Sayfa 26 / 50 İlkİlk ... 16242526272836 ... SonSon
751 ile 780 arası toplam 1479 sonuç

Konu: Galatasaray SK

Aykut'un mental olarak ne kadar yetersiz bir kaleci olduğunu kalecilik yetenekleriyle zekasını birleştiremediğinin en iyi örneklerindendir kupadaki Malatya maçı.Yenilen iki golüde çıkarabilecek reflekslere sahipken,sezilerini ve cesaretini kullanmayıp,oyuna konsantre olamadığından iki golüde sadece seyretti.Kalecilik ne kadar istikrar gerektiren bir pozisyon olsada bazen ele geçirilen şanslarında iyi değerlendirilmesi gerekir.Geçen sezonun Aykut'un oynadığı haftalar dahil olmak üzere bu sezonda Aykut'un yetersiz performanslar gösterdiğini düşünürsek ben mental özelliklerinde gözle görülür bir düşüş olmasını bekliyorum.Mondragon,Sanctis gibi kalecilerden bile birşeyler öğrenmeyen yada öğrense bile uygulamayan sıradan bir kaleci diye düşünüyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by makalele81 View Post
    Aykut'un mental olarak ne kadar yetersiz bir kaleci olduğunu kalecilik yetenekleriyle zekasını birleştiremediğinin en iyi örneklerindendir kupadaki Malatya maçı.Yenilen iki golüde çıkarabilecek reflekslere sahipken,sezilerini ve cesaretini kullanmayıp,oyuna konsantre olamadığından iki golüde sadece seyretti.Kalecilik ne kadar istikrar gerektiren bir pozisyon olsada bazen ele geçirilen şanslarında iyi değerlendirilmesi gerekir.Geçen sezonun Aykut'un oynadığı haftalar dahil olmak üzere bu sezonda Aykut'un yetersiz performanslar gösterdiğini düşünürsek ben mental özelliklerinde gözle görülür bir düşüş olmasını bekliyorum.Mondragon,Sanctis gibi kalecilerden bile birşeyler öğrenmeyen yada öğrense bile uygulamayan sıradan bir kaleci diye düşünüyorum.
    Aykut'tan ne kadar hoşlanmasamda yedigi 2 golde de yapacagı hiçbirşey yoktu , orada topa vurduran savunmanın özeliklerinden bahsetmeliyiz bence
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Quote Originally Posted by Alicanfmfan View Post
    Aykut'tan ne kadar hoşlanmasamda yedigi 2 golde de yapacagı hiçbirşey yoktu , orada topa vurduran savunmanın özeliklerinden bahsetmeliyiz bence
    Yapabileceği birşey yokmuydu? Gerçekten iyi bir kaleci yenilen 2 goldeki savunma hatalarını kapayıp cesur bir şekilde o toplara çıkıp havada alırdı kollarının arasına.Savunma hata yapmış olabilir ama savunma hatalı diye Aykut'unda izlemesi gerekmez.Benim fikrim Malatya maçından öncesinede dayanıyor ama kesin olarak Malatya maçında karar verdim doğru düşündüğüme.Yarın bir avrupa kupası maçında Sanctis'in sakatlandığını düşünemiyorum.Galatasaray'ı darmadağın ederler Aykut kalede olacaksa.

Birde Sanctis'in egzantiriklik özelliğinden bir miktar düşüş yapılabilirse iyi olur gibime geliyor,çünkü garip hatalar yapabiliyor özellikle önemli maçlarda bu özelliğin yüksekliği yüzünden.Gerçi reel hayatta Carlos gibi topa roket hissi verdiren bir adamın karşısına baraj kurdurmaması bu özelliğin yüksekliğinin bir kanıtıdır Ama ben mümkünse 4-6 seviyesine çekilmesini öneriyorum.Diğer özellikleri geçmiş datalara göre en gerçekçi halde şuan.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Yapabileceği birşey yokmuydu? Gerçekten iyi bir kaleci yenilen 2 goldeki savunma hatalarını kapayıp cesur bir şekilde o toplara çıkıp havada alırdı kollarının arasına.Savunma hata yapmış olabilir ama savunma hatalı diye Aykut'unda izlemesi gerekmez.Benim fikrim Malatya maçından öncesinede dayanıyor ama kesin olarak Malatya maçında karar verdim doğru düşündüğüme.Yarın bir avrupa kupası maçında Sanctis'in sakatlandığını düşünemiyorum.Galatasaray'ı darmadağın ederler Aykut kalede olacaksa.

