıyor.

Tam olarak verilen değeri bilmiyorum ama 9-10 uygun bir değer olur, tavsiye bâbında.
    Last edited by Ilhan : 23.Aralık.2008 at 02:00
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Doğru söylüyorsun İlhan düzelteceğim, ayrıca dün ben de bir çok şeyin farkına tekrar vardım, aslında farkındaydım da elim gitmiyordu indirime gitmeye çünkü puan verecek özellik bulamıyordum, Ca yı dolduramıyordum ama artık düşüreceğim, özellikleri de Ca ları da.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Doğru söylüyorsun İlhan düzelteceğim, ayrıca dün ben de bir çok şeyin farkına tekrar vardım, aslında farkındaydım da elim gitmiyordu indirime gitmeye çünkü puan verecek özellik bulamıyordum, Ca yı dolduramıyordum ama artık düşüreceğim, özellikleri de Ca ları da.
    Holosko hakkında düşünüyorsan Koraycığım, bir iki tavsiyem daha var.

Holosko mentali ortalama, tekniği ortalamanın biraz altında, fiziği gayet iyi bir oyuncu. Özellikle çok iyi hızlanıyor, denge özelliği çok iyi. Servet ile girdiği mücadelede ayakta kalması, hatta Servet'i düşürmesi bunun en basit ve en yakın örneği. Gücü görünüşüne göre iyi.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Holosko kimseyi düşürmedi.Servet topu alamayacağını anlayınca yattı.Holosko güçlü olmasının yanında hızından dolayı Serveti geçti.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by bjk_melo_151 View Post
    Holosko kimseyi düşürmedi.Servet topu alamayacağını anlayınca yattı.Holosko güçlü olmasının yanında hızından dolayı Serveti geçti.

Pozisyon kameralar sayesinde gayet net..

Holosko'nun bacaklarinin ne kadar acik..
    Servet'in bacaklarinin ise ne kadar bitisik oldugunu gormek icin durbun'e ihtiyac yok pekala

Holosko sag bacagini denge icin vucudundan aciyor
    Servet ise acamiyor

Servet dengesini kaybedip dusuyor
    Holosko ise ayakta kaliyor

Bu da ne demektir?

Holosko bu ikili mucadeleye vucut olarak hazir
    Servet ise hazir degil

Bu carpismayi Holosko bekliyor, Servet ise beklemiyor (veya Holosko'nun dengesinin bu kadar iyi oldugunu tahmin etmiyor)

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Bence HoLosko biraz da hırsından doLayı Serveti o pozisyonda geçti. Çok hırsLı bir oyuncu HoLosko. Maç başLamadan önce Formasında ki Beşiktaş ambLemini öpmesi, goLden sonra ki hırsLı sevinçLeri bunun göstergesidir.

O ana kadar bir kaç kez karşı karşıya kaLdıLar Servet iLe ve hepsinde Servete geçiLdi. O pozisyonda ise daha bir hırs iLe üstüne gitti Servetin ve Dengesini ve birazdan her zaman göstermediği fiziğini kuLLanarak ayakta kaLdı ve geçti. Tabi hakem de buna inanamadı ve kocaman Servet nasıL yıkıLır yahu deyip fauLü verdi.

Hırsın oyun içerisinde birebireLerde oyuncu geçmeye etkisi varmıdır biLmiyorum ama, HoLosko gerçekten azimLi ve hırsLı bir oyuncu. Boşuna demedim BJK takımın en iyi oyuncusu HoLosko dur. Onda ki hırs ve azim diğer oyuncuLarda azıcık oLsa Beşiktaş şimdi Ligde fark atmıştı.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Bence HoLosko biraz da hırsından doLayı Serveti o pozisyonda geçti. Çok hırsLı bir oyuncu HoLosko. Maç başLamadan önce Formasında ki Beşiktaş ambLemini öpmesi, goLden sonra ki hırsLı sevinçLeri bunun göstergesidir.

O ana kadar bir kaç kez karşı karşıya kaLdıLar Servet iLe ve hepsinde Servete geçiLdi. O pozisyonda ise daha bir hırs iLe üstüne gitti Servetin ve Dengesini ve birazdan her zaman göstermediği fiziğini kuLLanarak ayakta kaLdı ve geçti.
    Esasinda bu iki yazdigin celisiyor. Hirsli oyuncu her durumda gosterir o istegini, tum kapasitesini...

