Oo olaya Beşiktaşlılar da dahil oluyor, burası iyice karışacak gibi.

Neyse, Adnan Polat 3 hafta önce hakemler çok güzel maç yönetiyor, onların arkasındayız ve destekçisiyiz açıklamasını yapmıştı, sanırım yarın bu açıklamanın tersine bir açıklama gelecek.

2. kart ile ilgili belgeler konulmuş, kurallar yazılmış ama gözden kaçan bir nokta var. Galatasaraylıların koyduğu belgelerde, kurallarda diyor ki, hakem faulü verir ve hemen pozisyon başlarsa, burada anahtar kelime hemen. Yani hakem düdüğü çalar, oyuncu topu durdurup vurur ve o esnada 9.15 içerisinde dahi olsa rakip takım oyuncusu müdahale ederse oyun devam eder. Bu kural doğrudur, burada bir hata yok.

Ama 122. sayfayı tekrar okursanız, faul olduğunda ihtar gerektiren durumlar altında, faulün kullanılması için 9.15 kuralı gerektiği ve bunu engellemeninihtar olduğu belirtilmektedir.

Bu pozisyona bakalım, hakem düdüğü çalıyor, oyun hemen başlıyor mu? Hayır. Emre topu alıyor, Saido sanırım yanına geliyor, Emre topu havaya atıyor, oradan Lincoln'ün ufak bir müdahalesi oluyor ve bu olaylardan sonra Kayserili oyuncu faul atışını kullanıyor. Burada da 9.15'i ihlal eden ve faulü kullanmasını engelleyen Lincoln sarı kart ile cezalandırılıyor. Topa vurdu ya ne engellemesi diyenler olabilir, o zaman 9.15 neden getirilmiş, her faul atanın yanında duralım her topa müdahale edelim. Sonuçta Kayserili oyuncunun topu oyuna istediği şekilde sokması engellenmiş ve kart doğrudur.

İlk sarı kart için görüşlerimi devre arasında yazmıştım zaten. Eren'in 2 ayağı da yerde daha Lincoln ona dokunmadan, sonra da Lincoln geçemeyip düşeceğini anlayınca ayağını takıyor Eren'in ayağına. Bunu da farklı açılardan izleyen herkes çok net görebilir. Mesela sonrasonda Baros'un pozisyonu oldu, orada faul vardı yoktu tartışırım ama burada penaltı olduğunu asla kabul etmem. Ve yine devre arasında yazmıştım, eğer Lincoln orada düşse penaltı olmayacaktı sarı kartı yemeyecekti ama ayağını rakibe takıp bu şekilde penaltı istediğinden sarı kart yedi.

Hakemi genel olarak beğenmedim, maçın kontrolünü elinden kaçırdı. Şurada 1 tane Galatasaraylının çıkıp da evet son dakika pozisyon penaltıydı dediğini görmedim. Bizlerden hatayı kabul etmemizi bekleyenlerin bu hatayı da görmesini beklerdim. Servet'in pozisyonu da tartışılır penaltı olup olmadığı ama Emre'ninki ortada.


Maçın kalitesi düşüktü, maçtan sonra Skibbe'nin çok iyiydik, oyuncularımı kutluyorumdan başka yorumlar duymak istiyorum. Galatasaray 10 kişi kalmış olabilir ama karşılarında da çok etkisiz bir Kayserispor vardı ve bu maçta puan kaybetmeyebilirlerdi. Galatasaray da istenilen seviyede oynamadı, bunları görüp önlem alır umarım Skibbe UEFA maçları öncesinde.