Arkadaşlar bu teoremler daha önce bu sitede yayınlanmıştı. Daha doğrusu linkleri verilmişti. Ben de incelemiştim biraz.
Öncelikle tercüme eden arkadaşın ellerine sağlık. Gerçekten değerli bir çalışma olmuş. Hiç beğenmeyenler için en azından taktiksel yaklaşımların daha bilimsel bir açıdan tartışılmasına yol açmış diyebiliriz.
Gelelim kendi fikrime. Burdaki bilgilere dayanarak 3 farklı taktik oluşturdum. Atak, Standart ve Defansif... Maalesef bu çalışmada verilen direktiflere uyarak oluşturduğum taktiklerden beklediğim verimi alamadım.
Takımım Beşiktaş. Diziliş olarak 4-4-2'yi tercih ediyorum. Oluşturduğum taktikleri nasıl denediğimi de anlatayım. 2-3 maç için ayrı ayrı denedim bu taktikleri. Her maç için oyunu defalarca kapatıp açarak oluşturduğum taktiklerin herbirini nerdeyse 4-5 defa denedim.
Nerde yanlış yapıyorum anlamadım. Bir kere benim için çok önemli olan kanatları bir türlü istediğim gibi çalıştıramadım. Kanat oyuncularım yeterince orta yapmıyorlar. Topu alıp koridor boyu götüren yok. Garip garip paslaşıyorlar. İlerde müsait oyuncum olmasına rağmen sanki zaman geçirmek için taa kaleciye kadar pas veren oluyor. Üstelik verdiğim talimatlar şöyle:
Mantalite: Atak
Pas stili: Kısa
Tempo: Hızlı
Zaman Geçirme: Nadiren
Kontra Atak: Hayır
Ofsayt Taktiği Kullan: Evet
Tartışmanın biraz daha detaylandırlımasını istiyorum. Nedir sizin çözümünüz acaba?