1 ile 30 arası toplam 1479 sonuç

Konu: Galatasaray SK

Threaded View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by mgokalparslan View Post
    uğur meleke'nin bugünkü yazısı milan baros un important matches ve skibbe nin squad rotation özellikleri hakkında bilgi verebilir.

http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetay&ArticleID=1051310&Auth orID=112&b=Baska%20Skibbe%20var,%20baska%20Servet% 20yok&a=Ugur%20Meleke&ver=90
    Skibbe'nin rotasyonuna tam olarak katilmiyorum cunku sistem oturtmaya, oyunculari birbirine alistirmaya calisirken rotasyonu dusunmemesini dogal karsiliyorum. Tam olarak ne kadar rotasyon sevdigi/sevmedigini gelecek 2 ayda gorecegiz bence.

Baros'a gelince. Ortaya konulan istatistik degerli. Gol atmis olmasa da Baros'un Olympiakos, Hertha, Benfica ve Metalist maclarinda iyi oynadigini dusunuyorum. Golleri penaltidan gelmis olsa da girdigi ve takim arkadaslarini soktugu pozisyon sayisi hep cok oldu. Hem bitiriciligi, hem de kafa vuruslari ust duzey olmayan bir oyuncunun cok kacirmasini da garip karsilamamak lazim. Pozisyona girmedigi, takim arkadaslarini pozisyona sokamadigi maclar beni daha cok tedirgin eder.

Steaua'ya karsi oynamadi. (17 - 2 = 15)

Ilk Kayseri macinda 73. dakikada oyuna girdi. (15 - 1 = 14)

Bursa'ya karsi atilan tek golun asistini yapti. Iki onemli pozisyona girip harcadi.

Trabzon'a karsi Kewell'a pozisyon hazirladi ama Kewell'in vurusu kaleyi bulmadi.

Antep macinda Lincoln'un golunden once pozisyona giren ve sutu ceken Baros'du. Kaleciden donen topu Lincoln tamamladi.

Fenerbahce'ye karsi 45 dakika oynadi. Etkisizdi.

Ankaraspor'a karsi kart cezalisi oldugu icin oynamadi. (14 - 1 = 13)

Kupadaki Kayseri macinda 2 veya 3 pozisyonda Suleymanou'nun kurtarislari onemli gol firsatlarini onledi.

Kupadaki Ankaraspor macinda Baros oynamadi. (12 - 1 = 12)

Super Kupa'da Kayseri'ye karsi oynamadi. (12 - 1 = 11)

Yani oynadigi mac sayisi esasinda 17 degil, 11...

Makalede toplam sayilan mac 30 adet.. Baros'un yer aldigi mac sayisi ise tum kupalarla beraber 23 olmasi lazim (15 lig, 2 kupa, 6 UEFA).

Fenerbahce maci disinda da kotu oynadigi maci animsayamiyorum. Baros icin kriter kac gol attigindan daha cok kac pozisyona girdigi bence. Zira gunundeyse cok pozisyona girebilen ancak azini gole cevirebilen bir yapiya sahip bir oyuncu.

Buna ragmen bu cok gol bulmasi hem pozisyonlarin ne kadar iyi hazirlandigini, hem de Baros'nun ne kadar firsatci bir oyuncu oldugunu gosteriyor. Baros'un onemli yonu bitiriciligi olsa, evet onemli maclarda gole ceviremiyor dusuncesine rahatlikla katilirim.

Ben onemli maclarda kotu oynadigini degil, onemli maclarda nispeten daha az pozisyona girdigini (tabii daha kaliteli ve organize defanslara karsi), bu nedenle de buyuk sayilar kanununun devreye girmedigini dusunuyorum. Yani normal macta 8 pozisyona girip 2 atan Baros, onemli macta pekala 3 pozisyona girip hic birini gole ceviremeyebilir. Bitiriciligi de bu nedenle dusuk tutulmustur.
    Last edited by perpetua : 25.Ocak.2009 at 23:40

Mesaj Yetkileri