Tabi hakem de buna inanamadı ve kocaman Servet nasıL yıkıLır yahu deyip fauLü verdi.
    Yan hakemin bu nedenle faul verdigi tahminine kesinlikle katiliyorum.

Hırsın oyun içerisinde birebireLerde oyuncu geçmeye etkisi varmıdır biLmiyorum ama, HoLosko gerçekten azimLi ve hırsLı bir oyuncu. Boşuna demedim BJK takımın en iyi oyuncusu HoLosko dur. Onda ki hırs ve azim diğer oyuncuLarda azıcık oLsa Beşiktaş şimdi Ligde fark atmıştı.
    Tam olarak katilamiyorum.

Hirs bir yere kadar goturuyor seni. Organize degilsen (ki Denizli Besiktas'i izlemesi zevkli ancak organize degil) hep bir acik verir hata yaparsin. Ozellikle becerikli takimlara karsi. Besiktas'in ligin tepesindeki takimlara karsi kotu performansinin nedeni de esasinda bu bence.

Hirs/ruh yararli tabii. Ama bunun yararli oldugu takimlar ozellikle topu kullanmakta zorlanan takimlar. Bir oyuncu hic bir zaman toptan daha hizli kosamaz. Topu daha iyi kosturan takim, her zaman icin daha kalitelidir.

Besiktas'da topu iyi kosturan Delgado, Tello ve Cisse var. Gerisi topun pesinden kosan cinste oyuncular. Galatasaray'da topu kosturabilen oyuncular Meira, Ayhan, Lincoln, Arda, Baris, Baros. Iki takim arasindaki fark da buradan kaynaklaniyor zaten.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Beşiktaş ın en büyük sorunu orta sahada bir denge sağLayacak adamı oLmaması. Geçen yıLki LincoLn e bakıyoruz. Adam sürekLi geriye geLmek zorunda kaLıyordu, GS bir türLü tam bir istediği orta saha kurgusu iLe oynayamıyordu ve LincoLn çok zorLanıyordu. Şimdi ki Beşiktaş ta aynı. Beşiktaş çok kaLiteLi hücum hattına sahip ama onLar o kadar ekstra işLer iLe uğraşıyorLar ki yapması gerekeni yapamıyorLar. Beşiktaş ta iyi bir orta saha oLsa savunma ve ofans arasını iyi tutacak, akıLLı pasLar atacak DeLgado nun geri geLmesini sağLamayacak bir sistem oLsa Beşiktaş bu kadar zorLanmaz. GS iLe Beşiktaş ı ayıran en büyük faktör TopaL-Ayhan- Barış ve bir yanda Cisse-İnceman-Sivok organizasyonudur. Yoksa diğer yönden Beşiktaşın GS den daha eksik bir kaLır yanı oLmadığı gibi bence ofansif anLamda daha da zengin bir kadro yapısı vardır.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Holosko mu hırslı? (burdan hırstan kasıt ambition değil determination sanırım)

formasını öpmesi, gollerden sonra çok sevinmesi hırslı olduğunu göstermez.

önemli olan daha çok gol atmaya çalışıp, o amblemi daha çok öpmek için ne kadar çalışıp çabaladığıdır. takımda Serdar Kurtuluş, Bobo, Tello, Cisse gibi düşük determination'lı oyunculardan biri.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

HoLosko da mı hırs yok ? O zaman Beşiktaş takımında hırsLı oLan oyuncuLarı öğrenmek isterim açıkcası.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İbrahim Toraman ve hatta Nobre.

Delgado, Serdar Özkan, İbrahim Üzülmez, Ekrem Dağ bunlar de fena değiller. vasatın biraz üstündeler.

Zapo 17 determination ile geldi bize, henüz bu kadar kararlı, azimli olduğunu göremedim.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Zapo nun o değeri bende hakettiğini düşünmüyorum.

Ama HoLosko nun da Determination oLayında o kadar vasıfsız oLduğuna da katıLmıyorum. Adam iLLa maç içerisinde bağırıp çağırmasımı gerek, iLLa isyan mı etmesi Lazım her pozisyonda, HoLosko bu özeLLiğini farkLı şekiLde gösteriyor. Kızdığını beLLi etmeyen cinsten bir yapısı var. GaLatasaray maçında orta sahadan top geLmiyor diye kızıp savunmaya kadar rakibini iki kez takip etti, biri gereksiz bir penaLtı oLdu oLabiLir ama bu onun hırsLı oLmayan bir yapıda oLduğunu göstermez.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Holosko için mevcut determination 12, yabana atılacak bir rakam değil bence ideal bir rakam.

