Quote Originally Posted by extensor View Post
Kesinlikle doğru bir mantık Aydın.
Fakat Meira'da aynı dertten müzdarip değil mi?
Meira hava topuna çıkarken vurduğu kafayı, tıpkı Servet gibi rakiplede boğuşmasına rağmen takım arkadaşlarına kazandırırken Servet neden başaramıyor bunu?
Durmak lazım burada.
Alex'in ikinci golüne bakın. Kendisinden çok daha uzun bir kişiden ikili mücadele esnasında daha iyi yükselip, dengesi bozukken vuruyor kafayı.
Aynı pozisyonda aynı hızada Servet vursa öyle bombeli bir aşırtma şut çıkarabilirmiydi kafasıyla?

Kafa vurmak teknik bir kabiliyet bilindiği.
Yani kafanız ile topu ne kadar rahat buluşturabildiğiniz, ne kadar rahat yönlendirebildiğiniz meselesi söz konusu.

Soralım şimdi Alex mi daha çok kafası ile top sektirir, Servet mi? (bu cümle perpetua'nın bir yazısından alıntıdır)

Yani bu teknik bir beceri. Ölçümü de malesef diğer özelliklere nazaran daha zor.

Ancak görünen köyde klavuz istemiyor.
Özellikle 4-5 senedir görüyorsa.

Semih'in attığı golde bayağı sıçrayarak kafasının arkasıyla pası veriyor Alex.
Aynı serbestlikte aynı pası Servet verebilir mi sizce?
işte bu da oyun zekasıyla alakalı bence. alex'in oyun zekası, boyunun kısa olmasına rağmen çok güzel kafa vuruşları yapmasına olanak tanıyor. ama servet defans oyuncusu. ve oyunda "heading" denilen olay nedir ilk başta bunu sorgulamak lazım. rakipleriyle boğuşarak kafa topunu almalarına izin vermemeye çalışmakla, kafa golü atmak veya asisti yapmak arasında zaten dağlar kadar fark var. ama bunları sadece heading altında birleştireceksek, bence servet'in heading'i daha da yüksek olmalı.

maçlarda pek dikkat etmiyorum da servet önündeki adama kafa pası mı atamıyor genellikle? yani sabrinin her yaptığı hatalı pas gözüme çarparken servet'in yaptğı hatalı kafa pasından doğan bir tehlikeyi hatırlayamıyorum.

Quote Originally Posted by crespo009 View Post
Sinan Alex benzer vuruşu geçen sene Gökhan Zan ve İbrahim Toraman arasından Beşiktaş maçında yapmıştı. Top o kadar zor gelirken Alex topa çok güzel bir kafa çıkarmış ve Rüştüyü avlamıştı.

Çarpan derken yanlış anlaşıldım sanırım. Benim için bilinçsizce vurulan kafa vuruşu çarpmadır. Boyu uzun olması iyi kafa vuracağı mantığını getirmez. Hep burda yanılıyoruz aslında. Servet Alex'ten yükseğe zıplar tamam ama kafasını kullanamadıktan sonra uzaya kadarda sıçrasa birşey farketmiyo.
evet. ersen martinin de öyle uzun boylu olmasına rağmen kafa golleri fazla yoktu. bunu kafa vuruşlarının iyi olmamasına bağlayabiliriz. ama bir defans oyuncusunun ilk görevi rakibine kafa topu aldırmamaktır. ama servet'in heading'inin 12 olması, sanki bomboş alanda önündeki adama bile pas veremeyecek yetenekte olduğunu düşündürüyor bana.