Birde Sanctis'in egzantiriklik özelliğinden bir miktar düşüş yapılabilirse iyi olur gibime geliyor,çünkü garip hatalar yapabiliyor özellikle önemli maçlarda bu özelliğin yüksekliği yüzünden.Gerçi reel hayatta Carlos gibi topa roket hissi verdiren bir adamın karşısına baraj kurdurmaması bu özelliğin yüksekliğinin bir kanıtıdır Ama ben mümkünse 4-6 seviyesine çekilmesini öneriyorum.Diğer özellikleri geçmiş datalara göre en gerçekçi halde şuan.
    Valla abi haklı olabilirsin ama Aykut'un çizgi kalecisi oldugunu hepimiz biliyoruz hiç bir topa açılmadıgınıda biliyoruz mesela , Sivas maçında H.Balta'nın pozisyonunda topu bekledi açılmadı ardından gol yedik yani , De Santcis her an maçın içinde ve çogu topta açılıyor her zamanda başarılı oluyor De Santcis'in Aykut'tan daha iyi kılan bir kaç özelliginden biri bu bence

Quote Originally Posted by Alicanfmfan View Post
    Valla abi haklı olabilirsin ama Aykut'un çizgi kalecisi oldugunu hepimiz biliyoruz hiç bir topa açılmadıgınıda biliyoruz mesela , Sivas maçında H.Balta'nın pozisyonunda topu bekledi açılmadı ardından gol yedik yani , De Santcis her an maçın içinde ve çogu topta açılıyor her zamanda başarılı oluyor De Santcis'in Aykut'tan daha iyi kılan bir kaç özelliginden biri bu bence
    İşte bu bahsettiğin direkt mental özelliklerden konsantrasyon,cesaret gibi özelliklerle alakalı,gçrüşlerine katılıyorum çizgi kalecisi hatta fazlasıyla çizgide arada bir çıktığını bile görmedim ben hiçbir maçta.Adam hangi maçta akdroda olsa yüreğim ağzımda izliyorum maçı

Arda Turan için hangi özellikler artacak hızlanmada passingde first touchta ciddi artış olmalı bence.

Nesil
    2006
    Yer
    İnegöl

Passing ve first touch olabilir ama accelaration değerinin yeterli hatta fazla olduğunu bile düşünüyorum Arda için.15 demek Arda gibi fazla koşmayı tercih etmeyen,zekasıyla ve bilekleriyle oyuna hükmeden bir oyuncu için fazla bile gelebilir.Keza ben Arda'da 15 hızlanma değerini görecek bir depar vs. görmedim.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Baros'un penaltı özelligi bence biraz daha yükseltilmeli , Finishing'de 1 yada 2 'şer arttırılmalıdır diye düşünüyorum.

lincoln ün work rate si artacak mı 9.3.0 da çünkü antalya da idmana 45 dk önce gelip 45 dk sonra gidiyor ve inanılmaz çalıştığı söyleniyor ne gibi gelişmeler olacak lincoln de

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by OnuldinhoHizmet View Post
    lincoln ün work rate si artacak mı 9.3.0 da çünkü antalya da idmana 45 dk önce gelip 45 dk sonra gidiyor ve inanılmaz çalıştığı söyleniyor ne gibi gelişmeler olacak lincoln de
    Bu belirttiklerinin sonucunda profesyonellik artabilir. Work rate'i saha icinde pres yapmaya yatkinligi, ozelliklerini kullanma konusundaki istahi olarak tanimlayabiliriz.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bugünkü maçtada gördüm bence Yaser in PA sının düşmesi lazım bence o kadar güzel bir oyuncu değil 135 PA yeter kanımca

Quote Originally Posted by aniltorres9 View Post
    Bugünkü maçtada gördüm bence Yaser in PA sının düşmesi lazım bence o kadar güzel bir oyuncu değil 135 PA yeter kanımca
    Yok Yaser'i bir dahaki yamada CA 90 PA 120 yapsınlar yeter.

Tek maçla 20 senelik futbol yaşantısının hakkını verdin demek Yaser'in,sen ordinaryus olmalısın.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Sen Yaser'in 20 yasinda oldugunun yani 1988 dogumlu oldugunun farkindamisin? O yasta 120 CA sahibi ulkemizin en cok gelecek vaad eden isimlerinden birisine CA ve PA arasinda sadece 15 puan fark gibi gercek disi bi rakam verilemez. 30-35 oldukca mantikli ve olmasi gereken bi fark zaten. Benim Sahsi fiktim Yaser su anda bi Aydin'dan daha olumlu ve etkili top oynuyor olmasindan CA artisina bile gidilebilicegini dusunuyorum ama tabi Yaser'i yeteri kadar izleyemedik ilk yari... Ikinci yari daha cok sans bulursa daha saglikli degerlendirilir. CA artisi ile duruma gore biraz PA artisi bile olabilir ama surasi kesin 155 PA Yaser icin su asamada oldukca mantiklidir dusmesi gibi abesk bi durum olamaz... 135 ise gulunc otesi bi oneridir yani sen 20 yasinda bu oyuncunun hic gelismeyicegini savunuyorsun