12 determination'lı bir adama hırsı yok diyemeyiz;

ama mantıken de agresifliği, cesareti, hatta çirkefliği bu kadar düşük olan bir oyuncuya da çok üst düzey bir determination veremeyiz, bunlar hep determination ile alakalı.

Nesil
    2003

Beşiktaş ın en büyük sorunu orta sahada bir denge sağLayacak adamı oLmaması. Geçen yıLki LincoLn e bakıyoruz. Adam sürekLi geriye geLmek zorunda kaLıyordu, GS bir türLü tam bir istediği orta saha kurgusu iLe oynayamıyordu ve LincoLn çok zorLanıyordu. Şimdi ki Beşiktaş ta aynı. Beşiktaş çok kaLiteLi hücum hattına sahip ama onLar o kadar ekstra işLer iLe uğraşıyorLar ki yapması gerekeni yapamıyorLar. Beşiktaş ta iyi bir orta saha oLsa savunma ve ofans arasını iyi tutacak, akıLLı pasLar atacak DeLgado nun geri geLmesini sağLamayacak bir sistem oLsa Beşiktaş bu kadar zorLanmaz. GS iLe Beşiktaş ı ayıran en büyük faktör TopaL-Ayhan- Barış ve bir yanda Cisse-İnceman-Sivok organizasyonudur. Yoksa diğer yönden Beşiktaşın GS den daha eksik bir kaLır yanı oLmadığı gibi bence ofansif anLamda daha da zengin bir kadro yapısı vardır.
    Cisse, Inceman, Sivok.. Bu oyuncularin birbirleri arasinda muthis fark var, hepsinin ayri bir rolu var diyebilirmiyiz? Birisini cikart, digerini koy ve benzer isleri yapiyor bu oyuncular.

Galatasaray'da uc oyuncunun rolleri ise farkli. Ayhan geriden top cikartan, oyun kuran, Lincoln/Arda/Kewell'in zorlandigi anda onlarda pas firsati veren, Topal geride olusan bosluklari tikayan, Baris ise ileride basan enerjetik ve ayni zamanda paslasmaya girebilen bir oyuncu. Inceman/Cisse/Sivok ne Topal kadar defansif, ne de Ayhan kadar ofansif. Ucu de Baris kadar enerjetik de degil. Yani Galatasaray'in uclusu birbirini tamamlarken, Besiktas'in uclusu hemen hemen ayni isleri yapiyor.

Ofansif acidan bakarsak Nobre/Bobo/Holosko/Delgado dortlusunun Baros/Kewell/Lincoln/Arda'ya karsi fiziksel avantaji kesin. Ancak teknik, yani birbirleri ile paslasma, birbirlerine pozsyon yaratma becerisine bakarsak Galatasaray'in dortlusu ile Besiktas'in dortlusu arasinda da buyuk fark var. Soylemek istedigim de bu. Yani CA olarak benzer cikabilirler, cunku Besiktas'in fiziksel, Galatasaray'in teknik meziyetleri on planda. Ama beceri olarak pekala fark var. Besiktas biraz rakibin hata yapmasina mahkum, Galatasaray ise organize bir takima karsi bile etkili olabilecek bir oyuncu grubu.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Holosko için mevcut determination 12, yabana atılacak bir rakam değil bence ideal bir rakam.

12 determination'lı bir adama hırsı yok diyemeyiz;

ama mantıken de agresifliği, cesareti, hatta çirkefliği bu kadar düşük olan bir oyuncuya da çok üst düzey bir determination veremeyiz, bunlar hep determination ile alakalı.
    Diğer dediğin değerLerde etkiLiyorsa o zaman hakLısın koraycım

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Cisse, Inceman, Sivok.. Bu oyuncularin birbirleri arasinda muthis fark var, hepsinin ayri bir rolu var diyebilirmiyiz? Birisini cikart, digerini koy ve benzer isleri yapiyor bu oyuncular.

