Sayfa 8 / 32 İlkİlk ... 67891018 ... SonSon
211 ile 240 arası toplam 951 sonuç

Konu: Fenerbahçe SK

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Kendi hatamı yazayım..

Oyunu açanlar, editörden Fenerbahçe'deki Nuh Aşkın'a left foot:20, right foot:8 girebilirsiniz kendi oyununuz için.Kendi databaseimi gece yarısı, 05:30'da teslim ettiğim için girdiğim ayarı silmişim ne hikmetse.

Bu aralar yine tansiyon sorunum başladı, iş stresinden tansiyonum oynuyor, geç cevap verirsem kusura bakmayın.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006

gecmis olsun =)

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Gökhan ve Güiza'nın hızlarının artırılması gerektiğini düşünüyorum. Selçuk'un da passingi 12-13 olsun artık çünki sürekli oynamaya başladığından beri gözle görülür gelişme var..

Edit: Semih Şentürk kesinlikle daha iyi olmalı. Umut Bulut'un bitiriciliği 16 iken Semih 15.

Semih Şentürk geçen sene 10 taneden fazla kafa golü attı, Headingi kesinlikle 17-18 olmalı. Uzun şutu arttırılmalı, sol ayağı güçlü olmalı. ( Bkn: 2007-2008 sezonu deplasmandaki Gençler maçı ve milli takımın çek cumhuriyeti maçı golleri )

Semih Şentürk mental özellik olarak Türkiye'nin en iyi oyuncularındandır. Bu özelliklerinde de iyileştirilme yapılmasını umuyorum..

Artık bunları söylemek için çok geç 9.0.2 çıktığı için sanırım ama yine de içimde kalmasın...
    Last edited by S4mp1y0N : 22.Aralık.2008 at 17:55

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

Quote Originally Posted by S4mp1y0N View Post
    Gökhan ve Güiza'nın hızlarının artırılması gerektiğini düşünüyorum. Selçuk'un da passingi 12-13 olsun artık çünki sürekli oynamaya başladığından beri gözle görülür gelişme var..

Edit: Semih Şentürk kesinlikle daha iyi olmalı. Umut Bulut'un bitiriciliği 16 iken Semih 15.

Semih Şentürk geçen sene 10 taneden fazla kafa golü attı, Headingi kesinlikle 17-18 olmalı. Uzun şutu arttırılmalı, sol ayağı güçlü olmalı. ( Bkn: 2007-2008 sezonu deplasmandaki Gençler maçı ve milli takımın çek cumhuriyeti maçı golleri )

Semih Şentürk mental özellik olarak Türkiye'nin en iyi oyuncularındandır. Bu özelliklerinde de iyileştirilme yapılmasını umuyorum..

Artık bunları söylemek için çok geç 9.0.2 çıktığı için sanırım ama yine de içimde kalmasın...

Fikirlerinizi belirtmek icin hicbir zaman gec degil. Ayrica Subat baslari gibi herhalde bir yama daha cikacak ve yapilmasi gereken degisiklikler varsa o yama icin yapilacaktir.

Nesil
    2006

Semih'in bitiriciliği az değil mi? Daha yüksek olması gerektiğine inanıyorum. Güiza'nın ise biraz daha düşmesi gerekiyor. Selçuk'un ise kafası mutala artamlı...

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Alex'in takim oyunu birden bire nasil 10 puan düser )) bence biraz anormal olmus.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Jay CutLer View Post
    Alex'in takim oyunu birden bire nasil 10 puan düser )) bence biraz anormal olmus.
    Yuksek takim oyunu ile, mac motoru icinde yapmamasi gereken seyleri yaptigi icin.
    Last edited by perpetua : 23.Aralık.2008 at 12:25

Nesil
    2007
    Yer
    Lefkoşa

Quote Originally Posted by Photograph View Post
    Semih'in bitiriciliği az değil mi? Daha yüksek olması gerektiğine inanıyorum. Güiza'nın ise biraz daha düşmesi gerekiyor. Selçuk'un ise kafası mutala artamlı...
    Güiza son derece bitirici bir oyuncu. Tek eksikliği konsantrsayon ve soğuk kanlılık O özellikleri olsa geçen sene la ligada -abartmadan söylüyorum- 40 golü geçerdi.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by Anders View Post
    Güiza son derece bitirici bir oyuncu. Tek eksikliği konsantrsayon ve soğuk kanlılık O özellikleri olsa geçen sene la ligada -abartmadan söylüyorum- 40 golü geçerdi.
    Sonuçta ilk yarıda kaçırdığı goller ortada, her oyuncunun atabileceklerini kaçırdı.

