Quote Originally Posted by bjk_melo_151 View Post
Batuhan'ın bu kadar iyi oynaması bazı arkadaşları kıskandırmış ve saldırma gereği duymuşlar. Batuhan şuana kadar 10'dan fazla A takımla karşılaşma oynamış hatta 90 dakika oynadığı karşılaşmalar bile oldu Cem Sultan daha A takımla sahaya çıkmış değil. Neyi kıyaslıyorsunuz? Son yıllarda altyapıdan çıkan oyuncu diyebileceğimiz (kadronun en iyi oyuncularından) Arda var başka oyuncu yok.
diğer takımlarımızda da parmakla sayılabilecek sayıda oyuncu adayı var. İyi oynayanı da yerden yere vurmak yetenekse o zaman Türkiye'de neden yaşıyorsunuz?
Son yillar dedigin ne oluyor eger son 2-3 yili kast ediyorsan Galatasaray'dan Arda Turan ile birlikte Ugur Ucar'da var ama malasef kendisi cok sansiz bi sakatlik gecirdi o ayri bi mesele... Galatasaray alt yapisinda su anda Arda gibi olma adayi bir kac oyuncu var Cem Sultan'dan bi isimler den birisidr. Hat da Cem Sultan Arda'yi bile gecebilir de...

Simdi bu yaziyi ne amacla yazma geregi duydun onu anlamadim? Burada kiskanclik belirtisi bi yorum yapan yok ha tutugu takimin oyuncusu oldugu icin belki Cem Sultan'a daha cok sempati ile yaklasanlar olabilir o ayri bi mesele... Her konuda art niyet ve fanatiklik aramanin alemi yok... Benim var senin yok benimki seninkinden daha guzel gibi argumanlara girmeye calisan oldugunu sanmiyorum... Boyle bisey aramak da dogru degil bence...

Zaten Cem Sultan ile Batuhan Karadeniz'in kiyaslanmamasinin ana sebebi olarak Cem'in daha henuz A takimda oynanamis olmasini bi cok kisi gosterdi... Yani bi kere seviye olarak farklilar su anda onu biliyoruz. Bazi arkadaslarimiz sanirim bi iki oyuncuyu daha cok genc millilerdeki birlikte oynayip ayni seviyede olduklari donemden yorumliyor olabilirler... Bende kendi gorusumu belli ettim koyaslamak tabi ki dogru degil Cem A takima cikana kadar olmaz ama ilerde 2 tane dunya capinda forvetimizin olmasi cok mu kotu olur? Illa birisi digerinden iyi mi olmalidir? Batuhan su anda aldi basini gidiyor Cem daha henuz yol alamadi ama ondan da beklentiler buyuk butun GS camiasi tarafindan.

Ama Cem hakkinda da bilip bilmeden konusanlar var hemen defans modunda onu anlayamiyorum... Cem Sultan'nin zaten 7-8 aydir sakatligi nedeni ile A takim ile sahaya cikma sansi yoktu... Bu kadar uzun bi sakatliktan sonra Cem'in A takim ile maca cikmasi ancak 2009-2010 sezonunun hazirlik (yaz) kampinda gerceklesir zaten. Normal formunu bulmasi en az 2-3 ay alicaktir... Tabi PAF ligine gore o kadar ustun ki bu durumda bile gollerini siralayabilir...

Oynadigi 2-3 macta bile ustunlugunu belli ediyor yani cok iyi oynamasina bile gerek yok... Sanki olmus olgun bi oyuncuyu A takimdan alip PAF ligine koymusunuz gibi oluyor Semih Kaya icin de ayni sey gecerli... Bunu kanitlicak istatistikleri de mevcut. PAF ligindeki statu degisimi ile cogu takim gecen sene DSGL'de mucadele eden kadrolari ile takviye oldu ve Cem o ligde 18 macta 33 gol atmisti... PAF liginde benzer bi istatistik yakalicagini dusunuyorum. Yani Cem Sultan tipki Batuhan gibi DSGL'de insan ustu istatistikleri ile gol rekorlari kirmis bi isim. Tabi bunlar yeterli degil ben sadece Batuhan gibi kendi seviyesinin cok ustunde oldugunu gostermek icin soluyorum baska bir amac ile degil...

Daha once belirtigim gibi sansiz sakatligi olmasa idi Cem yaz kampinda Semih Kaya ile birlikte A takima cagirlan (daha dogrusu cagirilicak) ilk isimlerdi. Bu kampta bi cok genc oyuncuya sans tanindi ama aralarindaki en onemli iki isim yani A takima en yakin iki isim Cem ile Semih sakatliklari nedeni ile yoklardi. Feldkamp'in bu iki isimle yakindan ozel olarak ilgilendigini herkez biliyor. Yazin oynanan U-17 Avrupa sampiyonasinda da bu iki isim olsaydi Turkiye turnuvayi cok farkli bi yerde belki sampiyon olarak bitirebilirdi.