Galatasaray'da uc oyuncunun rolleri ise farkli. Ayhan geriden top cikartan, oyun kuran, Lincoln/Arda/Kewell'in zorlandigi anda onlarda pas firsati veren, Topal geride olusan bosluklari tikayan, Baris ise ileride basan enerjetik ve ayni zamanda paslasmaya girebilen bir oyuncu. Inceman/Cisse/Sivok ne Topal kadar defansif, ne de Ayhan kadar ofansif. Ucu de Baris kadar enerjetik de degil. Yani Galatasaray'in uclusu birbirini tamamlarken, Besiktas'in uclusu hemen hemen ayni isleri yapiyor.

Ofansif acidan bakarsak Nobre/Bobo/Holosko/Delgado dortlusunun Baros/Kewell/Lincoln/Arda'ya karsi fiziksel avantaji kesin. Ancak teknik, yani birbirleri ile paslasma, birbirlerine pozsyon yaratma becerisine bakarsak Galatasaray'in dortlusu ile Besiktas'in dortlusu arasinda da buyuk fark var. Soylemek istedigim de bu. Yani CA olarak benzer cikabilirler, cunku Besiktas'in fiziksel, Galatasaray'in teknik meziyetleri on planda. Ama beceri olarak pekala fark var. Besiktas biraz rakibin hata yapmasina mahkum, Galatasaray ise organize bir takima karsi bile etkili olabilecek bir oyuncu grubu.

ŞöyLe bir sonuçta çıkarabiLiriz o zaman. Beşiktaş orta sahasında bu adamLardan birisi oLmadığı zaman Beşiktaş ne bu kötü oynadığı oyundan daha kötü oynar ne de daha iyi oynar, aynı şekiLde de forvet hattında ordaki oyuncuLardan hangisi oynarsa yine rakibini yıpratan, her an tehLike yaratacak oyununu da sergiLer. Ama GaLatasaray için bunu diyemeyiz. Orta sahada ki isimLerden birisi oLmasa GaLatasaray orta sahası sıkıntıya düşer, yine aynı şekiLde hücum hattında da birisinin oLmaması yine GaLatasarayı etkiLer. MeseLa KeweLL yoktu Beşiktaş maçında herkes GS farkLı kazandı diye bunu etkiLemediğini sanabiLir ama GS nin KeweLL i ne kadar aradığını da gördük. BöyLe bir fark ta var diyebiLiriz iki takım arasında.

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Beşiktaş'a De Rossi,Pirlo,Fabregas,Gago vb. yetenekte (çalışkan,pasları iyi,teknik) oyuncu gerekiyor. Eskilerden benzer yetenekte olan Giunti vardı.Ondan sonra gelenlerin (Kleberson,Ricardinho,Cissé) benzer yanları bile yok.

Nesil
    2003

ŞöyLe bir sonuçta çıkarabiLiriz o zaman. Beşiktaş orta sahasında bu adamLardan birisi oLmadığı zaman Beşiktaş ne bu kötü oynadığı oyundan daha kötü oynar ne de daha iyi oynar, aynı şekiLde de forvet hattında ordaki oyuncuLardan hangisi oynarsa yine rakibini yıpratan, her an tehLike yaratacak oyununu da sergiLer. Ama GaLatasaray için bunu diyemeyiz. Orta sahada ki isimLerden birisi oLmasa GaLatasaray orta sahası sıkıntıya düşer, yine aynı şekiLde hücum hattında da birisinin oLmaması yine GaLatasarayı etkiLer. MeseLa KeweLL yoktu Beşiktaş maçında herkes GS farkLı kazandı diye bunu etkiLemediğini sanabiLir ama GS nin KeweLL i ne kadar aradığını da gördük. BöyLe bir fark ta var diyebiLiriz iki takım arasında.
    Orta sahada oyuncu olmayinca tabii Galatasaray zorlaniyor. Ama zorlanmasi defansif yonden, ofansif yonden degil. Topal ve Baris eksikse sorun oluyor. Ama Ayhan'in eksikligini Mehmet Guven pas dagitimi ile asagi yukari kapatabiliyor. Lincoln/Kewell/Arda uclusunden sadece ikisi olsa yine Galatasaray etkili. Baros'un olmamasi sorun yaratir cunku Galatasaray ayni oyunu oynayamaz cunku Baros'un oyun zekasi ve teknigi Nonda ve Umit Karan'da yok.