Ayrica bugun ki hava sartlari, saha sartlari, ve Galatasaray'in 10 kisi kalmis olmasi ile forvet'de tek basina oynayan Yaser'i degerlendirmek icin cok yalnis bi gun oldugunu belirtmem lazim... Baros bile bugun oldukca etkisiz di mesela o zaman Baros'un CA'ini hemen dusurelim ne kadar mantiksiz bi yaklasim. Hat da genel olarak bugun sahada pek iyi top oynayan oyuncu oldugunu soleyemeyiz. Ama sanirim senin beklentin Yaser 2-3 gol atip maci kurtarmasi. Eger bunu yapabilicek bi oyuncu olsaydi Yaser su and 140 CA ve 175 PA sahibi olur sadece Turkiye capinda degil dunya capinda gelecegi cok parlak onemli bi isim olurdu. Yani aslinda kaale bile alinmamasi gereken bi yorum senin yaptigin ama iste.... Lutfen yorum yaparken su dussun bu ciksin diye degil mantikli bi sekilde arastirmayi taniyarak kriterleri bilerek yapalim...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Tek maçla 20 senelik futbol yaşantısının hakkını verdin demek Yaser'in,sen ordinaryus olmalısın.

tek maç olsa yine iyi 15 dakika..
    Yaserden çok umutluyum ben gayet iyi yapılmış..Hatta heading ve jumpingi gözden geçirilmeli..

Bence arkadaşı ordinaryus değilde tüm takımların gözlemcisi yapmalıyız

2012 Ocak Ayı Yaser'in Profili.Gayet yerinde gayet yeterli. Saçmalamaya gerek yok 130 PA diyerekten.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Arkadaşlar sizin bu küçümseyici yorumlarınızdan sonra size cevap yazmam aslında çok ilginçtirki şunu bilmenizi istiyorum. Öncelikle ben 95 li 96 lı nesil Alex Hagi den iyidir falan gibi konuşan kişilerden değil futbol hakkında tecrübem var ve Mehmet Topal GS ye ilk geldiğinde bu adamdan topçu olmaz diyenlerin yanında ben bu adam gelecekte çok iyi bir ön libero olur diyordum. Arda nın GS A takımdaki ilk maçını dün gibi hatırlıyorum ve gelecekte isminden bahsettireceğinide tahmin ediyordum ama Yaser e baktığımızda Fiziksel olarak hiç bir artısını görmedim... Tekniksel olarak desek neyi varki tekniksel allah aşkına... Ayrıca Maçlardada izlediğimiz kadarıyla bitirici vuruş o kadar iyi değil ayrıca top kontrol üde zayıf ve en kötüsü acayip bencil bir oyuncu ne kadar farkettiniz ne kadar o yönüne baktınız bilmiyorum Forvet oynamak sürekli gol atmaya çabalamak anlamında biliyor sanırım kendisi ama takım içinmi oynuyor o tartışılır. Ayrıca tamam ben Yaser e kötü diyorum ama 155 PA yı almak için daha çok çalışması lazım ve arkadaşlar sizleri saygısız yorumlardan biraz uzak durmanızı istiyorum sonuçta bu site Türkiye nin en büyük forum sitelerinden biri...
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Arkadaşlar birde Yaser 155 PA Baros 150 PA sizce Yaser geleceği Baros un şu anki halinden dahamı parlak ?
    Last edited by aniltorres9 : 24.Ocak.2009 at 19:23 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Yaser' in oyundaki profilinin sahibi benim. Ömer şefim ufak tefek değişiklikler yapmış olabilir. Yaser potansiyel sahibi bir oyuncu. Kartalspor' da kısa zamanda neler yaptığını alt ligleri yakından takip eden kişiler bilir. Yaser' i bu sezon çok fazla takip edemedim ama izlediğim maçlarda kendisinden bekleneni verdi diye düşünüyorum. Şımarmaz ise zaman ilerledikçe daha da iyi olacaktır. Önemli özellikleri var.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Arkadaşlar sizin bu küçümseyici yorumlarınızdan sonra size cevap yazmam aslında çok ilginçtirki şunu bilmenizi istiyorum. Öncelikle ben 95 li 96 lı nesil Alex Hagi den iyidir falan gibi konuşan kişilerden değil futbol hakkında tecrübem var ve Mehmet Topal GS ye ilk geldiğinde bu adamdan topçu olmaz diyenlerin yanında ben bu adam gelecekte çok iyi bir ön libero olur diyordum. Arda nın GS A takımdaki ilk maçını dün gibi hatırlıyorum ve gelecekte isminden bahsettireceğinide tahmin ediyordum ama Yaser e baktığımızda Fiziksel olarak hiç bir artısını görmedim... Tekniksel olarak desek neyi varki tekniksel allah aşkına... Ayrıca Maçlardada izlediğimiz kadarıyla bitirici vuruş o kadar iyi değil ayrıca top kontrol üde zayıf ve en kötüsü acayip bencil bir oyuncu ne kadar farkettiniz ne kadar o yönüne baktınız bilmiyorum Forvet oynamak sürekli gol atmaya çabalamak anlamında biliyor sanırım kendisi ama takım içinmi oynuyor o tartışılır. Ayrıca tamam ben Yaser e kötü diyorum ama 155 PA yı almak için daha çok çalışması lazım ve arkadaşlar sizleri saygısız yorumlardan biraz uzak durmanızı istiyorum sonuçta bu site Türkiye nin en büyük forum sitelerinden biri...
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Arkadaşlar birde Yaser 155 PA Baros 150 PA sizce Yaser geleceği Baros un şu anki halinden dahamı parlak ?
    Ben yazılanlarla küçük düşürücü bir yorum göremedim?