R.Carlos'un ise frikikleri hiç kaleyi tutmuyor ama; Carlos'un frikiklerinden Fenerbahçe gol bulabiliyor. Belki frikikler gol olmuyor ama hızlı gittğinden kaleciden dönebiliyor. Birde Fenerbahçe'nin duran top etkinliği artması gerekiyor. Korner'de çok az gol oluyor.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

bence kornerlerden asiri derecede gol oluyor Fenerbahce ile alakasi yok fakat 2 macta bir sürekli kornerlerden atilan gollerle kazaniyorum.. sende kornerlerden gol olmamasi ilgin..

Nesil
    2007
    Yer
    Lefkoşa

Sonuçta ilk yarıda kaçırdığı goller ortada, her oyuncunun atabileceklerini kaçırdı.

R.Carlos'un ise frikikleri hiç kaleyi tutmuyor ama; Carlos'un frikiklerinden Fenerbahçe gol bulabiliyor. Belki frikikler gol olmuyor ama hızlı gittğinden kaleciden dönebiliyor. Birde Fenerbahçe'nin duran top etkinliği artması gerekiyor. Korner'de çok az gol oluyor.
    Evet. Sorunda o zaten. Kaleciyle karşı karşıya kalırken gereksiz heyecan yapıyor ve çok rahatlıkla atabileceği poziyonları harcıyor. Poziyonları değerlendiremeyince üzerinde baskı hissediyor vs. vs

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Çok gol kaçırmış olabilir ama bu ligte kimsenin yapamayacı son vuruşu yapıp gollerde attı.
    Bkz: Kocaelispor maçı, Beşiktaş maçı...
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    Lefkoşa

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Çok gol kaçırmış olabilir ama bu ligte kimsenin yapamayacı son vuruşu yapıp gollerde attı.
    Bkz: Kocaelispor maçı, Beşiktaş maçı...
    + Gençlerbirliği maçı, Euro 2008'de Rusya'ya attığı gol. Attığı gollerde öyle boş beleş goller değil.

Nesil
    2003

Guiza'nin fiziksel ozelliklerinde biraz sorun var bence. Jumping, Acceleration, Strength, balance hep 1-2 puan dusebilecek ozellikler.

Bir de movement bence balta yiyebilir. Topsuz kosular cok yapiyor ama bu kosularin ne kadar etkili oldugu tartisilabilir (yani movement'dan ziyade work rate yuksek). Veya Fenerbahceli oyuncularin pas atma becerisini sorgulayabiliriz. Ama bence tek ayakli oldugu icin sorun off the ball'da. Sagdan sola kosu yaptigi zaman cok etkisiz cunku sol ayagi da yok denilecek kadar az.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ancak momaventi sayesinde de bu ligte en çok pozisyona giren adam Güiza. Bu konuda sana katılmıyorum şef. Tek ayaklı olduğu için soluna gelen pozisyonları zaten kaçırıyor. (Gerçekte) Oyunda da bu böyle olmalı.
    Ama off the ball konusunda çok iyi. Çok pozisyona giriyor zira.
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

Pozisyona girmesi zaten supriz olmaz Fenerbahce'de.

Bu pozisyonlar ne kadar etkili pozisyonlar ondan emin degilim. Zaten sut cekmeye de acele ediyor biraz.. Kafa karistirici bir paradox Guiza bence simdiye kadar..

Nesil
    2006

bana gore guiza icin simdiden bir tespite varmak erken.en az yarim sene daha izleyip ondan sonra yapilan yorumlar daha saglikli olacaktir. belki su zamana kadar kacirmistir cok kolay pozisyonlari ama belkide ikinci yari hepsini atip 15 gol barajini gececektir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Pozisyona girmesi zaten supriz olmaz Fenerbahce'de.

Bu pozisyonlar ne kadar etkili pozisyonlar ondan emin degilim. Zaten sut cekmeye de acele ediyor biraz.. Kafa karistirici bir paradox Guiza bence simdiye kadar..
    Kesinlikle kafa karıştırıcı olduğuna inanıyorum. Birde oyunda olmayan ama gerçekte kesinlikle çok etkili olan öz güven meselesi var. Mesela bir santrafor bir gol kaçırıp özgüveni sarsıldımı o maç bir çok kaçırmayacağı golü kaçırabiliyor (en baba örnek Hakan Şükür)
    Tam tersi de olabiliyor tabi. İyi başlayıp iyi gitme...

Bence Güiza önemli bir özgüven sorunu yaşıyor. Birde hakikatten tek forvette çok yoruluyor sağa sola giderken. O yüzden son vuruşları yeterince güçlü olmuyor. Son pozisyonlarda yeterince sağlam olamıyor.