Besiktas'da ise oyuncular birbirne yakin kalitede ama o kalite de yuksek duzeyde degil. Kalite seviyesi Galatasaray ile asagi yukari ayni diyebilecegimiz seviyede de degil. Besiktas cok mucadele etse, butun oyuncular olumune kossa ve Besiktas sampiyon olsa bile oyuncularin teknik kapasitesinin cok sinirli oldugu gercegi degismeyecek. Tipki bu gercegin Galatasaray'da gecen sezon bariz oldugu gibi.

Bu nedenle Besiktas'in cok transfer yapmadan daha uste cikma ihtimali de yok cunku tek tip oyuncularla dolu. Kontra atak oynamasina izin verecek takima karsi Besiktas dogru taktik ile oynatilirsa eger etkili olur su asamada. Ama rakibin kilidini paslasarak acamaz. Belki asagilamak gibi gelecek ama Besiktas'in kurdugu takim bir Anadolu takimi gibi oynamak icin kurulmus bir takim. Ertugrul Saglam/Sinan Engin boyle tercih etmis. Rakibi kendi yari sahasinda kilitleyecek, hizli ataklarla rakibin zaaflarini kollayacak. Bunun icin de Bobo, Holosko, Serdar, Delgado dortlusu yararli bir 4'lu. Bir Dinamo Kiev'i hatirlayin, bir Metalist Kharkiv'i hatirlayin.. iste bu tip bir takim olmasi icin kurulmus bir takim Besiktas.

Bu takim top yapmayi becerecek takimlara karsi cok yardimlasma, cok adamla savunma yaparak rakibi zorlayacak bir takim olarak yaratilmis bir takim. Forvetleri de buna uygun. Her ne kadar orta sahasi ve defansi o tip bir orta saha o tip bir defans olmamasina ragmen.

Simdi bu takimdan ileride pas yapmasi bekleniyor. Besiktas ise bunu yapamiyor. Puan ustune puan kaybediyor. Ozellikle iyi pas yapabilen takimlara karsi. Simdi bana Sivas ile Besiktas'in veya Trabzonspor ile Besiktas'in farkini anlatin desem bir Delgado cikar ortaya. Asagilamak olarak gormeyin. Gercekten teknik kapasite olarak arada fark o kadar az. Fiziksel olarak da az fark var. Ama Sivas tepeye oynar cunku Sivas bir Besiktas gibi rakipleri tedirgin eden bir isim degil. Rakiplerin cok konsantre olmasini sadece isim ile saglayan bir takim degil. Ertugrul Saglam'in, hatta Besiktas yonetiminin fark etmedigi de bu. Bunun farkinda olan sadece Mustafa Denizli. Ancak o da elinde ne varsa onunla calismak durumunda.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ömer Abi yaptığın yorumlara tamamen katılıyorum, benim anlatmakta zorluk çektiğim şeyleri çok güzel anlatmışsın. Ben bu kadar açıklayıcı konuşamıyorum maalesef.

Beşiktaş'ın son haftalardaki kötü performansı, üst sıralardaki tüm takımlara kaybetmesi yapmak istediğim değişiklikler için beni cesaretlendirdi. Ortaya çıkacak oyuncu Ca'larına ve takım ortalamasına kimselerin itiraz edebileceğini sanmıyorum.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

SöyLenenLere Kısmen katıLıyorum. En katıLdığım nokta ise Sivas ve Ankara ya karşı oynayan rakipLer haLa bu iki takımın gücünün farkına varamadıLar ve onLarı sıradan bir rakip gibi görüp hazırLAndıkLarı için bu takımLarda rahat kazanıyorLar. Ha Beşiktaşı yeniyorLar, ekstra motivasyon iLe.

Ama oLaya şöyLede bakmak gerek. Takımın bu haLde oLmasının sebebi takımda ki oyuncuLarmıdır yoksa sistem ve hocaLarmıdır. Bence sistem ve hocaLardır. GeLen hocaLarın takımı tanıyamaması ve takımı kuran hocanın da kafasına göre bir sistem beLirLemeden transferLer yapmasıdır.