Baros'la Yaser'i karıştıracaksan,senin -9 almalı dediğin Papy'de gelecekte bir Vieira oalbilecek potansiyele sahip olacak.Peki Papy Vieira yada Makelele olabilecek kapasitedemi?

Ayrıca Baros yıllar içinde o CA-PA değerlerine düştü.

Böyle karşılaştırmalar yapılamaz,yapılmasıda gayet gereksiz. Yaser sürekli oynamaya başladığı zaman 150 PA'nın ne kadar yeterli ve yerinde olduğu görülecek.Zaten gereken düzenlemeler yapıldı demişti araştırma şefi.

100 metreyi 11 saniyede koşup Galatasaray futbol takımının en yüksek zıplama yeteneğine sahip olan oyuncusudur kendisi.Diğer yetenekleriyle bunları birleştirip,istikrarı yakaladığı zaman önemli bir oyuncu olacak Galatasaray için.

Yan öyle Yaser gibi potansiyeli olana damları 1-2 maç izleyip eleştirmek kadar manasız birşey yoktur.Futboldaki tecrübede Mehmet Topal'a iyi futbolcu olacak demek değildir,hassas konular bunlar.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Yaser i kaçkere çıplak gözle izledin burda bana tecrübeden 1-2 maçtan bahsediyorsun..?

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Ya zaten ne diyoruz bu yasta gelecek vaad eden bi oyuncunun CA ve PA arasinda belli bi fark olmasi gerekiyor ve Yaser gibi birisi icin ise 30-35 fark oldukca maktiklidir olmasi gerekendir. Simdi Yaser'in 135 PA almasi icin 100-105 CA'de olmasi lazim ki bu oldukca mantiksiz bi durum olur. Yanii Yaser bank asya'da ancak ilk onbir cikicak bi oyuncu olur halbyki surasi kesin Super ligde buyuk kulupler haricinde her kulupte su anda bile yildiz olur Yaser ama GS gibi bir kulupte bile artik yavas yavas forma sansi bulup maclara etki gostermeye basladi.

Gecen sene oynadigi donemlerde acik ara Bank Asya'nin en iyi ismi olarak goze batan ona gore CA ve PA aldiktan sonra Galatasaray gibi sampiyon olan buyuk bi kulube imza atmis 20 yasinda birisinden bahsediyoruz. Yaser eger bi Sivasspor veya Kayserispor'a gitmis olsa idi su anda butun buyuklerin transfer listesinin basinda gelen isimlerden biri olurdu... Belki de onun sansizligi super ligde kendisini kanitlamadan buyuk kulube transfer olmasi herkez ondan cok fazla ekstra seyler bekliyor sanirim.

Sadece 1-2 mac izleyip yorum yapmak degil olay ozellikle su Sivas'daki macta hic bi oyuncu degerlendirilmez sahanin halini, hava sartlarini gormediniz mi? Neyse dedigim gibi arasgtirmanin nasil yapildigina dikkat etmek lazim yorum yapmadan once...

Yaser i kaçkere çıplak gözle izledin burda bana tecrübeden 1-2 maçtan bahsediyorsun..?
    Şimdi sana ne kadar izlediğimim yada hangi konu hakkında ne kadar tecrübeli olduğumu falan mı anlatıcam buradan?

Yaser'e 135 PA verilmesi lazım diyen bir insana kendimi niye anlatayım bunun araştırmaya katkısı ne?

Licentia'da gayet yerinde ve mantıklı bir açıklama yapmış konu hakkında.

Yaser'in şuanki profilide PA'sıda gayet yerinde.