Tabi Fenerbahçe'de de olsa. Bir Semih onun kadar pozisyona giremiyor. Baroş dahi onun kadar pozsiyona giremiyor. O çok giriyor, çok kaçırıyor.
    Fikirlerim burada

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Guiza'nin fiziksel ozelliklerinde biraz sorun var bence. Jumping, Acceleration, Strength, balance hep 1-2 puan dusebilecek ozellikler.

Bir de movement bence balta yiyebilir. Topsuz kosular cok yapiyor ama bu kosularin ne kadar etkili oldugu tartisilabilir (yani movement'dan ziyade work rate yuksek). Veya Fenerbahceli oyuncularin pas atma becerisini sorgulayabiliriz. Ama bence tek ayakli oldugu icin sorun off the ball'da. Sagdan sola kosu yaptigi zaman cok etkisiz cunku sol ayagi da yok denilecek kadar az.
    Acceleration ve movement konusunda katilmiyorum. Ozellikle movement ozelligini sorun olarak gorunmesinin dedigi seninde soyledigin gibi iyi paslar alamamasindan kaynaklaniyor. 5 Yedigimiz arsenal macin en cok beslendigi macti, defansin arkasina iyi kosular yapti alexte iyi paslar verdi ama degerlendiremedi. Maclari stadda izledigim icin daha rahat gorebiliyorum bu kosularini.

Hizlanmasinda da sorun yok ama strenght ve balance ozellikleri bencede dusmeli

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Jesus_FB View Post
    Acceleration ve movement konusunda katilmiyorum. Ozellikle movement ozelligini sorun olarak gorunmesinin dedigi seninde soyledigin gibi iyi paslar alamamasindan kaynaklaniyor. 5 Yedigimiz arsenal macin en cok beslendigi macti, defansin arkasina iyi kosular yapti alexte iyi paslar verdi ama degerlendiremedi. Maclari stadda izledigim icin daha rahat gorebiliyorum bu kosularini.
    Tamamen soguk kanlilik yani..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Tamamen soguk kanlilik yani..
    Şef soğukkanlı olmayan bir adam Beşiktaş derbisinde o dakikada yani skor eşitken o vuruşu dener mi hiç?
    Fikirlerim burada

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Şef soğukkanlı olmayan bir adam Beşiktaş derbisinde o dakikada yani skor eşitken o vuruşu dener mi hiç?
    Neden denemesin ki? Gecenlerde, hangi mac emin degilim, soluna gelen topu istop edip duzgun vurus yapmak varken kotu vurus yapmasini (hangi mac hatirlamiyorum ama kalenin ustunden vurmustu - daha once benzerini Galatasaray macinda da yapmisti) az soguk kanlilik olarak mi, yoksa zayif ilk temas olarak mi degerlendirmek lazim? Bir yandan sut cekmeyi aceleye getirdi diyebiliriz. Ote yandan ilk temasi zayif oldugu icin mecburen tek vurus yapma ihtiyaci duyuyor diyebiliriz.

Quote Originally Posted by Jesus_FB View Post
    nedense bizim takima gelen yabanci golculer sogun kanliligini yitiriyor
    Selcuk'da pas yapamiyor zaten.. Acaba bunun Aziz Yildirim ile bir alakasi olmasin. Ne bileyim mac oncesi motivasyon falan yapiyordur belki..
    Last edited by perpetua : 17.Mart.2009 at 21:44

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Valla şef her futbolcu deneyemez. Türkiye'de bir derbide top önünde süratle ilerlerken o aşırtmayı denemeye cesaret edemez.

Van Hoijdonk, Anelka falan soğukkanlıydı bu arada... Fenerbahçeyle bir alakası olduğunu sanmıyorum.

Çok geniş alanda çok az kişiyle hücüm yapıyor Fenerbahçe. Bu da o mevkiide tek başına kalan Güiza'yı haddinden fazla yoruyor. Bence çok gol kaçırmasının nedeni bu yorgunluk...

Peki karar verme gol kaçırmayı ne derecede etkiler şef?
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006

Hareketlilik konusunda, Türkiye'de kimse Güiza'nın eline su dökemez. Etkilide olsa, etksizde yaptığı deparlar ve uyguladığı pres onun ne kadar hareketli olduğunu gösteriyor. Top dışarı çıkarken yetişemiyeceğini bilse bile koşan bir isim.