Mustafa DenizLi nin en büyük hatası kuruLu bir takım üstüne kendi sistemini monte etme çabası oLmuştur. ErtuğruL sağLam ın oynattığı sistem iLe kendi sistemi arasında dağLar kadar fark ortaya çıkıyor. SağLam ın sistemine takım yeni adapte oLmaya başLamış iken şimdi yeniden bir sisteme adapte oLmak ta oyuncuLarı ne kadar da oLsa etkiLer diye düşünüyorum. Beşiktaş bir 4231 oynasa ya da en kötü bir 433 sistemi iLe oynasa bu kadar kan kaybetmezdi. Ama DenizLi nin sürekLi kendi biLdikLerini kendi sistemini takıma otutturma çabası da bu sonuçLarı getirdi. Ve en şansız tarafı da bunu en zor fikstür de uyguLamaya çaLıştı. ErtuğruL haLa başarıLı sayıLıyor çünkü DenizLi nin oynadığı rakipLerLe oynamadı, Ligin sıradan ve iddaasız takımLarını ezdi geçti. Ama onun yapmak istedikLeri de ne yazık ki uzun vadede Beşiktaş ı başarıya götürecek hareketLEr değiLdi. En baştan transfer de ki yaLnış seçimLer ki bunda Yönetimin payı çok büyük. ErtuğruL sağLam şu anda Leverkusen de oynayan KadLec i defaLarca istedi yönetim tuttu ona Seric gibi bir ismi getirdi.

Beşiktaş ta ki durum biraz karışık. AnLatmak istediğim oLay bu. Yani bir takım başarısızdır kadrosu çok kötüdür, iyi top oynamaz tamamdır. Ama Beşiktaş farkLı. Yönetimden, teknik heyetine kadar kompLe herkes başarısız. Buda zincirLeme herkesi etkiLiyor doğaL oLarak. Yoksa kadro oLarak iyi bir kadrosu, potansiyeLi oLan bir kadrosu oLduğunu kimse inkar etmiyor, sezon başında hatta herkes bu takım herkesi süpürür Şampiyon oLur diyordu.

Beşiktaş ın başarıLı oLması için o kadar çok şey değiştirmesi gerekiyor ki bu sadece bir kaç oyuncu aL ver, ya da hoca gönder başkasını getir iLe bitmez. Ama şu da var ki Beşiktaş her zaman Beşiktaştır. Kimse ikinci yarı çıkıpta arka arkaya 10 maç kazanamayacağının garantisini veremez. Geçmiş dönemLerde de örneği var en kötü zamanımızda BrigieL iLe en verimsiz kadro iLe üst üste kazanma rekoru kırdıLar. BöyLe bir durum var.

Nesil
    2003

Ama oLaya şöyLede bakmak gerek. Takımın bu haLde oLmasının sebebi takımda ki oyuncuLarmıdır yoksa sistem ve hocaLarmıdır. Bence sistem ve hocaLardır. GeLen hocaLarın takımı tanıyamaması ve takımı kuran hocanın da kafasına göre bir sistem beLirLemeden transferLer yapmasıdır.
    Onemli olan takimin hali degil.

Onemli olan radikal bir taktiksel degisime kadronun nasil reaksiyon gosterdigi.

Bugun Galatasaray'in taktigini koy Besiktas'a, Besiktasli oyuncular cuvallar.

Ama Denizli'nin Besiktas'da denedigi taktigi ver Galatasaray'a. Hatta Ertugrul Saglam'in taktigini ver Galatasaray'a. Galatasaray yine rakiplerini teker teker yenebiilir. Kewell/Baros daha az forma giyer ama onlarin yerine oyunda yer alacak Umit Karan, Nonda, Baris hatta sakat olmasa Hasan Sas gibi oyuncular gosterilmesi gereken mucadeleyi ortaya koyarak o taktigin etkili olmasini saglar.

Ama bu taktikle Galatasaray Avrupa'da nal toplar. Aci gercek de bu. Gecen sene Helsingborg, Bordeaux, Leverkusen maclarinda bunu cok net bir sekilde de gorduk. Ayaginda top tutamayan oyuncular, topu etkili kullanamayan oyuncularla ancak bir yere kadar gidiliyor. Bu oyuncularin muazzam mucadelesi olursa Turkiye'de sampiyon olabiliyorsun ama.

Denizli de istiyor Besiktas'in Galatasaray gibi (ve hatta Fenerbahce gibi) topa hakim olmasini. Ama olmuyor iste. Futbolcularda o teknik beceri yok. Ustelik ne Fenerbahce ne de Galatasaray oyle muazzam teknik diyebilecegimiz takimlar da degiller (yani bekinden forvetine kadar her mevkiide cok teknik oyuncularin oldugu birer takim degiller).
    Last edited by perpetua : 23.Aralık.2008 at 18:10

Sayfa 12 / 23 İlkİlk ... 2101112131422 ... SonSon

Mesaj Yetkileri