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Öncelikle bu tip yorumların araştırmaya birşey katmadıgının farkına varmak gerek.Normal şartlara sahip olmayan bir zeminde, 15-20dk içindeki performansa göre yorum yapmak ve potansiyelini belirlemek ne kadar saglıklı bir sonuç ortaya koyar ?!
    Yaser maçta elinden geleni yaptı.Zaman zaman hızlanmasını,zaman zaman sıçrama özelliginin ne kadar iyi olduğunu gösterdi.Oynadıgı her maç iyi bir kumaş oldugunu gösteren bir oyuncu,değerlendirmek için bu kadar aceleci olma

Bir çok FMcinin Yaser'e inanması çok güzel.Ben de Yaser'in düzenli çalışması, yedek kalmaktan bıkmaması durumunda çok iyi yerlere geleceğini düşünüyorum.
    Milli Takımda çok uzun süre oynayabilecek bir futbolcu potansiyeline sahip.
    Yıldız olmak kolay değil, ışık saçmak için önce yanmak gerek.

"PAS VEREBİLECEĞİNİZ BİR ARKADAŞ"

uğur meleke'nin bugünkü yazısı milan baros un important matches ve skibbe nin squad rotation özellikleri hakkında bilgi verebilir.

http://www.milliyet.com.tr/Yazar.asp...0Meleke&ver=90

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by mgokalparslan View Post
    uğur meleke'nin bugünkü yazısı milan baros un important matches ve skibbe nin squad rotation özellikleri hakkında bilgi verebilir.

http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetay&ArticleID=1051310&Auth orID=112&b=Baska%20Skibbe%20var,%20baska%20Servet% 20yok&a=Ugur%20Meleke&ver=90
    Skibbe'nin rotasyonuna tam olarak katilmiyorum cunku sistem oturtmaya, oyunculari birbirine alistirmaya calisirken rotasyonu dusunmemesini dogal karsiliyorum. Tam olarak ne kadar rotasyon sevdigi/sevmedigini gelecek 2 ayda gorecegiz bence.

Baros'a gelince. Ortaya konulan istatistik degerli. Gol atmis olmasa da Baros'un Olympiakos, Hertha, Benfica ve Metalist maclarinda iyi oynadigini dusunuyorum. Golleri penaltidan gelmis olsa da girdigi ve takim arkadaslarini soktugu pozisyon sayisi hep cok oldu. Hem bitiriciligi, hem de kafa vuruslari ust duzey olmayan bir oyuncunun cok kacirmasini da garip karsilamamak lazim. Pozisyona girmedigi, takim arkadaslarini pozisyona sokamadigi maclar beni daha cok tedirgin eder.

Steaua'ya karsi oynamadi. (17 - 2 = 15)

Ilk Kayseri macinda 73. dakikada oyuna girdi. (15 - 1 = 14)

Bursa'ya karsi atilan tek golun asistini yapti. Iki onemli pozisyona girip harcadi.

Trabzon'a karsi Kewell'a pozisyon hazirladi ama Kewell'in vurusu kaleyi bulmadi.

Antep macinda Lincoln'un golunden once pozisyona giren ve sutu ceken Baros'du. Kaleciden donen topu Lincoln tamamladi.

Fenerbahce'ye karsi 45 dakika oynadi. Etkisizdi.

Ankaraspor'a karsi kart cezalisi oldugu icin oynamadi. (14 - 1 = 13)

Kupadaki Kayseri macinda 2 veya 3 pozisyonda Suleymanou'nun kurtarislari onemli gol firsatlarini onledi.

Kupadaki Ankaraspor macinda Baros oynamadi. (12 - 1 = 12)

Super Kupa'da Kayseri'ye karsi oynamadi. (12 - 1 = 11)

Yani oynadigi mac sayisi esasinda 17 degil, 11...

Makalede toplam sayilan mac 30 adet.. Baros'un yer aldigi mac sayisi ise tum kupalarla beraber 23 olmasi lazim (15 lig, 2 kupa, 6 UEFA).

Fenerbahce maci disinda da kotu oynadigi maci animsayamiyorum. Baros icin kriter kac gol attigindan daha cok kac pozisyona girdigi bence. Zira gunundeyse cok pozisyona girebilen ancak azini gole cevirebilen bir yapiya sahip bir oyuncu.

Buna ragmen bu cok gol bulmasi hem pozisyonlarin ne kadar iyi hazirlandigini, hem de Baros'nun ne kadar firsatci bir oyuncu oldugunu gosteriyor. Baros'un onemli yonu bitiriciligi olsa, evet onemli maclarda gole ceviremiyor dusuncesine rahatlikla katilirim.