Hareketlilik konusunda, Türkiye'de kimse Güiza'nın eline su dökemez. Etkilide olsa, etksizde yaptığı deparlar ve uyguladığı pres onun ne kadar hareketli olduğunu gösteriyor. Top dışarı çıkarken yetişemiyeceğini bilse bile koşan bir isim.
    birazda bu yüzden gol kaçırıyor zaten.yetişemeyeceği toplara koşmasından gereksiz yere pres yapmasından dolayı çok yoruo kendisini ve belli süre sonra buda yakaladığı pozisyonlarda doğru karar verememesini/verse bile yorgunluğundan dolayı bunları becerememesine neden oluyor.

geçen seneki gollerine bakın bir çoğu ceza sahası içinde buluşupta gol yapılmış pozisyonlar.

guizanın çok gol kaçırması onun yanlış kullanımıyla alakalı.Guiza ileride hakan şükür gibi kullanılmaya çalışılıo ama guiza öyle bi oyuncu değil. ona ceza sahasında topu ver iğne deliğinden gol atsın.40 mt top sürüp gol atabilecek bi oyuncu değil guiza...çok yalnız kalıo ilerde..

yanında bi oyuncu daha olsun guiza çok daha etkli olacaktır.özelliklede bu isim semih olursa...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by baristayfur View Post
    birazda bu yüzden gol kaçırıyor zaten.yetişemeyeceği toplara koşmasından gereksiz yere pres yapmasından dolayı çok yoruo kendisini ve belli süre sonra buda yakaladığı pozisyonlarda doğru karar verememesini/verse bile yorgunluğundan dolayı bunları becerememesine neden oluyor.

geçen seneki gollerine bakın bir çoğu ceza sahası içinde buluşupta gol yapılmış pozisyonlar.

guizanın çok gol kaçırması onun yanlış kullanımıyla alakalı.Guiza ileride hakan şükür gibi kullanılmaya çalışılıo ama guiza öyle bi oyuncu değil. ona ceza sahasında topu ver iğne deliğinden gol atsın.40 mt top sürüp gol atabilecek bi oyuncu değil guiza...çok yalnız kalıo ilerde..

yanında bi oyuncu daha olsun guiza çok daha etkli olacaktır.özelliklede bu isim semih olursa...
    Tebrikler güzel yorum. Hakan Şükür dışında da katılıyorum. Eline sağlık.
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bana görede çok beleşçi bir oyuncu Güiza. Ne kadar koşuyor olsada sizlerin belirttiği gibi(bu iyi bir şey) ama bana beleşçi ve çok iyi bir bitirici bir oyuncuymuş gibi gelliyor geçen sene attığı bütün golleri seyrettim ya kaleciden top dönmüş bomboş kale, ya top bir şekilde önünde düşüyor, ve ya çok güzel bir pas alıyor. Ve bunları gole çeviriyor Bitiricilik bu yüzden yüksek sanırım off the ball da öyle. Ama yarı beleşçiliği yansıtılırmı oyuna bilemeyeceğim
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Hayır, kesinlikle değil.Güiza'nın tüm koşuları defansın boşta kaldığı yerlere, ayrıca defansın arkasına da çok iyi sarkıyor.Pozisyonların nasıl geleceğini bildiği için daha önceden iyi pozisyon alıyor, her atılan topta ters hamle ile rakibi zor durumda bırakıyor ama tek ayaklı oluşu dribblingi iyi yapmasını engelliyor.

Orta sahanın çooook geride oluşu, Selçuk ve Josico'nun geriden çok kötü pasları, kanatların ileride top aldıklarında yalnız kalmaları vs vs..
    Güiza tek başına boğuşuyor, size de o şekilde görünüyor.İyi de top saklıyor daha ne yapsın.

Quote Originally Posted by TaYLaN View Post
    Bana görede çok beleşçi bir oyuncu Güiza. Ne kadar koşuyor olsada sizlerin belirttiği gibi(bu iyi bir şey) ama bana beleşçi ve çok iyi bir bitirici bir oyuncuymuş gibi gelliyor geçen sene attığı bütün golleri seyrettim ya kaleciden top dönmüş bomboş kale, ya top bir şekilde önünde düşüyor, ve ya çok güzel bir pas alıyor. Ve bunları gole çeviriyor Bitiricilik bu yüzden yüksek sanırım off the ball da öyle. Ama yarı beleşçiliği yansıtılırmı oyuna bilemeyeceğim
    Hayır, kale içi oyuncusu değil, topu geriden alan, pas trafiğinin içinde olan bir oyuncu.Mental sorunları var, bir çoğu da ülke değiştirmekten kaynaklı psikolojik sorunlar.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bence guiza bitirici bir oyuncu felan değil..Mallacoda attığı gollerde bitiricilik değildi bence..Saç baş yolduran Kezman bile psv de harika biticilikte goller atmıştı..Ben soğukkanlılığa felan bağlamıyorum olayı..

Sayfa 8 / 32 İlkİlk ... 67891018 ... SonSon

Mesaj Yetkileri