Ben onemli maclarda kotu oynadigini degil, onemli maclarda nispeten daha az pozisyona girdigini (tabii daha kaliteli ve organize defanslara karsi), bu nedenle de buyuk sayilar kanununun devreye girmedigini dusunuyorum. Yani normal macta 8 pozisyona girip 2 atan Baros, onemli macta pekala 3 pozisyona girip hic birini gole ceviremeyebilir. Bitiriciligi de bu nedenle dusuk tutulmustur.
    Last edited by perpetua : 25.Ocak.2009 at 23:40

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Daha once bu sorunu belirtmistim ama sorun gorulmedigi solenmisti ama ben gene de defalarca rtest ettikten sonra Galatasaray'in genclerinin profileri oyuna aktarilirken buyuk bi sorun oldugunu saniyorum. Ya CA'leri aldiklari degerler icin yetersiz ya da zayif ayaklari cok yuksek. Kiralik gonderilen oyuncularda da bu sorun mevcut ozellikler Beylerbeyindeki bazi oyuncularin CA'leri dusulmus son yamada buna pek anlam veremedim dogrusu ama oynadiklari ligden dolayi mi oldu?

Bazi ornek:

Gokhan Ozturk:
    Neredeyse her actigim oyunda ozellikleri iki puan dusuk cikiyor. En buyuk sorunun CAsinde oldugunu dusunuyorum 76 CA onun icin fazlasi ile dusuk. PAF takimda 85+ CA alanlardan geri kalan yeri yok hatda 90 CA alan Emre Colak'dan yuksek bi CA degeri almasi gerektigini dusundugum bi oyuncu cunku 1 yas buyuk ve fiziksel ozelliklerinin teknik ozellikleri ile yuksek olan bi oyuncu Gokhan, Emre kadar teknik olmasa da asiri derece de geri kalmiyor ki pas yetenegi verdiginiz degerlerin yansitigi gibi daha iyi. Hatda CA 90 ve sag ayagini 1 yaptigimda bile oyundan oyuna profili degisti. Bazen dogru cikti ozellikleri bazen 1 puan dusuk ki Gokhan kesinlikle sag ayagi 1 olcak oyuncu degil. Gokhan'nin ozellikleri yeniden gozden gecirilmeli CA iyicene dusunulmeli aslinda A takima cok uzak olmadigini dusundugum 95 CA bile alabilicegni dusundugum bi isim. Ozellikle daha once de belirtigim gibi sanirim fiziksel ozellikleri problem yaratiyor ama yasitlarina gore ozellikler GS de fiziken dikkat ceken bi oyuncu ona gore CA almali ozaman da. Cunku su anda ona verilmis ozellikler oldukca dogru bence. Eger gelecek sene A takimda kalmaz ise super lig veya en kotu bank asyanin iyi bi takiminda rahat oynar bence. Ayrica flair 17 olmali beklenmedik haraketleri yapma konusunda fazlasi ile istekli bazen biraz asiriya da kacabiliyor zira oynadigi mevki ve paf takimdaki rolu bu tur seyleri pek gerektirmiyor. Creativity de 14 olabilir bence pas dagitma ve gorme konusunda yasitlarina arasinda bence su anda Turkiye de bi nunmara. Ozellikle free kick ve long shots ile dikkat ceken bi oyuncu long shots icin 12-13, free-kick icin 11-12 ciddi ciddi dusunulmeli."Tries killer balls often" da PPM olarak eklenebilir bence.

Emre Colak:
    onun icin sag ayak 7 yapin duzelir denmisti ki evet dogru ozelliklerinde dusme olmuyor bu degisiklikten sonra ama bence Emre sag ayak en fazla 5 alir. 5'e dusurunce ozelliklerde degisiklik olmuyor yani CA dususu gerekmiyor gibi. Flair 18 olabilir bence.

Semih Kaya:
    Ozellikleri hep ya 1 ya da 2 puan dusuyor. 90 CA ile zayif ayagini 5-6 yapmaniz gerekiyor oyuna dogru yansimasi icin ozelliklerinin ama o zaman bile bazen 1 eksiliyor ya da 1 artiyor. Zaten A takima bu kadar yakin olan Semih'in bence 100 civari CA almasi lazim en azindan hatda duruma gore biraz daha da fazla dusunulebilinir. Paf takimin en yisi olarak yansitilmali. Profilinde dikkatli degisikler yapilmali bence ki ozellikler artan bi oyuncu olmasin bu seferde. Son olarak PA konusunda acelege gerek yok tabi ozellikle defans oyuncusu olmasi karar vermegi zorlastirabilir ama yurt disindan bu kadar ciddi takimlardan ciddi bicimde ilgi goren ve GS yonetcileri ve teknik ekibinden bu kadar cok sey beklenen bi genc olmasi da karari etkilemeli. Gecen sene onu sakatlanmasa idi Kalli nin ciddi bicimde A takim icin dusundugu hatda bu sene de Skibbe nin dusundugu solendi sanirim PAF takimda form ve kondisyon tutmasi beklendi yoksa daha erken bi tarihde A takimdaki yerini alirdi gibime geliyor Semih. Adnan Polat'in Servet'in gitme ihtimaline karsi Semih'in varligina isaret etmesi de ondan nelerin beklendigini gosteriyor olsa gerek. Mesela Sivasspor macinda ilk onbir cikmama nedeni tabi A takim tecrubesinin olmayisi olabilir amam bence en buyuk nedeni o sahada sakatlik riskine gerekmedigi surece girilmek istenmemesi ki zaten kendisi daha bi kac ay once uzun sureli bi sakatliktan cikti. Belki daha henuz degil ama ilerisi icin -9 PA ciddi ciddi dusunulmesi gereken bi isim. Semih Kaya'nin composure 14, tackling 14, jumping 13, heading 12-13, Anticipation 15, strength 9, Balance 13, Decisions 12-13, determination 15, teknik 13, dribbling 8, first touch 10-11, marking 11-12 olabilir.

Irfan Basaran:
    Genelde ozellikleri 1 puan dusuk cikiyor ben cozumu sol ayagini 12'ye dusurerek buldum ama CA 86'dan 80'ne dusurulmus ki buna anlam veremedim. Bu arada CA 86 olunca bile ozellikleri dusebiliyor ozellikle nedense free kick 13 da kalmayi cok seviyor durum ne olursa olsun ama editorde 14 bu ozelligi. Ki son olarak bence CA 90'a yakin olmasinda sakinca yok ama 2. ligde oynayan oyuncu olmasi ve A takima yukselememesi yuzunden CA dusuldugse bilemem.

Murat Akca:
    Paf takimdan a takima bu kadar yakin olan bi isim olarak CA 90-95 olmasi cok da mantiksiz degil bence. Ne yazik ki o da sezonu kapadi yoksa ikinci yari en azindan kupa maclarinda daha fazla forma yuzu bulurdu A takimda. O da ozellikleri oyundan oyuna degisebilenlerden, kimi younda dogru kimi oyunda bi fazla ya da bir eksik cikabiliyor ozellikleri. Beni baya ugrastirmisti en son CA 82 yapinca biraz daha stabil olmustu sakin.

Cem Sultan:
    Genelde ozellikleri dogru cikiyor ama bazen -1 bazen +1 olabiliyor. Benim icin sayuif ayagi 5 yapmak cozum oldu ama genede oynama oluyor.

Emrah Yollu:
    Genelde ozellikler -1 cikiyor yani ya CA biraz articak ya da zayuf ayak 5'e inicek gibi.

Alpaslan Erdem:
    Bazen ozellikleri -1 cikiyor zayif ayak 12'ye indirilince duzeliyor gibi.

Mehmet Duz, Erhan Senturk, Anil Karaer, Erkan Ferin, Semih Erdem, Firat Eray, Harun Temur Cihan ikizlerinden biri (hangisi oldugu su anda aklima gelmiyor) kafadan su anda aklima gelen ozellikleri hep 1-2 puan dusenler. Cogunda zayif ayak da oynama yaparak duzelme olsada kimisinde cok yuksek dususler soz konusu olunca bana pek gercekci degisiklikler gibi gelmiyor yani ya CA artisi ya da zayif ayak dususu ya da bazi ozelliklerinde ufak oynamalar soz konusu olmali gibi. Hepsinin profillerine iyicene goz atilmali.

Genel olarak GS U-20 ve U-18 takiminda gorunen kiralik veya olmayan tum oyuncularda ufak tefek de olmasa kimisinde buyuk sorunlar var butun bu oyuncular gozden gecirilmeli bence. Insallah son yanmay yetisir ya da siz coktan fark edip gerekli degisiklikleri yapmissinizdir.

Oguz Sabankay:
    Ozelliklerinde bi sorun yok ama flair'in neden 15'e kadar indigini anlayamadim. Tamam gecen seneki 18 biraz fazlaydi hatda ben de bi ara 16 olsun dicektim ki ilk versiyonda bole gorunce bisey deme ihtiyaci hisetmedim ama artik ine ine nereye kadar bence 16da kalmasi en dogrusu idi en azindan 15den asaga cekilmemeli.
    Last edited by licentia : 27.Ocak.2009 at 07:19

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Ekleme olarak Gokhan Ozturk icin "Shoots With Power" ve "Hits Free-Kicks with Power" ve "Tries Killer Balls Often," Semih Kaya icin ise "Dives Into Tackles" ve "Gets Forward Whenever Possible" ciddi ciddi dusunulmesi gereken PPM'ler.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Daha once yazmismiydim bilmiyorum ama Serdar Eylik son donemlerde GS paf takiminda dikkat ceken bi isim olmaya basladi ozellikle gecen ay katildiklari fena olmayan bihali saha turnuvasinda GS paf takimi (bi cok eksik vardi kadroda ozellikle Semih Kaya, Emre Colak, Cem Sultan, ve Emrah Yollu olmak uzere) 8. olmasina ragmen turnuvanin en iyi oyuncusu secilde Serdar. Okudugum kadari ile bu duzey icin oldukca kayde deger bi turnuva ve De La Pena, Nuri Sahin, Mesut Ozil, ve Aykut Erceetin gibi tanidigimiz bi cok oyuncu daha once bu turnuvada bu odule layik gorulmusler. Tabi bu yaslarda bu tur turnuvalarda odul almak o kadar muhim spektakuler derecede onem tasimasada yeteneki bu genc oldugunu yasitlari arasinda siyrildigini gisteririr. Kendisi 80 CA hakedebilicek bi oyuncu bence. Serdar teknik kapasitesi yuksek, beklenmedik haraket yapmayi seven, dribbling yetenegi olan tum futbol seyircilerinin gozlerine hos gelecek tarzda oynayan bi oyuncu. Sanki Turk degil de portekizli GS yoneticileri onu Sporting Lizbon alt yapisindan alip gizlice Turk yapmislar. Dikkat ceken ozelliklerine ragmen oldukca istikrarsiz ve yeteneklerini her zaman sahaya yansitamayan bir isim. GS alt yapisinin en buyuk sorunlarindan birisi olan fizik zayifligi fazlasi ile mevcut. Oyun tarzi ve mevkisi icin yeteri kadar kivrak ve hizli degil. Yinede Emre Colak ve Gokhan Ozturk gibi teknik oyuncularin arasinda bile fazlasi ile teknik ve dikkat cekebiliyor. Arada bir gercekten gormeye deger isler yapiyor sutlar cekiyor ama bazen de Sabri vari olmadik hamleler uymayan seyler meydana getiriyor ama Sabri de olmayan teknik var tabi hiz yakindan uzaktan yok.

Teknik 16, Flair 17-18, Dribbling 14-15 dikkat ceken onemli ozellikleri. Flair ne kadar yuksek ise decisions da bi o kadar dusuk alcak bi oyuncu 5-6 desem cok mu dusuk olur bilmiyorum ama baya dusuk olmasi gerekir. Strength en fazla 4 alir belki 3 en dogrusu olur (hat da dicem 2 bile dusunulebilinir sanki). Emre Colak'dan guclu degil daha zayif bile olabilir. Agility 7-9 arasi olabilir. Pace ve accleration da cok yuksek olmamali 9/10 veya 10/11 gibi bi kombo olabilir. Ayrica kendisi naturel olarak oyunda AMR olsa da bence daha cok naturel AML olmali gibi (PAF da genelde solda oynuyor), AMR da 17-18 almali bi de AMC'ye 12-14 verilebilinir. Free role da 15 dusunulebilinir zaman zaman daha serbest oynayip orta sahanin ortasina da yardimci olabiliyor daha serbest gezgin bi role ustlenebiliyor, oyun kurmada Gokhan'a oyun kurmada yardimci olabiliyor. Kendisine "Dwells On Ball" PPM'i cuk oturuyor mutlaka eklenmeli.

PA konusunda ise oldukca kararsizim. Saf futbol yetenegi ve teknik acisindan rahatlikla -8 olabilicek birisi aslinda Serdar yani Turkiye de yildiz olucak kapasite var ama PAF ligi icin bile dusuk fizigi, maclara her zaman kendisini verememesi, ve sac bas yoldurtan hamleleri olmasi cok dusunduruyor acikcasi. Kendisine iyi bakar, fizigini gelistirir, ve maclara daha ful konsantre olup yeteneklerini daha olumlu sekilde yansitmayi ogrenebilirse buyuk bi yildiz bile olabilir ama bu konularda gelisim gostermez ise TSL'de bile kucuk takimlarin buyuk topcusu bile olmakta zorlanir. Yani kesin -7 PA almasi gereken birisi ama -8 PA de ciddi sekilde dusunulebilinir.
    Last edited by licentia : 27.Ocak.2009 at 06:55

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Halil Ibrahim Kir -6 hatda belki -5 e bile dusurulebilinir kendisi DSGL'de bile pek forma yuzu bulmuyor ve 1991 dogumlu.

Halil Ibrahim Yuksel 1988 dogumlu olmasina ragmen Erzincanspor'da bile forma yuzu bulmuyor -5 hat da belki -4 bile olabilir. Bu sene sadece bir macta forma giymis. Su anda oyunda GS tarafindan kontratli en dusuk CA'li oyuncu.

Sayfa 26 / 50 İlkİlk ... 16242526272836 ... SonSon

Mesaj Yetkileri